Страна 2 од 4, Пребарај за Мастерс во Математика

Страна 2 од 4, Најди ги вашите магистерска диплома по Математика овде!

Математика
Master 16-30 (out of 56). Мајстори Математика диплома. Ги добиете сите информации за господар во Математика, да заштедат време и се јавите во училиштето директно тука!Господар во Математика
Читај повеќе

Магистер по математика и апликации: Стохастички алатки и пресметковни методи за одлучување

Université de Pau et des Pays de l'Adour
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Франција Pau

Оваа програма нуди напредни курсеви за статистичка анализа, деловна интелигенција, компјутерско моделирање и придружни компјутерски алатки. [+]

Преглед

Овој степен се испорачува по 12 месеци.

Оваа програма нуди напредни курсеви за статистичка анализа, деловна интелигенција, компјутерско моделирање и придружни компјутерски алатки.

Оваа програма овозможува продолжување со докторски студии, било во академски контекст или во индустриски контекст (соработка помеѓу индустријата и UPPA).

Цели на програматаОваа програма има за цел да обезбеди силни вештини во стохастичкото моделирање и статистичките методи за анализа на податоци, заедно со придружните компјутерски алатки.Курсевите се фокусираат и на апликации во индустријата, особено во областа на контролата на квалитетот и безбедносната анализа, како и на апликациите во рударството и машинското учење.Курсевите ги учат академици, но исто така и од инженериСпоред совршеноста на студентите и нивната желба да се запишат на докторски студии, може да се понудат курсеви за «напредна статистика» и «напредна апликативна веројатност».... [-]

Магистер по математика и апликации: математика, моделирање и симулација

Université de Pau et des Pays de l'Adour
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Франција Pau

Програмата обезбедува одлична обука во многу различни области на применета математика поврзани со моделирање со парцијални диференцијални равенки, со апликации во механиката на флуиди, размножување на бранови, порозни медиуми итн. [+]

Преглед

Овој степен се испорачува по 12 месеци.

Програмата обезбедува одлична обука во многу различни области на применета математика поврзани со моделирање со парцијални диференцијални равенки, со апликации во механиката на флуиди, размножување на бранови, порозни медиуми итн.

Оваа програма обезбедува пристап до докторски студии, било во академски контекст или во индустриски контекст (соработка помеѓу индустријата и UPPA).... [-]


Магистер по математика

University of L'Aquila
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Италија L'Aquila

Магистер по математика [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети Брно Универзитетот за технологија (Чешка) Гдањск универзитет за технологија (Полска) Иван Франко Националниот универзитет на Лавов (Украина) Универзитетот во Шлезија (Полска) Модули Напредна анализа / Напредна анализа Напредно Нумеричка анализа Напредна алгебра / алгебра супериор Биотехматика Комбинатори и криптографија Didattica Della Matematica / Фондација и методологија на математичкото образование Фондацијата и методологијата на образованието по математика Основање на математика Риманска геометрија / геометрија Риманијана Напредна геометрија / геометриска претпоставка Компјутерска лабораторија со високи перформанси и апликации за диференцијални равенки Кинетички и хидродинамички модели Математичка економија и финансии Математичка динамика на течности Математички модели за колективно однесување Математичка физика 1 Математичка физика 2 Модерната физика Нумерички методи за диференцијални равенки Веројатност и Стохастички процеси / Пробибилност и процеси Стокастици Стохастички модели и апликации стохастички процеси Временска серија и предвидување / временска серија и предвидување [-]

Магистер по математичко инженерство

University of L'Aquila
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Италија L'Aquila

Магистер по математичко инженерство [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети Universitat Autónoma де Барселона (Шпанија) Односи со јавноста Хамбург (Германија) Gda? Sk Универзитет за технологија (Полска) Универзитетот во Ница Софија Antipolis (Франција) Брно Универзитетот за технологија (Чешка) Gda? Sk Универзитет за технологија (Полска) Иван Франко Националниот универзитет на Лавов (Украина) Универзитетот во Шлезија (Полска) Модули Буквар во механика Вовед во механиката на континуумот Напредна анализа I / Analisi Superiore I Применети парцијални диференцијални равенки Биотехматика Комбинатори и криптографија Комплексна анализа Компјутерско моделирање и симулации на биомолекули / Компјутерско моделирање и симулации на биомолекули Континуум механика и термодинамика Системи за контрола / системи за контрола Електронски уреди / Dispositivi Елетроничари Динамички системи и бифуркациона теорија Англиски како странски јазик (ниво Б2) Функционална анализа во применета математика и инженерство Компјутерска лабораторија со високи перформанси и апликации за диференцијални равенки Интензивна програма Кинетички и хидродинамички модели Математичка економија и финансии Математичка динамика на течности Математички модели за колективно однесување Математички модели во животот и општествените науки Механика на цврсти материи и материјали Математички модели за колективно однесување / Методи Математики деи Фенемени Коллеттиви Nanophotonics Дизајн на мрежа / мрежен дизајн Оптимизација на мрежата Нумерички методи за линеарна алгебра и оптимизација Оптимизациски модели и алгоритми Паралелни компјутери Принципи на структурна и клеточна биохемија / Принципи на структурната и клеточна биохемија стохастички процеси системи и биологија Системи... [-]

Магистер на науки степен, со можност за компјутери, применета математика

Universidad Autonoma de Aguascalientes
Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2019 Мексико Aguascalientes

Магистер на науки со можност за Компјутери и применета математика, е врз основа на нејзините два терминал области, на студентите ќе имаат ментор теза име на втората половина за да се обезбеди персоналните внимание што ќе го води да се организираат, да планираат и да развијат своите протокол покрај давање на можност да се развие своите вештини и да се изгради своите потреби да се соочи со проблемот на неговото истражување и ќе се развијат во истражувачки семинари. [+]

Магистер на науки со можност за Компјутери и применета математика, е врз основа на нејзините два терминал области, на студентите ќе имаат ментор теза име на втората половина за да се обезбеди персоналните внимание што ќе го води да се организираат, да планираат и да развијат своите протокол покрај давање на можност да се развие своите вештини и да се изгради своите потреби да се соочи со проблемот на неговото истражување и ќе се развијат во истражувачки семинари.... [-]


Master of Education (MED/ALTA) Mathematics

Alabama State University The Harold Lloyd Murphy Graduate School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

[+]

Специјалист за библиотечни медиуми: двегодишно искуство во наставата пред аплицирање за сертификација

. .

10.156 долари 17.572 долари Соба / одбор $ 5,422 $ 5,422 Субтитал 15.578 долари 22.994 долари Други проценети трошоци Книги $ 1.000 $ 1.000 [-]

Магистер по математика и статистика (научни пресметки)

Institute Of Business Management
Студии врз за студентски град Целосна 2 години April 2019 Пакистан Karachi

програми за МСП во математика и научни пресметки и статистика и научни пресметки ги подготви студентите за кариера во истражување, апликации, како и настава. Студентите избираат два предмети од области на концентрација за нивната работа се разбира: Математика и пресметки или статистика и пресметки. [+]

На MS програми по математика и научни пресметки и во Статистика и научни пресметки ги подготви студентите за кариера во истражување, апликации, како и настава. Студентите избираат два предмети од области на концентрација за нивната работа се разбира: Математика и пресметки или статистика и пресметки.

Од студентите се бара да успешно се квалификуваат осум курсеви (4 задолжително и 4 изборни предмети) секоја со времетраење од 3 часа кредит. По успешното завршување на MS работа се разбира на студентите ќе им биде дозволено да работат на еден час труд 6 кредити за еден предмет на интерес и за достапноста на факултетот. Студентите ќе се бара да се квалификува Завршно (сеопфатна) Испитување, како и пишуваат и бранат тезата. ... [-]


Мајстор за образование (M.Ed.) во математиката

Alabama State University
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Montgomery

Се претпоставува дека кандидат за Магистер на науки степен има направено посветеност кон научното проучување на образованието и наставата како кариера. Средното образование курсеви вклучуваат во стручното образование, полиња на учење, и општо образование. [+]

Се претпоставува дека кандидат за Магистер на науки степен има направено посветеност кон научното проучување на образованието и наставата како кариера. Средното образование курсеви вклучуваат во стручното образование, полиња на учење, и општо образование.

Кандидатите треба да се однесува на Академијата за образование за прифаќање на програмата за образование на наставници, најдоцна до четвртиот семестар на нивниот упис во Алабама државен универзитет. По усвојувањето на програмата, советник во средното образование ќе биде доделен за да им помогне во процесот на дизајнирање на прифатливо програма. Советникот во колеџ за образование ќе го координира процесот на консултации со советникот во областите на наставата.... [-]


Магистер по математички софтвер за безбедноста на информациите

Belarusian State University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2019 Белорусија Minsk

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови: [+]

ПОСТАПКА ЗА ПРИМЕНА НА мајстор 's програма за условите на "странски државјани"

Во согласност со Република Белорусија образовни правниот систем граѓаните на Руската Федерација, на Република Казахстан, Киргистан, Република Таџикистан и Република Узбекистан имаат право да се добие магистрирал во BSU под следниве услови:

студираат бесплатно или плаќање на школарината како и на Белоруски граѓани; за условите предвидени за странските државјани кои привремено престојуваат или живеат во Република Белорусија (во понатамошниот текст - "странски државјани") - врз основа на резултатите од завршното оценување по добивањето на образовна програма за луѓе ќе се применуваат за високо образование и еден разговор за создавање на нивното ниво на руски во износ доволно за студирање за магистерски степен. ... [-]

Магистер по математика методологија наставата

Grupo Tiradentes
Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци March 2019 Бразил Aracaju

Овој курс обезбедува во согласност методолошки теоретска основа на наставата по математика образование во сегашниот контекст овозможува формирање на мисловните професор и истражувач. [+]

диференцијали на курсот

Овој курс обезбедува во согласност методолошки теоретска основа на наставата по математика образование во сегашниот контекст овозможува формирање на мисловните професор и истражувач. Таа, исто така ви овозможува да се здобијат со добро познавање на теории на настава и учење со цел да ги усогласи со математички содржини. Така, наставниците кои предаваат во основно и средно образование може да се одрази на нови методиката предложи математика, доследна пракса со најновите истражувања во областа. Конечно, се разбира има за цел да ги обучи наставник-истражувач во можност да се сомневаат во постојните наставни програми и секвенци.... [-]


Магистер по математички моделирање во истражување и дидактика

Aurel Vlaicu University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Романија Arad

Студиската програма има за цел да ги учат учениците на основните концепти кои се јавуваат во широк спектар на технички, научни, како и дидактички проблеми и покажува како тие можат да се применат во контекст на истражување. Акцентот е ставен на генерички вештини кои се преносливи низ дисциплини така што тоа consits основа за секој надевајќи се да ги унапредат своите научни моделирање вештини и многу повеќе. [+]

Студиската програма има за цел да ги учат учениците на основните концепти кои се јавуваат во широк спектар на технички, научни, како и дидактички проблеми и покажува како тие можат да се применат во контекст на истражување. Акцентот е ставен на генерички вештини кои се преносливи низ дисциплини така што тоа consits основа за секој надевајќи се да ги унапредат своите научни моделирање вештини и многу повеќе.... [-]


господар во напредна математика

UNIVERSITATEA BABEȘ-BOLYAI
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Романија Cluj-Napoca

Напредна математика се фокусира на студијата и создавање на математички и пресметковни алатки широко применливи во науката и инженеринг, и за нивна употреба во решавање предизвикувачки проблеми во овие и сродни области. Од еколошки моделирање за механика, од статистичка анализа за да математичката економија, области на истрага, се различни. Оваа програма господар нуди напредна ... [+]

Напредна математика се фокусира на студијата и создавање на математички и пресметковни алатки широко применливи во науката и инженеринг, и за нивна употреба во решавање предизвикувачки проблеми во овие и сродни области.

Од еколошки моделирање за механика, од статистичка анализа за да математичката економија, области на истрага, се различни. Оваа програма господар нуди напредни теоретско знаење во оваа комплексна и динамична област.... [-]


Магистер по применета математика и индустриски

Towson University - College of Business & Economics
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Towson

Магистер на науки (м-р.) Во применета математика и индустриски (APIM) TOWSON ќе се подготвува за високо-побарувачката кариера во индустријата, владата и академијата. Програма на APIM нагласува математичко моделирање, нумерички пресметки, хаотичен динамика, се редат системи, финансиските системи и статистичка анализа. [+]

Зошто да заработите магистрирал во применета математика и Индустриска?

TOWSON е Магистер на науки по применета математика и индустриски (APIM) ќе се подготвува за високо-побарувачка кариери во индустријата, владата и академијата. Програма на APIM нагласува математичко моделирање, нумерички пресметки, хаотичен динамика, се редат системи, финансиските системи и статистичка анализа. Ќе се применуваат своето знаење надвор од училницата во различни истражувања и стажирање можности.... [-]


Магистер по математика

Youngstown State University (YSU)
Студии врз за студентски град September 2019 Соединети Американски Држави Youngstown

Одделот нуди MS степен по математика. Опции за овој степен се претходнички студии, применета математика, компјутерски науки, секундарна математика и статистика. [+]

Одделот нуди MS степен по математика. Опции за овој степен се претходнички студии, применета математика, компјутерски науки, секундарна математика и статистика. Од 1968 година, биле доделени речиси 160 магистерски степени. Наставната програма ја нагласува и теоретската и пресметковната математика и е доволно флексибилна за да ги насочи студентските програми кон индивидуалните интереси и способности. Добивање добро заоблени математичко образование, дипломирани студенти да ги извршуваат д-р, да се обезбеди позиција во владата или индустријата, или понатаму наставни кариера.... [-]


Магистер по математика

Jordan University of Science and Technology
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Јордан Irbid

Магистер степен во математиката, се доделува од страна на Факултетот за постдипломски студии на Јордан Универзитетот за наука и технологија (само). [+]

Прво: тезата

1. Задолжително Потребно:

Математика 701 напредни методи во применета математика Математика 707 реална анализа јас Математика 721 Нумеричка анализа јас Математика 731 Теорија на веројатност Математика 741 апстрактна алгебра јас Математика 791 семинар

2. Изборни Потребно: *

Математика 708 комплексната анализа јас Математика 709 реална анализа II Математика 722 Нумеричка анализа II Математика 732 применета статистика Математика 733 Математичка статистика Математика 742 апстрактна алгебра II Математика 761 Топологија Математика 771 линеарно програмирање Математика 777 Симулации Математика 792 Напредно Теми во математиката Математика 793 Напредно Теми во статистика Математика 794 Напредно Теми во операцијата истражување Математика 795 независни студии Студентите можат да учат не повеќе од 3 часа кредит од курсеви на 700 или 800 ниво понудени од страна на други програми поврзани со своето поле на проучување на одобрување на деканот на постдипломски студии врз основа на препораката на одделенски постдипломски студии комитет. ... [-]