Пребарај за Мастерс во Life Skills

Најди ги вашите магистерска диплома по Life Skills овде!

А господар 's степен им помага на учениците да се изгради на своите вештини од страна на опремување нив со техники и дополнителни знаења. Програми обично трае една до две години. Ова образование може да ги направи дипломците повеќе повеќеслојни, приспособливи и да се продаваат во професионалниот свет.

Што е мајстор во животот вештини? Овој степен обезбедува специјализирано образование за наставниците, така што тие можат подобро да им служат на младите студенти. Тој ги вклучува основите на развојот на детството со обука за идентификација, дијагностика и интервенција на ученик на кого му е потребна помош. Учесниците во програмата можат да стекнат дополнително разбирање надвор од сопствената способност за учење во училницата. Студентите кои бараат овој степен може да се специјализираат во различни аспекти на животните вештини за оние кои страдаат од физички или ментални пречки и можат да научат како да се грижат за различни луѓе.

А Магистер по живот вештини им помага на учениците да научат како да ги учат децата да развијат решавање на проблемите, аналитички и комуникациски вештини. Ова може да вклучи како да се направи рутина, како ефикасно да се комуницира или како да се практикува трпеливост, што може да се примени на секојдневниот живот. Студентите, исто така, учат да ги идентификуваат предизвиците во поединци и да развијат стратегии за нивно справување.

Цената на магистратура варира. Тоа зависи од стапките на школување и други давачки во институцијата на избор. Идни студенти треба да истражуваат различни универзитети за да најдат програма која одговара на нивните потреби.

Овој степен им помага на дипломираните студенти да развијат вештини за да им помогнат на другите кои се борат со секојдневниот живот. Таа, исто така им овозможува на сегашните наставници и други едукатори да ги подобрат своите техники во нивните тековни работни средини или да преземат дополнителни улоги во специјалното образование. Дипломирал исто така може да стане тренер за животни вештини или професионалец кој се фокусира на прашањата за вклучување во непрофитни или владини организации.

А мајстор во животот вештини се понудени на колеџи и универзитети низ целиот свет. Но, за оние кои сакаат поголема флексибилност и сакаат да учат од далечина, постојат и опции на интернет. Побарајте ја вашата програма подолу и директно контактирајте ја канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на оловната форма.

Читај повеќе

Магистер по рана нега

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Студии врз за студентски град October 2019 Шпанија Barcelona Madrid

Магистер по рана грижа. Превенцијата, дијагностиката и третманот се однесуваат на основните аспекти на развојот на детето, важноста на семејството како промотор и помагач на овој развој, во видовите на патологии и промени кои можат да се појават во текот на овој процес и во начините на откривање, дијагностицирање и интервенира секој случај. [+]

Локации: Барселона - Мадрид

Часови: Мадрид SD / MXJ Барсеона SD

Квалификација: мајстор во рана помош издаден од ISEP

За

Магистер по рана грижа. Превенцијата, дијагностиката и третманот се однесуваат на основните аспекти на развојот на детето, важноста на семејството како промотор и помагач на овој развој, во видовите на патологии и промени кои можат да се појават во текот на овој процес и во начините на откривање, дијагностицирање и интервенира секој случај.... [-]


Магистрирал во раното детство: перспективи и линии на интервенција (MPIN)

Universidad de las Islas Baleares - UIB
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2019 Шпанија Palma

Целта на мајстор е да обезбеди напредна обука на специјализирана и мултидисциплинарна природа која квалификува професионално да интервенира во програми и услуги за деца под шест години. [+]

Што е тоа?

Целта на мајстор е да обезбеди напредна обука на специјализирана и мултидисциплинарна природа која квалификува професионално да интервенира во програми и услуги за деца под шест години.

Социјалните промени (мултикултурализам, нови семејни структури ...) и сегашните научни достигнувања (невронауките, теоријата на приврзаност, системска перспектива ...) бараат нови развојни пристапи и интервенции во првите години од животот.... [-]