Пребарај за Мастерс во Food and Beverage Studies

Најди ги вашите магистерска диплома по Food and Beverage Studies овде!

Food and Beverage Studies

Откако ќе ја заврши својата диплома, можете или да започне вашата кариера или да изберете да продолжите студиите со заработка магистратура. Втората опција ви овозможува да се подготви за повеќе напредни кариера и се фрламе понатаму напред отколку ако се започна со работа веднаш.

Што е Магистер по храна и пијалаци студии? Оваа област се фокусира на подготовка и сервисирање на храна. Студентите се курсеви, кои ги подготви да се разбере работењето во ресторан или угостителски бизнис и да влезат во позиција на лидерство во таква деловна единица. Курсеви може да се фокусира на страната на политиката на студии за храна и пијалаци, ако ученикот е повеќе заинтересиран да стане работник и безбедност на храната или инспектор. програма за храна и пијалаци студии обично не вклучува кулинарски вештини.

Заработуваат мајстор во храна и пијалаци студии студентите имаат корист од помагајќи им да се развие менаџерски и комуникациски вештини потребни за да се напредува.Кои поседуваат високо образование исто така може да им овозможи на дипломирани студенти да заработат за повисока плата откако ќе влезат на нивните кариери.

Постојат многу фактори кои влијаат на цената на заработуваат Магистер по храна и пијалаци студии. Мора да истражување на конкретна програма и училиште пред уписот да се разбере она што школувањето ќе биде и она што другите давачки ќе биде одговорен за.

Кариерите им се достапни за дипломирани студенти на храна и пијалаци студии се многубројни. Во суштина, тие се во можност да влезат во кои било административна позиција во областа на услуга на храна или храна гостопримство. Тие вклучуваат оператори, ресторан или угостителски менаџери, специјалисти пописот, а раководителите асистент. Исто така е можно да се работи во санитарни и безбедност со тоа што стана специјалист за санитација или здравствен инспектор.

Преземе следниот чекор во својата кариера од уписот во програмата на храна и пијалаци студии.Пребарај за вашата програма подолу и контакт директно канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на олово форма.

Читај повеќе

магистрирал во хотел и ресторан за управување (Мадрид)

School of Tourism and Hospitality - The OSTELEA
Студии врз за студентски град Целосна October 2018 Шпанија Мадрид

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии. [+]

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии.... [-]


Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

Rome Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година March 2018 Италија Рим

Рим бизнис школа магистер по храна и пијалаци менаџмент нуди општо менаџерски обука во комбинација со производствениот синџир специфични компетенции, за производство на специјалисти професионалци способни да се справи со предизвиците на индустријата за храна и пијалаци во меѓународен и мултикултурен контекст. [+]

РАНКА ПТИЦА: 10% попуст, ако влезете пред 11-ти декември!

Обука на совршеност, платени практиканти, кариера услуги, меѓународно вмрежување и многу други бенефиции за вашиот професионален и личен развој. Наставни формули за секое барање. Датум на започнување: секоја година, во март и октомври

Магистерски студии во Рим бизнис школа за храна и пијалоци нуди општа менаџерска обука во комбинација со специфични компетенции за производствен синџир, за да произведе стручни професионалци способни за справување со предизвиците на индустријата за храна и пијалаци во меѓународен и мултикултурен контекст.... [-]


Master in Italian Cuisine and Oenology

Italian Culinary Institute for Foreigners - ICIF
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци October 2018 Италија Италија онлајн

[+]

Мајстори Food and Beverage Studies диплома. Тесто Леб одлуки одлуки сладолед вино ресторан производи храна Халал Certificatioin - Готвење за муслиманите [-]

Господар во лозарството и енологијата

Georgian Technical University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Грузија Тбилиси

По дипломирањето на оваа програма, со стекнатото знаење и доделената квалификација, лицето ќе може да работи во приватниот сектор, владини и невладини организации, како што се винарските компании, компаниите за одгледување грозје, пензиското вино и претпријатијата за дестилирани пијалаци, лабораториите, дегустационите комисии, здруженијата Работи во областа на лозарството и енологијата, Министерството за земјоделство и неговите поврзани агенции. [+]

Цели на програмата Да се ​​подготви енолог во согласност со барањата на пазарот на трудот, кои ќе бидат конкурентни, практично-ориентирани и е подготвен да ги исполнуваат највисоките очекувањата на винската индустрија. Да се ​​здобијат со студентите со потребните теоретски знаења и практични вештини. Да ги запознае студентите со светот на одгледување, производство на вино, благосостојба на вино и бизнис со вино. Да ги научат тековните техники, да дадат информации за современите методи, иновациите што се користат при управувањето со лозје и винарија. Да се ​​објасни важноста на специфичните техники на лозарство при создавање на вина со добар вкус и арома. Да се ​​обезбеди искуство за студентите кои развиваат релевантни вештини во тековните практики за берба на грозје и преработка на грозје во вино во комерцијално лозје и / или винарија. Да станат студенти запознаени со вообичаени аналитички вештини, кои се користат во винска лабораторија. Опис на програмата ... [-]

магистрирал во искуство храна дизајн проектот

IED – Istituto Europeo di Design Rome
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци January 2018 Италија Рим

Курсот има за цел да се обучуваат дизајнери кои имаат вештини за критичко-дизајн за да може самостојно да управуваат со професионални и менаџерски односи, развој на склоноста за иновации фактор во дефинирањето на различни визии за системот во кој се однесуваме. Да се ​​биде бројката на дизајнерот во постојана еволуција, дизајнерот на храна мора да се здобијат со знаење дека ќе го флексибилност за да се справи со различни дизајн полиња, но соседни, во која да ги применат своите вештини им овозможи на дизајн, со посебен фокус на вклучување на корисниците во дефинирањето на патишта потреби и очекувања. [+]

ОВАА ПРОГРАМА "Предава на италијански

Кој треба да присуствува:

На курсот е отворена за оние кои се во сопственост на насловот на академски студии од прв степен, во траење од најмалку три години во областите поврзани со архитектура, дизајн, со внатрешен дизајн, визуелна комуникација, храна наука или други сродни дисциплини опфатени во курсот. Тоа ќе ја провери способноста да се справи независно и шпекулативни активности кои извршната власт.... [-]


господар во гастрономијата и кулинарски управување

Gasma Gatronomy & Culinary Management Campus
Студии врз за студентски град Целосна 5 месеци September 2018 Шпанија Castellón

Овој мајстор нуди вкупно потопување во кујна од ден да се направи квалитативен скок во вашата кариера. Јас сум во можност да се создаде креативни и профитабилен предлог, не само во готвење, но исто така и во слатки и пекарница. [+]

Вкупно потопување во кујна

Овој мајстор нуди вкупно потопување во кујна од ден да се направи квалитативен скок во вашата кариера. Јас сум во можност да се создаде креативни и профитабилен предлог, не само во готвење, но исто така и во слатки и пекарница.

На програмата е 5 месеци и е завршен со 530 часа на стажирање, меѓу другото, во најдобрите ресторани во нашите кулинарски тим.

Ученик, ѕвездата ... [-]

магистрирал во бренд дизајн и управување: храна, вино и туризам

IED – Istituto Europeo di Design Florence
Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци February 2018 Италија Фиренца

Барселона и Фиренца се две од главните туристички дестинации во Европа; и привлекување на туристи и патници, благодарение на својата карактеристична мешавина од уметност и култура, и извонреден квалитет на живот и гостопримство. Развој и зајакнување на бренд во овие области бара меки вештини, како и целосна културни и комерцијални визија на животната средина во кој таа функционира. Територијалност веќе не е ограничување, но клучна вредност, со цел да бидат признаени на глобално ниво; Каталонија и Тоскана два региони кои имаат вградена вредноста на својот бренд на овој принцип, и дека благодарение на овој пристап се создаде успех, видливоста и вредност. [+]

Оваа програма, учи на англиски јазик

патувачки годишниот мајстор: Барселона и Фиренца Овој курс возови професионалци во состојба да одговори на зголемената побарувачка доаѓаат од секторите на храна / пијалок, угостителство и угостителство туризам, за кои еден нов пристап за управување и планирање е конкурентна предност од огромно значење . Структурата на курсот, врз основа на промена на обука дизајн во врска со подобрување на бренд и управување за неговото правилно ракување, подготовка на идни професионалци во сите сектори поврзани со угостителството и храна и вино.... [-]


гастрономијата и кулинарски управување - Факултетот за менаџмент во угостителство и туризам

Universidad Privada De Ciencias Aplicadas
Студии врз за студентски град Целосна March 2018 Перу Лима

UPC нуди својата гастрономија и Кулинарство менаџмент, со мисијата за обука на интегритет и иновативни професионалци да доведе одржлив кулинарски и гастрономски развој, која треба да се планираат и управуваат економски профитабилни гастрономски проекти и обука на најдобрите готвачи и претприемачи, како им на алатки неопходно да се претставуваат нашите кулинарски идентитет и да се создаде свој стил со цврсти аргументи. [+]

UPC нуди својата гастрономија и Кулинарство менаџмент, со мисијата за обука на интегритет и иновативни професионалци да доведе одржлив кулинарски и гастрономски развој, која треба да се планираат и управуваат економски профитабилни гастрономски проекти и обука на најдобрите готвачи и претприемачи, како им на алатки неопходно да се претставуваат нашите кулинарски идентитет и да се создаде свој стил со цврсти аргументи. Врз основа на диференцирани мрежа и персоналните учење, и со учество на домашни и меѓународни експерти, оваа програма има мултидисциплинарен пристап, кои покриваат различни области на студии поврзани со уметноста на готвењето. Ова вклучува различни области: од истражувањето, науката и анализа на нашата култура и историја на употреба и техники со кои се меѓународните трендови. ... [-]


Магистер по филозофија (студии храна)

Taylor’s University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 30 месеци Open Enrollment Малезија Subang Jaya + 1 more

Магистер по филозофија (Храна студии) има за цел да зетот дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на прехранбената студии. [+]

Двојна признание и сертификат од

Магистер по филозофија (Храна студии) има за цел да зетот дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на прехранбената студии. За да се постигне ова, универзитет и Универзитетот во Тулуз Жан Жорес Тејлор (UT2J) имаат дизајниран сеопфатна програма која опфаќа вештини за истражување, антропологија и социологија на храна, разбирање на различни прехранбени култури, трендови храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања на исхраната храна и јавно здравје и многу повеќе.... [-]


Магистер по меѓународна менаџмент храна и пијалок

ESCP Europe Business School
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Италија Торино Франција Paris Германија Berlin + 4 more

Оваа програма е 1-година, 2-земја, со полно работно време специјализирани господар програма наменета за постдипломци со цел за одличен менаџерски кариера во прехранбената индустрија во најдобрите меѓународни компании [+]

Студии во Торино и Париз кампуси.

Научниот директор: Проф Франческо Rattalino

Цели на програмата

Оваа програма е 1-година, 2-земја, со полно работно време специјализирани господар програма наменета за постдипломци со цел за одличен менаџерски кариера во прехранбената индустрија во најдобрите меѓународни компании (на пример, Бакарди-Мартини - Caffarel - Кампари - Carrefour - Coca Кола - Costa Crociere - Данон - д-р Еткер - Фереро - Granarolo - ГРОМ - Lavazza - Marchesi - Антинори - Унилевер), како менаџери, директори и претприемачи.... [-]


М-р / МБА во луксузен бренд менаџмент, Храна & Вино м2 октомври

INSEEC Chambéry campus
Студии врз за студентски град Целосна 2 семестри October 2018 Франција Chambéry

МБА / м-р во престижната Бренд менаџмент, Храна & Вино М2 е три период разбира со 350 часови на обука лице-в-лице кое е во вредност од 60 ЕКТС или 26 САД кредити. Во сите класи се изучуваат на англиски јазик [+]

На МБА / м-р. во престижната Бренд менаџмент, Храна & Вино е три период разбира со 350 часови на обука лице-в-лице кое е во вредност од 60 ЕКТС или 26 САД кредити.

Сите класи се изучуваат на англиски јазик.

Оваа програма нуди мултидисциплинарен приод: солидна бизнис, стратешки, маркетинг и комуникација знаење во комбинација со изложеност на практичната страна, благодарение на придонесот на активни професионалци и да терен посети.... [-]


магистрирал во управување со храна и вино (Ромите) - патека во Италија

Il Sole 24 ORE Business School
Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци October 2018 Италија Рим

Мајсторите на Храна & Вино Бизнис школа Ил соле 24 оре има за цел да се обучуваат нови профили техничка работа и менаџерите на храна и вино со темелно разбирање на процесите во индустријата и прехранбената индустрија. [+]

Мајсторите на Храна & Вино Бизнис школа Ил соле 24 оре има за цел да се обучуваат нови профили техничка работа и менаџерите на храна и вино со темелно разбирање на процесите во индустријата и прехранбената индустрија.

СТРУКТУРА

Магистер Храна & Вино управување со полно работно време, ограничен број и задолжително присуство, е во времетраење од 11 месеци:

5 месеци со полно работно време училница за обука 6 месеци стаж во просториите на вино и храна индустрија ПРОГРАМА ... [-]

Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

University College of Hotel Management and Culinary Arts StPOL
Студии врз за студентски град Целосна 8 - 14 месеци September 2018 Шпанија Барселона

Магистер по храна и пијалаци за управување од EUHT StPOL и Специјализирана Диплома во храна и пијалаци за управување во согласност со Универзитетот во Gerona Фондацијата: иновации и обука [+]

Клучни факти

Покрај својата 60 ЕКТС угостителски-бизнис-ориентирана академска програма, нуди уникатен Професионален индукциски модул, каде што учениците поминуваат 4-неделен период во практична програма во хотелот на училиштето.

Со нашата обука, ние ги инволвираме учениците во остварувањето на лично, техничко и професионално решавање на проблеми. Ние ги подготвуваме за динамичкото лидерство што ќе мора да го остварат како менаџери на компании.... [-]


мајстор во дизајн на храна

Scuola Politecnica di Design SPD
Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци March 2018 Италија Милан

Магистер по храна Дизајн развива потребните вештини, така што на трговецот може да влезе дизајн сектор храна, на пазарот кој е постојано расте, и каде што Италија е референца. Курсот е наменет за дипломирани студенти по дизајн, маркетинг и комуникација, но, исто така, да се професионалци со искуство на пазарот. Програмата е фокусирана на прехранбената индустрија и нејзините методологии. [+]

Магистер по храна Дизајн дава професионални можноста за развој на потребните вештини за да влезат и да нудиме иновативни придонес во областа на храната, кој е постојано расте и каде што Италија е земја на повикување.

Курсот е дизајниран за дипломирани студенти не само во дизајн, маркетинг и комуникација, но исто така и да се професионалци кои веќе работат во пазарот на администрација и менаџмент. Програмата насочува својот фокус] во прехранбениот сектор и неговите методологии. Сојузот меѓу храна и дизајн, се раѓа нова професионална - храната дизајнер - кој е во состојба да работи со: - процеси, методи и средини, каде што прехранбените производи кои се произведуваат, дистрибуираат и консумира; - Храна од естетска гледна точка, комуникативни и застапник; - Опрема и алатки кои се користат во подготовката и потрошувачката на храна; - Комуникација активности за промоција на прехранбени производи.... [-]


Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителство - со полно работно време

OSTELEA | Distancia
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 1 година May 2018 Шпанија Мадрид Барселона + 1 more

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои ја води глобалната бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не оневозможување на влијанието на новите технологии. [+]

На Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, Која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во рамките на овој глобализиран и динамичен сектор на донесување одлуки, не се елиминираат влијанието на новите технологии.

Зошто проучување на мајстор: ... [-]