Пребарај за Мастерс во Food and Beverage Studies

Најди ги вашите магистерска диплома по Food and Beverage Studies овде!

Food and Beverage Studies

Откако ќе ја заврши својата диплома, можете или да започне вашата кариера или да изберете да продолжите студиите со заработка магистратура. Втората опција ви овозможува да се подготви за повеќе напредни кариера и се фрламе понатаму напред отколку ако се започна со работа веднаш.

Што е Магистер по храна и пијалаци студии? Оваа област се фокусира на подготовка и сервисирање на храна. Студентите се курсеви, кои ги подготви да се разбере работењето во ресторан или угостителски бизнис и да влезат во позиција на лидерство во таква деловна единица. Курсеви може да се фокусира на страната на политиката на студии за храна и пијалаци, ако ученикот е повеќе заинтересиран да стане работник и безбедност на храната или инспектор. програма за храна и пијалаци студии обично не вклучува кулинарски вештини.

Заработуваат мајстор во храна и пијалаци студии студентите имаат корист од помагајќи им да се развие менаџерски и комуникациски вештини потребни за да се напредува.Кои поседуваат високо образование исто така може да им овозможи на дипломирани студенти да заработат за повисока плата откако ќе влезат на нивните кариери.

Постојат многу фактори кои влијаат на цената на заработуваат Магистер по храна и пијалаци студии. Мора да истражување на конкретна програма и училиште пред уписот да се разбере она што школувањето ќе биде и она што другите давачки ќе биде одговорен за.

Кариерите им се достапни за дипломирани студенти на храна и пијалаци студии се многубројни. Во суштина, тие се во можност да влезат во кои било административна позиција во областа на услуга на храна или храна гостопримство. Тие вклучуваат оператори, ресторан или угостителски менаџери, специјалисти пописот, а раководителите асистент. Исто така е можно да се работи во санитарни и безбедност со тоа што стана специјалист за санитација или здравствен инспектор.

Преземе следниот чекор во својата кариера од уписот во програмата на храна и пијалаци студии.Пребарај за вашата програма подолу и контакт директно канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на олово форма.

Читај повеќе

магистрирал во искуство храна дизајн проектот

IED – Istituto Europeo di Design Rome
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци January 2019 Италија Рим

Курсот има за цел да се обучуваат дизајнери кои имаат вештини за критичко-дизајн за да може самостојно да управуваат со професионални и менаџерски односи, развој на склоноста за иновации фактор во дефинирањето на различни визии за системот во кој се однесуваме. Да се ​​биде бројката на дизајнерот во постојана еволуција, дизајнерот на храна мора да се здобијат со знаење дека ќе го флексибилност за да се справи со различни дизајн полиња, но соседни, во која да ги применат своите вештини им овозможи на дизајн, со посебен фокус на вклучување на корисниците во дефинирањето на патишта потреби и очекувања. [+]

ОВАА ПРОГРАМА "Предава на италијански

Кој треба да присуствува:

На курсот е отворена за оние кои се во сопственост на насловот на академски студии од прв степен, во траење од најмалку три години во областите поврзани со архитектура, дизајн, со внатрешен дизајн, визуелна комуникација, храна наука или други сродни дисциплини опфатени во курсот. Тоа ќе ја провери способноста да се справи независно и шпекулативни активности кои извршната власт.... [-]


Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

Rome Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година Open Enrollment Италија Рим

Rome Business School 's магистер по храна и пијалаци менаџмент нуди општо управување со обука во комбинација со производствениот синџир специфични компетенции, за производство на специјалисти професионалци способни да се справи со предизвиците на храна и пијалаци индустрија во меѓународен и мултикултурен контекст. [+]

Обука за извонредност платена практиканти, кариера, меѓународно вмрежување и многу други имаат корист од вашиот професионален и личен развој. Наставни формули за секое барање.

Датум на започнување: секоја година, во март и октомври

Rome Business School 's магистрирал во храна и пијалоци менаџмент нуди општо за управување со обука во комбинација со производството синџирот на специфични компетенции, за да се произведе специјалист професионалци способни да се справи со предизвиците на храна и пијалаци индустрија во меѓународен и мултикултурен контекст.... [-]


магистрирал во бренд дизајн и управување: храна, вино и туризам

IED – Istituto Europeo di Design Florence
Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци February 2019 Италија Фиренца

Барселона и Фиренца се две од главните туристички дестинации во Европа; и привлекување на туристи и патници, благодарение на својата карактеристична мешавина од уметност и култура, и извонреден квалитет на живот и гостопримство. Развој и зајакнување на бренд во овие области бара меки вештини, како и целосна културни и комерцијални визија на животната средина во кој таа функционира. Територијалност веќе не е ограничување, но клучна вредност, со цел да бидат признаени на глобално ниво; Каталонија и Тоскана два региони кои имаат вградена вредноста на својот бренд на овој принцип, и дека благодарение на овој пристап се создаде успех, видливоста и вредност. [+]

Оваа програма, учи на англиски јазик

патувачки годишниот мајстор: Барселона и Фиренца Овој курс возови професионалци во состојба да одговори на зголемената побарувачка доаѓаат од секторите на храна / пијалок, угостителство и угостителство туризам, за кои еден нов пристап за управување и планирање е конкурентна предност од огромно значење . Структурата на курсот, врз основа на промена на обука дизајн во врска со подобрување на бренд и управување за неговото правилно ракување, подготовка на идни професионалци во сите сектори поврзани со угостителството и храна и вино.... [-]


магистрирал во хотел и ресторан за управување (Мадрид)

School of Tourism and Hospitality - The OSTELEA
Студии врз за студентски град Целосна October 2018 Шпанија Мадрид

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии. [+]

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии.... [-]


Извршниот мајстор во управување Хотел

Ostelea Morocco
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Мароко Рабат

Мајсторот на програмата Извршниот менаџмент на хотел и ресторан за управување е развиен во соработка со оперативни и институционални актери во секторот, со цел да обезбеди одговор на проблемите врзани за развој и раст на секторот, од една страна, и потребите на пазарот на трудот, од друга страна. [+]

презентација

Во еден глобализиран контекст и се развиваат, Извршниот Магистер по менаџмент угостителство

Оваа обука се фокусира на управување и контрола на структурните карактеристики на производни единици на една компанија, било да е тоа национална или меѓународна перспектива.

Лозинки: ефикасно донесување одлуки и активно користење на новите технологии.

Мајсторите на програмата Извршниот во хотелски менаџмент... [-]


Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителство - со полно работно време

OSTELEA | Distancia
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 1 година October 2018 Шпанија Мадрид Барселона + 1 more

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои ја води глобалната бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не оневозможување на влијанието на новите технологии. [+]

На Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, Која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во рамките на овој глобализиран и динамичен сектор на донесување одлуки, не се елиминираат влијанието на новите технологии.

Зошто проучување на мајстор: ... [-]

Господар во лозарството и енологијата

Georgian Technical University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Грузија Тбилиси

По дипломирањето на оваа програма, со стекнатото знаење и доделената квалификација, лицето ќе може да работи во приватниот сектор, владини и невладини организации, како што се винарските компании, компаниите за одгледување грозје, пензиското вино и претпријатијата за дестилирани пијалаци, лабораториите, дегустационите комисии, здруженијата Работи во областа на лозарството и енологијата, Министерството за земјоделство и неговите поврзани агенции. [+]

Мајстори Food and Beverage Studies диплома. Цели на програмата Да се ​​подготви енолог во согласност со барањата на пазарот на трудот, кои ќе бидат конкурентни, практично-ориентирани и е подготвен да ги исполнуваат највисоките очекувањата на винската индустрија. Да се ​​здобијат со студентите со потребните теоретски знаења и практични вештини. Да ги запознае студентите со светот на одгледување, производство на вино, благосостојба на вино и бизнис со вино. Да ги научат тековните техники, да дадат информации за современите методи, иновациите што се користат при управувањето со лозје и винарија. Да се ​​објасни важноста на специфичните техники на лозарство при создавање на вина со добар вкус и арома. Да се ​​обезбеди искуство за студентите кои развиваат релевантни вештини во тековните практики за берба на грозје и преработка на грозје во вино во комерцијално лозје и / или винарија. Да станат студенти запознаени со вообичаени аналитички вештини, кои се користат во винска лабораторија. Опис на програмата ... [-]

Магистер по меѓународна храна

ESCP Europe Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Франција Paris

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната [+]

Првиот мајстор во IFBM од ESCP Europe Business School

Магистер по IFBM во ESCP Europe , една од врвните светски бизнис школи, е 1 година, со полно работно време постдипломски програма во 2 земји за оние кои имаат за цел успешна кариера во храната

Се изучува на англиски јазик и се одвива во нашите кампуси во Торино и во Париз, совршени појдовни точки за да се доживее совршеноста на Италија и Франција, врвни територии во светот во срцето на културата и иновациите за храна и пијалаци.... [-]


Магистер по филозофија (прехранбени студии)

Taylor’s University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 30 месеци July 2018 Малезија Subang Jaya + 1 more

Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе. [+]

Двојно признавање и сертификација од

Во текот на последните 20 години или така, статусот на храна драматично се промени. Распрскувајќи ја кризата со храна, зголемениот проблем со дебелината и повеќе, постојано ја ставаа храната во центарот на вниманието. На економскиот фронт, зголемувањето на населението во комбинација со брзиот економски раст во изминатата деценија ја зголеми потрошувачката на храна со експлозивна стапка. Според Кушман Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе.Тејлоровата студија за прехранбени студииЕдинствениот малезиски универзитет со "Катедра за студии на храна: храна, култури и здравје" - проф. Д-р Жан Пјер Пулен. Тој одржува акцент во студиите за храна, придонесува за академски програми и дава совети за студентите и членовите на факултетот. Францускиот социо-антрополог, проф. Д-р. Пулен има долга и успешна кариера во областа на студиите за храна и угостителството во академскиот и во меѓународниот живот. Има објавено бројни книги, поглавја и статии на книги, како и активно презентирани воведни и конференциски презентации ширум светот на теми како што се храна социологија, храна наследство и туристички практики.Единствената програма за прехранбени студии која нуди Глобална програма за истражување на полето (GRP) која... [-]

Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

University College of Hotel Management and Culinary Arts StPOL
Студии врз за студентски град Целосна 8 - 14 месеци September 2018 Шпанија Барселона

Магистер по храна и пијалаци за управување од EUHT StPOL и Специјализирана Диплома во храна и пијалаци за управување во согласност со Универзитетот во Gerona Фондацијата: иновации и обука [+]

Клучни факти

Покрај својата 60 ЕКТС угостителски-бизнис-ориентирана академска програма, нуди уникатен Професионален индукциски модул, каде што учениците поминуваат 4-неделен период во практична програма во хотелот на училиштето.

Со нашата обука, ние ги инволвираме учениците во остварувањето на лично, техничко и професионално решавање на проблеми. Ние ги подготвуваме за динамичкото лидерство што ќе мора да го остварат како менаџери на компании.... [-]


мајстор во дизајн на храна

Scuola Politecnica di Design SPD
Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци March 2019 Италија Милан

Магистер по храна Дизајн развива потребните вештини, така што на трговецот може да влезе дизајн сектор храна, на пазарот кој е постојано расте, и каде што Италија е референца. Курсот е наменет за дипломирани студенти по дизајн, маркетинг и комуникација, но, исто така, да се професионалци со искуство на пазарот. Програмата е фокусирана на прехранбената индустрија и нејзините методологии. [+]

Магистер по храна Дизајн дава професионални можноста за развој на потребните вештини за да влезат и да нудиме иновативни придонес во областа на храната, кој е постојано расте и каде што Италија е земја на повикување.

Курсот е дизајниран за дипломирани студенти не само во дизајн, маркетинг и комуникација, но исто така и да се професионалци кои веќе работат во пазарот на администрација и менаџмент. Програмата насочува својот фокус] во прехранбениот сектор и неговите методологии. Сојузот меѓу храна и дизајн, се раѓа нова професионална - храната дизајнер - кој е во состојба да работи со: - процеси, методи и средини, каде што прехранбените производи кои се произведуваат, дистрибуираат и консумира; - Храна од естетска гледна точка, комуникативни и застапник; - Опрема и алатки кои се користат во подготовката и потрошувачката на храна; - Комуникација активности за промоција на прехранбени производи.... [-]


господар во гастрономијата и кулинарски управување

Gasma Gatronomy & Culinary Management Campus
Студии врз за студентски град Целосна 5 месеци September 2018 Шпанија Castellón

Овој мајстор нуди вкупно потопување во кујна од ден да се направи квалитативен скок во вашата кариера. Јас сум во можност да се создаде креативни и профитабилен предлог, не само во готвење, но исто така и во слатки и пекарница. [+]

Вкупно потопување во кујна

Овој мајстор нуди вкупно потопување во кујна од ден да се направи квалитативен скок во вашата кариера. Јас сум во можност да се создаде креативни и профитабилен предлог, не само во готвење, но исто така и во слатки и пекарница.

На програмата е 5 месеци и е завршен со 530 часа на стажирање, меѓу другото, во најдобрите ресторани во нашите кулинарски тим.

Ученик, ѕвездата ... [-]

Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителски бизнис - онлајн

Universidad Católica San Antonio de Murcia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 1 година November 2018 Шпанија Шпанија онлајн + 1 more

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година. [+]

Преглед Модалитет: онлајн Започнете: Ноември Времетраење: 1 академска година Број на ЕКТС кредити: 60 Режија: Ginesa Мартинез del Vas Presentación

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година.

"Во последниве години, туризмот се покажа изненадувачки силни и тешки и со голем капацитет за да придонесат за економско заздравување на економската активност, бидејќи таа ги генерира илјадници милиони долари во извоз и да се создаде милиони работни места. Ова се случило во дестинации во целиот свет, но особено во Европа, како и во регионот се стреми да ја консолидира својата излез од една од најлошите економски периоди во својата историја ", рече Талеб Рифаи, генерален секретар на Светската трговска организација, на Шпанија отворањето на форумот на Глобалната туризам во Мадрид. ... [-]


Магистер курсеви по италијански кулинарски уметности

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци June 2018 Италија Торино

Магистерскиот курс по италијанска кујна и енологија, кој трае 180 дена, е поставен во два дела: првиот, со 55-дневна должина, на теоретски-практични часови во седиштето на ICIF , дополнети со едукативни патувања во областа; вториот се состои од 120-дневно професионално стажирање (опционално, не е вклучено во цената на претплатата), во рестораните избрани од училиштето. [+]

Магистрирал во италијанската кујна и енологија

Девет недели теоретски и практични часови и можност за практична обука период во најдобрите италијански ресторани

Магистерскиот курс по италијанска кујна и енологија, кој трае 180 дена, е поставен во два дела: првиот, со 55-дневна должина, на теоретски-практични часови во седиштето на ICIF , дополнети со едукативни патувања во областа; вториот се состои од 120-дневно професионално стажирање (опционално, не е вклучено во цената на претплатата), во рестораните избрани од училиштето.... [-]


Меѓународни мајстори во професионално готвење (диплома заверена од европски нотар)

ESNECA
Студии врз за студентски град Дел-студии 300 часа Open Enrollment Шпанија Шпанија онлајн

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници во угостителството, туризмот и угостителството и секој кој има намера да стекне потребното техничко знаење за да може да се практикува како професионален готвач. [+]

примачи

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници во угостителството, туризмот и угостителството и секој кој има намера да стекне потребното техничко знаење за да може да се практикува како професионален готвач.

модалитет

Господар на владата е на линија и Tutorizada

Откако запишани, студентот ќе добие кодовите за пристап во рок од 24 работни часа.Нашиот тим од наставници и воспитувачи ќе се јавите на студентот и до 48 часа по запишувањето да водич на студентот да го придружува на почетокот и по текот, и да одговори на сите прашања кои можат да произлезат.времетраењето... [-]