Пребарај за Мастерс во Теологија

Најди ги вашите магистерска диплома по Теологија овде!

Теологија

Колку подолго историјата на човештвото и културата, повеќе религиозни верувања и системи доаѓаат на живот. Почнувајќи од старите времиња, луѓето имаат потреба нешто натприродно да веруваат дека внатре Овие верувања им помогнале низ вековите за да дојдат до одговори на основните и предизвикувачки прашања во врска со целта и смислата на животот. Религии се често во центарот на културни конфликти и политички прашања. Јудаизмот, будизмот, христијанството и исламот се главните светски религии и тие продолжуваат да биде многу влијателни, иако постојат научни и не-религиозни концепти кои во голема мера преземени во текот на човечките умови.

Теологијата или религиозни студии е студија каде религиозни верувања, структури и институции се споредуваат, опишани и објаснети. Иако овие две дисциплини студија слични прашања, како што литературен пристапи кон религијата, Антропологија на религијата, географија и историја на религија, социологијата и психологијата на религијата, тие се разликуваат од нивните перспективи. Религиозни студии нуди трета страна перспектива на тема и се смета повеќе филозофски предмет во споредба со теологија. Теологијата е, исто така, поврзани со професионална министерско обука.

Ако сте заинтересирани да студираат теологија или религиозни студии, движете се надолу и да се погледне во програмите да се види дали постои нешто што може да бидат заинтересирани во аплицирањето за.

Читај повеќе

Господар на теологијата и верските студии

VID Specialized University
Студии врз за студентски град Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години August 2019 Норвешка Oslo Bergen Sandnes Stavanger + 4 more

Дали сакате темелно познавање на теолошки прашања и да научите да работат самостојно со теолошки предмети во академски контекст? [+]

Студиската програма има две академски традиции во центарот на својот академски пристап. Прво, теологијата, разбрана како историска студија на Библијата и христијанската традиција, во комбинација со контекстуален пристап кон тоа како верска верска и практика се живее на локално и глобално ниво денес. Второ, религиозни студии, што го проширува својот опсег и кон другите верски традиции и други верски текстови. Заеднички за пристапите е заеднички методолошки интерес за проучување на текстови и контексти, интерес за религиозни средби и фокус на контекстуалната и жива религија.... [-]


Господар на Божество

Grand Canyon University
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна September 2019 Соединети Американски Држави Phoenix Albuquerque Sun City Scottsdale + 3 more

Онлајн мајстор на Божество (MDiv) обезбедува основа за напредни студии и успешна кариера во црковното раководство (вечерните часови се исто така понудени на кампусот). [+]

Онлајн мајстор на Божество (MDiv) обезбедува основа за напредни студии и успешна кариера во црковното раководство (вечерните часови се исто така понудени на кампусот).

Пасторално ориентирана наставна програма на Богословскиот семинар го нагласува значењето на евангелието, црквата и царството Божјо. Подгответе се за вашата мисија и зафатете ги клучните компоненти на добро заокруженото богословско образование, кое инспирира живот на верна служба. Во нашиот Господар на Божествената програма, вие сте изложени на длабока длабочина од обука на министерството и библиска и теолошка студија за да ја зголемите својата мудрост.... [-]


Мајстор на Божественоста

Africa International University
Студии врз за студентски град Целосна 3 години May 2019 Кенија Nairobi

Магистер на Божественоста програма е дизајнирана да обезбеди интегриран обука за оние кои влегуваат во pastorate во различни ситуации, вклучувајќи мисионерска служба, црквата министерствата за образование, наставата во теолошки установи и други сродни видови на христијански сервис. [+]

Мајстор на Божество

Магистер на Божественоста програма е дизајнирана да обезбеди интегриран обука за оние кои влегуваат во pastorate во различни ситуации, вклучувајќи мисионерска служба, црквата министерствата за образование, наставата во теолошки установи и други сродни видови на христијански сервис.

Програмата е составена од различни поделби на теолошкиот дисциплини, со што се овозможува на програмата за да им даде на студентите можност да се фокусира на една област на акцент или специјализација.... [-]


Господар на Божество / Господар на Божественоста преку продолжување

Vancouver School of Theology
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

Мајстор на Божество и мајстор на Божество со проширување, програми за образование се за оние кои бараат академска програма со практични апликации во рамките на кои да се истражуваат длабочината на нивната вера и да се подготви за различни јавни и пастирски министерства. Програмата "Господар на божественоста" на VST е прифатена за координација од англикански, обединети и пресвитеријански деноминации во Канада и од Презвитеријанската црква во Соединетите Американски Држави. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Господар на божественоста, и мајстор на Божественоста со проширување, програми за образование се за оние кои бараат академска програма со практични апликации во рамките на кои да се истражуваат длабочината на нивната вера и да се подготви за различни јавни и пастирски министерства. Програмата "Господар на божественоста" на VST е прифатена за координација од англикански, обединети и пресвитеријански деноминации во Канада и од Презвитеријанската црква во Соединетите Американски Држави. Многу други деноминации ја прифаќаат целата или дел од оваа програма, иако некои од нив бараат најмалку една година во нивните деноминациони училишта. Студентите треба да проверат со нивната деноминација за одредени барања за координација.... [-]


M.Phil. во интеркултурна теологија и меѓурелигиски студии [FT / PT}

Trinity College Dublin
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Ирска Dublin + 1 more

Интеркултурна теологија и меѓурелигиски студии интегрира различни теолошки и други дисциплини, со цел да истражуваат значајни и сложени односи во и помеѓу верските заедници и нивните традиции. Овие области на студии внимателно ги следат врските и тензиите како што религиите наидуваат на алтернативни социјални, политички и културни ресурси на значење и идентитет. [+]

Вовед

Интеркултурна теологија и меѓурелигиски студии интегрира различни теолошки и други дисциплини, со цел да истражуваат значајни и сложени односи во и помеѓу верските заедници и нивните традиции. Овие области на студии внимателно ги следат врските и тензиите како што религиите наидуваат на алтернативни социјални, политички и културни ресурси на значење и идентитет. Овој курс се фокусира на практични и теоретски можности кои се поставени од меѓукултурниот дијалог, како и на предизвиците на одржувањето на заедниците во кои практиката на мирот и помирувањето со другите им се дава конкретно олицетворение.... [-]


Господар на Божество

Clarks Summit University Online
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 4 - 6 години September 2019 Соединети Американски Држави Scranton USA Online + 2 more

94-кредитна, онлајн мајстор на програмата Божество во Библиотеката на Библијата на крштепници е професионална диплома за министерство која ги подготвува мажите и жените за христијанско водство преку библиско богато и теолошки цврсто образование. [+]

Магистрирал на Универзитетот во Кембриџ Универзитетот Кембрикс се дизајнирани со возрасен ученик во умот. Распоред на курсот на CSU и осумнеделни сесии им овозможуваат на учениците да го стекнат магистрирал додека го следат она што Бог го има за нив сега. Секоја класа ќе ви овозможи да се вклучат со вашите предмети и врсници кога ќе одлучите да ви овозможи флексибилност за контрола на вашиот распоред.... [-]


Магистрирал во библиски студии: историја и влијание на Библијата

University of Deusto
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 1 година Open Enrollment Шпанија Bilbao

Во 21-от век, далеку од тоа што не се одделија од минатото, сеќавањето на она што сме го направиле е едно од најгорните боишта. Ние сме она што се сеќаваме, она што го кажуваме себеси и за што умреа нашите предци. Илјадници години, луѓето на Блискиот Исток одлучија за првпат во историјата да ги стават во пишана форма прашањата кои не истекуваат. [+]

презентација

Во 21-от век, далеку од тоа што не се одделија од минатото, сеќавањето на она што сме го направиле е едно од најгорните боишта.

Ние сме она што се сеќаваме, она што го кажуваме себе си и за што умреа нашите предци. Илјадници години, луѓето на Блискиот Исток одлучија за првпат во историјата да ги стават во пишана форма прашањата кои не истекуваат.

Така се родила Библијата. Овие универзални текстови имаат одлучувачко влијание врз начинот на кој живееме, како размислуваме и како се надеваме и преживуваме не само во религиозни традиции кои ги прифаќаат како свети текстови, туку и пред сè во слики, литература, филмови, музика, идеи итн. кои се дел од универзалната култура и наследство.... [-]


Господар на Божество

Canadian Southern Baptist Seminary & College
Студии врз за студентски град Целосна 92 часа September 2019 Канада Cochrane

Господар на Божество (MDiv) е професионална постдипломска диплома од 92 кредитни часа дизајнирана да ги опреми пасторите и другите христијански министри со знаење, вештини и ставови неопходни за нивниот повик. Тоа е стандардниот теолошки степен добиен од клириците низ Северна Америка. [+]

Господар на Божество (MDiv) е професионална постдипломска диплома од 92 кредитни часа дизајнирана да ги опреми пасторите и другите христијански министри со знаење, вештини и ставови неопходни за нивниот повик. Тоа е стандардниот теолошки степен добиен од клириците низ Северна Америка.

Овој степен ги истражува сите главни области на библиските, теолошки, историски и практични дисциплини поврзани со христијанската служба. Изборни курсеви решавање на различни предмети дополнуваат јадро на наставната програма и опремување на студентите за министерство специјализација.... [-]


Магистер по теологија

L’Université Catholique Du Congo
Студии врз за студентски град Целосна 2 години February 2019 Конго, Демократска Република Kinshasa

Во 1996 година, на Постојаниот комитет на епископите на Конго одобри новата организација на студии на Факултетот за теологија, кој стапи во сила во октомври истата година. Реформата зеде неговото заминување од преглед на одделот за теологија на програмата и хуманистичките науки, чија двојна Првичната цел беше во теолошки формирање на верски и световни студентите кои не се наменети за свештеник, и на inculturation Евангелието преку интеграција, во богословско образование, хуманистички внимава на животната средина и културни традиции. [+]

Во 1996 година, на Постојаниот комитет на епископите на Конго одобри новата организација на студии на Факултетот за теологија, кој стапи во сила во октомври истата година. Реформата зеде неговото заминување од преглед на одделот за теологија на програмата и хуманистичките науки, чија двојна Првичната цел беше во теолошки формирање на верски и световни студентите кои не се наменети за свештеник, и на inculturation Евангелието преку интеграција, во богословско образование, хуманистички внимава на животната средина и културни традиции.... [-]


Магистер по теологија и религиозни студии (истражување)

Vrije Universiteit Amsterdam
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Amsterdam

Програма Богословскиот и религиозни студии истражување господар 's нуди на студентите можност да учат теологија, и контекстуални и класична, на ... [+]

Магистер по теологија и религиозни студии (истражување)

програмата за истражување господар Богословскиот и религиозни студии нуди на студентите можност да учат теологија, и контекстуални и класичната, на напредно ниво. Нашиот посветен наставниот кадар се состои од водечките научници од рамките на VU Универзитетот во Амстердам. Тие учествуваат во национални и меѓународни мрежи во своите области и да се обезбеди државата на уметноста на експертиза за да бидете сигурни дека сте подготвени да ги задоволат академски предизвиците кои претстојат. Во VU Универзитетот во Амстердам можете да изберете да се направи теолошки истражување во следните дисциплини: Библиски студии, црковната историја, Догматика, Ecumenics, светски религии, Филозофија на религија, Практични теологија, и општествено-научни студии на религијата. Специјализација ке го одберете ќе се дефинира содржината на вашите лични (истражување) програма Богословскиот и религиозни студии.... [-]


господар на еврејски образование (mjed)

Hebrew College
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 4 - 6 семестри September 2019 Соединети Американски Држави Newton + 1 more

Страст за еврејски образование. А посветеност да ги учат учениците од различни средини, верувања и способности. А желбата за зајакнување на Еврејската заедница. [+]

Господар на еврејски образование (MJEd)

Страст за еврејски образование. А посветеност да ги учат учениците од различни средини, верувања и способности. А желбата за зајакнување на Еврејската заедница.

Овие се квалитети кои ги дефинираат дипломирани студенти на Магистер на еврејски образование степен програма Хебрејски колеџот. Градење на долгогодишна традиција на обука исклучително еврејски едукатори Хебрејски колеџот, на Shoolman Факултетот за еврејски образование нуди сеопфатна програма која ги комбинира најдобрите образовни практики, солидна основа во еврејски текстови, надгледувана теренско искуство и можности да се специјализираат во една област на концентрација .... [-]


мајстор во религиозни студии

Laikipia University
Студии врз за студентски град Целосна January 2019 Кенија Nyahururu

Добредојдовте на Одделението за јавни дејности и животна средина и студии. [+]

Г-дин Аполо Orawo, БА, м-р, претседател на Одделот

Во име на членовите на персоналот на Одделението за јавни дејности и животна средина и студии, дозволете ми да ја искористам оваа можност да ве поздравам сите вас да Laikipia Универзитетот, а со проширувањето, до Одделението. Одделот нуди различни додипломски, како и постдипломски програми. Таа, исто така нуди услуги во наставни предмети за диплома за завршено образование програма во училиште за образование. ... [-]


Мајстор на Божественоста

Trinity International University
Студии врз за студентски град Целосна 3 - 4 години September 2019 Соединети Американски Држави Deerfield Dolton Davie Santa Ana + 3 more

Сите христијани се повикани да бидат министри на Евангелието, но постојат многу различни занимања во кои верник може да одговори на повикот. Нашите MDiv е дизајнирана да даде сеопфатен библиска, теолошките, културни и практична обука за оние кои сакаат подготовка за некоја форма на христијански министерско или академско раководство, сите во контекст на широко евангелски етос на Тринити. [+]

Сите христијани се повикани да бидат министри на Евангелието, но постојат многу различни занимања во кои верник може да одговори на повикот.

Нашите MDiv е дизајнирана да даде сеопфатен библиска, теолошките, културни и практична обука за оние кои сакаат подготовка за некоја форма на христијански министерско или академско раководство, сите во контекст на широко евангелски етос на Тринити.... [-]


господар на науката на религиите

Université Francophone du Congo
Студии врз за студентски град Целосна February 2019 Конго, Демократска Република Goma

Господар наука на религиите [+]

Господар наука на религиите

На UFRACO ќе ги искористи сите можни средства за да се постигне своите цели преку интензивирање на конференции, семинари, симпозиуми, научни собири. И како универзитетски врзан за Болоњскиот процес, LMD систем, мобилноста на своите студенти и наставници со други универзитети складирана ревизија.

UFRACO усвои следниов филозофија:

1) За да се овозможи мобилност на студентите и учениците во Централна Африка и на Големите езера, а особено и на планетата. Февруари 10) Направете читливи, видливи и предвидливи снабдување на обука во африканските земји; 3) Подобрување на Африка формации низ целиот свет и да ги направи компатибилни, adoptable и прилагодлив на знаење и ригорозно да се практикува во сите други земји тоа е националната програма, повеќе преминат, но системот е лиценцата , магистерски и докторски (LMD). Сепак, ние внимателно ќе го следи различни насоки на надзорниот Министерството на овој систем.... [-]


господар во религијата, општеството и глобални прашања (M.Phil)

MF Norwegian School of Theology
Студии врз за студентски град Целосна August 2019 Норвешка Oslo

Оваа програма мајстор има за цел да обезбеди увид во различни односи меѓу религијата и општеството во повеќе глобални и мултикултурен свет. [+]

На програмата е базирана на курсеви во општествените науки и религиозни студии. Суштински дел на програмата е да им даде увид во различни начини на кои религијата е обликувана од различни локални и регионални социјални услови. Таа има за цел да им даде повеќе длабоко разбирање на односот меѓу религијата и општеството во една глобална перспектива и вклучува и курсеви во:

етика социологија на религијата интеркултурна комуникација човековите права, конфликти и помирувањето Можности за кариера Програмата обезбедува образование за работа во областа на истражување и образование. Покрај тоа, таа се квалификува за работни места во институциите и организациите во кои се бара познавање на религијата во меѓународни и глобална перспектива. Тоа е исто така релевантни за позициите на лидерство во рамките на јавниот и приватниот сектор. Прием requrementsА диплома или еквивалентна диплома по теологија, социјални науки, религиозни студии или сродни полиња. Студијата претпоставува увид во една или повеќе од светски религии и основна надлежност во религиозни студии. Одделение просек еквивалентно на Норвешки ниво C. Квалификација Магистер по филозофија Религија, општество и глобални прашања Повеќе информации На програмата Магистер има за цел обезбедување образование за позиции во истражување и образование, како и во Норвешка и меѓународни институции и организации, каде што се бара познавање на религијата во меѓународни и глобална перспектива. Тоа е исто така релевантни за позициите на лидерство во рамките на јавниот и приватниот сектор. На мајстор степен квалификува за понатамошни студии на докторски ниво. ... [-]