Магистратура Боцвана

Магистерски програми во Боцвана - Магистратура Боцвана

Master

Мајстори се доделени на учениците кои имаат завршено постдипломски студии на ниво во одредена област на студии или област на професионална пракса додека покажувајќи високо ниво на мајсторство во текот на процесот.

А мајстор, која трае една до две години на школување за да добијат, може да помогне на студентите да ги подобрат своите професионални вештини и да се здобијат со знаење во одбраната на нивните поле. Ова подобрување на вештини и знаење може да доведе до високо квалификувани кариера можности за напредување.

 

Боцвана се наоѓа во јужниот дел на Африка и има направено значителен напредок во развојот на системот на високото образование. Откривањето на дијаманти значително зголемување на приходите за нацијата, а голем дел од овие приходи се внела во подобрување на училишта и колеџи.

Барај тука за магистерска диплома во Боцвана. Земете сите училишни и програма инфо, и во контакт со универзитетите во Боцвана директно тука!

Читај повеќе

М-р физика

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Теза истражување во физиката [+]

Теза истражување во физиката

[-]

Beng енергетски инженеринг

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град Целосна 5 години February 2019 Боцвана Palapye

Оваа програма е дизајнирана да ги подготви механичките и енергетските дипломирани студенти за потребите на модерното општество во дисциплините. [+]

Оваа програма е дизајнирана да ги подготви механичките и енергетските дипломирани студенти за потребите на модерното општество во дисциплините. Инженерите се централни за обезбедување на одржливи, паметни решенија за комплексни национални и индустриски предизвици. Тие се вклучени во испораката на нови форми на производство на електрична енергија и производство на машини и системи за системи за автомобили, енергија, греење и ладење. Студентите ќе бидат опремени со фундаментални теоретски принципи и вештини за дизајнирање, одржување и испорака на комплексни инженерски решенија, вклучувајќи централи, греење, вентилација и климатизација (HVAC), разменувачи на топлина, машини за течност, конвенционални енергетски постројки кои користат јаглен, нафта и гас и обновливи извори енергетски постројки како биомаса, биодизел, соларни и ветерни енергетски системи.... [-]


Beng Industrial

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град Целосна 5 години February 2019 Боцвана Palapye

Програмата има за цел да обезбеди широк вештини и знаења поставени неопходни за да се обезбеди практични решенија за индустриски и технолошки проблеми во производството, одбраната, логистика и услуги индустрии. Ќе учат курсеви за статистика, истражувачки активности, човечки фактори и ергономијата, планирање на производство, производство, инженеринг економија, контрола на квалитет и симулација. [+]

Се занимава со развој, подобрување, имплементација и евалуација на интегрирани системи на луѓе, пари, знаење, информации, опрема, енергија и материјали. Таа ги користи математичките, физичките и општествените науки заедно со принципите и методите на инженерскиот дизајн за да ги специфицира, предвиди и оцени резултатите кои треба да се добијат од такви системи или процеси. Неговите основни концепти значително се преклопуваат со одредени бизнис-ориентирани дисциплини, како што е управувањето со операциите, но инженерската страна има тенденција да ја нагласи екстензивната математичка владеење и користењето на квантитативните методи. Индустриски и производствени инженеринг комбинира области од математика, компјутер, инженерство и општествени науки.... [-]


MEng Civil

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Дипломирани студенти се очекува, преку истражување, да се постават и да работат експерименти на различни софистицирања. [+]

Дипломирани студенти се очекува, преку истражување, да се постават и да работат експерименти на различни софистицирања.

[-]

МЕНГ Хемиски факултет

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Програмата им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на анализа и дизајн во специјализирани аспекти на хемиски инженеринг. [+]

Програмата им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на анализа и дизајн во специјализирани аспекти на хемиски инженеринг.

[-]

MEng Материјали

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Програмата им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на анализа и дизајн во специјализирани аспекти на Материјали и металуршки инженеринг. [+]

Програмата им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на анализа и дизајн во специјализирани аспекти на Материјали и металуршки инженеринг.

[-]

Менг Електрични

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Оваа програма е дизајнирана, преку истражување, да се изгради длабочина во различни специјализации избрани. [+]

Оваа програма е дизајнирана, преку истражување, да се изгради длабочина во различни специјализации избрани.

[-]

Менување на геолошки инженеринг

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Оваа програма има за цел да обезбеди, преку истражување, цврста основа во основните и напредните концепти и современи методи на минерални истражувања, геотехнички инженеринг, минералогија, петрологија и геохемија, економска геологија и хидрогеологија. [+]

Оваа програма има за цел да обезбеди, преку истражување, цврста основа во основните и напредните концепти и современи методи на минерални истражувања, геотехнички инженеринг, минералогија, петрологија и геохемија, економска геологија и хидрогеологија.

[-]

MEng Computer

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Оваа програма им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на комуникациите и телекомуникациите. [+]

Оваа програма им овозможува на дипломираните студенти, преку истражување, да се здобијат со напредни способности во областа на комуникациите и телекомуникациите.

[-]

Менг индустриска

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Оваа програма е за дипломирани студенти кои сакаат да се здобијат, преку истражување, значителен длабочина во однос на индустриски и производствени инженерски методи. [+]

Оваа програма е за дипломирани студенти кои сакаат да се здобијат, преку истражување, значителен длабочина во однос на индустриски и производствени инженерски методи.

[-]

Инженеринг за рударство

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град Целосна February 2019 Боцвана Palapye

Програмата обезбедува цврста основа, преку истражување, во основни и напредни концепти и современи методи на рударско инженерство. [+]

Програмата обезбедува цврста основа, преку истражување, во основни и напредни концепти и современи методи на рударско инженерство.

[-]

MEng Механички

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Дипломирани студенти истражуваат области, преку истражување, како што се Динамика на проток и контрола, пресметковна механика и дизајн, енергија и топлинска наука, технологии за обновлива енергија, напредно производство на енергија и напредни инженерски материјали. [+]

Дипломирани студенти истражуваат области, преку истражување, како што се Динамика на проток и контрола, пресметковна механика и дизајн, енергија и топлинска наука, технологии за обновлива енергија, напредно производство на енергија и напредни инженерски материјали.

[-]

Менг мехатроника

Botswana International University Of Science And Technology
Студии врз за студентски град February 2019 Боцвана Palapye

Дипломирани студенти се очекува, преку истражување, да се постават и да работат експерименти на различни софистицирања. [+]

Дипломирани студенти се очекува, преку истражување, да се постават и да работат експерименти на различни софистицирања.

[-]

ма во високото образование

Botho University
Он-лајн студии Целосна 2 години July 2019 Боцвана Botswana Online

Мајстор за образование во високото образование олеснува на професионалниот развој на наставниците / предавачи како рефлексивни практичари во високото образование. На програмата се постигнува преку развој на своите знаења на високото образование како поле на студии, и овозможување на предавачи да ја подобрат нивната способност да се олесни, управуваат и да ги оценува учење на учениците. [+]

На Мајстор за образование во високото образование олеснува на професионалниот развој на наставниците / предавачи како рефлексивни практичари во високото образование. На програмата се постигнува преку развој на своите знаења на високото образование како поле на студии, и овозможување на предавачи да ја подобрат нивната способност да се олесни, управуваат и да ги оценува учење на учениците.... [-]