Пребарај за Computational Mathematics овде!

Најди ги најдобрите Computational Mathematics овде!

Мајстори се однесува на завршување на постдипломски студии програма која ги подготвува студентите да го продолжат своето познавање на одредена тема или унапредат своите кариери. Поголемиот дел од мајстори, се зависи од државата или јавните универзитети.

Computational Mathematics. Ги добиете сите информации за Computational Mathematics, да заштедат време и се јавите во училиштето директно тука!

Читај повеќе

Магистрирал во моделирање и математички истражувања, статистика и компјутер

University of Oviedo -
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Oviedo

Наменети за дипломирани студенти по математика, физика и инженерство кои сакаат да ја завршат својата обука, или со иницирање на истражување во математика или стекнување напредна обука за применета математика и статистика за вклучување во компании или технолошки центри. [+]

можности за кариера

Наменети за дипломирани студенти по математика, физика и инженерство кои сакаат да ја завршат својата обука, или со иницирање на истражување во математика или стекнување напредна обука за применета математика и статистика за вклучување во компании или технолошки центри.

Наставна програма

Предмети

Функционална и Фуриева анализа: 6 ЕКТСБази на податоци и објектно ориентирано програмирање: 6 ЕКТСРавенки во делумни деривати: 6 ЕКТССтатистичко моделирање: 6 ЕКТСЛогистички модели: 6 ЕКТСНумерички методи во физиката и инженерството: 6 ЕКТСПривремена серија: 6 ЕКТСТеорија на контрола: 6 ЕКТСКласични техники на оптимизација: 6 ЕКТСБиоинструирани алгоритми и техники за еволутивен компјутер: 6 ЕЦТСКодирање и криптографија: 6 ЕКТСНелинеарна динамика и апликации: 6 ЕКТСКомпјутерски потпомогната геометриска конструкција: 6 ЕКТСРазновидна геометрија: 6 ЕКТСГрупи и претставувања: 6 ЕКТСВовед во податоци за рударство: 6 ЕКТСОбработка на сигнали и слики: 6 ЕКТССтохастички процеси и веројатност: 6 ЕКТСНаучно програмирање и компјутерска алгебра: 6 ЕКТСАлгебарска топологија: 6 ЕКТСПроект на последниот мајстор: 12 ЕКТСпристап барања... [-]