Магистратура Бугарија

Магистерски програми во Бугарија - Магистратура Бугарија

Master

Бугарија е зголемување на популарноста како дестинација за постдипломски студии. Бугарските универзитети нудат различни висок квалитет на постдипломски студиски програми во неколку дисциплини. Надвор од училницата, студентите извршуваат мајстор во Бугарија може да се доживее убавината на оваа европска земја со различни активности, вклучувајќи пешачење, плажи, зимски спортови, и место.

Постојат неколку опции за мајстор во Бугарија, вклучувајќи ги и флексибилен распоред кој им овозможува на учениците да избираат од полно работно време, скратено работно време, и онлајн студии. Некои од програмата опции за мајстор во Бугарија ги вклучуваат дисциплините на економијата, ликовната уметност, на хард науки, инженерството, бизнис, информатичката технологија, и здравје. А мајстор во Бугарија може да отвори многу врати за можности за кариера во регионот и на глобално ниво.

За да дознаете повеќе за мајстор во Бугарија програми, погледнете преку програмата опциите подолу и може да најдете на образованието што ќе ви помогне да се постигне своите цели!

Читај повеќе

Мајстор меѓународен транспорт

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Бугарија Sofia

Дипломирани студенти се вработени во транспортните компании (авиокомпании, бродските компании, патниот сообраќај, железница, внатрешни патишта), организаторите на транспорт (брокери, шпедитери, шпедитери, итн), управители на инфраструктура, курир компании ", полначи" компании, логистички услуги, но исто така и во банките (финансиски средства за транспорт), осигурување (патнички и товарни), итн [+]

целите на обуката:

Мултидисциплинарен мајстор специјализирана за превоз што возови директори на високо ниво за да се задоволат потребите на транспорт професионалци во водство, главно во Централна и Источна Европа, нудејќи специјализација во транспортот оваа област системи.

можности:

Дипломирани студенти се вработени во транспортните компании (авиокомпании, бродските компании, патниот сообраќај, железница, внатрешни патишта), организаторите на транспорт (брокери, шпедитери, шпедитери, итн), управители на инфраструктура, курир компании ", полначи" компании, логистички услуги, но исто така и во банките (финансиски средства за транспорт), осигурување (патнички и товарни), итн... [-]


Мајстор за јавна

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Sofia

Обуката подготвува студентите да заземаат раководни позиции во јавни институции во целина, на национално и на меѓународно ниво. Обуката има за цел да им обезбеди на студентите со знаење на практики, теории и методологии кои се поврзани со политиката на тематски познавање на внатрешно управување на јавните организации, нивните односи со своите корисници и клиенти ... на развојот и спроведувањето на јавните политики. [+]

Управување со јавните институции на курсот

целите на обуката:

Развие ставови и вештини за донесување одлуки во локалните јавни услуги, регионални, национални и меѓународни, вклучувајќи разбирање на спецификите на социо-економски, политички, правни и финансиски. Во контекст на длабоки трансформации на јавната сфера, мајстор има за цел да обезбеди аналитичка рамка за разбирање на тензиите кои организации се доставуваат и избран развој патеки.... [-]


Мајстор за управување со туризам и угостителство

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Sofia

Обуката подготвува студентите да заземаат раководни позиции или проект менаџер во секторот туризам, како шеф на објект за сместување на туристи, маркетинг, одговорен за развој во рекреативен центар, директор на туристичка канцеларија , проект менаџер во една заедница во задолжен за туризам. [+]

целите на обуката:

Обучи идните менаџери на туризмот бизниси и територии во можност да го окупира, да се создаде и да ја стартувате сопствен структура, но, исто така, да го окупира раководни позиции во јавни и приватни организации. Мајстор има за цел да им даде на студентите сеопфатен и интегриран визија за развој на туризмот, за да им даде солидна основа на силна основни знаења и можност да се специјализираат за блокирање на повеќе примени вештини (финансиски, технички, организациски, комуникациски) .... [-]


Мајстор за управување со иновации

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Sofia

Обуката подготвува студентите да заземаат функции: проект менаџер, уметник менаџер, продуцент, Тарнер, производство директор, тур-директор или производството, технички менаџер на продажба, продажбата на извршната власт, директор за комуникации и односи со јавноста , маркетинг директор. [+]

целите на обуката:

Да ги подготви студентите за прашања поврзани со иновации и креативност (дизајн, развој, управување, обука, финансирање) и развој на активности за поддршка на професии уметниците од перспективата на менаџмент, економија и со закон. алатки за обука и техники за управување со културниот сектор, методологијата на проектот, како и создавање на бизнис или активност.

можности:... [-]

Господар социјални и солидарност економија

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Sofia

господар цели вклучуваат подготовка и обука на операторите во состојба на разбирање на поширокиот контекст на создавање на компаниите и активности и за управување на организации, особено во прашањата на социјалната економија. Оваа обука подготвува кандидатите со искуство во управување со води и организации на социјалната економија, однесувањето на проекти јавната политика, поддршка и финансирање на создавање на изготвувачите на проекти, подготовка и водењето на економската или хуманитарни интервенции на меѓународно ниво. [+]

целите на обуката:

господар цели вклучуваат подготовка и обука на операторите во состојба на разбирање на поширокиот контекст на создавање на компаниите и активности и за управување на организации, особено во прашањата на социјалната економија. Оваа обука подготвува кандидатите со искуство во управување со води и организации на социјалната економија, однесувањето на проекти јавната политика, поддршка и финансирање на создавање на изготвувачите на проекти, подготовка и водењето на економската или хуманитарни интервенции на меѓународно ниво.... [-]


Господар Консалтинг и експертиза во јавна акција

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна 290 часа October 2019 Бугарија Sofia

Овој мајстор ги подготвува студентите да заземаат позиции на стручност и висок менаџмент во: Влада на Држава или регионална, провинциски и општинските; агенции или јавни установи или автономни регулаторни органи; јавни структури, полу-јавни или приватни вклучени во производството на јавните програми и управувањето со јавните услуги; во советувањето избран за лични асистенти во нивните политички кабинети; во стручноста, стратешки консалтинг, пренесување на проекти и комуникација на влијание во рамките на консултации за помош на јавните одлуки. [+]

курсот:

професионални

целите на обуката:

Понуда на Франкофонијата обука на студентите на високо ниво за кариера во јавното акција, се направени во широка смисла на зборот.

можности:

Овој мајстор ги подготвува студентите да заземаат позиции на стручност и висок менаџмент во: Влада на Држава или регионална, провинциски и општинските; агенции или јавни установи или автономни регулаторни органи; јавни структури, полу-јавни или приватни вклучени во производството на јавните програми и управувањето со јавните услуги; во советувањето избран за лични асистенти во нивните политички кабинети; во стручноста, стратешки консалтинг, пренесување на проекти и комуникација на влијание во рамките на консултации за помош на јавните одлуки.... [-]


Менаџмент и Магистер за бизнис администрација

L’École Supérieure de la Francophonie pour l'Administration et le Management
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Бугарија Sofia

Овој мајстор се фокусира на логиката на двојна надлежност. Благодарение на широкиот спектар на знаење стекнато во текот на обуката, на широк спектар на работни места со што се обезбедува дипломирани студенти, особено во областите на активности кои одговараат на нивните оригинални обука. [+]

целите на обуката:

Им обезбеди на студентите со универзитетска диплома ниво минимум (ниво 1 мајстор) Bac 4 обука на француски во бизнис администрација. Овој курс е наменет пред се за студентите од други курсеви за обука (инженерство науки, општествени науки, економијата, ...) кои можат да се здобијат со втор вештини за управување.

можности:

Овој мајстор се фокусира на логиката на двојна надлежност. Благодарение на широкиот спектар на знаење стекнато во текот на обуката, на широк спектар на работни места со што се обезбедува дипломирани студенти, особено во областите на активности кои одговараат на нивните оригинални обука.... [-]


Факултет за автоматизација и компјутери

Technical University of Varna
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Varna

Оддели - Автоматизација на производни - Компјутерски науки и технологии - електронски и микро-електронска инженеринг - Комуникациски инженеринг [+]

Одделенија Автоматизација на производни Компјутерски науки и технологии На одделот нуди обука за следниве специјалност: Софтвер и интернет технологија Компјутерски системи и технологија Наставната програма студии "за прв пат во Бугарија е целосно во согласност со меѓународните стандарди за обука во компјутерската наука и технологија. CST Одделот редовно ажурирање на нивните наставни програми, со што се овозможува на најновите достигнувања во областа на информатиката и информатичката технологија, за да бидат веднаш доставени до учениците. Ажурирање на наставната програма се базира на потребите на пазарот на труд за ИТ професионалци за најновите препораки на IEEE (Светска организација за електро и електронски инженери) и АЦМ (Асоцијација за Computing Machinery), а во тек академски програми на водечките универзитети. Електронски и микро-електронски инженеринг Електронски инженеринг е една од најпознатите високо-технолошки и динамична област. Таа има значајно влијание и примена во многу други научни и технички области. Со нивните широко познавање и капацитет за прилагодување "Електроника" дипломирани студенти се добро подготвени за успешна кариера во услуги, производство, консалтинг и дизајн на електронски компоненти и системи кои се користат во индустријата, медицината, комуникации, компјутери, итн Одделот 'електронски инженеринг и Микроелектроника "одржува блиски врски со индустријата и обемна меѓународни контакти. Истражување и применети истражувања во Одделот се во главно се: електронски контролери и моќ електронски конвертори; Современи технологии за дизајнот на интегрирани кола и електронски системи, микропроцесор-базирани контрола, управување и дијагностика системи; Медицински електронска опрема за превенција, дијагноза и терапија; Информации и мерни системи, индустриски контролери и сензори. Студентите на "Електроника" можат да уживаат во богата библиотека... [-]

Електротехничкиот факултет

Technical University of Varna
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Varna

Оддели - Напојување со електрична енергија и опрема - Electroenergetics (ЕНЕРГИЈА) - електротехника и технологии - Теоретски и мерење на електротехника - физичка култура и спорт - Социјална и Законот науки [+]

Магистерски програми во Бугарија. Одделенија Напојување со електрична енергија и опрема Одделот Набавка и опрема на електрична енергија е основана во 1971 година, истовремено со отворањето на истоимената големи со два предмети: Снабдување со електрична енергија по сектори Електрична опрема за вода за транспорт Во текот на изминатите години настава и истражување процеси се врши од страна на високо квалификувани професори, дипломираните студенти на бугарски и странски универзитети (Русија, Германија, Чешка). На бугарски и странски искуство е од корист на одделот и специјализирани во целина. Еден значаен дел од факултет во Одделот се врши долгорочна специјализација во Данска, Русија, Чешка, Германија и Австрија. Имаат воспоставено плодна контакти со странски универзитети. Се воспостави и одржува односи со универзитетите во Кошице, Izhevsk, Рига, Санкт Петербург, светлината и оптика - Данска, Прага, Брно, Росток, Будимпешта, Одеса, а со слични одделенија во другите универзитети. Зајакнати и развиени контакти со странски универзитети имаат направено тоа е можно да се споделат искуствата на истакнати научници. Одделот "електрично напојување и електрична опрема" е одговорен за едукација на високо квалификувани специјалисти за потребите на електро-индустријата, електрична енергија инженеринг, напојување со електрична енергија и електрична опрема во индустријата, транспортот и апарати за домаќинство, осветлување инженеринг и други апликации на електрична енергија. Electroenergetics (ЕНЕРГИЈА) Electroenergetics (ЕНЕРГИЈА) Службата за е основана во 1974 година да се обезбеди специјализирана обука за студентите на градоначалникот на Electroenergetics. За 30 години Одделот има подготвено и се гледа дипломирањето на над 1.000 електрични инженери кои успешно ја нашле својата реализација во сите структури на electroenergetic... [-]

бродоградба факултет

Technical University of Varna
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Varna

Оддели - бродоградба - Брод машини и механизми - навигација, транспорт за управување и заштита на патишта - Екологија и заштита на животната средина - Plant- расте - Thermotechnics (топлина инженерство) [+]

Одделенија бродоградба Одделот за бродоградба обезбедува специјализирана обука за стекнување на академски степени: диплома на науката за учениците од главните на бродоградба и подводни Инжинерство; за студентите од други специјалност во невалидна-Варна, поврзани со изградбата и работењето на бродови и морски структури; Магистер на науки за специјалисти со диплома за наука степен на бродоградба и подводни Инжинерство за специјалисти со диплома за наука степен на Машински факултет и работа на флота. Брод машини и механизми Главните за морска инженерство беше воведен во 1963 година, на првата година на запишување на студенти на Машинскиот и Електротехничкиот факултет Институт Варна, сега невалидна - Варна. Времетраењето на обуката е 5 години за полно работно време и вонредни студенти, вклучувајќи и 6 месеци на обука едрење пракса или поставеност производство. Студенти дипломираат со академски степен "Магистер на науки" и се здобијат со квалификација степен на квалификуван инженер, исто така, ја имаат можноста да добијат меѓународно признат сертификат за компетентност "Watchkeeping инженер". Навигација, транспорт за управување и заштита на патишта Одделот обезбедува обука на полно работно време и со скратено работно време на студентите во специјалитети "навигација" и "Работата на флота и пристаништа" на ТУ, Варна. На две специјалност биле основани во 1992/1993 академска година. На одделот, кој обезбедува специјализирана обука се нарекува "навигација и транспорт за управување", предводена од доц. Д-р Инж Чавдар Branimirov Ormanov. Технички асистент е г-ѓа Неновски Стојкова. "Навигација и транспорт за управување и заштита на патишта" Одделот е дел од Факултетот за морска наука и екологија. Вежби и лаборатории се... [-]

Машински факултет

Technical University of Varna
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Бугарија Varna

Оддели - Материјали наука и технологија - Машински факултет и машински алатки Технологија - Индустриски Дизајн - Автомобилство инженеринг и технологии - техничка механика - економија и менаџмент [+]

Магистерски програми во Бугарија. Одделенија Материјали науката и технологијата Одделот за материјали науката и технологијата (MST) е оддел во структурата на Техничкиот универзитет во Варна. Таа е основана во првата академска година (1963-1964) од техничкото училиште на високото која била обновена во 1962 година. Одделот за материјали науката и технологијата е водечки оддел за обука во следниве специјалност: Машински факултет и технологија - диплома, опрема и инсталации во хемиската, нафтената и гасната индустрија - Диплома, Машински факултет и технологија - магистрирал, Хемиски инженерство - магистер, технологија Машини и заварување системи - мајстор програми, материјали науката и технологијата на Машинскиот факултет материјали - докторски (р) степен, шифра 02/01/02 Машински факултет и машински алатки технологија Машински факултет и машини технологија Одделот (MEMTT) е основана со основањето на Техничкиот универзитет во Варна (тогаш Машинскиот и Електротехничкиот факултет Институт Варна) во 1969 година. Тоа ги поставува основите на општата инженеринг на Универзитетот. Првиот шеф на Катедрата е виш предавач на Јордан Пашов. Во моментов, главните функции на одделот за MEMTT се поврзани со обука на студентите отсек во "Машински факултет и технологии" и "Компјутеризирани технологии во механички инженеринг", како и обезбедување на обуки за други специјалност, како што се обуката: Автомобилство инженеринг и технологија (ЕСА ); Механички и прецизноста инженеринг (MPE), хемиско инженерство (СЕ), автоматизација, информации и контрола Инжинерство (AICE), Брод машини и механизми (SMM), бродоградба (S), индустриски менаџмент (IM) и други. индустриски дизајн Кариера. Инженер - дизајнер со степен специјалитет "индустриски дизајн" и "диплома" или "мајстор" добиваат обука за вршење на високо квалификувани... [-]

господар на мобилни комуникации

European Polytechnical University
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Бугарија Pernik

Магистрирал во "мобилни комуникации" ги едуцира студентите во главните компјутерска опрема и технологии поврзани со мобилните комуникации. [+]

Господар на мобилни комуникации

ПРИЕМ: на документи;

УСЛОВИ: кандидати со стекната диплома степен на телекомуникации или слични програми, високото образование, признати во ЕУ; Просечната оценка на дипломата - Добра; документ за владеење на англискиот јазик.

Времетраење: 1,5 академски години (3 семестри).

Диплома: Господар во мобилни комуникации.

Магистрирал во "мобилни комуникации" ги едуцира студентите во главните компјутерска опрема и технологии поврзани со мобилните комуникации. Тие се здобијат со знаења и можности за континуирано подобрување на нивните знаења да се сретне на државата на безжични мобилни комуникациски мрежи и системи на до-to-date.... [-]


господар на општата психологија

European Polytechnical University
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Бугарија Pernik

Програмата Магистер по Општа психологија е дизајниран за да обезбеди искуство во разбирање и спроведување на психолошки истражувања и обезбедува голем број на опции за иднината на развој на кариерата. [+]

Господар на Општа психологија

ПРИЕМ: на документи;

УСЛОВИ: кандидати со стекната диплома за психологија или слични хуманитарни програми, високото образование, признати во ЕУ; Просечната оценка на Диплома - Добра; документ за владеење на англискиот јазик.

Времетраење: 1,5 години (3 семестри).

Диплома: Господар на Општа психологија

На дипломирани студенти на Магистер по Општа психологија:... [-]


господар на компјутерски системи и мрежи

European Polytechnical University
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Бугарија Pernik

Мајсторот на програмата во "Компјутерски мрежи" ги едуцира студентите во решавање на инженерски проблеми во научно-истражувачката работа, адаптација преку само-едукација на динамички развој на технологии. [+]

Господар на компјутерски системи и мрежи

ПРИЕМ: на документи;

УСЛОВИ: кандидати со стекната диплома за компјутерски системи и мрежи или слични програми, високото образование, признати во ЕУ; Просечната оценка на Диплома - Добра; документ за владеење на англискиот јазик.

Времетраење: 1,5 години (3 семестри).

Диплома: Господар на компјутерски мрежи.

Мајсторот на програмата во "Компјутерски мрежи" ги едуцира студентите во решавање на инженерски проблеми во научно-истражувачката работа, адаптација преку само-едукација на динамички развој на технологии, во мобилноста на национално и на меѓународно ниво.... [-]


Господар на јавната администрација

European Polytechnical University
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Бугарија Pernik

Целта на нашата нова програма "Јавна администрација" е да се подготви високо квалификувани специјалисти за потребите на јавната администрација во согласност со тековните административни реформи и членство во Европската унија. [+]

Мајстор за јавна администрација

ПРИЕМ: на документи;

УСЛОВИ: кандидати со стекната диплома по економија или слични програми; завршено средно образование, признати во ЕУ; Просечната оценка на дипломата - Добра; документ за владеење на англискиот јазик.

Времетраење: 1,5 академски години (3 семестри).

Диплома: Магистер по јавна администрација

Целта на нашата нова програма "Јавна администрација" е да се подготви високо квалификувани специјалисти за потребите на јавната администрација во согласност со тековните административни реформи и членство во Европската унија, со примена на стандардите на водечки национални и меѓународни универзитети.... [-]