Пребарај за Мастерс во Food and Beverage Studies

Најди ги вашите магистерска диплома по Food and Beverage Studies овде!

Food and Beverage Studies

Откако ќе ја заврши својата диплома, можете или да започне вашата кариера или да изберете да продолжите студиите со заработка магистратура. Втората опција ви овозможува да се подготви за повеќе напредни кариера и се фрламе понатаму напред отколку ако се започна со работа веднаш.

Што е Магистер по храна и пијалаци студии? Оваа област се фокусира на подготовка и сервисирање на храна. Студентите се курсеви, кои ги подготви да се разбере работењето во ресторан или угостителски бизнис и да влезат во позиција на лидерство во таква деловна единица. Курсеви може да се фокусира на страната на политиката на студии за храна и пијалаци, ако ученикот е повеќе заинтересиран да стане работник и безбедност на храната или инспектор. програма за храна и пијалаци студии обично не вклучува кулинарски вештини.

Заработуваат мајстор во храна и пијалаци студии студентите имаат корист од помагајќи им да се развие менаџерски и комуникациски вештини потребни за да се напредува.Кои поседуваат високо образование исто така може да им овозможи на дипломирани студенти да заработат за повисока плата откако ќе влезат на нивните кариери.

Постојат многу фактори кои влијаат на цената на заработуваат Магистер по храна и пијалаци студии. Мора да истражување на конкретна програма и училиште пред уписот да се разбере она што школувањето ќе биде и она што другите давачки ќе биде одговорен за.

Кариерите им се достапни за дипломирани студенти на храна и пијалаци студии се многубројни. Во суштина, тие се во можност да влезат во кои било административна позиција во областа на услуга на храна или храна гостопримство. Тие вклучуваат оператори, ресторан или угостителски менаџери, специјалисти пописот, а раководителите асистент. Исто така е можно да се работи во санитарни и безбедност со тоа што стана специјалист за санитација или здравствен инспектор.

Преземе следниот чекор во својата кариера од уписот во програмата на храна и пијалаци студии.Пребарај за вашата програма подолу и контакт директно канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на олово форма.

Читај повеќе

Магистер по храна дизајн проект искуство

IED – Istituto Europeo di Design Rome
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци January 2019 Италија Rome

Искуството на мајстор во прехранбената индустрија за храна ги обучува дизајнерите кои носат критични вештини за да развијат постојана наклонетост кон иновации. Дизајнерите на храна добиваат неопходна флексибилност за да се справат со различни полиња - каде што можат да ја применат нивната способност за дизајнирање - да посветат посебно внимание на учеството на корисниците во дефинирањето на потребите и очекувањата. Професионални можности - дипломираните студенти можат да започнат патека во сите области поврзани со производство, комуникација и реализација на храна. Благодарение на стекнатите критични компетенции тие можат да се соочат со менаџерски и културни активности на терен. [+]

Искуството на мајстор во прехранбената индустрија за храна ги обучува дизајнерите кои носат критични вештини за да развијат постојана наклонетост кон иновации. Дизајнерите на храна добиваат неопходна флексибилност за да се справат со различни полиња - каде што можат да ја применат нивната способност за дизајнирање - да посветат посебно внимание на учеството на корисниците во дефинирањето на потребите и очекувањата.... [-]


Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

Rome Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година Open Enrollment Италија Rome

Rome Business School 's магистер по храна и пијалаци менаџмент нуди општо управување со обука во комбинација со производствениот синџир специфични компетенции, за производство на специјалисти професионалци способни да се справи со предизвиците на храна и пијалаци индустрија во меѓународен и мултикултурен контекст. [+]

Обука за извонредност платена практиканти, кариера, меѓународно вмрежување и многу други имаат корист од вашиот професионален и личен развој. Наставни формули за секое барање.

Датум на започнување: секоја година, во март и октомври

Rome Business School 's магистрирал во храна и пијалоци менаџмент нуди општо за управување со обука во комбинација со производството синџирот на специфични компетенции, за да се произведе специјалист професионалци способни да се справи со предизвиците на храна и пијалаци индустрија во меѓународен и мултикултурен контекст.... [-]


Магистер по дизајн на бренд и менаџмент: храна, вино и туризам

IED – Istituto Europeo di Design Florence
Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци February 2019 Италија Florence

Од техники на брендирање до дизајнирање на услуги, целта на магистерскиот курс за бренд дизајн и менаџмент: храна, вино и туризам е да им помогне на студентите и младите професионалци да ги развијат своите вештини како идните менаџери на хорека индустријата, интегрирајќи го виното и туризмот во животниот стил понуди. Курсот, кој се одржува во Фиренца и Барселона, обезбедува трансверзални вештини за дизајн на услуги кои се применуваат за угостителство и туризам, со посебен фокус на храна во Барселона и вертикално истражување на винскиот сектор во Фиренца. Каталонија и Тоскана ги изградиле своите стратегии за брендирање на вредноста на територијалноста како клучен за глобалната посебност. Благодарение на овој мајстор, студентите имаат можност да ги експериментираат различните методологии за брендирање и управување со проекти кои успешно ги користат двете најважни туристички дестинации во Европа. [+]

Што значи да се создаде и да управува со бренд во прехранбената индустрија? Како да продавате компанија за вино и да работат на својот идентитет? Како да се интегрира туризмот во сето тоа?

Од техники на брендирање до дизајнирање на услуги, целта на магистерскиот курс за бренд дизајн и менаџмент: храна, вино и туризам е да им помогне на студентите и младите професионалци да ги развијат своите вештини како идните менаџери на хорека индустријата, интегрирајќи го виното и туризмот во животниот стил понуди.... [-]


Извршниот мајстор во управување Хотел

Ostelea Morocco
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Мароко Rabat

Мајсторот на програмата Извршниот менаџмент на хотел и ресторан за управување е развиен во соработка со оперативни и институционални актери во секторот, со цел да обезбеди одговор на проблемите врзани за развој и раст на секторот, од една страна, и потребите на пазарот на трудот, од друга страна. [+]

презентација

Во еден глобализиран контекст и се развиваат, Извршниот Магистер по менаџмент угостителство

Оваа обука се фокусира на управување и контрола на структурните карактеристики на производни единици на една компанија, било да е тоа национална или меѓународна перспектива.

Лозинки: ефикасно донесување одлуки и активно користење на новите технологии.

Мајсторите на програмата Извршниот во хотелски менаџмент... [-]


магистрирал во хотел и ресторан за управување (Мадрид)

School of Tourism and Hospitality - The OSTELEA
Студии врз за студентски град Целосна October 2018 Шпанија Madrid

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии. [+]

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии.... [-]


Господар во лозарството и енологијата

Georgian Technical University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Грузија Tbilisi

По дипломирањето на оваа програма, со стекнатото знаење и доделената квалификација, лицето ќе може да работи во приватниот сектор, владини и невладини организации, како што се винарските компании, компаниите за одгледување грозје, пензиското вино и претпријатијата за дестилирани пијалаци, лабораториите, дегустационите комисии, здруженијата Работи во областа на лозарството и енологијата, Министерството за земјоделство и неговите поврзани агенции. [+]

Цели на програмата Да се ​​подготви енолог во согласност со барањата на пазарот на трудот, кои ќе бидат конкурентни, практично-ориентирани и е подготвен да ги исполнуваат највисоките очекувањата на винската индустрија. Да се ​​здобијат со студентите со потребните теоретски знаења и практични вештини. Да ги запознае студентите со светот на одгледување, производство на вино, благосостојба на вино и бизнис со вино. Да ги научат тековните техники, да дадат информации за современите методи, иновациите што се користат при управувањето со лозје и винарија. Да се ​​објасни важноста на специфичните техники на лозарство при создавање на вина со добар вкус и арома. Да се ​​обезбеди искуство за студентите кои развиваат релевантни вештини во тековните практики за берба на грозје и преработка на грозје во вино во комерцијално лозје и / или винарија. Да станат студенти запознаени со вообичаени аналитички вештини, кои се користат во винска лабораторија. Опис на програмата ... [-]

Магистер по меѓународна храна

ESCP Europe Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната [+]

Првиот мајстор во IFBM од ESCP Europe Business School

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната

Се изучува на англиски јазик и се одвива во нашите кампуси во Торино и во Париз, совршени појдовни точки за да се доживее совршеноста на Италија и Франција, врвни територии во светот во срцето на културата и иновациите за храна и пијалаци.... [-]


М-р. / МБА во луксузен бренд менаџмент, храна

INSEEC Chambéry campus
Студии врз за студентски град Целосна 2 семестри October 2018 Франција Chambéry

МБА / м-р. во управување со луксузни брендови, храна [+]

На МБА / м-р. во управување со луксузни брендови, храна

Сите часови се изучуваат на англиски јазик.

Програмата нуди мултидисциплинарен пристап: солидно бизнис, стратешко, маркетинг и комуникациско знаење во комбинација со изложеноста на практичната страна, благодарение на придонесот на активни професионалци и на теренски посети.

Таа обезбедува потребното знаење и експертиза за да влезе во индустријата за луксузни услуги преку мешавина на академски столбови и практични курсеви за различни индустриски сегменти.... [-]


Магистер по филозофија (прехранбени студии)

Taylor’s University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 30 месеци July 2019 Малезија Subang Jaya + 1 more

Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе. [+]

Двојно признавање и сертификација од

Во текот на последните 20 години или така, статусот на храна драматично се промени. Распрскувајќи ја кризата со храна, зголемениот проблем со дебелината и повеќе, постојано ја ставаа храната во центарот на вниманието. На економскиот фронт, зголемувањето на населението во комбинација со брзиот економски раст во изминатата деценија ја зголеми потрошувачката на храна со експлозивна стапка. Според Кушман Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе.Тејлоровата студија за прехранбени студииЕдинствениот малезиски универзитет со "Катедра за студии на храна: храна, култури и здравје" - проф. Д-р Жан Пјер Пулен. Тој одржува акцент во студиите за храна, придонесува за академски програми и дава совети за студентите и членовите на факултетот. Францускиот социо-антрополог, проф. Д-р. Пулен има долга и успешна кариера во областа на студиите за храна и угостителството во академскиот и во меѓународниот живот. Има објавено бројни книги, поглавја и статии на книги, како и активно презентирани воведни и конференциски презентации ширум светот на теми како што се храна социологија, храна наследство и туристички практики.Единствената програма за прехранбени студии која нуди Глобална програма за истражување на полето (GRP) која... [-]

мајстор во дизајн на храна

Scuola Politecnica di Design SPD
Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци March 2019 Италија Milan

Магистер по храна Дизајн развива потребните вештини, така што на трговецот може да влезе дизајн сектор храна, на пазарот кој е постојано расте, и каде што Италија е референца. Курсот е наменет за дипломирани студенти по дизајн, маркетинг и комуникација, но, исто така, да се професионалци со искуство на пазарот. Програмата е фокусирана на прехранбената индустрија и нејзините методологии. [+]

Магистер по храна Дизајн дава професионални можноста за развој на потребните вештини за да влезат и да нудиме иновативни придонес во областа на храната, кој е постојано расте и каде што Италија е земја на повикување.

Курсот е дизајниран за дипломирани студенти не само во дизајн, маркетинг и комуникација, но исто така и да се професионалци кои веќе работат во пазарот на администрација и менаџмент. Програмата насочува својот фокус] во прехранбениот сектор и неговите методологии. Сојузот меѓу храна и дизајн, се раѓа нова професионална - храната дизајнер - кој е во состојба да работи со: - процеси, методи и средини, каде што прехранбените производи кои се произведуваат, дистрибуираат и консумира; - Храна од естетска гледна точка, комуникативни и застапник; - Опрема и алатки кои се користат во подготовката и потрошувачката на храна; - Комуникација активности за промоција на прехранбени производи.... [-]


Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

University College of Hotel Management and Culinary Arts StPOL
Студии врз за студентски град Целосна 8 - 14 месеци September 2018 Шпанија Barcelona

Магистер по храна и пијалаци за управување од EUHT StPOL и Специјализирана Диплома во храна и пијалаци за управување во согласност со Универзитетот во Gerona Фондацијата: иновации и обука [+]

Клучни факти

Покрај својата 60 ЕКТС угостителски-бизнис-ориентирана академска програма, нуди уникатен Професионален индукциски модул, каде што учениците поминуваат 4-неделен период во практична програма во хотелот на училиштето.

Со нашата обука, ние ги инволвираме учениците во остварувањето на лично, техничко и професионално решавање на проблеми. Ние ги подготвуваме за динамичкото лидерство што ќе мора да го остварат како менаџери на компании.... [-]


Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителски бизнис - онлајн

Universidad Católica San Antonio de Murcia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 1 година November 2018 Шпанија Spain Online + 1 more

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година. [+]

Преглед Модалитет: онлајн Започнете: Ноември Времетраење: 1 академска година Број на ЕКТС кредити: 60 Режија: Ginesa Мартинез del Vas Presentación

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година.

"Во последниве години, туризмот се покажа изненадувачки силни и тешки и со голем капацитет за да придонесат за економско заздравување на економската активност, бидејќи таа ги генерира илјадници милиони долари во извоз и да се создаде милиони работни места. Ова се случило во дестинации во целиот свет, но особено во Европа, како и во регионот се стреми да ја консолидира својата излез од една од најлошите економски периоди во својата историја ", рече Талеб Рифаи, генерален секретар на Светската трговска организација, на Шпанија отворањето на форумот на Глобалната туризам во Мадрид. ... [-]


господар во современата трпезарија и слатка кујна

Gasma Gatronomy & Culinary Management Campus
Студии врз за студентски град Целосна 5 месеци September 2018 Шпанија Castellón de la Plana

Патување низ светот на кондиторски производи, од елаборати за работилници до слатка кујна. Магистрирал во современа кондиторска и слатка кујна е најкомплетната и најсовремена обука во најслатката област на кујната. [+]

ОД РАБОТИЛНИ ИЗБОРИ ВО СЛАЈНА КУЛИНА

Патување низ светот на кондиторски производи, од елаборати за работилници до слатка кујна. Магистрирал во современа кондиторска и слатка кујна е најкомплетната и најсовремена обука во најслатката област на кујната.

Презентирање наставна програма со цел да се совладаат техниките на високата трпезарија, слатка кујна и формулација. Познавањето на суровините, производните процеси и техники ќе обезбеди основа за поттикнување на креативноста и иновативноста.... [-]


Магистрирал по енологија и лозарство

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се: Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус; Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност; Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор; Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат; Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст; Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините. [+]

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се:

Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус;Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност;Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор;Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат;Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст;Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините.... [-]

Меѓународен мајстор во кујната Професионален готвач готвач - троен степен (дипломи заверени од европски нотар)

ESNECA
Студии врз за студентски град Дел-студии 600 часа Open Enrollment Шпанија Spain Online

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници и секој кој има намера да ги стекне потребните технички и менаџерски знаења за кујната. [+]

примачи

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници и секој кој има намера да ги стекне потребните технички и менаџерски знаења за кујната.

модалитет

Господар на владата е на линија и Tutorizada

Откако запишани, студентот ќе добие кодовите за пристап во рок од 24 работни часа.Нашиот тим од наставници и воспитувачи ќе се јавите на студентот и до 48 часа по запишувањето да водич на студентот да го придружува на почетокот и по текот, и да одговори на сите прашања кои можат да произлезат.времетраењето... [-]