Страна 2 од 8, Пребарај за Мастерс во Energy Studies

Страна 2 од 8, Најди ги вашите магистерска диплома по Energy Studies овде!

Energy Studies
Master 16-30 (out of 117). Мајстори Energy Studies диплома. Ги добиете сите информации за господар во Energy Studies, да заштедат време и се јавите во училиштето директно тука!Господар во Energy Studies
Читај повеќе

Магистер по симулација и оптимизација на енергетски системи

Université de Pau et des Pays de l'Adour
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2019 Франција Pau

SIMOS на Меѓународниот мајстор (симулација и оптимизација на енергетски системи) нуди специјализирана обука во областа на енергетиката, а поконкретно, оптимизација на енергетските системи. Оваа обука е од голем интерес за учениците од целиот свет. [+]

Цели

Поради сложеноста на тековните индустриски процеси, развојот и подобрувањето на работењето на овие објекти се можни само со ригорозни методи на оптимизација. SIMOS на Меѓународниот мајстор (симулација и оптимизација на енергетски системи) нуди специјализирана обука во областа на енергетиката, а поконкретно, оптимизација на енергетските системи. Оваа обука е од голем интерес за учениците од целиот свет.... [-]


Магистер по нафтени инженеринг зајакнување

Université de Pau et des Pays de l'Adour
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Франција Pau

Магистер по Нафтено Инженеринг, понуден во Пау (Франција), е единствената академска обука во Франција за нафта и гас која ги опфаќа индустриските кариери во истражување, истражување, развој и производство. [+]

ПрегледМајстор на нафта Инженеринг нуди класична двегодишна обука на француски и една година обука на англиски јазик за дипломирани студенти. Едногодишната класа "Нафтено инженерско зајакнување" (~ 350 часа предавање и 5-6 месеци стажирање) ќе биде особено ценета од странски студенти кои сакаат да ја засилат нивната позадина во различни области на Нафтено инженерство.Мајсторот се нуди на Универзитетот Пау и Париз де ла Адур (UPPA). Овој мајстор има корист од особено богата средина во науки за земјата, енергија и животна средина. Мајсторот е дел од Факултетот за науки и технологии за енергија и животна средина (STEE).Факултетот "STEE" е основан во рамките на престижната француска иницијатива за извонредност, I-SITE (иницијативи за иницијативи, иновации, територии и економија), која го додели проектот Energy Environment Solutions (Е2С).Мајсторот има корист и од блиската околина на Carnot ISIFOR (одржливо инженерство на георесурси) и национален столб за науки за земјата и иновации (Avenia). Покрај тоа, Pau е домаќин на десетици нафтени компании, вклучувајќи Total, Terega, Modis, итн ... Pau е, според тоа, една од највисоките концентрации на нафтени инженери и научници во Франција.Мајсторот има корист од наставата и позадината на истражувачите кои припаѓаат на Лабораторијата за комплексни течности и нивните акумулации. Оваа лабораторија собира ~ 90 истражувачи во 4 тима; "Интерфејси и дисперзирани системи", "термофизички својства", "геомеханика и порозни медиуми", "карактеризација на геолошки резервоари". Покрај тоа, инженерите од Total и други нафтени компании обезбедуваат вредни информации во различни предавања.Цели на програматаПрограмата за обука Нафтено инжинерство Зајакнување има за цел да ја заврши почетната обука на нафта инженери со... [-]

Магистер по концептуално инженерство за нафтената и гасната индустрија

University of Tyumen
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Русија Tyumen

Дипломирани студенти на диплома и специјалност, додипломци и постдипломци на природните научни и физичко-математички области на обука. [+]

Мајстори Energy Studies диплома. Преглед на програматаДипломирани студенти на диплома и специјалност, додипломци и постдипломци од природно-научни и физичко-математички области на обукаКлучната технологија за обука во рамките на програмата ќе биде спроведувањето од страна на магистерски студенти (5-7 лица) од реални инженерски проекти нарачани од страна на подружниците на PJSC Гаспром Нефт.Во задолжителниот дел ќе бидат модули насочени кон формирање способност на дипломците ефикасно да комуницираат, да работат во тим, да користат широк спектар на информатички технологии, да размислуваат критички и систематски и да преговараат. Пристапот кон евалуацијата на резултатите на учениците ќе се промени: главното внимание ќе се посвети на евалуацијата, а не на теоретското знаење за способноста да се применат во вистинска професионална активност.Предноста на програмата е директни контакти со руски и странски технолошки компании, водечки научни, дизајн и технолошки и инженерски центри на Русија. Претставници на овие структури.Професионални вештиниФизико-математички методи во нафтениот инженерингФизичката основа на теоријата на филтрацијаВодовод и методи за подобрување на нафта3D хидродинамичко моделирање Eclipse / navigator / TempestКомерцијална геологија: од добро до тридимензионален моделГеологија на нафта и гас и проценка на акции3D геолошко моделирање Petrel / Irap RMSИстражувања и методи за проценка на ризикТеренска студијаТеорија на веројатност и математичка статистика во теренските проучувачки проблемиСредство за нафта и гас: структура, инженерски решенија, еколошки предизвициИновации во дупчење и производство на нафта и гас, еколошки предизвициПринципи на развој на дизајнотМетоди на геолошка анализаИнтегриран развојен концептЕкономија на теренУправување со ризици во проекти за нафта и гас / Информатички технологии во задачите за управување со развојот на нафтените и... [-]

Магистер по нуклеарна енергија инженеринг

Tomsk Polytechnic University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Русија Tomsk

Една од извонредните карактеристики на програмата е дека Tomsk Polytechnic University е еден од основните универзитети на РОСАТОМ, кој им нуди на своите странски студенти единствена можност да спроведат истражување во просториите на својот единствен универзитетски истражувачки и тренинг реактор. [+]

Една од извонредните карактеристики на програмата е дека Tomsk Polytechnic University е еден од основните универзитети на РОСАТОМ , кој им нуди на своите странски студенти единствена можност да спроведат истражување во просториите на својот единствен универзитетски истражувачки и тренинг реактор. Темите за истражување генерално вклучуваат студии за оперативни режими, системи во внатрешноста и контрола, својства на материјалот, технологии на нуклеарен допинг на силикон и производство на изотопи за медицински цели, вклучувајќи ги и подготвените форми на радиофармацевтски производи.... [-]


Магистер по производство на електрична енергија и транспорт

Tomsk Polytechnic University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Русија Tomsk

Програмата Магистер нуди на студентите обемна и детално образование во клучните области поврзани со обновливите извори на енергија и транспорт на електрична енергија. Целта на програмата е да ги подготви студентите за кариера како инженери во електрична енергија и транспорт, кои бараат специјализирани знаења и вештини. [+]

Програмата Магистер нуди на студентите обемна и детално образование во клучните области поврзани со обновливите извори на енергија и транспорт на електрична енергија . Целта на програмата е да ги подготви студентите за кариера како инженери во електрична енергија и транспорт, кои бараат специјализирани знаења и вештини.

Академски Влегување Потребно:

Диплома или еквивалентен степен и квалификација.... [-]


Магистер по обновлива енергија

VIU - Universidad Internacional de Valencia
Он-лајн студии 1 година October 2019 Шпанија Valencia

Со оглед на енергетскиот и еколошкиот контекст, потребно е да се преземат итни мерки кои придонесуваат за намалување на употребата на конвенционалните енергии и активно борба против климатските промени, најголемиот проблем со кој се соочува човештвото. [+]

Постојат опции за стипендии и сида

Со оглед на енергетскиот и еколошкиот контекст, потребно е да се преземат итни мерки кои придонесуваат за намалување на употребата на конвенционалните енергии и активно борба против климатските промени, најголемиот проблем со кој се соочува човештвото.

Дефиниција на програмата

Оваа програма е дизајнирана да понуди напредна техничко-економска обука која им овозможува на професионалците успешно да работат во различни области од секторот, кои ги опфаќаат сите фази: дефиниција, дизајн, техничко-економска евалуација и развој, управување и функционирање на проекти за обновлива енергија и енергетска ефикасност со критериуми за одржливост.... [-]


Магистер по инженерство на обновливи извори на енергија

University of Tehran, Kish International Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Иран Tehran

Програмата на мајсторот во Инженерство за обновлива енергија обезбедува најсовремено образование во областа на соларната енергија, производството на електрична енергија, искористувањето на енергијата, турбомашината и трансформацијата на енергетските системи. [+]

Вовед:

Програмата на мајсторот во Инженерство за обновлива енергија обезбедува најсовремено образование во областа на соларната енергија, производството на електрична енергија, искористувањето на енергијата, турбомашината и трансформацијата на енергетските системи.

Овој курс е погоден за инженеринг, математика или наука дипломирани студенти кои сакаат да се специјализираат во обновливите извори на енергија инженеринг. Овој курс ќе им овозможат на студентите со напредни интердисциплинарни вештини потребни за дизајнирање, оптимизирање и евалуација на техничката и економската одржливост на шемите за обновлива енергија. Обновливата енергија сега е во центарот на секоја информирана дискусија во врска со енергетската одржливост, безбедност и достапност.... [-]


Магистер по инженерство: резервоари за јаглеводороди

University of Tehran, Kish International Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Иран Tehran

Нафтено инженерство е збир на инженеринг за производство на нафта и гас од подземни резерви. Резервоар инженеринг е поделба на нафта инженеринг кој се занимава со моделирање на движење на резервоар течност и максимизирање на нафта и гас за обновување. [+]

Вовед:

Нафтено инженерство е збир на инженеринг за производство на нафта и гас од подземни резерви. Резервоар инженеринг е поделба на нафта инженеринг кој се занимава со моделирање на движење на резервоар течност и максимизирање на нафта и гас за обновување. Главните теми на студирање во акумулационата техника се фазно однесување на течности во резервоар, својства на резервоарен камен, проток на флуид во порозни медиуми, симулација на резервоар, интеракции на карпести течности, добро тестирање, перформанси, баланс на материјалот, механизми за управување со природен резервоар и разни методи за подобрување и подобрување на нафта за обновување.... [-]


Магистер по енергија и архитектура

University of Tehran, Kish International Campus
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии September 2019 Иран Tehran

Студентите на овој магистерски курс ќе научат еколошки методи за дизајн кои се однесуваат на различните фази на архитектонски дизајн и ќе бидат во можност да ги оценат постојните згради и да дизајнираат нови по комбиниран приод за фокусирање на биооклиматски и градители. Курсот ги опфаќа и поширокиот контекстуален и одржлив пристап кон дизајнот на животната средина, како и техничките аспекти на дизајнот и перформансите на дизајнот на животната средина и енергијата. [+]

Вовед:

Глобалниот предизвик за животната средина и енергијата со кој се соочуваат актуелните и идните генерации на архитекти и градежни професионалци бараат повисоко разбирање на принципите на дизајнот на животната средина и нивната ефективна примена во архитектонската практика. Сепак, се чини дека е неопходно да имате магистерски курс во оваа важна област. Студентите на овој магистерски курс ќе преземе нов критички поглед на предметот. Тие ќе учат методи на дизајн на животната средина кои се однесуваат на различните фази на архитектонски дизајн и ќе бидат во можност да ги оценат постојните згради и да дизајнираат нови по комбиниран приод за фокусирање на биооклиматски и градежен работник. Курсот ги опфаќа и поширокиот контекстуален и одржлив пристап кон дизајнот на животната средина, како и техничките аспекти на дизајнот и перформансите на дизајнот на животната средина и енергијата.... [-]


Енергија за животна средина: наука технологија и менаџмент (STEEM) мајстор

École Polytechnique
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Франција Palaiseau

Третман на енергија и животната средина како два еднакви делови кои ќе ја одредат нашата клима иднина, Енергија животна средина: наука технологија и менаџмент (STEEM) дипломиран степен обезбедува софистициран разбирање на енергија во 21 век. Врз основа на основа на инженеринг и применети науки, програмата STEEM нуди дипломирани алатки за да се разбере социоекономскиот контекст на климатските промени и да се совладаат еволуциите на нашиот однос со енергија. [+]

Магистер енергија животната средина: наука технологија и менаџментНа прв погледДиплома: магистриралТип: Индустриски-ориентиран степенБрој на ЕКТС кредити: 140Почеток: септември 2019 годинаВреметраење: 2 годиниЈазик: англискиЛокација: ФранцијаШколарина: 12.000 € годишно

Во последните години се појави глобален консензус за итност да се преземат мерки за ублажување на климатските промени, кулминирајќи во декември 2015 година со Парискиот договор на 21-тата Конференција на страните (COP21). 195 земји го усвоија првиот универзален, глобален климатски договор за ограничување на 2 ° C пораст на глобалните температури. Договорот, исто така, ја наведува својата цел да го ограничи зголемувањето на 1,5 ° C, што значително ќе го намали ризикот од климатски промени за екосистемите и човечкото население. Иднината на производството на енергија и особено капацитетите за производство на обновлива енергија лежи во срцето на напорите за постигнување на овие нови цели.... [-]


магистрирал во управување со напредни и работа на развој на инфраструктурата, од областа на нафта и гас

Structuralia
Он-лајн студии Целосна 1 година September 2019 Шпанија Spain Online

Конкретно во господар со специјалитет на целите на нафта и гас што се: Може да се анализираат различните техники на управување и дисциплини кои се потребни во текот на фазите на развој на различните објекти и инфраструктура за нафта и гас. Се здобијат со потребните вештини за управување со напредни земјоделски бизнис, рафинирање инфраструктура, дистрибуција на нафта и експлоатација на бизнис и природен гас инфраструктура. [+]

Structuralia претставува мајстор 's степен во напредна управувањето и работењето на развојот на инфраструктурата е Европската Магистер ' s студии одобрени од страна на шпанската влада на 30 ноември 2016 година со датотеката бр 9253/2016 и Наслов проект 4316133, чија програма е потврдена од страна на Советот на универзитети на Министерството за образование и наука на шпанската држава со цел со датум 22 мАРТ 2017 година, кој го покрена предлогот на Владата за утврдување на официјалната природа на насловот и регистрација во RUCT, а чие одобрение по договор Советот на министри на објавувањето во Службен весник.... [-]


магистрирал во управување со напредни и работа на развојот на инфраструктурата во специјалитет на електрична енергија

Structuralia
Он-лајн студии Целосна 1 година September 2019 Шпанија Spain Online

Особено во мајстори со цел специјализација Електростопанство на тоа е да се разберат различните технички и менаџерски дисциплини кои се потребни во текот на фазите на развој, одржување, работење и искористување на различни instalacipones и производство на инфраструктурата, транспорт и дистрибуција на електрична енергија. [+]

Structuralia претставува мајстор 's степен во напредна управувањето и работењето на развојот на инфраструктурата е Европската Магистер ' s студии одобрени од страна на шпанската влада на 30 ноември 2016 година со датотеката бр 9253/2016 и Наслов проект 4316133, чија програма е потврдена од страна на Советот на универзитети на Министерството за образование и наука на шпанската држава со цел со датум 22 мАРТ 2017 година, кој го покрена предлогот на Владата за утврдување на официјалната природа на насловот и регистрација во RUCT, а чие одобрение по договор Советот на министри на објавувањето во Службен весник.... [-]


Магистер по менаџмент во нафта, природен гас и петрохемиската

UVirtual - GMU Universidad Guillermo Marconi
Он-лајн студии Целосна 18 месеци October 2019 Италија Rome

Програмата Магистер по менаџмент во нафта, природен гас и петрохемиски состои од програма развиена за да се генерира вештини и господар процесите за управување во индустријата на нафта, природен гас и петрохемиски, кои се потребни за успешна извршната и менаџерски перформанси на дипломирани студенти во динамичен и конкурентен областа на јаглеводороди во сите негови фази. [+]

Програмата Магистер по менаџмент во нафта, природен гас и петрохемиски Тоа вклучува програма дизајнирана за да се изгради вештини и господар на процесите за управување во индустријата на нафта, природен гас и петрохемиски, кои се неопходни за успешно извршен и менаџерски перформанси на дипломирани студенти во динамичен и конкурентен областа на јаглеводороди во сите негови фази.... [-]


господар во вода инженеринг

Georgian Technical University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Грузија Tbilisi

Целта на овој мајстор е да го подготви инженерот за водните ресурси кој ќе биде модерен услов соодветен, конкурентен, ориентиран кон перформанси, фокусиран на практични и оперативни активности. Кои, ќе може да обезбеди дизајн и имплементација на оперативните активности наведени во изградба норми и правила, ќе бидат мотивирани да се биде професионален аспект, достоен придонес за социјално - економски развој. Ќе бидат во можност да дизајнираат, изградат и искористат системи за управување со водните ресурси со користење на современи компјутерски програми и разгледување на ризични фактори во регулаторните процеси. Ќе биде во можност да класифицирам вода класификација, следење на квалитетот на водата и оценување ги користат современите стандарди. [+]

Целта на овој мајстор е да го подготви инженерот за водните ресурси кој ќе биде модерен услов соодветен, конкурентен, ориентиран кон перформанси, фокусиран на практични и оперативни активности. Кои, ќе може да обезбеди дизајн и имплементација на оперативните активности наведени во изградба норми и правила, ќе бидат мотивирани да се биде професионален аспект, достоен придонес за социјално - економски развој. Ќе бидат во можност да дизајнираат, изградат и искористат системи за управување со водните ресурси со користење на современи компјутерски програми и разгледување на ризични фактори во регулаторните процеси. Ќе биде во можност да класифицирам вода класификација, следење на квалитетот на водата и оценување ги користат современите стандарди. ... [-]


господар во одржливост и енергетска ефикасност

IMF Business School Portugal
Он-лајн студии Дел-студии 720 часа Open Enrollment Португалија Portugal Online

Наставната програма се развива за овој мајстор се среќаваат на алатки потребни за да се научат да се идентификуваат потребите од енергија и предлага спроведување на заштеда на техники и енергетски ефикасни, како и да се интегрираат на стекнатото знаење во областа на одржливост и енергетска ефикасност. [+]

Постои потреба во светот во потрага, оптимизација и користење на нови извори на енергија. Бизниси и поединци се повеќе бараат развој на нови паметни решенија да се интегрираат биоклиматска пристап и да се обезбеди дека енергетската ефикасност е зголемена.

Ова, рече за зголемување на обновливите извори на енергија во светот, ја наметнува потребата за специјализирани технички и професионалци со многу специфична обука во развојот на овој проект. Како одговор на оваа потреба, бизнис школа на ММФ и на Универзитетот Камило Хозе Cela развиените овој мајстор во одржлив развој и енергетска ефикасност.... [-]