Пребарај за Мастерс во Food and Beverage Studies

Најди ги вашите магистерска диплома по Food and Beverage Studies овде!

Food and Beverage Studies

Откако ќе ја заврши својата диплома, можете или да започне вашата кариера или да изберете да продолжите студиите со заработка магистратура. Втората опција ви овозможува да се подготви за повеќе напредни кариера и се фрламе понатаму напред отколку ако се започна со работа веднаш.

Што е Магистер по храна и пијалаци студии? Оваа област се фокусира на подготовка и сервисирање на храна. Студентите се курсеви, кои ги подготви да се разбере работењето во ресторан или угостителски бизнис и да влезат во позиција на лидерство во таква деловна единица. Курсеви може да се фокусира на страната на политиката на студии за храна и пијалаци, ако ученикот е повеќе заинтересиран да стане работник и безбедност на храната или инспектор. програма за храна и пијалаци студии обично не вклучува кулинарски вештини.

Заработуваат мајстор во храна и пијалаци студии студентите имаат корист од помагајќи им да се развие менаџерски и комуникациски вештини потребни за да се напредува.Кои поседуваат високо образование исто така може да им овозможи на дипломирани студенти да заработат за повисока плата откако ќе влезат на нивните кариери.

Постојат многу фактори кои влијаат на цената на заработуваат Магистер по храна и пијалаци студии. Мора да истражување на конкретна програма и училиште пред уписот да се разбере она што школувањето ќе биде и она што другите давачки ќе биде одговорен за.

Кариерите им се достапни за дипломирани студенти на храна и пијалаци студии се многубројни. Во суштина, тие се во можност да влезат во кои било административна позиција во областа на услуга на храна или храна гостопримство. Тие вклучуваат оператори, ресторан или угостителски менаџери, специјалисти пописот, а раководителите асистент. Исто така е можно да се работи во санитарни и безбедност со тоа што стана специјалист за санитација или здравствен инспектор.

Преземе следниот чекор во својата кариера од уписот во програмата на храна и пијалаци студии.Пребарај за вашата програма подолу и контакт директно канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на олово форма.

Читај повеќе

Извршниот мајстор во управување Хотел

Ostelea Morocco
Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2019 Мароко Rabat

Мајсторот на програмата Извршниот менаџмент на хотел и ресторан за управување е развиен во соработка со оперативни и институционални актери во секторот, со цел да обезбеди одговор на проблемите врзани за развој и раст на секторот, од една страна, и потребите на пазарот на трудот, од друга страна. [+]

презентација

Во еден глобализиран контекст и се развиваат, Извршниот Магистер по менаџмент угостителство

Оваа обука се фокусира на управување и контрола на структурните карактеристики на производни единици на една компанија, било да е тоа национална или меѓународна перспектива.

Лозинки: ефикасно донесување одлуки и активно користење на новите технологии.

Мајсторите на програмата Извршниот во хотелски менаџмент... [-]


Магистер по дизајн на бренд и менаџмент: храна, вино и туризам

IED – Istituto Europeo di Design Florence
Студии врз за студентски град Целосна 11 месеци February 2019 Италија Florence

Од техники на брендирање до дизајнирање на услуги, целта на магистерскиот курс за бренд дизајн и менаџмент: храна, вино и туризам е да им помогне на студентите и младите професионалци да ги развијат своите вештини како идните менаџери на хорека индустријата, интегрирајќи го виното и туризмот во животниот стил понуди. Курсот, кој се одржува во Фиренца и Барселона, обезбедува трансверзални вештини за дизајн на услуги кои се применуваат за угостителство и туризам, со посебен фокус на храна во Барселона и вертикално истражување на винскиот сектор во Фиренца. Каталонија и Тоскана ги изградиле своите стратегии за брендирање на вредноста на територијалноста како клучен за глобалната посебност. Благодарение на овој мајстор, студентите имаат можност да ги експериментираат различните методологии за брендирање и управување со проекти кои успешно ги користат двете најважни туристички дестинации во Европа. [+]

ОВОЈ ПРЕДГОВОР ВО ДРЖАВЕН ЈАЗИК.

Што значи да се создаде и да управува со бренд во прехранбената индустрија? Како да продавате компанија за вино и да работат на својот идентитет? Како да се интегрира туризмот во сето тоа?

Од техники на брендирање до дизајнирање на услуги, целта на магистерскиот курс за бренд дизајн и менаџмент: храна, вино и туризам е да им помогне на студентите и младите професионалци да ги развијат своите вештини како идните менаџери на хорека индустријата, интегрирајќи го виното и туризмот во животниот стил понуди.... [-]


Магистер по храна дизајн проект искуство

IED – Istituto Europeo di Design Rome
Студии врз за студентски град Целосна 6 месеци March 2019 Италија Rome

Искуството на мајстор во прехранбената индустрија за храна ги обучува дизајнерите кои носат критични вештини за да развијат постојана наклонетост кон иновации. Дизајнерите на храна добиваат неопходна флексибилност за да се справат со различни полиња - каде што можат да ја применат нивната способност за дизајнирање - да посветат посебно внимание на учеството на корисниците во дефинирањето на потребите и очекувањата. Професионални можности - дипломираните студенти можат да започнат патека во сите области поврзани со производство, комуникација и реализација на храна. Благодарение на стекнатите критични компетенции тие можат да се соочат со менаџерски и културни активности на терен. [+]

ОВОЈ ПРЕДГОВОР ВО ИТАЛИЈАНСКИ ЈАЗИК.

Искуството на мајстор во прехранбената индустрија за храна ги обучува дизајнерите кои носат критични вештини за да развијат постојана наклонетост кон иновации. Дизајнерите на храна добиваат неопходна флексибилност за да се справат со различни полиња - каде што можат да ја применат нивната способност за дизајнирање - да посветат посебно внимание на учеството на корисниците во дефинирањето на потребите и очекувањата.... [-]


Магистер по храна

Rome Business School
Он-лајн студии Студии врз за студентски град Дел-студии 1 година March 2019 Италија Rome Italy Online + 2 more

Rome Business School

[+]

Датум на започнување: секоја година, во март и октомври

Обука за извонредност платена практикантска работа, кариера услуга, меѓународно вмрежување, и многу други придобивки од вашиот професионален и личен развој. Наставни формули за секое барање.

Rome Business School 's магистрирал во храна и пијалоци менаџмент нуди општо за управување со обука во комбинација со производството синџирот на специфични компетенции, за да се произведе специјалист професионалци способни да се справи со предизвиците на храна и пијалаци индустрија во меѓународен и мултикултурен контекст.... [-]


Магистер на науки во меѓународниот вински менаџмент

The Hong Kong Polytechnic University - School of Hotel and Tourism Management
Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци September 2019 Хонг Конг Kowloon

Клучен играч во енергичната меѓународна винска сцена, Хонг Конг нуди уникатна локација за сите кои се стремат да бидат дел од оваа динамична област на раст. Во комбинација со огромниот раст на пазарот за вино во континентална Кина, потребата за вина професионалци со напредна, специјализирана обука и образование со глобална перспектива продолжува да расте. Магистер по меѓународна програма за управување со виното е дизајнирана да одговори на ова барање. Оваа извонредна програма развива индустриски лидери, едукатори и истражувачи и инсистира во нив длабоко разбирање на најновите трендови во бизнисот со вино, демистифицирање на нејзините комплексности и ставајќи ги во силна позиција да ја водат индустријата во иднина. Студентите исто така имаат можност да научат повеќе за континенталните кинески потрошувачи на вино и да стекнат увид во некои од најбрзо растечките и потенцијално профитабилните пазари за вино во светот. [+]

Клучен играч во енергичната меѓународна винска сцена, Хонг Конг нуди уникатна локација за сите кои се стремат да бидат дел од оваа динамична област на раст. Во комбинација со огромниот раст на пазарот за вино во континентална Кина, потребата за вина професионалци со напредна, специјализирана обука и образование со глобална перспектива продолжува да расте. Магистер по меѓународна програма за управување со виното е дизајнирана да одговори на ова барање.... [-]


Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителство (Барселона)

OSTELEA - Escuela de Turismo
Студии врз за студентски град Целосна October 2019 Шпанија Barcelona Madrid

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии. [+]

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација

Магистер по менаџмент угостителство и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери кои водат глобална бизнис проекти во областа на управувањето со туристичката индустрија, но од потребните бизнис перспектива да бидат ефикасни во процесот на донесување одлуки во рамките на овој сектор глобализиран и динамичен, а не се елиминираат влијанието на новите технологии.... [-]


М-р. / МБА во луксузен бренд менаџмент, храна

INSEEC Chambéry campus
Студии врз за студентски град Целосна 2 семестри October 2019 Франција Chambéry

МБА / м-р. во управување со луксузни брендови, храна [+]

На МБА / м-р. во управување со луксузни брендови, храна

Сите часови се изучуваат на англиски јазик.

Програмата нуди мултидисциплинарен пристап: солидно бизнис, стратешко, маркетинг и комуникациско знаење во комбинација со изложеноста на практичната страна, благодарение на придонесот на активни професионалци и на теренски посети.

Таа обезбедува потребното знаење и експертиза за да влезе во индустријата за луксузни услуги преку мешавина на академски столбови и практични курсеви за различни индустриски сегменти.... [-]


мајстор во дизајн на храна

Scuola Politecnica di Design SPD
Студии врз за студентски град Целосна 12 месеци March 2019 Италија Milan

Магистер по храна Дизајн развива потребните вештини, така што на трговецот може да влезе дизајн сектор храна, на пазарот кој е постојано расте, и каде што Италија е референца. Курсот е наменет за дипломирани студенти по дизајн, маркетинг и комуникација, но, исто така, да се професионалци со искуство на пазарот. Програмата е фокусирана на прехранбената индустрија и нејзините методологии. [+]

Магистер по храна Дизајн дава професионални можноста за развој на потребните вештини за да влезат и да нудиме иновативни придонес во областа на храната, кој е постојано расте и каде што Италија е земја на повикување.

Курсот е дизајниран за дипломирани студенти не само во дизајн, маркетинг и комуникација, но исто така и да се професионалци кои веќе работат во пазарот на администрација и менаџмент. Програмата насочува својот фокус] во прехранбениот сектор и неговите методологии. Сојузот меѓу храна и дизајн, се раѓа нова професионална - храната дизајнер - кој е во состојба да работи со: - процеси, методи и средини, каде што прехранбените производи кои се произведуваат, дистрибуираат и консумира; - Храна од естетска гледна точка, комуникативни и застапник; - Опрема и алатки кои се користат во подготовката и потрошувачката на храна; - Комуникација активности за промоција на прехранбени производи.... [-]


Магистер по филозофија (прехранбени студии)

Taylor’s University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 18 - 30 месеци July 2019 Малезија Subang Jaya + 1 more

Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе. [+]

Двојно признавање и сертификација од

Во текот на последните 20 години или така, статусот на храна драматично се промени. Распрскувајќи ја кризата со храна, зголемениот проблем со дебелината и повеќе, постојано ја ставаа храната во центарот на вниманието. На економскиот фронт, зголемувањето на населението во комбинација со брзиот економски раст во изминатата деценија ја зголеми потрошувачката на храна со експлозивна стапка. Според Кушман Магистер по филозофија (храна студии) има за цел да ги зграби дипломирани студенти во високо квалификувани професионалци, кои се експерти во областа на храна студии. За да се постигне ова, Taylor's University и Универзитетот Тулуз Жан Жорес (UT2J) дизајнираа сеопфатна наставна програма која опфаќа компоненти како истражувачки вештини, антропологија и социологија на храна, разбирање на различните култури на храна, трендови на храна и бизнис перспектива, социо-политички прашања за исхраната на храна и јавното здравство и многу повеќе.Тејлоровата студија за прехранбени студииЕдинствениот малезиски универзитет со "Катедра за студии на храна: храна, култури и здравје" - проф. Д-р Жан Пјер Пулен. Тој одржува акцент во студиите за храна, придонесува за академски програми и дава совети за студентите и членовите на факултетот. Францускиот социо-антрополог, проф. Д-р. Пулен има долга и успешна кариера во областа на студиите за храна и угостителството во академскиот и во меѓународниот живот. Има објавено бројни книги, поглавја и статии на книги, како и активно презентирани воведни и конференциски презентации ширум светот на теми како што се храна социологија, храна наследство и туристички практики.Единствената програма за прехранбени студии која нуди Глобална програма за истражување на полето (GRP) која... [-]

Службен магистрирал во хотелски менаџмент и реставрација

The Ostelea - School of Tourism and Hospitality International
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 7 месеци April 2019 Шпанија Barcelona Madrid + 2 more

Магистер по хотелски менаџмент и реставрација, која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери да водат глобални бизнис проекти во областа на угостителството, иако од бизнис перспектива е потребно да бидат ефикасни во донесувањето одлуки во овој сектор толку глобализиран и динамичен, и не го избегнува влијанието на новите технологии. [+]

Магистер по хотелски менаџмент и реставрација , која има за цел да ги обучи професионалци и менаџери да водат глобални бизнис проекти во областа на угостителството, иако од бизнис перспектива е потребно да бидат ефикасни во донесувањето одлуки во овој сектор толку глобализиран и динамичен, и не го избегнува влијанието на новите технологии.

Зошто проучување на мајстор... [-]

Магистер по меѓународна храна

ESCP Europe Business School
Студии врз за студентски град Целосна 15 месеци September 2019 Италија Turin Франција Paris + 2 more

Програмата е отворена за сите страствени за F [+]

Цели на Програмата

Програмата е отворена за сите страствени за F

Откако ќе ја завршите програмата, повеќе сценарија ќе бидат отворени во мултинационална компанија или во мали и средни претпријатија, во почетен или консолидиран бизнис во Европа или во целиот свет.

Иновативни и оперативни

Овој м-р ви ги нуди сите елементи на високо ниво Магистер програма со иновативен пристап нудат искуство од прва рака со повеќе од 20 дена на посети на компании, состаноци со врвни менаџери од храна... [-]


Магистер по менаџмент на храна и пијалаци

University College of Hotel Management and Culinary Arts StPOL
Студии врз за студентски град Целосна 8 - 14 месеци September 2019 Шпанија Barcelona

Магистер по храна и пијалаци за управување од EUHT StPOL и Специјализирана Диплома во храна и пијалаци за управување во согласност со Универзитетот во Gerona Фондацијата: иновации и обука [+]

Клучни факти

Покрај својата 60 ЕКТС угостителски-бизнис-ориентирана академска програма, нуди уникатен Професионален индукциски модул, каде што учениците поминуваат 4-неделен период во практична програма во хотелот на училиштето.

Со нашата обука, ние ги инволвираме учениците во остварувањето на лично, техничко и професионално решавање на проблеми. Ние ги подготвуваме за динамичкото лидерство што ќе мора да го остварат како менаџери на компании.... [-]


Магистерски степен во хотелски менаџмент и угостителски бизнис - онлајн

Universidad Católica San Antonio de Murcia
Он-лајн студии Целосна Дел-студии 1 година November 2019 Шпанија Spain Online + 1 more

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година. [+]

Преглед Модалитет: онлајн Започнете: Ноември Времетраење: 1 академска година Број на ЕКТС кредити: 60 Режија: Ginesa Мартинез del Vas Presentación

Според најновото издание на Барометар на UNWTO светскиот туризам, во 2014 година, меѓународните туристи изнесува 1.138 милиони денари, што претставува зголемување од 4,7% во однос на претходната година.

"Во последниве години, туризмот се покажа изненадувачки силни и тешки и со голем капацитет за да придонесат за економско заздравување на економската активност, бидејќи таа ги генерира илјадници милиони долари во извоз и да се создаде милиони работни места. Ова се случило во дестинации во целиот свет, но особено во Европа, како и во регионот се стреми да ја консолидира својата излез од една од најлошите економски периоди во својата историја ", рече Талеб Рифаи, генерален секретар на Светската трговска организација, на Шпанија отворањето на форумот на Глобалната туризам во Мадрид. ... [-]


Магистрирал по енологија и лозарство

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Португалија Vila Real

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се: Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус; Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност; Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор; Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат; Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст; Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините. [+]

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се:

Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус;Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност;Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор;Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат;Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст;Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините.... [-]

Меѓународни мајстори во професионално готвење (диплома заверена од европски нотар)

ESNECA
Студии врз за студентски град Дел-студии 300 часа Open Enrollment Шпанија Spain Online

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници во угостителството, туризмот и угостителството и секој кој има намера да стекне потребното техничко знаење за да може да се практикува како професионален готвач. [+]

примачи

Овој курс е наменет за претприемачи, менаџери, претприемачи, работници во угостителството, туризмот и угостителството и секој кој има намера да стекне потребното техничко знаење за да може да се практикува како професионален готвач.

модалитет

Господар на владата е на линија и Tutorizada

Откако запишани, студентот ќе добие кодовите за пристап во рок од 24 работни часа.Нашиот тим од наставници и воспитувачи ќе се јавите на студентот и до 48 часа по запишувањето да водич на студентот да го придружува на почетокот и по текот, и да одговори на сите прашања кои можат да произлезат.времетраењето... [-]