Пребарај за Мастерс во Environmental Biology

Најди ги вашите магистерска диплома по Environmental Biology овде!

Environmental Biology

Ако вие сте меѓу луѓе, кои се до предизвици за наоѓање на нови методи и одржливи решенија за заканите со кои се соочуваат нашите животната средина, тогаш мајстори степен во животната средина Биологија дава одговор на развојот на вашата кариера. Животната средина биологија е проучување на односот меѓу луѓето, други животински видови и нивната околина. Како студент, ќе учат врската помеѓу различните видови во однос на нивната природна животна средина. А мајстори програма во животната средина биологија на студентите им дава увид во социо-економски причини и карактеристиките на природен загадувањето на животната средина и деградација, која ги вклучува ефектите на човечките суштества, екосистемите и другите живи организми. Општо земено, мајстори степен во животната средина биологија е две-годишна програма, која е базирана на интердисциплинарен пристап.Во оваа програма, студентите учат како да се развијат аналитички алатки и модели, технологии, социо-политички аранжмани и економски инструменти, кои се важни во контрола и спречување на деградацијата на животната средина. Студијата подготвува студентите со соодветно знаење за тоа како да се одржи средина која е пријателски кон животот. Некои од главните цели на програмата се да се анализира интеракција и врска на живите организми, студија таксономија на двете растенија и животни, истражуваат како воздухот, почвата и водата влијае на животот на двете Флора и фауна, испита ефектите од еколошките процеси на производство, развој и генетика, и да ги испита ефектите од загадувањето на животната средина и индустријализацијата на двете растенија и животни. Некои од одредени занимања што се однесува на оваа програма, вклучуваат животната средина аналитичари и животната средина инженери.

Читај повеќе

магистратура во биологијата и управувањето на екосистемите на животната средина

University of L'Aquila
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Италија L'Aquila

Магистер на науки во животната средина биологија и менаџмент на екосистемите [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

интернационализација

Курс програма со меѓународните

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

поврзани универзитети Université Клод Бернард Лион 1 (Франција) [-]

Магистер по аналитички

University of Oviedo -
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Oviedo

Со оглед на специфичните карактеристики на магистерскиот курс, по завршувањето на курсот, дипломираните студенти ќе имаат теоретска и практична обука за тековните техники на инструментална анализа, не само во рутински лаборатории, туку и во основни и напредни истражувачки лаборатории. Кандидатите, според тоа, ќе бидат подготвени да работат во речиси секоја хемиска и / или биохемиска лабораторија; дипломираните студенти, кои ја избрале професионалната студија, ќе стекнат големо работно искуство и во технолошките и во индустриските лаборатории. [+]

Професионални можности

Со оглед на специфичните карактеристики на предметот Магистер по завршување на курсот:/>

Дипломирани студенти ќе имаат теоретска и практична обука во тековните техники на инструментална анализа, не само во рутински лаборатории, туку и во основни и напредни истражувачки лаборатории. Кандидатите, според тоа, ќе бидат подготвени да работат во речиси секоја хемиска и / или биохемиска лабораторија.Дипломирани студенти, кои ја избрале професионалната студија, ќе стекнат долгогодишно работно искуство и во технолошките и во индустриските лаборатории.Силабус... [-]

меѓународни мајстори програма во palaeobiology

Friedrich-Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg FAU
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Германија Nuremberg Erlangen + 1 more

Акутната тема на глобалните климатски промени и неговото влијание врз организми и екосистеми бара нова генерација на научници. Ние обезбедуваме теоретските концепти на macroecology и макроеволуцијата, како и статистички техники и научни програмирање во palaeobiology. Вториот столб на оваа специјализација е реконструкција на фосилни средини и нивните локални и глобални контроли. Ние се фокусира на карбонат системи, кои се резултат на метаболичка активност на организми, со што се прикажува на интеракција на биосферата и земјата-систем во целина. [+]

Акутната тема на глобалните климатски промени и неговото влијание врз организми и екосистеми бара нова генерација на научници. Ние обезбедуваме теоретските концепти на macroecology и макроеволуцијата, како и статистички техники и научни програмирање во palaeobiology. Вториот столб на оваа специјализација е реконструкција на фосилни средини и нивните локални и глобални контроли. Ние се фокусира на карбонат системи, кои се резултат на метаболичка активност на организми, со што се прикажува на интеракција на биосферата и земјата-систем во целина. ... [-]