Пребарај за Cognitive Psychology овде!

Најди ги најдобрите Cognitive Psychology овде!

Магистратура често се смета за импресивен успех. Студентите кои бараат овој напреден степен може да се фокусира на одредена академска специјалност и да се здобијат со широко познавање на таа тема. Магистерски степен, исто така, често се бара да продолжи кариера во полето на когнитивната психологија.

Што е мајстор во когнитивната психологија? Овој степен им овозможува на студентите да се здобијат со широко познавање и експертиза за тоа како функционира мозокот. Специфични области на фокусирање може да вклучуваат перцепција, контрола на моторниот одговор, учење, резонирање, меморирање и стекнување јазик. Оние што ја проучуваат оваа тема најверојатно ќе се фокусираат на теоријата и на истражувањето и може да ги завршат експериментите за да ги потврдат теориите. Предмети може да вклучува и други дисциплини како што се невронски мрежи, лингвистика и филозофија.

Поединци завршувањето на мајстор во когнитивната психологија програма, најверојатно, ќе се развие силна аналитички и критичко размислување вештини. Умешните способности за решавање на проблемите може да бидат дополнителна предност. Таквите вештини можат да им помогнат во личноста, како и во нивниот личен живот и во помагањето на другите секој ден.

Завршувањето на мајстор во когнитивната психологија може да трае помеѓу една и три години. Должината на програмата која ученикот ја избира и нејзината локација се два клучни фактори кои влијаат врз вкупната цена на оваа програма. Постигнувањето до канцелариите за прием е високо препорачливо да се научи за финансиска помош.

Когнитивните психолози можат да работат во бројни индустрии, вклучувајќи клинички, корпоративни и образовни поставки. Тие, на пример, можат да работат во болници за да им помогнат на пациентите со оштетен говор или губење на меморијата. Други работни места поврзани со здравјето би можеле да се фокусираат на медицинската технологија или на учењето. На корпоративно ниво, когнитивните психолози можат да бидат вработени како консултанти или во одделенијата за маркетинг и човечки ресурси. Други потенцијални работни места вклучуваат постсекундарна настава и училишна администрација.

Секој заинтересиран за водење на магистрирал во когнитивната психологија може да избере и од програмите на интернет и на кампусот на универзитетите и колеџите во САД и низ целиот свет. За да започнете, побарајте ја вашата програма подолу и директно контактирајте ја канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на формуларот за олово.

Читај повеќе

Магистрирал во третата генерација психолошка терапија

VIU - Universidad Internacional de Valencia
Он-лајн студии 1 година April 2019 Шпанија Valencia

Новата група на терапии произлезе од традицијата на однесување. Овие терапии не се фокусираат на елиминирање, промена или менување на проблематичните ситуации, туку на поврзување на пациентот со нив, со цел да се постигне подобра асимилација и адаптација. Меѓународниот универзитет во Валенсија е пионер во понудата на официјален магистратура фокусирана на Трета генерација терапии. [+]

Постојат опции за стипендии и сида

Новата група на терапии произлезе од традицијата на однесување. Овие терапии не се фокусираат на елиминирање, промена или менување на проблематичните ситуации, туку на поврзување на пациентот со нив, со цел да се постигне подобра асимилација и адаптација. Меѓународниот универзитет во Валенсија е пионер во понудата на официјален магистратура фокусирана на Трета генерација терапии.... [-]


Магистер по когнитивна однесувањето психотерапија

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 16 месеци October 2019 Шпанија Barcelona Madrid Valencia Мексико Culiacán + 5 more

Мајстор за когнитивна бихевиорална терапија има за цел да им овозможи на студентите да ги научат соодветните технички и лични вештини кои секој психолог треба да развие ефикасна и одговорна професионална психотерапевтска практика, под когнитивен пристап во однесувањето. [+]

Локации: Барселона - Мадрид - онлајн - Валенсија

Распоред: Мадрид: VS / MXJ Барселона: VS / MXJ Валенсија: VS

Квалификација: мајстор во когнитивната бихевиористичка психотерапија издадена од ISEP

Мајстор за когнитивна бихевиорална терапија има за цел да им овозможи на студентите да ги научат соодветните технички и лични вештини кои секој психолог треба да развие ефикасна и одговорна професионална психотерапевтска практика , под когнитивен пристап во однесувањето .... [-]


Господар во познанието и човечката еволуција (MCEV)

Universidad de las Islas Baleares - UIB
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Palma

Магистер по познанието и човечката еволуција обезбедува интердисциплинарна обука за изучување на когнитивните способности и форми на социјална organitzación карактеристики на нашиот вид. Целта е да се обезбеди ажурирана листа на тековните сознанија на човековото сетило за вид когнитивните и социјалниот развој, како и обука во истражувачки техники на нуклеарната програма (антропологија, психологија, филозофија) дисциплини. [+]

Што е тоа?

Магистер по познанието и човечката еволуција обезбедува интердисциплинарна обука за изучување на когнитивните способности и форми на социјална organitzación карактеристики на нашиот вид. Целта е да се обезбеди ажурирана листа на тековните сознанија на човековото сетило за вид когнитивните и социјалниот развој, како и обука во истражувачки техники на нуклеарната програма (антропологија, психологија, филозофија) дисциплини. Господар го вози три истражувачки групи на UIB:... [-]