Магистратура Израел

Магистерски програми во Израел - Магистратура Израел

Master

Израел е млада држава, но историјата на израелскиот народ траги назад илјадници години. Израел и израелскиот народ отсекогаш биле поврзани со изреки, и постои тврдат дека целата историја на Израел се концентрира околу книги и знаење. Ова е една од причините зошто високо образование од Израел е добредојдена во целиот свет и на дипломирани студенти обично немаат проблеми со добивање на добра работа.

Постојат седум универзитети во Израел, скоро секој голем град во оваа мала земја е домаќин на универзитет со силна традиција и одлични теоретски и практични база за истражување и настава. Според различни универзитетски ранг-листа, шест израелски универзитети се меѓу првите 100 училишта од Азија, а некои од нив се меѓу 100 врвни светски универзитети во областа на науката и инженеринг. Затоа, ако планирате за инженеринг кариера, треба да се разгледа универзитети во Ерусалим, Хаифа или Реховот. Во исто време, Ерусалим и Тел Авив нудиме со врвен квалитет образование во економија и социјални студии. Многу универзитетски курсеви се читаат на англиски јазик, што го прави можности за студентите дури и поголема и привлекува странски студенти.

Кликнете на линкот подолу за да дознаете за различни постдипломски програми кои се нудат на некои од водечките универзитети во Израел!

Читај повеќе

Магистрирал во пустинските студии

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Израел Be'er Sheva

Оваа иновативна, мултидисциплинарна програма во пустинските студии е структурирана да обезбеди интегриран пристап, нудејќи им на студентите исклучителни можности да следат комбинација од основни и применети истражувања. Студентите се изложени на широк спектар на дисциплини комплементарни на нивната песна за студирање. [+]

Содржина на курсот

Оваа иновативна, мултидисциплинарна програма во пустинските студии е структурирана да обезбеди интегриран пристап, нудејќи им на студентите исклучителни можности да следат комбинација од основни и применети истражувања. Студентите се изложени на широк спектар на дисциплини комплементарни на нивната песна за студирање.

Програмата нуди следните песни на студии:... [-]

Магистрирал во Екологија, конзервација и менаџмент

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Израел Be'er Sheva

Заедничка програма на Одделот за животни науки и Меѓународната школа за пустински студии на Алберт Кац [+]

Содржина на курсот

Во пресрет на кризата со биодиверзитетот и заканата за еколошките системи и услугите кои ги обезбедуваат, нашата нова програма за екологија, конзервација и менаџмент има за цел да создаде нова генерација на научници, експерти и теренски работници со широки познавања од областа на апликативната екологија, конзерваторската биологија и еволутивната екологија.

... [-]

Магистрирал во хидрологија и квалитет на водата

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Израел Be'er Sheva

Сушните подрачја заземаат повеќе од една третина од копнената површина на земјата, вклучувајќи го и најголемиот дел од Блискиот Исток и Израел. Смалувањето на водоснабдувањето и влошувањето на квалитетот на водата го попречуваат одржливиот развој на сушните подрачја и благосостојбата на растечкото население [+]

Содржина на курсот

Сушните подрачја заземаат повеќе од една третина од копнената површина на земјата, вклучувајќи го и најголемиот дел од Блискиот Исток и Израел. Смалувањето на водоснабдувањето и влошувањето на квалитетот на водата го попречуваат одржливиот развој на сушните подрачја и благосостојбата на растечкото население. Целта на оваа програма е да ги запознае студентите со врвни истражувања и постдипломски студии во водните науки со цел подобрување на човечкиот живот во сушните подрачја преку технологии и политики за одржливо користење на водните ресурси. Прочитајте повеќе за магистрирал во хидрологијата и квалитетот на водата... [-]


Магистер по електротехника и компјутерско инженерство

Ben-Gurion University of the Negev
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Израел Be'er Sheva

Одделот за електротехника и компјутерско инженерство нуди дипломиран програма за степенот на Магистер на науки (м-р) во електротехника и компјутерско инженерство. Целта на м-р. програма е да им обезбеди на студентите со експертиза и напредни знаења во избраната област на специјализација во електрични и компјутерски инженеринг. [+]

Одделот за електротехника и компјутерско инженерство (ЕКЕ)

Одделот за електротехника и компјутерско инженерство на Ben-Gurion University of the Negev е основан во 1971 година. Одделот нуди програми за додипломски и постдипломски студии во широк опсег на теми кои ги опфаќаат практичните и теориските аспекти на електротехниката и компјутерскиот инженеринг. Одделот има запишани студенти на повеќе од 1000 студенти, кои ги извршуваат дипломски, м-р и докторски студии. степени. Одделот на ЕКЕ има 35 факултетски членови, чии наставни и истражувачки области вклучуваат: комуникации, контрола и роботика, обработка на сигнали и слики, компјутерски инженеринг, електромагнетици и размножување на бран, електрооптика, инструментација и нелинеарна електроника, VLSI и нанотехнологија, биомедицински инженеринг и енергетска електроника.... [-]