Пребарај за Мастерс во Историја

Најди ги вашите магистерска диплома по Историја овде!

Историја

На современиот свет е воведен на идејата дека историјата и своите истражувања треба да биде третирана со почит се спои со доза на скептицизам. Историјата е една студија од минатото, често се бара да се откријат начините на причина и последица што објективно може да се утврди настани од минатото. Научниците најмногу користат наративни да се анализира и замрсуваш настани од минатото. Во исто време, на наративниот метод доведува до проблем, контроверзни со објективност, која историска наука тврди дека. Проблемот е во тоа Историјата е секогаш пишувана во контекст на времето современата да нараторот.

За да го напуштите филозофски прашања настрана, Историја помага многу полиња на знаење, на пример средновековна студии, меѓународната историја, светската историја и културното наследство. Некои од комбинирани елементи дека речиси секој историја Курсот се состои од културни, демографски, интелектуална, економски и политички факти и обврзници, кои се врзуваат на историскиот наратив и да се обезбеди комплетна слика на предметот. Библиотека и архива работа е во голема мера се вклучени, како и познатиот дедуктивно методи кои ќе го претворат вашиот обука во вистинска авантура по должината на патот од минатото.

Ако сте во потрага за магистерски степен или докторски програми во историјата, да се погледнеме во различни програми подолу, понудени од страна на некои од најдобрите универзитети во светот!

Читај повеќе

Master in Modern International and Transnational History

University of Oslo
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Норвешка Oslo

[+]

Општа надлежност

Можности за кариера

Кандидатите со диплома по модерна меѓународна и транснационална историја ќе бидат атрактивни и за јавниот и за приватниот сектор, особено за бизнисите и организациите кои имаат меѓународна перспектива.

Сите студенти ќе завршат или со теренски мандат во странство, работеле со меѓународна организација во Осло или ќе завршат истражувачки проект за историја во странство. Овој важен дел од програмата ќе им овозможи на студентите да ги применат своите знаења во работна средина, да создадат мрежи и да ги подготват за кариера по завршен степен. ... [-]


Магистер по антички и средновековни медитерански светови

Radboud University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 1 година September 2019 Холандија Nijmegen

Рим и нејзиното импресивно наследство секогаш ве интересираа? Потоа треба да се запознаете со својата античка историја, средновековна историја, историја на уметност, класична филологија, археологија и литературна теорија. [+]

Магистрирал во антички и медијалистички медитерански светови нуди длабинско испитување на градот Рим и неговата улога како главен град на Римската империја и застапеноста на "идејата" на Рим низ вековите. Античкиот и средновековниот Медитерански светови претставува единствена програма која се фокусира на транзицијата меѓу античката и средновековната историја како и во самите тие периоди. Група специјалисти од областа на античката и средновековната историја ја учат оваа специјализација. Нивната експертиза, исто така, го вклучува и статусот на Рим од средниот век во ренесансата и модерното време.... [-]


M.Phil. во меѓународната историја

Trinity College Dublin
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Ирска Dublin + 1 more

М-р Фил курс во меѓународна историја им нуди на студентите можност да ги извршуваат историските истражувања надвор од границите на националната држава. Студентите ќе бидат обучени за транснационални, компаративни и меѓународни пристапи кон историјата и ќе имаат можност да учат странски јазици, култури и општества. Можните теми на фокус вклучуваат движење на културата, луѓето и идеите преку националните граници и прашања како што се империјализмот, глобализацијата, социјалните движења и корените на меѓународната војна и конфликти. [+]

М-р Фил курс во меѓународна историја им нуди на студентите можност да ги извршуваат историските истражувања надвор од границите на националната држава. Студентите ќе бидат обучени за транснационални, компаративни и меѓународни пристапи кон историјата и ќе имаат можност да учат странски јазици, култури и општества. Можните теми на фокус вклучуваат движење на културата, луѓето и идеите преку националните граници и прашања како што се империјализмот, глобализацијата, социјалните движења и корените на меѓународната војна и конфликти. Во текот на курсот, студентите ќе бидат охрабрени да размислуваат за историските корени на актуелните прашања кои ги преминуваат националните граници како што се кризата со бегалците, ширењето на радикалната политика, безбедносните и разузнавачките служби, меѓународната економија и другите критични прашања за подготовка за кариера во области како што се глобалната политика, невладините организации, новинарството или за понатамошно постдипломско проучување.... [-]


истражување господар модерната историја и меѓународни односи

University of Groningen
Студии врз за студентски град Целосна 24 месеци September 2019 Холандија Groningen

Може да се земе на програмата на мајстор во модерната историја и меѓународни односи како специјализација во рамките на истражување мајстор 's степен во историјата или за истражување мајстор' s степен во [+]

Истражувања на магистерските модерната историја и меѓународни односи

Може да се земе на програмата на мајстор во модерната историја и меѓународни односи како специјализација во рамките на истражување мајстор 's степен во историјата или за истражување мајстор' s степен во меѓународните односи. На две-годишниот мајстор 's во модерната историја и меѓународни односи учи да ги извршуваат независно академски истражувања во областа на модерната историја и меѓународни односи. Ќе се истражуваат последните случувања во овие области и учат релевантни теоретски и методолошки потекла. Ќе дознаете за теми како што се меѓународната политичка економија, историјата на културниот идентитет и европска соработка и интеграција. Како студент на оваа програма ќе работат во мали групи и се надгледувани од страна на високо квалификувани научници. На програмата е тесно поврзан со истражувањето спроведено во Гронинген Истражувачкиот институт за проучување на културата (ICOG) и Posthumus Институтот СЗ. ... [-]


Магистер по применета и интердисциплинарна историја "Употребливи прачки"

Higher School of Economics
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Русија Saint Petersburg

Изграден врз меѓународното искуство за развивање на слични програми, ние ги користиме методологиите на глобални, компаративни и транснационални историски истражувања кои ја олеснуваат изучувањето на моделите кои ја поврзуваат европската, руската, евроазиската и глобалната историја. Клучна карактеристика на програмата е нејзиниот интердисциплинарен карактер. [+]

За програмата

Голем дел од историските студии се спроведуваат како применети истражувања. Користењето и толкувањето на историските податоци му овозможува на историчарот да изгради "употребливи минати" како алатка за разбирање на сегашноста и замислување на можни и алтернативни начини на идниот развој. Применетата историја опфаќа методи и практики кои се занимаваат со идентификација, зачувување, толкување и презентација на историски артефакти, текстови, структури и пејзажи. Во еден дел од нашата обука, ние се фокусираме на материјалните предмети во историјата и нивните значења во рамките на истражувањата за наследство и меморија. Другиот дел од обуката ќе опфати критички пристап кон политиката на циркулација на историски формирани дискурси за идентитетот и легитимитетот во денешното општество. Двостран приод кон комплексниот проблем на историското наследство и наследство ќе го пополни јазот во професионалната обука во историјата и ќе обезбеди платформа за создавање на интерактивни процеси кои го поврзуваат историскиот објект, историчарот и јавноста.... [-]


Магистер по историја со специјализација во глобалната историја и меѓународни односи

Erasmus School of History, Culture and Communication - Erasmus University Rotterdam
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Холандија Rotterdam + 1 more

Магистер по историја е интердисциплинарна програма: ние ги комбинираме знаењето и теориите од хуманистичките и општествените науки за да ги анализираме комплексните историски прашања. Меѓународен и компаративен пристап нè учи да се идентификуваат сличностите и разликите во историските студии на случаи. [+]

Магистер по историја со специјализација во глобалната историја и меѓународни односи

Зошто да се избере Историја во Ротердам?

Историја мајстор е интердисциплинарна програма: ние ги комбинираме знаењето и теориите од хуманистичките и општествените науки за да ги анализираме комплексните историски прашања. Меѓународен и компаративен пристап нè учи да се идентификуваат сличностите и разликите во историските студии на случаи.... [-]


Магистер по уринарна историја - современа историја

Faculty of Humanities, Charles University
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години October 2019 Чешка Prague 5

Двегодишната магистерска студиска програма во Усна историја и современа историја е наменета за студенти заинтересирани за современа (европска) историја, за интервјуирање на методологии и методи на толкување. Неговата главна цел е да ги обучи учениците да спроведат истражување преку креирање и анализирање на интервјуа и развивање на теренски проекти за решавање на оние историски и современи прашања кои бараат интердисциплинарна истрага. [+]

Двегодишната магистерска студиска програма во Усна историја и современа историја е наменета за студенти заинтересирани за современа (европска) историја, за интервјуирање на методологии и методи на толкување. Неговата главна цел е да ги обучи учениците да спроведат истражување преку креирање и анализирање на интервјуа и развивање на теренски проекти за решавање на оние историски и современи прашања кои бараат интердисциплинарна истрага. Мајсторот е поделен на два дела, првиот покрива современи (чешки и меѓународни) историја и настани, вториот е методолошки и се фокусира на различни техники на интервјуирање преку кои можеме да ја проучуваме современата историја. Таа ги поврзува два општи пристапи кон проучувањето на историјата, макрото и микро пристапот, и овозможува темелно разбирање на неодамнешните настани во историјата.... [-]


Магистер по Праисториска археологија на Блискиот Исток

Masaryk University Faculty of Arts
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Чешка Brno

Центарот за блискоисточна археологија со седиште во Брно е млада институција. Студијата на ПАНЕ е поврзана со културна антропологија, со цел да се проучува човештвото во неговата сложеност, вклучувајќи го и познавањето на тековните културно различни заедници. [+]

Главната цел на магистерската студиска програма на ПАНЕ е да го прошири знаењето и понатаму да ја подигне квалификацијата на учениците. Содржината на студиите за Праисториска археологија на Блискиот Исток е органски поврзана со претходната диплома студиска програма и ја надополнува со курсеви фокусирани на посложени и / или специјални теми од Блискиот Исток археологија и културна антропологија. Студентите го прошируваат своето знаење за арапскиот јазик, учат други јазици (во зависност од нивната географска област на истражување) и интензивно работат на нивната дипломска теза (вклучува личен тренинг од страна на супервизорот на тезата, комуникација со предавачи и консултанти во текот на учебната година, учество на ископувања и стажирање во странство заради рачно работење со изучениот археолошки материјал). Студентите можат да изберат во рамките на изборните предмети оние кои најдобро им помагаат во нивната работа на дипломски тези или да го продлабочат своето знаење за оваа тема. Тие можат да изберат не само курсеви на ПАНЕ, туку и курсеви кои ги нудат Централноевропската археологија, класична археологија, музеологија, античка историја или религиозни студии. Студентите можат да изберат и курсеви на Природно-математичкиот факултет, на пример, во Одделот за геологија.... [-]


Магистрирал во историјата и социокултурна анализа

University of Oviedo -
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Oviedo

Степенот се планира да одговори на специфичната побарувачка за истражување и договори со администрации, компании, ентитети и социјални движења кои периодично бараа работа во оваа насока. Главниот дел од ова барање доаѓа од националните планови за истражување, кои ги спроведуваат министерствата за образование или наука и технологија; од автономните администрации, или директно од претседателството, или преку соодветните министерства (образование и култура, или домување и социјална заштита, по можност), организми и истражувачки агенции од автономна природа (FICYT, Генерална дирекција на универзитетите на Владата на Кнежевството Астуриас), професионални здруженија (здружение на печатот, на пример), социјални, политички или синдикални движења (CCOO, PCE, Фондација Хуан Муњис Запико), компании (HUNOSA), музеи (Музеј на луѓето од Астуриас) или локални администрации како градски совети вообичаени финансиери на доволно договори и проекти поврзани со локалната историја или ефемериди од различни типови). [+]

можности за кариера

Степенот се планира да одговори на специфичната побарувачка за истражување и договори со администрации, компании, ентитети и социјални движења кои периодично бараа работа во оваа насока. Главниот дел од ова барање доаѓа од националните планови за истражување, кои ги спроведуваат министерствата за образование или наука и технологија; од автономните администрации, или директно од претседателството, или преку соодветните министерства (образование и култура, или домување и социјална заштита, по можност), организми и истражувачки агенции од автономна природа (FICYT, Генерална дирекција на универзитетите на Владата на Кнежевството Астуриас), професионални здруженија (здружение на печатот, на пример), социјални, политички или синдикални движења (CCOO, PCE, Фондација Хуан Муњис Запико), компании (HUNOSA), музеи (Музеј на луѓето од Астуриас) или локални администрации како градски совети вообичаени финансиери на доволно договори и проекти поврзани со локалната историја или ефемериди од различни типови).... [-]


Мајсторите за културното наследство: истражување и управување (MPAT)

Universidad de las Islas Baleares - UIB
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Palma

Културното наследство е заеднички концепт низ Европа, кои влијаат на материјални и нематеријални историја сведок и културата на нашите општества. Таа стана социјална посветеност и еден од приоритетите на државите и транс-државните институции, како што се гледа во законодавството на европските влади, регулаторни активности на УНЕСКО и програмирање на ИКОМОС, меѓу другото, . [+]

Што е тоа?

Културното наследство е заеднички концепт низ Европа, кои влијаат на материјални и нематеријални историја сведок и културата на нашите општества. Таа стана социјална посветеност и еден од приоритетите на државите и транс-државните институции, како што се гледа во законодавството на европските влади, регулаторни активности на УНЕСКО и програмирање на ИКОМОС, меѓу другото, .... [-]


Доктор на домородните филозофии

Southern Cross University
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 - 6 години March 2019 Австралија Lismore + 2 more

Овој 3-годишен степен ќе ви овозможи со супериорно истражување и вештини за критичко размислување да работат на национално и меѓународно ниво за и со домородните заедници. [+]

Мајстори Историја диплома. Доколку сте заинтересирани да станете експерт за истражување во областа на домородните знаења, Докторот на домородните филозофи ви дава можност. Овој 3-годишен степен ќе ви овозможи со супериорно истражување и вештини за критичко размислување да работат на национално и меѓународно ниво за и со домородните заедници. Вашата работа и истражување ќе бидат насочени кон унапредување на критичните знаења во оваа област во корист на секторот за здравје и човечки услуги и развој на политики. Овој курс ќе ви овозможи да го преземете сопствениот истражувачки проект фокусиран на обезбедување корист за домородните народи под надзор на експерт. Завршувањето на докторат е значајно достигнување признато од работодавачите во сите сектори, како на национално така и на меѓународно ниво.Можности за кариера... [-]

MRes во историски истражувања

University of Stirling
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 12 - 24 месеци September 2019 Обединетото Кралство Stirling + 1 more

Мајсторот на истражувања во историски истражувања е едногодишен курс кој е ориентиран кон истражување и ви овозможува да специјализираат во одредени истражувачки области. [+]

Преглед

Мајсторот на истражувања во историски истражувања е едногодишен курс кој е ориентиран кон истражување и ви овозможува да специјализираат во одредени истражувачки области.

MRes е дизајниран да:

ви овозможи да станете добро обучен историчарја покажат својата способност да преземе истражување на докторски ниво во Стирлинг или други универзитети во Велика Британија и во странство... [-]

Универзитетот магистрирал во користењето и управувањето со културното наследство

Universidad de La Laguna
Студии врз за студентски град Целосна 2 семестри September 2019 Шпанија Santa Cruz de Tenerife

Денес тоа е повеќе од очигледно дека на полето на културно наследство, туризам и културно забавни, е да стане еден од најголемите и најсилните економски средства на нашата непосредна иднина. На културното наследство, управување и заштита е претставен како иновативна и постојано се развива областа, кои постојано се барани од страна на општеството и неговата влада, тврдејќи специјализирани студии кои ќе ги заглави празнини помеѓу заштитата на наследството на ресурсите и правилно управување со , користење и вредност. Тоа е овие причини кои водат до Универзитетот Ла Лагуна за да се создаде на мајстор во употреба и управување со културното наследство, да се даде целосен одговор на обука на професионалци во еден од новите области најмногу ветува и бара најдобрите обука кои треба да управуваат со структури, содржината и задачи на лица, организации и институции, јавни и приватни, чија цел е заштита, одбрана и ширење на наследство, културни добра и услуги. [+]

Денес тоа е повеќе од очигледно дека на полето на културно наследство, туризам и културно забавни, е да стане еден од најголемите и најсилните економски средства на нашата непосредна иднина. На културното наследство, управување и заштита е претставен како иновативна и постојано се развива областа, кои постојано се барани од страна на општеството и неговата влада, тврдејќи специјализирани студии кои ќе ги заглави празнини помеѓу заштитата на наследството на ресурсите и правилно управување со , користење и вредност.... [-]


Магистрант во историјата

Lingnan University
Студии врз за студентски град Целосна 18 - 36 месеци September 2019 Хонг Конг Tuen Mun

Меѓу високиот факултет, нашиот професор по професија, Ричард Дејвис, специјализира во средниот период на Кина (Период на пет династии во песна). Неговите публикации ја допираат културната историја, историографијата и политичката историја. Исто така објавил историски преводи. [+]

Магистрант во историјата

Нормално Времетраење: 2 години (полно работно време)

Место: Хонг Конг

Одделот за историја во Lingnan во моментов има десет полно работно време факултет членови, а нивните истражувачки области покриваат пред-модерна и модерна кинеска историја, историја на Хонг Конг, модерна британска и европска историја, историја на Русија и Централна Азија и американската историја. Одделот е особено заинтересиран за регрутирање студенти кои се заинтересирани за транснационална историја.... [-]


Магистер по современа уметност конзервација - мајстор на I Livello

IED – Istituto Europeo di Design Como
Студии врз за студентски град Целосна 1 година March 2019 Италија Como

Прашањето за зачувување на современа уметност е во центарот на дебатите и несогласувањата. Разновидноста и оригиналноста на употребените материјали, ефемерноста и расипливоста на некои уметнички дела, употребата на новите медиуми и, последно, но не и најмалку важно, нематеријалноста на некои претстави и случувања, го прават ова поле континуирано и брзо развивање на земјата каде добро подготвени специјалисти да се справи со ова широк и непроценливо наследство дефинитивно се водат за исчезнати. Почнувајќи од тука и од индивидуалните особености на секој Кампус, Академијата ди Белле Арти Алдо Гали потпиша партнерство кое предлага амбициозен проект за високо образование. Можности за кариера - Специјалистот за конзервација на современа уметност може да работи или во конзервација или во реставрација, со теоретско и практично знаење специфично поврзано со современото време. Секторите за вработување вклучуваат галерии, јавни и приватни музеи, јавни установи за конзервација и планирање на користење на земјиштето, поставување на изложби и бизниси за транспорт на уметнички дела, студиски и аналитички лаборатории, универзитетски одделенија за историја на уметност, компании за реставрација и конзервација. Наслов на степен - Курсот е признаен од MIUR (Министерство за образование, Универзитет и истражување) како академски мајстор Ниво I кредитна оценет на 60 кредити им овозможува на студентите да напредуваат понатаму во нивните студии во Италија или во странство. [+]

ОВОЈ ПРЕДГОВОР ВО ДРЖАВЕН ЈАЗИК.

Прашањето за зачувување на современа уметност е во центарот на дебатите и несогласувањата. Разновидноста и оригиналноста на употребените материјали, ефемерноста и расипливоста на некои уметнички дела, употребата на новите медиуми и, последно, но не и најмалку важно, нематеријалноста на некои претстави и случувања, го прават ова поле континуирано и брзо развивање на земјата каде добро подготвени специјалисти да се справи со ова широк и непроценливо наследство дефинитивно се водат за исчезнати.... [-]