Магистратура Полска

Магистерски програми во Полска - Магистратура Полска

Master

Ако сте во потрага за една земја со еден од најстарите и најбогатите високото образование истории во Европа, каде да ја добиете вашата магистерска диплома, тогаш треба да се разгледа Полска. Образование е национална цел на полски владетели со векови. Првиот универзитет бил основан во градот Краков во XIV век, почнувајќи долга традиција на професионални и висок квалитет на високото образование.

Може да се разгледа добивање на вашиот магистерска диплома во градовите со фасцинантна историја и големи проучување на животната средина, на пример, главниот град Варшава, поранешен историски град Краков, Гдањск, Познан, Вроцлав и многу повеќе. Полски универзитети, колеџи и училишта нудат голем избор на предмети на постдипломски студии на ниво. Мастер програми се разликуваат од Економија и Бизнис Технологија и наука, и многу повеќе.

Ако сте заинтересирани да студираат во Полска, имаат изглед на некои од најдобрите универзитети, колеџи и училишта во земјата. Кликнете на "Прочитај повеќе" за да добиете повеќе информации за вашите образовни можности и да се пополни во барањето бесплатни информации форма да дојде во контакт со лицето одговорно за програмата за кои сте заинтересирани Вие исто така може намали пребарување надолу со избирање на одредено поле на студијата, предмет или програма. Ако сте заинтересирани за скратено работно време или онлајн студии во Полска, исто така, може да се најде на достапни програми од овие критериуми. Започнете со пребарувањето веднаш!

Читај повеќе

Магистер по јавна историја

University of Wroclaw - Faculty of Historical and Pedagogical Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Полска Wrocław

Програмата за јавна историја е упатена до сите дипломци на БА, не само во историјата, па дури и не само во хуманитарни науки, кои би сакале да го спроведат истражувањето и да го промовираат јавното користење на историјата. [+]

Јавна историја

Програмата за јавна историја е упатена до сите дипломци на БА , не само во историјата, па дури и не само во хуманитарни науки, кои би сакале да го спроведат истражувањето и да го промовираат јавното користење на историјата. Јавната историја функционира уште од 1970-тите како субдисциплина на историјата, но и како посебна академска дисциплина. Таа се нарекува историја "за народот, од народот, со народот, од народот" и се занимава со сите аспекти на историјата надвор од формалното образование (исто така и академско образование). Таа работи многу години на универзитетите ширум светот и ужива значителна популарност меѓу учениците.... [-]


Мајстор на администрација во меѓународни организации

University of Wroclaw - Faculty of Law, Administration and Economics
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Полска Wrocław

Програмата Магистер по администрација во меѓународни организации трае 2 години (4 семестри). За да се добие магистратура, студентите треба да пишуваат и да бранат магистерска теза. [+]

Ако сакате повеќе информации за оваа атрактивна студиска програма, реномираниот Универзитет во Вроцлав, енергичниот град Вроцлав и возбудливиот студентски живот, преземете ја мобилната апликација.

Мајстор на администрација во меѓународни организации

Кандидатите мора да имаат диплома во областа во врска со предложените област на студии. Програмата е составена од задолжителни и изборни предмети и специјализиран курс. Во првиот семестар, студентите се доделуваат на специјалитет / семинар според нивните параметри за време на уписот (под услов да ги исполнуваат условите за влез за избраната специјалност / семинар). Во првиот семестар, студентите мора да присуствуваат на сите класи и еден специјален семинар. Во следните семестри студентите можат да изберат од изборни класи и изборни предмети. Студентите можат да изберат од понудата на изборни предмети. Програмата трае 2 години (4 семестри). За да се добие магистратура, студентите треба да пишуваат и да бранат магистерска теза.... [-]


Магистер по биотехнологија

The John Paul II Catholic University of Lublin
Студии врз за студентски град Целосна 2 - 2  October 2019 Полска Lublin

Магистер по биотехнологија програма нуди избор на две специјализации: биотехнологија на биоактивни соединенија и експериментални биотехнологија. [+]

Можности за кариера

Магистер по биотехнологија програма нуди избор на две специјализации:

Биотехнологија на биоактивни соединенијаЕкспериментална биотехнологија

Студирањето биотехнологија се подготвува за:

работи како вработен или тим лидер во следниве специјалитети: биотехнолог, микробиолог, биохемичар, генетичар, биолог, лабораториски аналитичар, лабораториски техничар, специјалист за обезбедување на квалитет, специјалист за регистрација на лекови во индустриски истражувачки центри кои користат биотехнолошки процеси, во истражување, контрола и дијагностика лаборатории, фармацевтски фирми, станици за одгледување растенија, институти за јавна економија, агенции за заштита на животната средина и оддели за управување со природните ресурси итн.... [-]


Магистер по финансии

Wroclaw University of Economics
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Полска Wrocław

Магистерски студии по финансии е единствената програма во Полска која има EPAS акредитации, за редовни магистерски студии. [+]

Зошто нас?

Магистерски студии по финансии е единствената програма во Полска која има EPAS акредитации, за редовни магистерски студии. EPAS е меѓународен систем за акредитација на програми развиен од Европската фондација за развој на менаџментот (EFMD). Тоа го потврдува врвниот квалитет на нашата програма, гарантирајќи им на сите наши студенти меѓународно признавање на нивните дипломи. Стандардите и критериумите на EPAS ги опфаќаат сите аспекти на обезбедување на програмата, вклучувајќи највисоки меѓународни стандарди за програмирање и испорака на програми и обезбедување на квалитет. Таа ја нагласува нашата единственост, практична важност на нашата програма, како и високата корпоративна култура и интернационализација. Во моментов само 97 најдобри програми од илјадници низ целиот свет имаат оваа највисок квалитет.... [-]


Магистер по економија

University of Economics and Innovation in Lublin (WSEI)
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Полска Lublin

ЕКОНОМИЈА е област на знаење неопходно во многу сфери на јавниот живот - политички, економски. Дипломираната администрација му дава на дипломникот способност да ги анализира и интерпретира феномените и економските процеси (и на микро-и макро-економски размер). [+]

ЕКОНОМИЈА е поле на знаење неопходно во многу сфери на јавниот живот - политички, економски. Дипломираната администрација му дава на дипломникот способност да ги анализира и интерпретира феномените и економските процеси (и на микро-и макро-економски размер).

Специјализации

Бизнис економија

Дипломираните студенти од специјализацијата "Бизнис економија" имаат општи економски способности и голем број специјализирани компетенции, вклучувајќи особено:... [-]


Мајстор за архитектура

Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University
Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри February 2019 Полска Kraków

Овој постдипломски, средно ниво на студии има дизајн-ориентирана програма, која се фокусира на практиката на архитектура, урбанистичко планирање, еколошки градежни проблеми, одржливи згради и компјутерски потпомогнати техники за дизајн, вклучувајќи ги и 3D CAD и дигиталните фабрики за припрема. [+]

Мајстор за архитектура

Студира на англиски јазик на Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University . Во Краков. БЕСПЛАТНО!

Идеја

Современата архитектонска практика има меѓународна димензија, и во глобализираниот свет и во Европската унија без граници. Англискиот стана глобален "лингва франка". Од 2013 година Диплома за архитектура од Andrzej Frycz Modrzewski Krakow University е официјално признаена во сите земји на ЕУ. Заработе магистрирал во архитектурата може да им дозволи на нашите дипломци да продолжат со фасцинантна и успешна животна кариера.... [-]


Господар во финансии и сметководство - acca

Sopot University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Sopot + 1 more

ACCA е престижна институција за сметководство професионалци, кои нудат сметководство, финансии и менаџерски квалификации и стандарди кои се значајни од бизнис перспектива. ACCA работи во 181 земја. Таа е признаена од страна на земјите-членки на ЕУ. Таа работи во Северна и Јужна Америка, Азија и Австралија (повеќе на: www.accaglobal.com). [+]

ACCA е најголемата и најбрзорастечката меѓународна организација која ги поврзува финансиите и сметководствените професионалци. ACCA квалификацијата е една од најпрестижните квалификации во оваа област, ценети од страна на работодавците низ целиот свет: http://studiujzacca.pl/ и http://accapolska.pl/.

Сопот Универзитетот за применета наука е акредитирана од ACCA (Асоцијација на овластени сметководители), па затоа можеме да понудиме ACCA финансии и сметководство специјализација на студентите од втор степен студии.... [-]


2-годишен магистер по менаџмент (со полно работно време / скратено работно време)

Kozminski University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Warsaw + 1 more

Мајсторот на програмата во менаџмент е дизајниран да ги задоволи глобалните побарувачката на пазарот за квалификувани дипломирани студенти со широк спектар на бизнис вештини, познавање на аналитички алатки, и способноста да ги применуваат во контекст на пазарот. Специјализација во стратешки менаџмент, управување со човечките ресурси и консултации, како и разновидна плетеницата на изборни предмети, им овозможува на студентите да создадат свој пат за учење, додека подобрување на нивните области на интерес. [+]

Мајсторот на програмата во менаџмент е дизајниран да ги задоволи глобалните побарувачката на пазарот за квалификувани дипломирани студенти со широк спектар на бизнис вештини, познавање на аналитички алатки, и способноста да ги применуваат во контекст на пазарот. Специјализација во стратешки менаџмент, управување со човечките ресурси и консултации, како и разновидна плетеницата на изборни предмети, им овозможува на студентите да создадат свој пат за учење, додека подобрување на нивните области на интерес.... [-]


WSB Chorzów - Магистер по менаџмент

WSB Chorzów
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Chorzow + 1 more

Програмата за управување во WSB во Chorzów спроведена само на англиски јазик е подготвена за луѓе кои сакаат да се развиваат професионално, играјќи менаџерски улоги во реномирани полски компании, како и во клучните оддели на меѓународни компании поврзани со маркетинг, економија или управување со човечки ресурси. Наставната програма консултирана со нашите деловни партнери, вработени во меѓународни компании или претпријатија со филијали во многу земји во светот, гарантира дека дипломираните студенти ќе имаат високи компетенции и вештини кои ги задоволуваат нивните сегашни потреби. [+]

Магистерски програми во Полска. WSB УНИВЕРЗИТЕТ ВО CHORZÓWПредава на англиски јазикЦело времеСкратено работно времеWSB програми за втор циклус на студии - повеќе од само магистерскиНосителите на сите степени од прв циклус, без оглед дали се дипломирани или инжењери, без оглед на полето на студирање или видот на институцијата која доделува, ги исполнуваат условите за нашите програми од втор степен (магистерски), вклучувајќи ги и оние интегрирани со постдипломски курсеви. Со преземање на програма од втор циклус на WSB Универзитетот може да заработите втор професионален квалификации и со тоа да ја подобрите вашата позиција на пазарот на труд.Нашите програми за втор циклус на студии ви овозможуваат понатамошно развивање на вашите вештини и компетенции. Многу од нашите студенти ги следат програмите од вториот циклус во областа која не е директно поврзана со нивното претходно образование. На тој начин, тие можат значително да ја прошират својата област на професионална експертиза.Зошто менаџмент на англиски?... [-]

МЕЃУНАРОДНО УПРАВУВАЊЕ - МАСТЕР

WSB University in Opole
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Nowopole + 1 more

Последните 2 години и да доведе до доделување на степенот на мајстор. Нашите програми од втор циклус програми ви овозможуваат понатамошно развивање на вашите вештини и компетенции. Многу од нашите студенти ги следат програмите од вториот циклус во областа која не е директно поврзана со нивното претходно образование. На тој начин, тие можат значително да ја прошират својата област на професионална експертиза. [+]

Програми од втор циклус (магистерски)

Последните 2 години и да доведе до доделување на степенот на мајстор. Нашите програми од втор циклус програми ви овозможуваат понатамошно развивање на вашите вештини и компетенции. Многу од нашите студенти ги следат програмите од вториот циклус во областа која не е директно поврзана со нивното претходно образование. На тој начин, тие можат значително да ја прошират својата област на професионална експертиза.... [-]


Господар програма во социологија, специјализација интеркултурна медијација

University of Wroclaw - Institute of Sociology
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Полска Wrocław

Магистер по социологија програма за интеркултурна медијација ви дава единствена шанса да побарате и да барате одговори на големите прашања за општествените промени кои се случуваат секој ден околу вас (размислете за миграциите, социјалните овества, културните трансформации и многу повеќе). Кои се причините за овие промени? Кои се нивните импликации за поединецот и за целото општество? Магистер по социологија програма интеркултурна медијација е одлична можност да учат во културно отворена и интелектуално стимулирање на животната средина со насоки од научници и експерти во различни области на поле на истражување и социјална пракса на интеркултурна комуникација. [+]

Господар програма во социологија, специјализација интеркултурна медијација

Ставаме голем акцент на темата на интеркултурна медијација, што значи дека ние ви помагаме да разберете како културата (во својата голема разновидност) ги информира социјалните промени и како може да се олесни користењето на знаењето за тоа како луѓето создаваат социјални групи, како тие комуницираат, каков вид внатрешните и надворешните фактори влијаат врз функционирањето на општеството.... [-]


WSB Bydgoszcz - Магистер по менаџмент

WSB Bydgoszcz
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Bydgoszcz + 1 more

За возврат, клучните компетенции на менаџерот на таква компанија, исто така, треба да бидат вклучени во стратешките менаџерски вештини, управување со процесите или креирање и анализа на бизнис планови. Развој на овие и други компетенции кои ги нудиме во вториот циклус на студии од областа на менаџмент, особено во рамките на специјализацијата на меѓународниот менаџмент и маркетинг. [+]

WSB универзитет во BYDGOSZCZУПРАВУВАЊЕПредава на англиски јазикЦело времеСкратено работно времеПрограми од втор циклус (магистерски)

последните 2 години и да доведе до доделување на степенот на мајстор.

Специјализација: Меѓународен маркетинг и менаџмент

За возврат, клучните компетенции на менаџерот на таква компанија, исто така, треба да бидат вклучени во стратешките менаџерски вештини, управување со процесите или креирање и анализа на бизнис планови. Развој на овие и други компетенции кои ги нудиме во вториот циклус на студии од областа на менаџмент, особено во рамките на специјализацијата на меѓународниот менаџмент и маркетинг.... [-]


Магистер по менаџмент: бизнис и финансии менаџмент

Jagiellonian University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Полска Kraków

Програмата од втор циклус по менаџмент, специјалност за бизнис и финансии менаџмент има за цел да развие компетенции неопходни за кариера на специјализирани и менаџерски позиции во системот за управување, како менаџери од средината и од највисоко ниво, аналитичари, советници и консултанти во комерцијални или јавни организации, како и за управување со сопствен бизнис. [+]

Опис на програмата

Програмата од втор циклус по менаџмент, специјалност за бизнис и финансии менаџмент има за цел да развие компетенции неопходни за кариера на специјализирани и менаџерски позиции во системот за управување, како менаџери од средината и од највисоко ниво, аналитичари, советници и консултанти во комерцијални или јавни организации, како и за управување со сопствен бизнис. Завршувањето на оваа програма ќе се покаже особено корисно за лицата заинтересирани за кариера во организации со странски инвестиции, и поради англискиот како наставен јазик и како резултат на добиената обука за управување со глобалниот социо-економски простор. Оваа програма е подготвена за дипломирани студенти од прва и втор циклус програми од областа на менаџмент, економија, финансии, од факултетите за економија и инженерство, право и администрација, психологија, социологија и други.... [-]


WSB Torun - Магистер по менаџмент и право: Меѓународен маркетинг и менаџмент

WSB Torun
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години October 2019 Полска Torun + 1 more

Нашите програми за втор циклус на студии ви овозможуваат понатамошно развивање на вашите вештини и компетенции. Многу од нашите студенти ги следат програмите од вториот циклус во областа која не е директно поврзана со нивното претходно образование. На тој начин, тие можат значително да ја прошират својата област на професионална експертиза. [+]

WSB UNIVERSITY IN TORUŃПредава на англиски јазикЦело времеСкратено работно времеПрограми од втор циклус (магистерски)

Нашите програми за втор циклус на студии ви овозможуваат понатамошно развивање на вашите вештини и компетенции. Многу од нашите студенти ги следат програмите од вториот циклус во областа која не е директно поврзана со нивното претходно образование. На тој начин, тие можат значително да ја прошират својата област на професионална експертиза.... [-]


WSB Wroclaw - Магистер по менаџмент

WSB Wroclaw
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години October 2019 Полска Wrocław

Оваа програма вклучува различни аспекти на управувањето, но исто така ги опфаќа и квалификациите на менаџерите. Оваа програма има за цел да подготви модерен менаџер кој ќе може да преземе предизвици на различни пазари. [+]

Магистерски програми во Полска. WSB универзитет во ВроцлавПредава на англиски јазикСкратено работно времеОПИС НА ПРЕДМЕТОТ

Од областа на Меѓународен менаџмент е програма предавал целосно на англиски јазик. Таа дава можност да ги исполни образованието на менаџмент-сферата на луѓето, кои веќе се искусни работници, но исто така и на оние кои би сакале да работат на меѓународниот пазар во иднина. Оваа програма овозможува подобрување на деловниот англиски јазик, што е клучно во рамките на меѓународната соработка.... [-]