Пребарај за Мастерс во Политички науки

Најди ги вашите магистерска диплома по Политички науки овде!

Политички науки

Секој комплицирано прашање треба да имаат средства за да го проучат. Како една од најпознатите извртени и сложена современите феномени, политиката бара науката да се стави работите директно и назад во редот.

Политички науки вкрстува со други предмети и студии, како што се националната политика, јавна политика, економија и право, психологија и социологија. Обично, политички науки е поделена во три дисциплини кои се занимаваат со различни аспекти на огромното прашање на политиката. На многу апстрактни, но многу важен, сепак, работи на Правниот код, правдата, правата и слободата се во надлежност на политичката филозофија, каде студијата на меѓународните односи за доведување ред и систем во процесот на интеракција меѓу нациите и државите, вклучувајќи ги мирот и конфликт студии. И последно, но не и најмалку важно, компаративна политика е трета поле на политички науки, тоа е врз основа на практичен пристап кон државата и владата како систематска работа, за споредба е еден од најстарите и сигурно повеќето методи на истражување.

Ако возбудата на политиката е за вас, не двоумете се да го прочитате описот на различни мајстори програми подолу. Изберете ја онаа која најмногу ви одговара и се јавите во училиштето со испраќање на "Барање бесплатни информации форма"!

Читај повеќе

Магистер по меѓународни односи и дипломатија (Мир) (европски и ни акредитации)

The International University in Geneva
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година February 2018 Швајцарија Женева + 1 more

Магистер по меѓународни односи и дипломатија (МИР) на одговори на зголемената побарувачка за обука на млади професионалци во Женева за кариера на донесување одлуки во меѓународните организации, дипломатски служби и приватниот сектор. Се наоѓа во истиот град со седиштето на Обединетите нации во Европа, на програмата се целосно искористување на уникатна ситуација Женева како светска престолнина на мултилатералната дипломатија. М.И.Р. обезбедува значителни ресурси за нејзино меѓународни факултет и студентите на телото да се поврзат со меѓународни институции (УНХЦР, УНЕЦЕ, УНКТАД, СТО, Светската здравствена организација, ILO, ITU, СОИС, СЕФ, МКЦК) и дипломатски мисии. [+]

Мајстори Политички науки диплома. Клучни придобивки од мајстор за меѓународни односи и дипломатија Учење во динамична средина во Швајцарија со мултикултурни тело на студентите и факултетот работа во академските институции и меѓународни институции; Обезбедување на знаења и вештини за да се анализира меѓународните прашања, да подготвуваат извештаи политика и да учествува во меѓународни одлучување преку меѓународни конференции и состаноци; Истражување на системот на Обединетите нации, меѓународни режими, регионални договори и техничка соработка меѓу државите; Стекнување на увид во мултилатералната дипломатија да се биде во срцето на "Меѓународниот Женева". ПРОФИЛ НА Магистер по меѓународни односи и дипломатија (МИР) на одговори на зголемената побарувачка за обука на млади професионалци во Женева за кариера на донесување одлуки во меѓународните организации, дипломатски служби и приватниот сектор. Се наоѓа во истиот град со седиштето на Обединетите нации во Европа, на програмата се целосно искористување на уникатна ситуација Женева како светска престолнина на мултилатералната дипломатија. М.И.Р. обезбедува значителни ресурси за нејзино меѓународни факултет и студентите на телото да се поврзат со меѓународни институции (УНХЦР, УНЕЦЕ, УНКТАД, СТО, Светската здравствена организација, ILO, ITU, СОИС, СЕФ, МКЦК) и дипломатски мисии. МИР ПРОГРАМА ЗА ДЕТАЛИ Календар: Магистер за меѓународни односи и дипломатија програма има четири почетна датуми: септември, ноември, март и мај. Содржини: Во прилог на основни курсеви за меѓународни односи, со фокус на системот на Обединетите нации и Европската унија за надворешна политика и geoeconomics, глобалната економија и економската дипломатија, Магистер по меѓународни односи и дипломатија програма обучува млади професионалци за донесување одлуки позиции со предмети во меѓународни... [-]

Магистерски степен во меѓународните безбедносни студии - студии за меѓународна безбедност (Мис)

University of Trento School of International Studies
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2017 Италија Трент

Мис е заеднички понудени од страна на Меѓународниот (Тренто школа) и Scuola Sant'Anna Superiore (Пиза). Да се ​​донесе силен мултидисциплинарен пристап и нуди широк спектар на специјализирани изборни предмети. Програмата им овозможува на студентите да се здобијат со подлабоко разбирање на главните предизвици за безбедноста во нашиот глобализиран општество, обезбедувајќи ги со вештини потребни за да се оцени одговорите од страна на националните и меѓународните актери во заедницата. [+]

На MISS Тоа е понудена заеднички од страна на Школата за меѓународни студии (Тренто) и од Scuola Sant'Anna Superiore (Пиза). Да се ​​донесе силен мултидисциплинарен пристап и нуди широк спектар на специјализирани изборни предмети. Програмата им овозможува на студентите да се здобијат со подлабоко разбирање на главните предизвици за безбедноста во нашиот глобализиран општество, обезбедувајќи ги со вештини потребни за да се оцени одговорите од страна на националните и меѓународните актери во заедницата. Благодарение на иновативен пристап кон учење кој ги комбинира традиционалната настава со играње на улоги, симулација, симулација на судовите, како и анализа на студии на случај, студентите ќе бидат во можност да се разбере на различни фактори, улогата на актерите и на влијанието на глобалната цел , со посебен осврт на проблемите на безбедноста. студиите за безбедност се од суштинско значење да се анализира предизвиците на меѓународните односи. Од традиционалните идеи за безбедност како што се војната, светски војни и за национална безбедност на најновите загриженост во врска со прашања како што се енергетската криза, миграција и климатските промени, студиите за безбедност се солидна рамка за анализа на предизвиците мулти-ниво на нашето глобално општество. Мајстор е на програма во меѓународни студии за безбедност - студии за меѓународна безбедност (Мис) обезбедува теоретски и практични алатки за да се разбере динамиката на безбедноста, и оценување на одговорите од национални и меѓународни актери во заедницата. Мајстор е на програма во меѓународни студии за безбедност - студии за меѓународна безбедност (Мис) е дизајниран да ги подготви нова генерација на аналитичари, политичари... [-]

господар 's степен во комуникација и политички маркетинг

CESCOMPOL - Centro de Estudios Superiores de Comunicación y Marketing Político
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Шпанија Мадрид

Оваа програма е наменета за двете неодамна дипломираните студенти или дипломирани студенти во областа на политички науки, маркетинг, новинарство, право или меѓународните односи; и професионалци со високо образование и искуство во светот на политиката, кои сакаат да ги подобрат своите лични вештини. [+]

Мајстори Политички науки диплома. ЦЕЛИ: Студентите кои успешно завршување на оваа програма: Тие се подобри свој професионален профил во областа на политиката. Тие ќе се здобијат стратегии и техники на комуникација да се однесуваат кон политички кандидати. Работа како советници изборни кампањи или влада, Станат специјалисти во промовирањето на изборниот маркетинг консултантска како работа во служба на политичката класа. Насочени кон: Оваа програма е наменета за двете неодамна дипломираните студенти или дипломирани студенти во областа на политички науки, маркетинг, новинарство, право или меѓународните односи; и професионалци со високо образование и искуство во светот на политиката, кои сакаат да ги подобрат своите лични вештини. METODOLODÍA CESCOMPOL е колаборативен центар на Универзитетот во Алкала де Хенарес (UAH), еден од најстарите во Европа. Академската содржината на овој мајстор е структуриран за генеричките повеќе прашања (како што се политичка комуникација) на специфични модули (како што се примена на Владата, една политичка партија и кандидат). Методологијата е врз основа на двете теоретски и практичен дел, да се консолидираат сите знаења и сите содржини се прилагодени Шпанија и Латинска Америка. На овој факултет е составен од активни професионалци и експерти во своите модули, со искуство во јавната политика, плановите на Владата, комуникациски стратегии и кампањи. ЕВАЛУАЦИЈА Добивање на конечниот наслов е предмет на надминување на сите мајстор модули и развој на магистерски труд на. КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ДА ДОБИЈАТ МБА од Универзитетот во Алкала де Хенарес и Магистер по CESCOMPOL АГЕНДА Политика, државјанство и политичко однесување Политички сценарија и изборни системи Основните принципи на политиката за комуникација... [-]

мајстор во европската политика и општество (EPS)

Faculty of Social Sciences, Charles University (FSV UK)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Чешка Прага

Европската политика и општество (ЕПС): Заеднички мајстор програма Вацлав Хавел е мултидисциплинарен две години мајстор Заедничката студии програма ги поврзува областите на европската политика, современата историја и култура, економија, меѓународни односи и политиката. [+]

Европската политика и општество (ЕПС): Заеднички мајстор програма Вацлав Хавел е мултидисциплинарен две години мајстор Заедничката студии програма ги поврзува областите на европската политика, современата историја и култура, економија, меѓународни односи и политиката. Во првиот семестар на програмата ЕПС се базира на воведни курсеви мајстор ниво (во Прага), вториот семестар се фокусира на предмети поврзани со ЕУ (Краков, Лајден). Во третиот и четвртиот семестар, оваа програма нуди четири различни студиски песни како одраз на различни експертиза на членови на конзорциумот (Прага, Краков, Барселона и Лајден). Секоја песна е комбинација на различни изборни курсеви, обука методи на истражување, стажирање и јазик школувањето со напредно истражување дисертација под надзор на клучниот персонал од секој партнер универзитет. Програмата на ЕЕС дава на студентите можност да се здобијат со висок профил pluridisciplinary знаења и вештини. Првата цел на Програмата EPS е да ги подготви нова генерација на менаџери, креатори на политики и истражување лидери. Совршеност на програмата е базирана на централниот фокус на општествени, политички, економски и културни процеси кои се формирале современа Европа и нејзината улога во меѓународна средина, оваа програма, исто така, го поттикнува размена меѓу различни европски и не-европски култури, и понуди уникатно искуство за учење на двете ЕУ и не-ЕУ студенти. на тој начин Програмата за EPS, придонесува да се изгради вистински транс-европската заедница на студенти, експерти и академици кои се занимаваат со актуелните европски предизвици. Опис на приемен испит и критериумите за оценување Сите апликации мора да вклучуваат следново: 1. Копии од сите релевантни дипломи и записници, вклучувајќи и... [-]

Магистер по стратешки науката и дипломатски науки

Link Campus University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години November 2017 Италија Рим

Глобализираниот свет отвори нови хоризонти и нови предизвици за управување со јавните институции и меѓународните односи. Да се ​​соочиме со предизвиците поставени од страна на глобализацијата, нови професионални и повеќе [+]

Мајстори Политички науки диплома. Глобализираниот свет отвори нови хоризонти и нови предизвици за управување со јавните институции и меѓународните односи. Да се ​​соочиме со предизвиците поставени од страна на глобализацијата, нови професионални и повеќе структурирана вештини се потребни со цел да се разбере и да интервенираме на сложената реалност на процесите со дополнителна пристап. Бесплатна италијански јазик, се разбира, ќе им бидат понудени на сите студенти кои пре-се применуваат од страна на првата недела од јуни. Програмите за обука им овозможи на студентите да се развие меѓународен пристап кон разбирањето на политички, институционални и административни прашања. Интегриран разбира во меѓународното право Интегриран текот на геополитика и Гео-економија: новиот глобалните играчи Мир и војна во современиот свет: Вовед во досиејата Меѓународни односи: на финансиските пазари, меѓународната трговија и на СТО Етичко-религиозни принципи на меѓународните односи Меѓународни односи: климатски промени Меѓународни односи: неширење на оружјето Интегриран текот на дипломатијата: Јавно говорење, Теорија и практика на дипломатијата: социологија и преговарачки техники Меѓународните безбедносни студии Напредно меѓународните односи: новиот тероризмот Интегриран текот на методологии и анализа Дополнителни познавање на јазикот Стажирањето со работа на проекти [-]

Магистер по меѓународно право, дипломатијата и меѓународните односи

Paris-Sorbonne University Abu Dhabi
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години October 2017 Обединети Арапски Емирати Абу Даби

Магистер по меѓународно право, меѓународни односи и дипломатија има две специјализации. Нашиот факултет е составена од професори и законот професионалци од Париз-Декарт Универзитетот, од Париз-Сорбона универзитет, од други престижни европски универзитети и академски институции, кои имаат постигнато популарност низ целиот свет. Високо специјализирани експерти, дипломати и воени експерти кои ќе придонесат за нашите студенти за стратешко размислување и планирање. [+]

Оваа мултидисциплинарна програма има две насоки: Програмата за меѓународно право, дипломатијата и меѓународни односи воведува студентите во рамки и процеси со основните меѓународни односи. Ќе се научиш на клучните интелектуална алатки кои можете да се изложуваат на современите меѓународни односи. Специјалист студија модули се фокусира на форми на организација, решавање на спорови, Законот за договори, законот на морето и правилата за дипломатски односи. Исто така, ќе учат економски и финансиски односи, меѓународната трговија, економски закон во неговите институционални аспекти проследено со меѓународното кривично и право за човекови права, животна средина и одржлив развој и нуклеарна закон. Студентите исто така се истражуваат историски и геополитички контекст на меѓународните односи, обезбедување на работно познавање на испробаните и проверени дипломатски техники. Студентите кои избираат да ја следат програмата за одбрана и меѓународна безбедност ќе се запознаат со историјата на националната и меѓународната безбедност во рамките на мултидисциплинарни рамка. Ќе дознаете клучните алатки за механизам за воени, безбедносни политики и доктрини подобро да се разбере прашањата на одбраната во денешниот свет. Таа им овозможува на студентите да се здобијат со теоретски и технички сознанија, заедно со целокупната визија на прашања кои се вклучени во одбраната, одржување на мирот, разузнавачките служби, меѓународната безбедност и дипломатија. Почнувајќи од "Историја на одбраната и националната безбедност" и "Историја на војна и мир", студентите ќе следат теми како "закон на вооружен судир и безбедност", "Геополитика на конфликти", на модерниот прашањето на "Cybersecurity". Овие главни теми се изучува на многу високо ниво на експертиза од страна на академици и практичари... [-]

М-р во интеркултурни менаџмент на конфликти

Alice Salomon University of Applied Sciences Berlin
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2017 Германија Berlin

Поради промените кои се искусни од страна на многу општества како последица на зголемување на глобалната меѓузависност, Алис Саломон Универзитетот за применети науки (пепел) нуди мајстор на уметноста во интеркултурен Конфликт менаџмент (р-ИВЗ), со цел да [+]

 

Поради промените кои се искусни од страна на многу општества, како последица на зголемување на глобалната меѓузависност, Алис Саломон Универзитетот за применети науки (пепел) нуди мајстор на уметноста во интеркултурен Конфликт менаџмент (р-ИВЗ), со цел да ги обучи професионалци од целиот свет во нивната работа промовирање на социјалниот развој и ублажување на постојните и идни конфликти. Во согласност со вредностите на социјална правда и човекови права, а поддржан од долгата традиција на општествената одбрана Универзитетот, на м-р-ИВЗ се однесува на прашања и комплексноста покренати од страна на глобализираниот свет од меѓународна и интердисциплинарна перспектива. На програмата е одговор на новите предизвици на конфликт, разновидност, социјалната исклученост, миграција, повреда на човековите права и човечкото експлоатација.... [-]


господар во миграција студии (MIMS)

University of San Francisco - College of Arts & Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2018 Соединети Американски Држави San Francisco Мексико Мексико Сити + 2 more

Магистер по миграцијата студии е две години, 34-единица програма. Студентите ја стартувате програмата на Универзитетот во Сан Франциско во првиот семестар проследена со семестар на Универсидад Iberoamericana во Мексико Сити (класи се изведуваат на англиски јазик). [+]

Подготовка на професионалци и лидери да се одговори на потребите на мигранти и бегалци ширум светот. Со повеќе од 230 милиони глобални граѓани кои живеат надвор од нивните матични земји, меѓународна миграција е еден од најважните проблеми со кои се соочува глобалната заедница во 21 век. На предизвиците со кои се соочуваат овие глобални граѓани се во фокусот на оваа Магистерски програма, која се подготвува професионалци да се подобри животот на мигранти и бегалци ширум светот. Студентите учат теми на глобалната миграција со врвни истражувачи, професори, лекари проект, и креаторите на политиката во областа на миграцијата студии. Програмата вклучува еден семестар на студии на Universidad Iberoamericana во Мексико Сити. Дипломирани студенти се подготвени за кариера во локалните, државните и националните владини агенции; политиката тинк-тенкови и политика и планирање консултантски фирми; базирани во заедницата не добивката и невладини организации; меѓународни агенции; застапување и организации од јавен интерес; филантропски организации и фондации; и други субјекти од приватниот сектор. Детали за програмата На Магистер по миграцијата студии е две години, 34-единица програма. Студентите ја стартувате програмата на Универзитетот во Сан Франциско во првиот семестар проследена со семестар на Универсидад Iberoamericana во Мексико Сити (класи се изведуваат на англиски јазик). Целата втората година на студии е понудена на Универзитетот во Сан Франциско. Програмата се состои од шест основни курсеви (задолжително), четири специјални курсеви теми, како и четири една единица истражувачки семинари. Лето Immersions и теренска работа се достапни во целиот свет - вклучително и можностите понудени во целиот свет од страна на повеќе од... [-]

господар во политиката, администрацијата и меѓународни односи

Zeppelin University
Студии врз за студентски град Целосна 1 - 2 години August 2018 Германија Friedrichshafen

За експерти за наука и истражување, фондации, парламенти, државна служба, здруженија, меѓународните организации, невладини организации, истражувачки центри мислење, политичките консултации, новинарство, односи со јавноста [+]

Мајстори Политички науки диплома. За експерти за наука и истражување, фондации, парламенти, државна служба, здруженија, меѓународните организации, невладини организации, истражувачки центри мислење, политичките консултации, новинарство, односи со јавноста Нови образовните димензии за управување со политика, администрација, како и други организации Јавниот сектор се наоѓа во еден од најзначајните фази на трансформација во историјата на современата државност. Следниве примери се индикативни за оваа длабока промена: Европска интеграција; нови глобални и регионални меѓузависност; повикот за поефикасно и ориентирана кон граѓаните административно управување; дебати за приватизација, јавно-приватно партнерство, или debureaucratization; воведување на електронска влада; кризата на доверба во јавните институции, со прашања кои се однесуваат етички стандарди и нови форми на политичка комуникација. Ова не само вклучуваат јавноста, комунални, и меѓународната администрација, туку јавни претпријатија, невладини организации, невладини организации, како и политичките авторитети како што се сојузништва, партии и парламентите. Новата генерација на менаџери во јавниот сектор треба постојано повеќе менаџмент и стратешко експертиза за да ги подготви за правење сложени одлуки во динамична средина на политиката, економијата и општеството - на двете национални и меѓународно ниво. ZU нуди иновативни обука и истражување програма во форма на менаџмент-ориентирана политика и административни науки со меѓународните односи, во кои општествените научни елементи на организациска истражување и политика за истражување се комбинираат со економија, менаџмент вештини, како и најважните елементи од Законот за јавни . Во овој контекст, на Факултетот за јавна менаџмент и управување се гледа себеси како истражување и образование лабораторија, која ги промовира проблем во центарот за обука за јавниот сектор во интердисциплинарен... [-]

господар во политиката

Across the Pond
Студии врз за студентски град Целосна August 2018 Обединетото Кралство Aberdeen Belfast Brighton Canterbury Cardiff Chester Cirencester Colchester Edinburgh Epsom Exeter Falmouth Farnham Glasgow Guildford Huddersfield Leeds Leicester Lincoln Liverpool London Loughborough Manchester Newcastle Norwich Nottingham Oxford Reading Rochester Sheffield + 28 more

Студијата на политиката во Велика Британија обично потпаѓа под категоријата за меѓународни односи / Политика. Ова е слично на она што ние би го нарекле "политичка наука" во Северна Америка. Овие типови на програми се повеќето од интерес за оние кои се социјално активни и љубопитни за тоа како и зошто на начинот на кој светот функционира. [+]

Студијата на политиката во Велика Британија обично потпаѓа под категоријата за меѓународни односи / Политика. Ова е слично на она што ние би го нарекле "политичка наука" во Северна Америка. Овие типови на програми се повеќето од интерес за оние кои се социјално активни и љубопитни за тоа како и зошто на начинот на кој светот функционира. Политика и IR прифатат многу различни области, како што се ЕУ, прашања север-југ, безбедносна политика, животната средина, социјалната политика, итн На ниво на додипломски студентите обично ќе добие широк вовед во различни области во рамките на оваа област. На ниво Мастер студенти тогаш може да избере да се специјализираат во една или повеќе области. Политиката и политичките одлуки влијае на сите. Без разлика дали тоа е формирање на политика за распределба на пари за основни и средни училишта, спречување на загадување, приватни или националните здравствени, формирајќи меѓународни надворешната политика, итн Овие се сите релевантни прашања во прашање кои влијаат на вашиот секојдневен живот. Во студијата на политиката и МР, студентите учат за тоа како овие прашања се одговорени во текот на историјата од различни земји, како и она што дијалогот е сега. Учениците сметаат преку тоа како различни решенија, беа донесени во минатото, и како историски простории да одигра улога во разликите. Велика Британија е фасцинантна земја во која да учат на политиката, со голема меѓународна студентска популација, како и реномирани професори од целиот свет. Со толку многу доведување поинакво разбирање на светот врз основа на од каде доаѓаат, има возбудливи дискусија, да... [-]

господар на три-секторот соработка (MTSC)

Singapore Management University
Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци August 2018 Сингапур Singapore

Иновативни мајстор на tri-Сектор соработка предвидува ригорозни интердисциплинарна обука во ефикасно решавање на проблемот [+]

Мајстори Политички науки диплома. Иновативни мајстор на tri-Сектор соработка предвидува ригорозни интердисциплинарна обука во ефикасно решавање на проблемот за комплексна животната средина на 21-от век. Таа се применува на бизнисот, владата и организациите на граѓанското општество, како и за интеракции меѓу нив. Тоа ќе: - се развијат лидери во можност да се развива во еден комплекс, три-секторот светот - овозможи на студентите да ги совладаат раководство на иновативни вештини за справување со глобалните предизвици заедно - Направете крос-сектор мрежи во регионот - Обезбеди студентите со длабоко разбирање на клучните концептуални рамки - Осигурајте се дека студентите ќе можат да се направи смисла на плетеницата на Megatrends влијаат интеракции бизнис-владата општеството, од животната средина со демографијата на технологијата Пријавувањето Во 2017-18 доза ќе започне наставата во јануари 2017 година за аплицирање е отворен до 15 мај 2016 година. Приемот на барањата Висок познавање на англискиот јазик (сите курсеви се доставуваат и оценето на англиски јазик). Ученици со првиот степен од неанглиско говорно универзитет ќе се бара да поднесат ИЕЛТС / ТОЕФЛ извештаи. Добар прв степен (бизнис, општествени науки, право, јавна политика или други сродни области). Значителна работно искуство. Добар резултат на GRE најпосакувана. GMAT резултати можат да бидат прифатени во замена за GRE. Ако барателот не мора или, ве молиме јавете се на програмата канцеларија по поднесувањето на пријавата. Подносителот на барањето може да биде побарано да седат за алтернатива приеми тест спроведено од страна на SMU. 2 препораки од вашите сегашниот работодавач или еквивалентно, објективни партија. Два кратки есеи, напишани... [-]

господар во меѓународниот развој и управување на глобалните прашања

Universitatea De Vest Din Timisoara
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Романија Темишвар

Оваа нова програма, господар на нашиот факултет има за цел да одговори на работодавачите и студентите барања за образованието кон пракса и подобро прилагодување на потребите на пазарот на трудот. Ние сме свесни за фактот дека повеќето од нашите дипломци да најдат вработување во новата глобализираната економија доминирана од страна на мултинационалните компании. Ова е причината зошто ние нудиме, по првата година во центарот за развој на најважните вештини за работа во меѓународни односи, можноста да изберете во втората година од три атрактивни модули: Меѓународни развојни студии, Европски студии и африкански студии. [+]

Факултет за политички науки, филозофија и комуникациски науки е најмладиот и најдинамичните на факултетите на Запад Универзитетот во Темишвар, се создадени во 1999 година. Поголемиот дел од нашите студенти учат меѓународните односи, односи со јавноста, комуникација и новинарство. Наставата се одвива во романски, англиски и германски јазик. Факултетот има девет диплома програми, шест магистерски програми и две докторски програми, политички науки и во философијата. Оваа нова програма, господар на нашиот факултет има за цел да одговори на работодавачите и студентите барања за образованието кон пракса и подобро прилагодување на потребите на пазарот на трудот. Ние сме свесни за фактот дека повеќето од нашите дипломци да најдат вработување во новата глобализираната економија доминирана од страна на мултинационалните компании. Ова е причината зошто ние нудиме, по првата година во центарот за развој на најважните вештини за работа во меѓународни односи, можноста да изберете во втората година од три атрактивни модули: Меѓународни развојни студии, Европски студии и африкански студии. Главни наслови разбира Теории и стратегии на меѓународниот развој Вовед во менаџмент меѓународни организации макроекономијата Дипломатија и глобални прашања Управување со проекти Одржливиот развој и животната средина Социјален развој во регионален контекст Глобална безбедносни студии, со акцент на Африка образовни системи и политики миграцијата студии Род и развој Потенцијални позиции на пазарот на трудот по дипломирањето Специјалист во политички и економски меѓународните односи; Меfународен службеник во јавните институции; Меѓународна поддршка на корисниците; Задна канцеларија; Запад Универзитетот во Темишвар е еден од акредитираните универзитети во Романија да се организира подготвителна година на романски јазик. Овој... [-]

мајстор на попреченост и вклучување

The University of Waikato
Студии врз за студентски град Целосна 12 - 18 месеци March 2018 Нов Зеланд Хамилтон

Мајсторот на инвалидските студии и вклучување истражува прашањата кои произведуваат различни поврзани со општествените норми и ги поставува за да се произведе практичари кои ги предизвик. Програмата ги истражува современите теории, методологии и практики поврзани со широко поле на студии попреченост и вклученост. [+]

Мајстори Политички науки диплома. Мајстор за инвалидско и вклучување на студии Мајсторот на инвалидските студии и вклучување истражува прашањата кои произведуваат различни поврзани со општествените норми и ги поставува за да се произведе практичари кои ги предизвик. Програмата ги истражува современите теории, методологии и практики поврзани со широко поле на студии попреченост и вклученост. Оваа програма е позната по својата основа во модел на социјална правда на инклузивна заедница и образовна практика и се релевантни за различни професионалци кои работат во организации во заедницата и во училиштата, и оние кои се занимаваат со застапување и права попреченост. Проучување на мајстор на инвалидските студии и вклучување (MDInS) ќе добие посилен разбирање на општествениот живот и разликите меѓу нас, предизвик и тековните пристапи кои се користат во образовниот сектор и пошироко. Програмите се на интердисциплинарен пристап кој црпи од образование, психологија и социјални науки. Како дипломиран, ќе се демонстрира со сеопфатна разбирање на концепти, прашања и дебати во областа на инвалидско студии, особено во вашите сопствени истражувања. Размислува критички и креативно, ќе се оцени актуелните прашања, истражувања и напредни стипендија во областа на инвалидско студии и работа проактивно да се развијат професионални односи со другите во оваа област. Програмата ја нагласува На MDInS овозможува можност за флексибилно учење, и со полно работно време (повеќе од 1-1.5 година / s) или скратено работно време опции на располагање. Ова е активна програмата на глобално ниво во изминатите 20 години (претходно познат како "дефектологија", изменета на сегашното име во 2011 година). можности за кариера лидер... [-]

господар на кинескиот економски и политички прашања (mcepa)

UC San Diego School Of Global Policy & Strategy
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Соединети Американски Држави Сан Диего

Оваа професионална степен им овозможува на студентите да се комбинираат силните професионална обука УЗ Сан Диего со камата на специјалист во Кина. Студентите се обучуваат да се користи крос-дисциплинска алатки за да се копа длабоко во економијата и политиката на Кина, како и да се разгледа своето место во регионот Азија-Пацифик и нејзиниот однос со САД [+]

GPS е горд на понудата на нови, иновативни, две години, со полно работно време степен: Магистер на кинескиот економски и политички прашања. Со почеток во падот на 2017 година, студентите ќе работат со светска класа заедница на Кина научници УЗ Сан Диего е да се испита во длабочина од најважните прашања кои се однесуваат на современа Кина. Оваа професионална степен им овозможува на студентите да се комбинираат силните професионална обука УЗ Сан Диего со камата на специјалист во Кина. Студентите се обучуваат да се користи крос-дисциплинска алатки за да се копа длабоко во економијата и политиката на Кина, како и да се разгледа своето место во регионот Азија-Пацифик и нејзиниот однос со САД Експертизата на јадрото факултет степенот на покривање на економијата, менаџментот, политички науки и политика анализа, се дополнети со други УЗ Сан Диего научници кои се специјализирани во кинески политиката, општеството, историја и јазик. Резултатот е академска и професионална обука која подготвува дипломирани за низа на академски, бизнис, дипломатски и владини позиции. Камен-темелник на степен е дизајнот и имплементацијата на еден интердисциплинарен проект највисок премин. Овој истражувачки проект е тесно водени од нашата Шешељ факултет во текот на последните шест месеци од степенот на програмата. На највисок премин поттикнува мајсторство на истражување дизајн и методи за изучување на современата Кина и бара критичка анализа на оригинални и средно кинески извори. Способноста да се користат на оригиналниот јазик изворен материјал е од суштинско значење за сериозна професионална анализа на Кина, со што студентите мора да поседуваат јазични вештини кои... [-]

мајстори во неширење и тероризмот студии

Middlebury Institute of International Studies at Monterey
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2018 Соединети Американски Држави Monterey

Институтот мајстор во неширење и студии за тероризам (NPTS) ги подготвува студентите за професионална кариера кои се занимаваат со заканите од насилниот екстремизам и нуклеарно, биолошко и хемиско оружје. На интердисциплинарна програма интегрира настава во меѓународната безбедност, науката и технологијата, историја, практични вештини, како и обука за јазик. Студентите исто така имаат можност да се изборни предмети во теми поврзани со, како што се регионалните и област студии, глобалната економија, сајбер безбедноста, како и меѓународни прашања од животната средина [+]

Мајстори Политички науки диплома. Направиме светот побезбедно место Институтот мајстор во неширење и студии за тероризам (NPTS) ги подготвува студентите за професионална кариера кои се занимаваат со заканите од насилниот екстремизам и нуклеарно, биолошко и хемиско оружје. На интердисциплинарна програма интегрира настава во меѓународната безбедност, науката и технологијата, историја, практични вештини, како и обука за јазик. Студентите исто така имаат можност да се изборни предмети во теми поврзани со, како што се регионалните и област студии, глобалната економија, сајбер безбедноста, како и меѓународни животната средина. Создавање на Светот на промени Двојна диплома Студентите кои се посебно заинтересирани за оружје за масовно уништување прашања и американско-руските односи можат да аплицираат за нашата нова двојна диплома во неширење студии со Московскиот државен институт за меѓународни односи (MGIMO). Истражување Институтот е дом на голем број на важни истражувачки центри и иницијативи кои се интегрирани во овој степен програма. Овие центри, исто така, нудат платено истражување асистент работни места: Џејмс Мартин Центарот за неширење студии (ЦНС) Истражување Монтереј тероризам и на Програмата за образование (MonTREP) NPTS во Вашингтон и Виена Нашите канцеларии во Вашингтон и Виена, Австрија им даде на студентите пристап до богатство на ресурси, вклучувајќи можности за практиканти сместени и спроведување на истражување. [-]