Пребарај за Мастерс во Специјални образование

Најди ги вашите магистерска диплома по Специјални образование овде!

Специјални образование

А магистерска диплома по специјалната едукација е пост-дипломски степен програма дизајнирана за да им помогне студентите запишани во програмата се развие вештини, знаење и вредностите потребни во учење на децата со посебни образовни потреби. На дипломирани студенти на програмата, исто така се добијат релевантни вештини кои им овозможуваат квалификува за состаноци, како консултанти, лидери, и како ресурс персонал во различни институции кои нудат специјална едукација. Дипломирани студенти на програмата се очекува да му се посветам висок степен на трпение, креативност и разбирање, бидејќи на повеќе предизвици кои се вклучени во наставата студентите со посебни потреби. Мајстори програма во посебни образовни влева педагошките методологии и техники на дипломирани студенти на програмата; важни вештини кои се неопходни за дипломирани студенти да им понуди на ефективна едукација на студентите. На програмата постигнува ова преку групни вежби, голема образовни теории, и индивидуализирана настава.А мајстори програма во посебни образовни нуди на студентите преземање на програмата можност да се специјализираат во области од личен интерес, кои се приспособени кон индивидуални цели во кариерата. Економски, социјални и културни импликации на полето на хендикепираноста се теми за да истражуваат во оваа мајстори програма. Други уникатни средини дека дипломираните студенти на програмата може да се специјализираат во вклучуваат но не се ограничени на: аутизам, слепите и лица со оштетен слух. Дипломирани студенти можат да ги искористат предностите на можности за работа и во редовното образование сектор, како и со специјални образовниот сектор.

Читај повеќе

Мајстор за образование во раното детство образование и раното детство Специјални образование

Grand Canyon University
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix Albuquerque Sun City Scottsdale + 4 more

Специјализираат во уникатните потреби на децата со различни способности за учење со заработка од мајстор за образование во раното детство образование и во раното детство Специјални образование. [+]

Почетна програма - води првичните Наставник Licensure

Понудени од страна на: колеџ за образование

Преглед

Освојте вашиот раното детство Специјални образование степен

Специјализираат во уникатните потреби на децата со различни способности за учење со заработка од мајстор за образование во раното детство образование и во раното детство Специјални образование. Наменета за идните едукатори со диплома 's степен во областа на не-едукација, оваа програма доведува до почетното licensure учител.... [-]


Дипломиран по дефектологија

Frederick University
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 18 - 36 месеци February 2019 Кипар Cyprus Online Nicosia + 2 more

Програмата за постдипломски студии по дефектологија има за цел да обезбеди теоретски и практични знаења и вештини неопходни за едукација и поддршка на учениците со посебни образовни потреби во општите и посебните училишта. Таа има за цел обезбедување на знаење, подигнување на свеста и едукација на дипломирани студенти на Педагошките и другите универзитетски одделенија во образованието за посебни потреби. [+]

Основни цели

Програмата за постдипломски студии по дефектологија има за цел да обезбеди теоретски и практични знаења и вештини неопходни за едукација и поддршка на учениците со посебни образовни потреби во општите и посебните училишта. Таа има за цел обезбедување на знаење, подигнување на свеста и едукација на дипломирани студенти на Педагошките и другите универзитетски одделенија во образованието за посебни потреби. Оваа програма ќе обезбеди научни информации за идентификување, проценување и адресирање на деца со посебни потреби во рамките на општото училиште (општа класа, специјална единица или индивидуално специјално образование), но и во други посебни образовни поставки. Оваа програма, исто така, ќе обезбеди можност за спроведување на истражувачки проекти во област каде што досега не се спроведени истражувања, барем во областа на Кипар.... [-]


Онлајн Магистер за образование (MED) во equestrian образование

William Woods University
Он-лајн студии Дел-студии September 2019 Соединети Американски Држави Fulton

Внесете ја новата и расте equestrian образовниот пазар, со заработка од онлајн мајстор за образование степен во конен образование од Универзитетот Вилијам Вудс. Оваа програма ќе ви помогне да се стекнат со вештини педагогија областа што треба да се направи транзиција од equestrian професионално да се equestrian едукатор. А заработуваат овој степен, ќе го подобрите вашето наставни техники и да научат да се изгради ефикасен програма со примена на наставни ... [+]

Онлајн Магистер за образование (MED) во конен образование

Внесете ја новата и расте equestrian образовниот пазар, со заработка од онлајн мајстор за образование степен во конен образование од Универзитетот Вилијам Вудс. Оваа програма ќе ви помогне да се стекнат со вештини педагогија областа што треба да се направи транзиција од equestrian професионално да се equestrian едукатор. А заработуваат овој степен, ќе го подобрите вашето наставни техники и да научат да се изгради ефикасен програма со примена на наставни теории и стратегии.... [-]


Мајстор за образование (специјално образование, напредно)

Torrens University Australia
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 2 - 6 години October 2019 Австралија Melbourne + 1 more

Мајстор за образование (специјално образование, напредни) темелно ги подготвува едукаторите за поддршка на поединци со голем број на посебни образовни потреби во редовните училници и го исполнува многу потребниот јаз во професионалниот развој за наставниците од оваа област. [+]

Изградба на специјализирани вештини за поддршка на поединци

Мајстор за образование (специјално образование, напредни) темелно ги подготвува едукаторите за поддршка на поединци со голем број на посебни образовни потреби во редовните училници и го исполнува многу потребниот јаз во професионалниот развој за наставниците од оваа област.

Мајсторот на образование (специјално образование, напредни) зема дизајн размислување пристап да ги анализираат проблемите и предизвиците со кои се соочуваат лица со голем број на дополнителни потреби за учење. Особено, тој се фокусира на решавање на проблемите, информирани од напредните теоретски знаења, од една личност прва перспектива.... [-]


Мајстор на уметноста во образованието - дефектологија

Universidad Metropolitana (UMET)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години February 2019 Порторико San Juan

Оваа специјалност е ориентирана да му овозможи на наставникот за дефектологија алатките што му овозможуваат ефикасно и ефикасно извршување на нивните функции во училницата. Покрај тоа, специјалитетот на ова ниво го олеснува натпреварувањето со него во магистрантското поле за вонреден наставник. [+]

Оваа специјалност е ориентирана да му овозможи на наставникот за дефектологија алатките што му овозможуваат ефикасно и ефикасно извршување на нивните функции во училницата. Покрај тоа, специјалитетот на ова ниво го олеснува натпреварувањето со него во магистрантското поле за вонреден наставник.

УСЛОВИ ЗА ПРИЕМ: МАСТЕР ПРОГРАМА

Барателот има право на прием ако ги исполнува следниве услови:... [-]


Магистер по образование за специјални потреби - советување

Palacky University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Чешка Olomouc

Студијата е дизајнирана како не-настава следење магистратура, која веднаш следи (и е тесно поврзана со) диплома за образование за посебни потреби (особено следниве области на студии: образование за посебни потреби - андрагогија, образование за посебни потреби - послешколско образование, [+]

Опис на програмата

Студијата е дизајнирана како не-настава следење магистратура, која веднаш следи (и е тесно поврзана со) диплома за образование за посебни потреби (особено следниве области на студии: образование за посебни потреби - андрагогија, образование за посебни потреби - образование за деца со посебни потреби - интервенција, образование за предучилишни деца со посебни потреби - настава во градинките и др.) и се надградува врз знаењата стекнати во претходната студија за да ги научат вештините неопходни за самостојна едукативна, дијагностичка, терапевтска и советувачка работа со лица со здравствена попреченост (или други видови на социјална неповолност). Студијата нуди специјализација преку избор курсеви, на кои студентите можат да се фокусираат. Овие области вклучуваат едукативно советување за посебни потреби наменето за семејството и децата со здравствена попреченост во рана возраст, советување за специјални потреби дизајнирано за коммуникативни нарушувања на компетентност, советување за специјални потреби за потребите на целната група на возрасни и советување за не-училишни активности. Структурата и содржината на предавањата, семинарите и наставните практики ги одразуваат барањата од Законот бр. 563/2004 Coll., За педагошкиот персонал, последен пат изменета на 1 јануари 2015 година, и во контекст на несоцијално советување, особено во сектор на Министерството за труд и социјални работи, се почитуваат барањата дефинирани со образовните стандарди во врска со работниците во социјалните служби.... [-]


мајстор на попреченост и вклучување

The University of Waikato
Студии врз за студентски град Целосна 12 - 18 месеци July 2019 Нов Зеланд Hamilton

Мајсторот на инвалидските студии и вклучување истражува прашањата кои произведуваат различни поврзани со општествените норми и ги поставува за да се произведе практичари кои ги предизвик. Програмата ги истражува современите теории, методологии и практики поврзани со широко поле на студии попреченост и вклученост. [+]

Мајстор за инвалидско и вклучување на студии

Мајсторот на инвалидските студии и вклучување истражува прашањата кои произведуваат различни поврзани со општествените норми и ги поставува за да се произведе практичари кои ги предизвик. Програмата ги истражува современите теории, методологии и практики поврзани со широко поле на студии попреченост и вклученост.

Оваа програма е позната по својата основа во модел на социјална правда на инклузивна заедница и образовна практика и се релевантни за различни професионалци кои работат во организации во заедницата и во училиштата, и оние кои се занимаваат со застапување и права попреченост.... [-]


Мајстор за образование во дефектологија - наставник на ученици со посебни потреби (MEd)

William Paterson University of New Jersey
Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Wayne

Целта на програмата е да обезбеди тековни, напредни информации за образовните истражувања, испораката на услуги, трендовите, услугите во заедницата, општествените ставови, техничките достигнувања и наставните стратегии и практики за едукација на лицата со попреченост. Разновидните понуди на програмата им овозможуваат на наставниците, консултантите за учење, супервизорите и другиот персонал во и надвор од специјалното образование да ги развиваат знаењата и вештините потребни за да им служат на лицата со хендикеп во различни услови. Првата фаза од оваа концентрација води до Усвојување на учениците со инвалидност. [+]

Мајстор за образование во дефектологија - наставник на ученици со посебни потреби (MEd)

Целта на програмата е да обезбеди тековни, напредни информации за образовните истражувања, испораката на услуги, трендовите, услугите во заедницата, општествените ставови, техничките достигнувања и наставните стратегии и практики за едукација на лицата со попреченост. Разновидните понуди на програмата им овозможуваат на наставниците, консултантите за учење, супервизорите и другиот персонал во и надвор од специјалното образование да ги развиваат знаењата и вештините потребни за да им служат на лицата со хендикеп во различни услови. Првата фаза од оваа концентрација води до Усвојување на учениците со инвалидност.... [-]


Мајсторот на уметностите во образованието - специјализација во наставен план и инструкција

Universidad del Este (UNE)
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години Open Enrollment Порторико Carolina + 1 more

Ориентирани наставни програми и програми. Специјализација во наставен план и инструкција е наменета за оние кои се сертифицирани наставници и имате активна искуство во училницата. Дипломирани студенти на овие мајстори, да развијат истражувачки вештини во училницата, тимска работа, употреба на технологија и дизајн и програма преглед и евалуација. [+]

UNE е акредитирана во САД со пристапни цени за програми за додипломски и постдипломски студии. Студенти дипломираат со професионални вештини во англиски и шпански.

Специјализација во наставен план и инструкција е наменета за оние кои се сертифицирани наставници и имате активна искуство во училницата.

Дипломирани студенти на овие мајстори, да развијат истражувачки вештини во училницата, тимска работа, употреба на технологија и дизајн и програма преглед и евалуација.... [-]


Мајстор за образование во дефектологија

Texas Tech University Worldwide eLearning
Он-лајн студии Целосна 36 часа September 2019 Соединети Американски Држави USA Online

Онлајн Технички универзитет Тексас Универзитетот на Магистер по образование во дефектологија, понуден од страна на Колеџот за образование, ви овозможува да изберете од една од седум различни области на акцент, кои ви даваат опции кои ги исполнуваат вашите цели во кариерата и личните интереси. [+]

Мајстор за образование во дефектологија

Онлајн Технички универзитет Тексас Универзитетот на Магистер по образование во дефектологија, понуден од страна на Колеџот за образование, ви овозможува да изберете од една од седум различни области на акцент, кои ви даваат опции кои ги исполнуваат вашите цели во кариерата и личните интереси.

Преглед на програмата

ОБЛАСТИ НА ЕМФАЗИЈА:... [-]


Мајстор за образование во дефектологијата, специјализирана за применета анализа на однесување

George Mason University Online
Он-лајн студии Дел-студии 24 месеци Open Enrollment Соединети Американски Држави Fairfax

Онлајн магистрирал во дефектологијата, специјализирана за применета анализа на однесување, ја нуди Универзитетот Џорџ Мејсон, обезбедувајќи напредна студија за наставниците, училишните лидери и други кои сакаат да го продолжат своето образование. [+]

Онлајн мејл на Универзитетот Џорџ Мејсон во специјалното образование, специјализирана за применета анализа на однесување, ги подготвува студентите да ги идентификуваат, решаваат и надминат сложените предизвици во учењето за да влијаат врз образовниот потенцијал на лицата со лесни или тешки потешкотии во учењето. Програмата може да се заврши во рок од 24 месеци преку флексибилна програма со скратено работно време предводена од експертски факултет за однесувањето аналитичари, наставници, истражувачи и иноватори.... [-]


Магистер по дефектологија

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Студии врз за студентски град October 2019 Шпанија Barcelona Madrid Valencia

Сегашниот образовен контекст бара стручни лица кои можат да ги поддржат учениците со посебни потреби (аутистично спектарско нарушување, високи способности, интелектуална попреченост, сетилни или моторни дефицити, проблеми со писменоста итн.) Кои бараат максимална интеграција. [+]

Локации: Барселона - Мадрид - Валенсија

Часови: Мадрид / Валенсија СД Барселона MXJ

Квалификација: мајстор по дефектологија издаден од ISEP

За

Сегашниот образовен контекст бара стручни лица кои можат да ги поддржат учениците со посебни потреби (аутистично спектарско нарушување, високи способности, интелектуална попреченост, сетилни или моторни дефицити, проблеми со писменоста итн.) Кои бараат максимална интеграција.... [-]


дипломиран образование науки: Специјални образование

University of Nicosia
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 семестри September 2019 Кипар Nicosia + 1 more

Целта на програмата е двојна. Од една страна, да им помогне на студентите да се здобијат со длабоко познавање во областа на специјализација преку (а) следење на едукативни курсеви во напредна ниво, (б) да се учат на релевантна литература, и (в) интеракција со факултет и другите ученици. [+]

Студии Времетраење (години): 1,5 година Студија Наслов: образовни науки: Специјални образование (MED, 1.5 години или 3 семестри) Наслов на ниво на студии: Мајстор (2-ри циклус на студии) Јазик на настава: Грчките Студии процес: Комплетна / делумно посетеност Минимална кредити: 30 Минимална европски кредити (ЕКТС): 90 Опис на програмата

цел

Целта на програмата е двојна. Од една страна, да им помогне на студентите да се здобијат со длабоко познавање во областа на специјализација преку (а) следење на едукативни курсеви во напредна ниво, (б) да се учат на релевантна литература, и (в) интеракција со факултет и другите ученици. Од друга страна, програмата има за цел да го поттикне истражувачки вештини, преку (а) за следење на одредени квантитативни и квалитативни истражувачки курсеви, (б) мали испитувања размери во различни курсеви и / или изработка на магистерски труд, и (в) учество на семинари / конференции содржина истражување. Во принцип, на Главната цел на програмата е да им помогне на студентите да стане независен мислител и научник едукатор.... [-]


Магистрирал во дефектологија

UNIR
Он-лајн студии Дел-студии 1 година November 2018 Шпанија Logroño

Официјалниот мајстор во дефектологијата Online ќе ви обезбеди обука, вештини и компетенции потребни за ефективно да одговори на специфичните барања што ги поставуваат ученици со посебни образовни потреби (SEN). [+]

Студија на вашиот официјален мајстор во дефектологијата онлајн со UNIR

Официјалниот мајстор во дефектологијата Online ќе ви обезбеди обука, вештини и компетенции потребни за ефективно да одговори на специфичните барања што ги поставуваат ученици со посебни образовни потреби (SEN) .

Со Магистер по дефектологија на интернет, вие не само што ќе ги знаете сите типови на SEN, туку ќе научите да ги дијагностицирате, откривате и интервенирате можните попречености на вашите ученици во сите образовни фази.... [-]


Магистерски студии по специјални образовни потреби и рана грижа

VIU - Universidad Internacional de Valencia
Он-лајн студии 1 година April 2019 Шпанија Valencia

Како професионалец во образовната област мора да стекнете знаење за рано внимание и посебни образовни потреби, така што, благодарение на вашата изведба, можете да ги надоместите можните нееднаквости на влезот и трајноста во образовниот систем на учениците. [+]

Постојат опции за стипендии и сида

Како професионалец во образовната област мора да стекнете знаење за рано внимание и посебни образовни потреби, така што, благодарение на вашата изведба, можете да ги надоместите можните нееднаквости на влезот и трајноста во образовниот систем на учениците.

Дефиниција на магистерскиот степен во специјалните образовни потребиЦелта на овој мајстор 's степен во специјални образовни потреби и рана грижа е да ги обучи професионалци од невроведека (фузија меѓу науките на образованието и невронауките), дисциплина која ќе ви овозможи да ги знаете неврокогнитивните процеси на учење и настава и на тој начин да можат да ги извршуваат задачите на внимание, зајакнување, поддршка и адаптација на материјалите на учениците со посебни образовни потреби. Со преземање на оваа програма ќе бидете во можност да ја организирате животната средина, така што ученикот може да се развие на интегрален начин и да ја координира нивната акција со оние на сите агенти вклучени во образованието на малолетните лица.Што го прави овој магистрирал во посебни образовни потреби и уникатна рана грижа?Креирање програми за превенција и интервенција.Дизајн на задачи за засилување, поддршка и адаптација на материјали за учениците.Употреба на ИКТ за промовирање на процесот на учење на учениците.Глобална визија која овозможува целосен развој на ученикот Набавка на надлежности за вршење на наставната професија како невродукудорПостапувајќи како социјален агент кој ќе овозможи влез, вклучување и постојаност на учениците.Лице-в-лице практики во образовни и специјализирани центри.Професионални заминувања... [-]