Магистратура Гренада

Магистерски програми во Гренада - Магистратура Гренада

Master

Со цел успешно да се добие мајстори квалификација, ќе треба да се добие број на кредити со полагање индивидуални модули. Повеќето предавал мајстори ќе имаат голем број на основни модули кои ќе мора да се земе и да со цел да се добие квалификација. Проценка на истражувања магистерски е скоро секогаш во целост од страна на еден дисертација модул или проект.

Применета уметност се од суштинско значење за правење префинета дизајн во сите области на животот. Без нив, светот ќе биде неверојатно досадно. А Магистер по применета уметност ви дава подлабоко разбирање на употребата на уметноста во овие практични области.

Гренада е островска држава и комонвелт царството се состои од островот Гренада и шест мали острови во јужниот крај на Гренадини во југоисточниот Карипско Море.

Барај тука за магистерска диплома во Гренада. Земете сите училишни и програма инфо, и во контакт со универзитетите во Гренада директно тука!

Читај повеќе
Во моментов нема програми за да се прикаже под степен Master Master Гренада. Обиди се со нашите категорија related_degree Master наместо.

Search for similar programs here