Магистратура Финска

Магистерски програми во Финска - Магистратура Финска

Master

Ако сте заинтересирани за преземање на магистерска диплома во Северна Европа, а потоа Финска е апсолутно нордиските земји да се разгледа. Финска е земја членка на ЕУ, а исто така има блиски врски со своите скандинавските соседи, Шведска и Норвешка. Финска има една од највисоките стандарди на живеење и квалитетот на животот во светот, и оваа динамична земја, исто така, има една од највисоките стапки на дипломирање на сите земји. Сето ова го прави совршена средина за мајстор во Финска.

Постојат многу можности да продолжи со мајстор во Финска во универзитетите и политехника, вклучувајќи теми како што се бизнис, економија, комуникации, факултет, финансии, екологија и повеќе. За мајстор во Финска, студентите можат да изберат на големи и мали предмет на истражување, и исто така ќе се земе курсеви во општи студии и комуникација, завршување на нивниот Учител во Финска програма со магистерска теза.Студентите кои мајстор во Финска имаат флексибилноста на полно работно време, скратено работно време, и учење на далечина опции.

Не двоумете се да истражуваат образовни можности понудени од страна на овој возбудлив нордиските земји. Започнете ја вашата пребарување сега со пребарување низ листата подолу!

Читај повеќе

Магистрирал во образованието претприемништво

Oulu University of Applied Sciences (OAMK)
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Финска Oulu

Програмата Магистрирал во образованието претприемништво е понудено од Oulu University of Applied Sciences во Финска. Програмата ги премостува областите на образование, претприемништво, дизајн и иновации. [+]

Магистерски програма во образованието претприемништво

Магистрирал програма во образованието Претприемништвото премостува областа на образованието, претприемништвото, дизајнот и иновациите. Се фокусира

на практичен пристап за поддршка на нови иновации во образованието, како што се градење на образовни технологии или иницијативи за социјално влијание и водечки иновации во образовните организации и компании.... [-]


Магистерски програма во драматургија

Tampere University Of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 1 година August 2019 Финска Tampere

Овој степен програма е за студентите кои имаат посветеност на пишување за филм и телевизија. Магистрирал програма во сценариото се фокусира на развивање и обработка на иновативни филмски скрипти. [+]

Развијте го своето пишување за филм и телевизија

Овој степен програма е за студентите кои имаат посветеност на пишување за филм и телевизија. Магистрирал програма во сценариото се фокусира на развивање и обработка на иновативни филмски скрипти.

Оваа средна кариера мајстор 's степен бара 3 години работно искуство по диплома' s.

Студиите покриваат сите фази на процесот на драматургија. Програмата е практична и работилница-ориентирана. Класите се базираат на сопствениот материјал на учениците како работа во тек. Во текот на програмата се практикува рефлективен и критички пристап.... [-]


Магистер по математика и статистика

University of Helsinki
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Цел на програмата

Кога ќе ги учат математика и статистика на Универзитетот во Хелсинки, некои од најдобрите математичари и статистичари во светот ќе биде вашиот инструктори. Студии во програмата овој мајстор ќе ви даде солидна основа за математика и статистика апликации. Дипломирани студенти на програмата наоѓаат вработување овој мајстор како истражувачи, наставници, а во тешки стручни работни места во јавниот и приватниот сектор во Финска и во странство.... [-]


Магистерски програма во глобалната и транснационалната социологија

Tampere Universities
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Tampere

Програмата им нуди на учениците основа за создавање чувство на глобализација и транснационални врски во современиот свет. Националните политики и култури се повеќе поврзани со настаните и силите надвор од националните граници. [+]

Анализирајте ги политиките. Разбирај ги промените. Господар на светот.

Висококвалитетно истражување на политиката и културните комплексности на глобализацијата. МДП во глобалната и транснационалната социологија (ГТС) е висококвалитетна програма која е особено погодна за студентите кои имаат за цел кариери во социјалните истражувања, анализа на политики и консултации, медиуми, меѓународни организации и меѓународен развој.... [-]


Магистрирал во меѓународниот бизнис

Kajaani University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години August 2019 Финска Kajaani

Англиски-предава магистрирал на Kajaani University of Applied Sciences е мултидисциплинарен степен што ги поздравува дипломирани студенти со најмалку диплома (прв циклус) степен квалификација. Магистрирал во меѓународниот бизнис е наменета за вработените во организациите ориентирани кон раст и интернационализација, или организации кои веќе се вклучени во меѓународни операции или лица кои бараат вработување во такви организации. Целите и содржините за учење за степен се фокусираат на стратегискиот менаџмент, методите за истражување и развој, глобалните економски прашања, меѓународниот бизнис и користењето на нови технологии во бизнисот. [+]

Англиски-предава магистрирал на Kajaani University of Applied Sciences е мултидисциплинарен степен што ги поздравува дипломирани студенти со најмалку диплома (прв циклус) степен квалификација.

Магистрирал во меѓународниот бизнис е наменета за вработените во организациите ориентирани кон раст и интернационализација, или организации кои веќе се вклучени во меѓународни операции или лица кои бараат вработување во такви организации. Целите и содржините за учење за степен се фокусираат на стратегискиот менаџмент, методите за истражување и развој, глобалните економски прашања, меѓународниот бизнис и користењето на нови технологии во бизнисот.... [-]


Мајстор програма во меѓународното право и човековите права

Åbo Akademi University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Turku

Оваа двегодишна програма е дизајнирана да ги подготви своите дипломци за предизвикувачки кариери во меѓународни и невладини организации, јавна администрација и академијата, во областа на правото за човекови права или друга област од меѓународното јавно право [+]

Степен доделени: Политика Магистрирал - Магистер по општествени науки Годишен внес: 20 Контакт: hrm-coordinator@abo.fi Веб-страница: www.abo.fi/en/study-programme/the-masters-degree-programme-in-international-law-and-human-rights/

Оваа двегодишна програма е дизајнирана да ги подготви своите дипломци за предизвикувачки кариери во меѓународни и невладини организации, јавна администрација и академија, во областа на правото за човекови права или друго поле од меѓународното јавно право. Програмата се состои од следниве модули:... [-]


Магистер по стратешки развој на бизнисот

University of Vaasa
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Vaasa

На EPAS акредитирани мајстор програма во стратешки развој на бизнисот се фокусира на теоријата и практиката на стратешки развој на бизнисот, од стратешка анализа до стратешки избор и стратегија за спроведување. [+]

Програмата Магистер во стратешки развој на бизнисот се фокусира на теоријата и практиката на стратешки развој на бизнисот, од стратешка анализа до стратешки избор и стратегија за спроведување. Областите опфатени со програмата опфаќаат управување со проекти, меѓународно стратешко управување и управување со деловни мрежи. Покрај тоа, оваа програма им нуди на студентите широк опсег на изборни студии кои ќе им овозможат да ги продлабочат своите знаења во други области, како што се човечките ресурси и меѓукултурното управување. Меѓународната акредитација на EPAS е белег на квалитетот на деловната настава на University of Vaasa .... [-]


Магистер по фотоника

University of Eastern Finland
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Joensuu

Магистрирал во Photonics е двегодишна програма подучени на англиски јазик на Институтот за фотоника, University of Eastern Finland , Joensuu, Финска. Магистрирал во Photonics нуди извонредни вештини потребни во меѓународните кариери во оптика, фотоника и сродни полиња. [+]

За

Магистрирал во Photonics е двегодишна програма подучени на англиски јазик на Институтот за фотоника, University of Eastern Finland , Joensuu, Финска. Магистрирал во Photonics нуди извонредни вештини потребни во меѓународните кариери во оптика, фотоника и сродни полиња. Програмата ги опфаќа сите важни аспекти од теорија до практична работа во лаборатории со капацитети од светска класа. Образованието се базира на висококвалитетни фотонички истражувања во одделот. Нашите дипломци наоѓаат работа како технолошка експерти, истражувачи и проект менаџери во развојните организации и Р.... [-]


господар во учење, образование и технологија

University of Oulu
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Oulu

Учење, образование и технологија (ЛеТ) е со полно работно време од две години меѓународни мајстор програма (120 ЕКТС-кредити). По завршувањето на тоа, студентите им се доделени на мајстор на степен на уметностите (образование), што доведува до докторски студии. LET Програмата ги подготвува експерти кои можат да се применуваат информатичките и комуникациските технологии во различни контексти на учење. [+]

Магистер по учење, образование и технологија

Учење, образование и технологија (ЛеТ) е со полно работно време од две години меѓународни мајстор програма (120 ЕКТС-кредити). По завршувањето на тоа, студентите им се доделени на мајстор на степен на уметностите (образование), што доведува до докторски студии. LET Програмата ги подготвува експерти кои можат да се применуваат информатичките и комуникациските технологии во различни контексти на учење. ДА студии се потпираат на три теоретски столба: само-регулира учење, колаборативно учење, и технологија подобро учење. И теоретски содржини и практични решенија понудени во текот на студиите се базира на најновите сознанија и откритија во областа на изучување на науки. LET програма има за цел да се развие знаење и компетенции потребни во модерно образование, односно со вештини за дизајнирање, спроведување, процена и анализа разноврсна учење ситуации дали лице-в-лице или технолошки подобрена. Покрај тоа, многу на вештините на 21-от век кои се потребни во денешниот работен век се осветлени и поддржани во рамките на студиите го дозволуваат тоа.... [-]


Master's Degree Programme in Digital Health

Savonia University of Applied Sciences
Он-лајн студии Дел-студии 2 - 3 години August 2019 Финска Kuopio Ekenäs + 1 more

[+]

Проект менаџер менаџер на сервиси

Квалификација

Интернационализација

истражувачки фокус

Постдипломски студии можности

[-]

Магистер по поморски менаџмент

Satakunta University of Applied Sciences
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии Финска Pori

Поморски менаџмент е магистратура програма за морски капетани и морски инженеринг професионалци кои сакаат да ги продлабочат своите менаџерски експертиза. [+]

Магистратура 60 ЕКТС 36 Зафат Господар на морска технологија Мајстор на факултет

Подобност

Магистратура програма во поморски менаџмент е наменета за студентите кои имаат диплома (најмалку 240 ЕКТС кредити) образование во согласност со барањата на ниво на управување за палуба офицери или моторот службеници од ИМО STCW и минимум од три години работно искуство во рок од морското поле. ... [-]


магистрирал во Меѓународен менаџмент (МИМ)

CEMS - The Global Alliance in Management Education
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Финска Helsinki

На МИМ е постдипломски студии, претходно искуство степен отворен за одредена група на студенти запишани на програмата на мајстор во еден од 28 водечките институции [+]

МИМ господар во меѓународниот менаџмент

Есента е стратешки сојуз на бизнис училишта, мултинационалните компании и невладини организации кои заедно понуди магистрирал во Меѓународен менаџмент (МИМ). Стручната служба есента се наоѓа на ХЕЦ кампус во близина на Париз, со програма и корпоративните односи се управувани од страна на тим во рамките на секој член на училиште. Ќе ги најдете сите универзитети членки на есента со користење на клучни зборови "есента" во мајстор во управување со Компас пребарување мотор или со кликање на листата на есента партнери подолу.... [-]


экстренные вычисления и обработка сверхбольших объемов данных

ITMO University, St. Petersburg
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Jyväskylä

BigData - это звучит гордо! "Большие данные" давно используются за пределами специализированных научных лабораторий и больших экспериментальных систем, в том числе Большого Адронного Коллайдера. В нашем высокотехнологичном обществе BigData окружают нас практически везде. Решение задач получения сверхбольших объемов данных, их хранения, обработки и анализа требует применения широкого спектра технологий, включая высокопроизводительные и распределенные вычисления. [+]

Экстренные вычисления и обработка сверхбольших объемов данных

Цель программы: Подготовка специалистов, способных проводить самостоятельные исследования и участвовать в научных проектах в передовых областях науки и ИТ-индустрии, таких как суперкомпьютерные технологии в принятии экстренных решений, создание высокотехнологичных ИТ-инфраструктур, моделирование нано-, микро- и макропроцессов и др. Выпускники также могут успешно реализовать свой потенциал в крупных фирмах и компаниях, поскольку суперкомпьютерные технологии и компьютерное моделирование востребовано в широком спектре областей деятельности современного общества.... [-]


господар во авијација и туризам бизнис

Haaga-Helia University of Applied Sciences
Студии врз за студентски град Дел-студии 3 - 6 семестри August 2019 Финска Helsinki

Во програма во воздухопловство и туризам бизнис има две патеки: воздухопловство и туризмот, и тоа доведува до степен Магистер по менаџмент угостителство. Програмата се состои од 90 кредити. Тоа е врз основа на 210 CR диплома. [+]

Во програма во воздухопловство и туризам бизнис има две патеки: воздухопловство и туризмот, и тоа доведува до степен Магистер по менаџмент угостителство. Програмата се состои од 90 кредити.

Тоа е врз основа на 210 CR диплома. Програмата ги подготвува студентите да ги преземе за различни професионални задачи, на пример организациски развој и управување. Таа, исто така им помага на студентите во нивната потрага за доживотно учење и професионални вештини кои функционираат како основа за професионален развој.... [-]


Магистрирал во напредна спектроскопија по хемија (Erasmus Mundus Joint)

University of Lille
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Финска Helsinki

Приклучи се на мрежа од 5 универзитети, 12 истражувачки и индустриски партнери, со силна меѓународна алумни заедница! Мрежата ASC има за цел подготовка на студентите да станат експерти и да развијат меѓународни вештини кон професионални индустриски кариери во спектроскопската карактеризација на материјата и / или докторските студии. [+]

На ASC магистрирал е заеднички управувани од следниве универзитети (Конзорциумот ASC):

Универзитет Алма Матер од Болоња, Италија;Универзитет во Хелсинки, Финска;Јагелонски универзитет во Краков, Полска;Универзитет во Лајпциг, Германија;Универзитет Лил1, Франција (Координативна институција)ЦЕЛ

Мрежата ASC има за цел подготовка на студентите да станат експерти и да развијат меѓународни вештини кон професионални индустриски кариери во спектроскопската карактеризација на материјата и / или докторските студии.... [-]