Пребарај за Neuropsychology овде!

Најди ги најдобрите Neuropsychology овде!

Neuropsychology

А магистерска диплома по невропсихологија предава на студентите на методи за дизајнирање и спроведување на клинички истражувања, проучувајќи психотерапија како и предавањето на советување техники за студенти. За некои универзитети кои нудат програмата, класи кои учат студентите на мозокот анатомија и функција како и дијагностицирање на проблеми во расположението, сеќавањето и растројства на личноста може да се предава. За сите класи, богата практична настава се охрабруваат да се даде на студентот во рацете на искуство, кои ќе ги подготви студентите за реалниот свет. А магистерска диплома по невропсихологија ги подготвува студентите за започнување на кариера што се: медицински истражувачи, наставници и како советници. Овие работни места се достапни во владини агенции, приватни ординации и истражувачки лаборатории. Невропсихологија е гранка на психологијата и се фокусира на односот помеѓу мозокот и однесувањето на човекот. Затоа, студентите се очекува да имаат длабоко разбирање на функцијата на мозокот и анатомија.Набљудување на луѓето и вршење на истражување на различни истражувачки прашања е најчесто користи начин на учење човечки однесувања и наоѓање на решенија за идентификуваните проблеми. Клиничко искуство е често задолжително пред студенти дипломираат од оваа мајстори програма. Програмата трае или две или три години за завршување зависност од тоа ако некој се школуваат со полно работно време или скратено работно време. На клиничка пракса, студентите често работат со пациенти кои претрпеле повреди на мозокот. Бидејќи на програмата е високо специјализирани, мајстори степен е минималниот услов пред да можат да вложување во оваа област.

Читај повеќе

Невропсихологија на господар, и повеќе интелигенции mindfulness

IMF Business School Portugal
Он-лајн студии Дел-студии 720 часа Open Enrollment Португалија Portugal Online

Овој курс ќе ви даде вештини за да имаат цврста основа на невронски мрежи, на Neuropedagogia, повеќе интелигенции и социо-едукативни интервенции; Mindfulness знаат придонеси, повеќе интелигенции невронски мрежи, нејзината емпириска основа и различни професионални области во кои тие се применуваат; истражуваат релациона интерфејс меѓу Neuropedagogia, повеќе интелигенции и Mindfulness; воспоставување на интегрирани стратегии кои се заснова и во истражувачка работа и во трансформацијата на училиштата; научат како да се направи системски промени neuroplastic каде е потребен координиран напор помеѓу: учениците, наставниците, родителите, училиштето и заедницата; Повеќе интелигенции и знаат области на интервенција; придобивките и предизвиците при користење на повеќе интелигенции во областа на образованието, терапевтски, семејството и заедницата; спроведе лични и групни основната дијагноза на повеќе интелигенции [+]

Можете да се специјализираат во:

Децата и образование деца (под 11 години) Млади и образование за возрасни (на возраст од 12)

Овој курс ќе ви даде вештини за:

Имаат цврста основа на невронски мрежи, на Neuropedagogia, повеќе интелигенции и социо-едукативни интервенции Познавањето на Mindfulness придонеси, повеќе интелигенции невронски мрежи, нејзината емпириска основа и различни професионални области кои се однесуваат Истражуваат релациона интерфејс меѓу Neuropedagogia, повеќе интелигенции и Mindfulness Воспоставување на интегрирани стратегии кои се заснова и во истражувачка работа и во трансформацијата на училишта Научете како да се направи системски промени neuroplastic каде е потребен координиран напор помеѓу: учениците, наставниците, родителите, училиштето и заедницата Познавањето на повеќе интелигенции и области на интервенција; придобивките и предизвиците при користење на повеќе интелигенции во областа на образованието, терапевтски, семејството и заедницата Спроведување на лични и групни основната дијагноза на повеќе интелигенции Услови за пристап ... [-]

Магистер по когнитивни Невропсихологија (истражување)

Vrije Universiteit Amsterdam
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Amsterdam

Магистер по когнитивни Невропсихологија е две-годишна програма за истражување мајстор, кој работи на сечење рабови меѓу когнитивната психологија ... [+]

Магистер по когнитивна невропсихологија (истражување)

Магистер по когнитивни Невропсихологија е програма од две години истражување мајстор 's програма која работи на сечење рабови меѓу когнитивната психологија и клиничка невропсихологија. Додека когнитивната психологија е насочена кон општите теории на функцијата на мозокот, невропсихологија се фокусира на индивидуалните пациенти со оштетување на мозокот, чија состојба често може да ни обезбеди со нови увид во тоа како функционира човечкиот мозок. Комбинирање на овие два пристапи во програмата еден мајстор е единствен во Холандија.... [-]


M.Sc. in Cognitive Systems

Open University Of Cyprus
Он-лајн студии Целосна 2 години September 2019 Кипар Cyprus Online

[+]

Семестар 3 [-]

Магистрирал во невропсихологија и образование

UNIR
Он-лајн студии Дел-студии 1 година September 2019 Шпанија Logroño

Официјалниот мајстор во невропсихологија и онлајн образование на UNIR е единствениот мајстор со кој ќе научите да ги оптимизирате перформансите на училиштето и да го развиете талентот на сите ваши ученици во училницата. [+]

Специјализираат со UNIR Онлајн Магистер по невропсихологија и образование

Официјалниот мајстор во невропсихологија и онлајн образование на UNIR е единствениот мајстор со кој ќе научите да ги оптимизирате перформансите на училиштето и да го развиете талентот на сите ваши ученици во училницата.

* Според најновата студија спроведена од страна на консултантот GAD3 (јуни 2017 година)Со овој мајстор ќе ја откриете примената на невропсихологијата во процесот на учење и нејзиниот придонес во развојот на основните вештини, како што се процесот на читање и пишување, визуелни и аудиторни вештини и други клучни аспекти како што се латералноста, креативноста во училницата итн.На практичен начин, овој мајстор во невроведека ги адресира прашањата како што се:Дали разбирањето на читањето на ученикот ќе се подобри ако се подобрат движењата на окото на ученикот?Дали образовната невропсихологија има одговор за проблемите со хиперактивност во дефицитот на вниманието?Може ли да ја развијам креативноста во училницата за да го подобрат невролошкиот развој? На кој начин?Може да се открие талент и високи способности? Кои програми може да се применат во училницата за да можат соодветно да им служат на овие ученици?Кои фактори на laterality влијаат на математиката?Дали развојот на основните невропсихолошки вештини помага да се подобрат нарушувањата како што се дислексија и дискалкулија?Режија и подршка од референтниот факултет , експерти во образованието, невропсихологија и детска психологија, мајстор ви дава солидни, напредни и практични знаења од областа на образовната невропсихологија применета за учење, грижа, превенција, развој и специфични потреби од учениците.Овој официјален магистер по невропсихологија и далечинско образование подготвува да ги прилагодите вашите часови... [-]

Магистер по невропсихологија, повеќе интелигенции и mindfulness во раното образование и деца (под 11 години)

IMF Business School
Он-лајн студии Дел-студии 12 месеци Open Enrollment Шпанија Madrid

На програмата е базирана на невропсихологија и невронски мрежи, Mindfulness (MBCT) и повеќе интелигенции (MI). Во тоа, студентите ќе се истражуваат на длабока врска помеѓу овие дисциплини и контемплативен развој на алатки кои ќе им овозможат да се создаде широка заедница, корпоративни или приватни практикум применува на клинички области, социјална работа, образование, се фокусираше на децата и раното детство. [+]

На програмата е базирана на невропсихологија и невронски мрежи, Mindfulness (MBCT) и повеќе интелигенции (MI). Во тоа, студентите ќе се истражуваат на длабока врска помеѓу овие дисциплини и контемплативен развој на алатки кои ќе им овозможат да се создаде широка заедница, корпоративни или приватни практикум применува на клинички области, социјална работа, образование, се фокусираше на децата и раното детство.... [-]


Магистер по невропсихологија, повеќе интелигенции и mindfulness во образованието на младите и возрасните (од 12 години)

IMF Business School
Он-лајн студии Дел-студии 12 месеци Open Enrollment Шпанија Madrid

На програмата е базирана на невропсихологија и невронски мрежи, Mindfulness (MBCT) и повеќе интелигенции (MI). Во тоа, студентите ќе се истражуваат на длабока врска помеѓу овие дисциплини и да развијат контемплативен алатки кои ќе им овозможат да се создаде големи приватни практикум применува на клинички области, социјална работа, образование, заедница, бизнис или насочена кон младите луѓе на возраст од 12 години и возрасни . [+]

На програмата е базирана на невропсихологија и невронски мрежи, Mindfulness (MBCT) и повеќе интелигенции (MI). Во тоа, студентите ќе се истражуваат на длабока врска помеѓу овие дисциплини и да развијат контемплативен алатки кои ќе им овозможат да се создаде големи приватни практикум применува на клинички области, социјална работа, образование, заедница, бизнис или насочена кон младите луѓе на возраст од 12 години и возрасни . ... [-]


Истражувачки мајстор во когнитивните

Maastricht University, Faculty of Psychology and Neuroscience
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Холандија Maastricht

Специјализацијата на невропсихологија нуди интегрирана наставна програма која ги вклучува повеќето аспекти на основната и применетата невронски мрежи. Под водство на мултидисциплинарен тим од главно психолози, психијатри и психофармаколози, како и биолози, ќе научите да ги користите најсовремените клинички и невровизуелни техники (како ЕЕГ и ФМРИ) и објектите за однесувањето на лабораториите. [+]

Невропсихологија

*** Доделена етикета "Најценета програма", Кезугидс 2018 ***

Дали сте фасцинирани од односот помеѓу мозокот и однесувањето? Дали сакате да научите повеќе за невропсихијатриските нарушувања како дефицит на внимание, шизофренија и деменција? Дали сте љубопитни за тоа како одредени лекови можат да влијаат врз обработката на информациите во нашиот мозок? Потоа треба да размислите за специјализација во невропсихологија. Ќе ги проучувате когнитивните и емоционално-афективните аспекти на човековото однесување и ќе научите повеќе за тоа како однесувањето може да се влијае преку храна и лекови. Програмата, исто така, содржи неколку курсеви кои се фокусираат на подобрување на вашите академски вештини, како што се пишување трудови и предлози за истражување, обезбедување на вас со одлична основа за академска кариера. Но, исто така, ќе имате можност да ги комбинирате клиничките и истражувачките практиканти, што значи дека позициите во здравството ќе бидат отворени и за вас.... [-]


Магистер по невролошки развој

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Студии врз за студентски град Дел-студии October 2019 Шпанија Valencia

Магистер по невроразвојните нарушувања обучува квалификувани професионалци, високо специјализирани за дијагностицирање и терапевтски пристап на нарушувања кои најчесто ги засегаат децата. [+]

Локации: ВаленсијаЧасови: викендКвалификација: мајстор во нарушувања на невролошкиот развој издаден од ISEP

Магистер по невроразвојните нарушувања обучува квалификувани професионалци, високо специјализирани за дијагностицирање и терапевтски пристап на нарушувања кои најчесто ги засегаат децата .

Исто така, ќе им понуди на своите студенти исцрпно познавање на неврофизиолошките основи на човековото однесување , особено на однесувањето на децата. Ова знаење е ориентирано кон развој на клинички и терапевтски стратегии насочени кон справување со различните нарушувања и проблеми, прилагодени на секој конкретен случај и на секоја конкретна ситуација.... [-]


Магистер по клиничка невропсихологија

Instituto Superior De Estudios Psicológicos ISEP
Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Шпанија Barcelona Madrid Valencia + 2 more

Магистер по клиничка невропсихологија ги проширува перспективите на евалуација, дијагностицирање и интервенција во рамките на различните клинички патологии кои влијаат на централниот нервен систем и промени и / или влошување на когнитивните и бихејвиоралните процеси. Овој мајстор го опфаќа јазот меѓу знаењето кое произлегува од основните невронауки (невронатомија, неврохемија, неврофизиологија, неврофармакологија, ...), психологијата на когнитивните процеси (внимание, меморија, јазик, гнозис, ...), психологијата на однесување - емоции и техники на евалуација и интервенција што лекарите ги користат во нивната секојдневна практика. [+]

Локации: Барселона - Мадрид - Валенсија

Распоред: СД 2 години

Квалификација: Магистер по клиничка невропсихологија издадена од ISEP

Магистер по клиничка невропсихологија ги проширува перспективите на евалуација, дијагностицирање и интервенција во рамките на различните клинички патологии кои влијаат на централниот нервен систем и промени и / или влошување на когнитивните и бихејвиоралните процеси. Овој мајстор го опфаќа јазот меѓу знаењето кое произлегува од основните невронауки (невронатомија, неврохемија, неврофизиологија, неврофармакологија, ...), психологијата на когнитивните процеси (внимание, меморија, јазик, гнозис, ...), психологијата на однесување - емоции и техники на евалуација и интервенција што лекарите ги користат во нивната секојдневна практика.... [-]


Магистер на науки по психологија на когнитивните процеси со Универзитетот Лил 3 / Франција

University of Campania "Luigi Vanvitelli"
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2019 Италија Santa Maria Capua Vetere Франција Lille + 2 more

Со почеток во. 2015-16, на CdLM по психологија на когнитивните процеси ќе бидат вклучени во прва година пат единица и можност да се избере, за запишување на втората година, на меѓународниот пат "когнитивната психологија и Psychophisiology". [+]

Со почеток во. 2015-16, на CdLM по психологија на когнитивните процеси ќе бидат вклучени во прва година пат единица и можност да се избере, за запишување на втората година, на меѓународниот пат "когнитивната психологија и Psychophisiology". Како што може да се постигне дел од овој процес, во согласност со програмата за ограничен број на студенти избрани студии, CV и општото ниво на познавање на англискиот јазик, двојната титула на сонцето и на Универзитетот во Лил 3: Степен диплома по психологија на когнитивните процеси / Магистер по науки et Humaines и социјалните, се спомене Psychologie, Spécialité "Psychologie des науки et Processus Neurocognitifs Affectives. ... [-]