Пребарај за Мастерс во Social Sciences

Најди ги вашите магистерска диплома по Social Sciences овде!

магистерски 's често претставуваат продолжување на студиите и прочистување на академски фокус. Овие курсеви имаат тенденција да бараат 's диплома за влез и обично трае најмалку две години да го заврши.

Што е Магистер по општествени науки? Општествените науки најчесто се дефинира во однос на специјализации. А потенцијалните студентот е веројатно да се сретне програми во областите како што се антропологијата, лингвистиката, економија, политички науки, социологија и историја. Сепак, постојат и можности во оваа дисциплина за студентите кои сакаат да ги извршуваат хибрид или интердисциплинарна програма. Во принцип, на општествените науки господар 's диплома за студентите преку истражување на методи на истражување и филозофија во прилог на дискусии на одредени теми. Овие програми често имаат проекти кои бараат комбинација на примарно и секундарно истражување, како и екстензивно дискусии, и писмено и усно.

Способноста да се разгледа општество од академска перспектива е често корисни во многу аспекти на постдипломски 's живот, од правење патување повеќе пријатни за помагање во личните односи. Држи господар 's степен, исто така, може да се обезбеди кандидати со одредено ниво на почетна кредибилитет во процесот на барање работа.

Проверете со секоја институција за повеќето релевантни проценки школувањето. Овие бројки се разликуваат во зависност од секое училиште, па дури и може да се менува од година во година.

Многу социолози имаат тенденција да дипломираат и одат за да аплицираат за докторски програми. Д-р или други програми терминал степен може да си дозволи можност за студентите да ги извршуваат специфични интереси преку истражување. носителот степен А господар 's општествените науки може да најдат вработување во било кој број на позиции, во зависност од неговата или нејзината специјализација. Примерите вклучуваат анализа на податоци, управување со проекти, прибирање финансиски средства или грант пишување.Исто така постои и можност за дипломирани студенти да се квалификува за корпоративни извршни позиции, како потпретседател.

Секоја институција има тенденција да понуди различни предности. Пребарај за вашата програма подолу и контакт директно канцеларијата за прием на училиштето по ваш избор со пополнување на олово форма.

Читај повеќе

Магистер (УО) меѓународни односи

Webster Vienna Private University
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1.5 - 2 години October 2017 Австрија Виена + 1 more

За меѓународни односи програма е дизајнирана да овозможи на студентите да ги испита и да се разбере комплексноста и процеси кои се вклучени во односите меѓу институциите на меѓународната владеење. [+]

Магистер (УО) меѓународни односи

За меѓународни односи програма е дизајнирана да овозможи на студентите да ги испита и да се разбере комплексноста и процеси кои се вклучени во односите меѓу институциите на меѓународната владеење. Курс работа обезбедува изложеност на правни, историски и контексно осетливи на социоекономските и политички фактори кои се клучни елементи во една студија од овој вид. Испитување на динамика, структурни карактеристики, и хуманитарни прашања кои работат во рамките на глобалната заедница е вклучена. ... [-]


Магистер по меѓународни односи и дипломатија (Мир) (европски и ни акредитации)

The International University in Geneva
Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година February 2018 Швајцарија Женева + 1 more

Магистер по меѓународни односи и дипломатија (МИР) на одговори на зголемената побарувачка за обука на млади професионалци во Женева за кариера на донесување одлуки во меѓународните организации, дипломатски служби и приватниот сектор. Се наоѓа во истиот град со седиштето на Обединетите нации во Европа, на програмата се целосно искористување на уникатна ситуација Женева како светска престолнина на мултилатералната дипломатија. М.И.Р. обезбедува значителни ресурси за нејзино меѓународни факултет и студентите на телото да се поврзат со меѓународни институции (УНХЦР, УНЕЦЕ, УНКТАД, СТО, Светската здравствена организација, ILO, ITU, СОИС, СЕФ, МКЦК) и дипломатски мисии. [+]

Клучни придобивки од мајстор за меѓународни односи и дипломатија Учење во динамична средина во Швајцарија со мултикултурни тело на студентите и факултетот работа во академските институции и меѓународни институции; Обезбедување на знаења и вештини за да се анализира меѓународните прашања, да подготвуваат извештаи политика и да учествува во меѓународни одлучување преку меѓународни конференции и состаноци; Истражување на системот на Обединетите нации, меѓународни режими, регионални договори и техничка соработка меѓу државите; Стекнување на увид во мултилатералната дипломатија да се биде во срцето на "Меѓународниот Женева". ПРОФИЛ НА Магистер по меѓународни односи и дипломатија (МИР) на одговори на зголемената побарувачка за обука на млади професионалци во Женева за кариера на донесување одлуки во меѓународните организации, дипломатски служби и приватниот сектор. Се наоѓа во истиот град со седиштето на Обединетите нации во Европа, на програмата се целосно искористување на уникатна ситуација Женева како светска престолнина на мултилатералната дипломатија. М.И.Р. обезбедува значителни ресурси за нејзино меѓународни факултет и студентите на телото да се поврзат со меѓународни институции (УНХЦР, УНЕЦЕ, УНКТАД, СТО, Светската здравствена организација, ILO, ITU, СОИС, СЕФ, МКЦК) и дипломатски мисии. МИР ПРОГРАМА ЗА ДЕТАЛИ Календар: Магистер за меѓународни односи и дипломатија програма има четири почетна датуми: септември, ноември, март и мај. Содржини: Во прилог на основни курсеви за меѓународни односи, со фокус на системот на Обединетите нации и Европската унија за надворешна политика и geoeconomics, глобалната економија и економската дипломатија, Магистер по меѓународни односи и дипломатија програма обучува млади професионалци за донесување одлуки позиции со предмети во меѓународни трговски организации и статистика,... [-]

Магистерски степен во меѓународните безбедносни студии - студии за меѓународна безбедност (Мис)

University of Trento School of International Studies
Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2017 Италија Трент

Мис е заеднички понудени од страна на Меѓународниот (Тренто школа) и Scuola Sant'Anna Superiore (Пиза). Да се ​​донесе силен мултидисциплинарен пристап и нуди широк спектар на специјализирани изборни предмети. Програмата им овозможува на студентите да се здобијат со подлабоко разбирање на главните предизвици за безбедноста во нашиот глобализиран општество, обезбедувајќи ги со вештини потребни за да се оцени одговорите од страна на националните и меѓународните актери во заедницата. [+]

Мајстори Social Sciences диплома. На MISS Тоа е понудена заеднички од страна на Школата за меѓународни студии (Тренто) и од Scuola Sant'Anna Superiore (Пиза). Да се ​​донесе силен мултидисциплинарен пристап и нуди широк спектар на специјализирани изборни предмети. Програмата им овозможува на студентите да се здобијат со подлабоко разбирање на главните предизвици за безбедноста во нашиот глобализиран општество, обезбедувајќи ги со вештини потребни за да се оцени одговорите од страна на националните и меѓународните актери во заедницата. Благодарение на иновативен пристап кон учење кој ги комбинира традиционалната настава со играње на улоги, симулација, симулација на судовите, како и анализа на студии на случај, студентите ќе бидат во можност да се разбере на различни фактори, улогата на актерите и на влијанието на глобалната цел , со посебен осврт на проблемите на безбедноста. студиите за безбедност се од суштинско значење да се анализира предизвиците на меѓународните односи. Од традиционалните идеи за безбедност како што се војната, светски војни и за национална безбедност на најновите загриженост во врска со прашања како што се енергетската криза, миграција и климатските промени, студиите за безбедност се солидна рамка за анализа на предизвиците мулти-ниво на нашето глобално општество. Мајстор е на програма во меѓународни студии за безбедност - студии за меѓународна безбедност (Мис) обезбедува теоретски и практични алатки за да се разбере динамиката на безбедноста, и оценување на одговорите од национални и меѓународни актери во заедницата. Мајстор е на програма во меѓународни студии за безбедност - студии за меѓународна безбедност (Мис) е дизајниран да ги подготви нова... [-]

магистратура програма во социјална исклученост

Åbo Akademi
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2018 Финска Vaasa

Оваа програма произлегува од потребата да се препознае мултидисциплинарната природа на социјалната исклученост. Потребна е сериозна потреба да се обезбедат аналитички алатки за критичко размислување за нашите социјални и културни фјучерси од една поголема перспектива сочинета во хуманитарните науки и закотвени во теми како што се Историја, етика, филозофија, Студијата за религија, родови студии, теологија и малцинство студии. Програмата се прилагодува на збир на актуелни глобални прашања и ги поврзува релевантните фактори и димензии кои го засноваат процесот на социјална исклученост; вредности, идеи, верувања, трендови, идеологии, практики во комбинација со индивидуална и социјална агенција, способности и моќ. На вештиниet обезбедени од оваа програма е корисно и за студентите кои бараат кариера во голем број на организации и за оние кои се со цел за кариера во истражување. [+]

Времетраење: 120 кредити, 2 години со полно работно време студија

Степен доделени: Магистер, мајстор на теологијата

Годишен внес: 20

Школарина: 10 000 € за учениците од земјите кои не се членки на ЕУ / ЕЕА

Контакт: socialex@abo.fi

Во услови на зголемената разновидност и сложеност на денешното брзо менување на светот, луѓето кои страдаат од сиромаштија, лишувањето од законски права и културната и социјалната изолација станаа растечки глобален проблем. Овие прашања се примери за феномен што се нарекува социјална исклученост; комплексна состојба која се протега надвор од економската неповолност и сиромаштија. Тоа е повеќеслоен процес преку кој луѓето губат политички, правни и социјални агенции, преку кои се стигматизираат или дискриминираат. Оттаму, социјалната исклученост е тесно поврзана со културата и историјата, како ги поврзуваме и правиме границите, како размислуваме за општеството, за што сметаме дека е вистина, и како гледаме на добар свет.... [-]


Степен програма господар во родовите студии

University of Turku
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2018 Финска Турку

Степен програма на мајстор во родови студии е изграден околу интердисциплинарни студии на полот и сексуалноста, со комбинирање на општествените науки и уметностите и хуманистичките науки. [+]

Мајстори Social Sciences диплома. http://masters.utu.fi/ Мајстор 's програма за родови студии Се напредни и интердисциплинарна обука во областа на родовите студии! Степен програма на мајстор во родови студии е изграден околу интердисциплинарни студии на полот и сексуалноста, со комбинирање на општествените науки и уметностите и хуманистичките науки. Ќе се стекнат со компетентност на родовите политики и политика, и се здобијат со способност да работат самостојно на централните прашања поврзани со полот, феминизмот, родова еднаквост, производство на електрична енергија и знаење. Оваа програма е одличен избор, особено за студентите кои сакаат да продолжи кариера во истражување, политика, политика на еднакви можности и институции за човекови права. Исто така, организациите во јавниот и приватниот сектор, како и невладините организации и граѓанското општество се можни патеки кариера. Програмата е организирана во соработка со Универзитетот во Тампере. ПРОГРАМА НА КРАТОК Академски совршеност и искуство На мултидисциплинарен мајстор 's степен во родовите студии ви обезбедува со напредна обука во областа на родовите студии. Програмата е насочена кон двете фински и странски студенти со различни академски средини и кариера планови. Таа е изградена околу интердисциплинарни студии на полот и сексуалноста, премостување на јазот помеѓу општествените науки и уметностите и хуманистичките науки. Вие ќе добиете за да се справат со најновите дебати, со користење на врвни истражувања од овој возбудлив и растечката област на студии. Наставната програма вклучува локални, крос-културен и транснационални Притоа. Тоа ќе ве охрабри да се развие иновативни, интерсекционална и интердисциплинарни начини за проширување на знаење во врска со полот и сексуалноста во глобалната,... [-]

мајстори во извршната власт Тренер (AMEC)

Ashridge Executive Education
Студии врз за студентски град Дел-студии 2 години May 2018 Обединетото Кралство London

На Мастерс во организација Консалтинг е две години, со скратено работно време, модуларен, само-режија програма. Тоа е можност да се видат и повторно да започне вашата пракса, го направи најдоброто од вашата природна вештини, да научат за себе како тренер преку надзорот и ко-Тренер, и да се исполнат некои од најискусните практичарите во областа. [+]

Ригорозни. Релевантни. Реал. Рефлексивни. Вашата патека да стане целосно акредитирана професионална извршен тренер. Ако сте заинтересирани да станат целосно акредитирана, професионална извршен тренер, опремен со најновите сознанија во областа, оваа програма е за вас. на Мастерс во организација Консалтинг е две години, со скратено работно време, модуларен, само-режија програма. Тоа е можност да се видат и повторно да започне вашата пракса, го направи најдоброто од вашата природна вештини, да научат за себе како тренер преку надзорот и ко-Тренер, и да се исполнат некои од најискусните практичарите во областа. Ќе се развие вашата обука и менторство вештини, или да се интегрираат во вашиот постоечки консултантски и тренинг работа или да се создаде цврста основа за нов тренинг и консалтинг пракса. Програмата трае релациона психолошка перспектива, која ќе се продлабочи самосвест и нивното разбирање на веб на клучните односи во нивната организација на вашите клиенти. Целта е да се развие вашата способност да се одговори на, иницира и да овозможи промени преку процесот на тренерот. Оваа програма е развиена од страна на искусни практичари Тренер кои имаат комбинација на истражување, психолошки и организациски развој на искуство. Две од програмата модули биле доделени EMCC Европската награда за квалитет (EQA) на ниво на виш лекар. Постојат пет модули заедно, но вие не треба да се посветат на целосна степен програма до крајот на Модул 3. За Модул 1 имате две опции: Тренер за организација консултанти или Тим тренинг за консултанти. Како и двете од овие модули се отворени програми, може да се... [-]

господар 's степен во комуникација и политички маркетинг

CESCOMPOL - Centro de Estudios Superiores de Comunicación y Marketing Político
Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Шпанија Мадрид

Оваа програма е наменета за двете неодамна дипломираните студенти или дипломирани студенти во областа на политички науки, маркетинг, новинарство, право или меѓународните односи; и професионалци со високо образование и искуство во светот на политиката, кои сакаат да ги подобрат своите лични вештини. [+]

Мајстори Social Sciences диплома. ЦЕЛИ: Студентите кои успешно завршување на оваа програма: Тие се подобри свој професионален профил во областа на политиката. Тие ќе се здобијат стратегии и техники на комуникација да се однесуваат кон политички кандидати. Работа како советници изборни кампањи или влада, Станат специјалисти во промовирањето на изборниот маркетинг консултантска како работа во служба на политичката класа. Насочени кон: Оваа програма е наменета за двете неодамна дипломираните студенти или дипломирани студенти во областа на политички науки, маркетинг, новинарство, право или меѓународните односи; и професионалци со високо образование и искуство во светот на политиката, кои сакаат да ги подобрат своите лични вештини. METODOLODÍA CESCOMPOL е колаборативен центар на Универзитетот во Алкала де Хенарес (UAH), еден од најстарите во Европа. Академската содржината на овој мајстор е структуриран за генеричките повеќе прашања (како што се политичка комуникација) на специфични модули (како што се примена на Владата, една политичка партија и кандидат). Методологијата е врз основа на двете теоретски и практичен дел, да се консолидираат сите знаења и сите содржини се прилагодени Шпанија и Латинска Америка. На овој факултет е составен од активни професионалци и експерти во своите модули, со искуство во јавната политика, плановите на Владата, комуникациски стратегии и кампањи. ЕВАЛУАЦИЈА Добивање на конечниот наслов е предмет на надминување на сите мајстор модули и развој на магистерски труд на. КВАЛИФИКАЦИИ ЗА ДА ДОБИЈАТ МБА од Универзитетот во Алкала де Хенарес и Магистер по CESCOMPOL АГЕНДА Политика, државјанство и политичко однесување Политички сценарија и изборни системи Основните принципи на политиката за комуникација... [-]

М-р во интеркултурни менаџмент на конфликти

Alice Salomon University of Applied Sciences Berlin
Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2017 Германија Berlin

Поради промените кои се искусни од страна на многу општества како последица на зголемување на глобалната меѓузависност, Алис Саломон Универзитетот за применети науки (пепел) нуди мајстор на уметноста во интеркултурен Конфликт менаџмент (р-ИВЗ), со цел да [+]

 

Поради промените кои се искусни од страна на многу општества, како последица на зголемување на глобалната меѓузависност, Алис Саломон Универзитетот за применети науки (пепел) нуди мајстор на уметноста во интеркултурен Конфликт менаџмент (р-ИВЗ), со цел да ги обучи професионалци од целиот свет во нивната работа промовирање на социјалниот развој и ублажување на постојните и идни конфликти. Во согласност со вредностите на социјална правда и човекови права, а поддржан од долгата традиција на општествената одбрана Универзитетот, на м-р-ИВЗ се однесува на прашања и комплексноста покренати од страна на глобализираниот свет од меѓународна и интердисциплинарна перспектива. На програмата е одговор на новите предизвици на конфликт, разновидност, социјалната исклученост, миграција, повреда на човековите права и човечкото експлоатација.... [-]


господар програма во меѓународните односи и управување

University of St.Gallen (HSG), School of Management, Economics, Law, Social Sciences and International Affairs
Студии врз за студентски град Целосна 18 месеци September 2018 Швајцарија St.Gallen

Мајсторот на уметностите во меѓународните односи и управување (МИА) е наменета за студентите кои бараат професионална кариера во бизнисот, владата, непрофитни организации и меѓународните агенции. [+]

Мајсторот на уметностите во меѓународните односи и управување (МИА) е наменета за студентите кои бараат професионална кариера во бизнисот, владата, непрофитни организации и меѓународните агенции. МИА дипломирани студенти се обучени како генералисти вешти во интегрирање на стручно знаење потребно за решавање на притискање на денешните политички, економски и социјални проблеми. Комбинирајќи интердисциплинарна студија со резултати-ориентиран пристап, Програмата МИА подготвува дипломирани за свет во кој лидери и професионалци мора да бидат способни повеќе од кога и да работат преку границите, дисциплини и сектори. ... [-]


Master of Psychology: Theory and Research

KU Leuven - University of Leuven
Студии врз за студентски град Целосна September 2018 Белгија

[+]

На програмата на новото истражување господар "Господар на психологија: Теорија и истражување" има за цел да ги води студентите да станат независни истражувачи во психолошки науки, преку реализација на две цели: темелна обука за статистика и методика на истражување; во-длабочината на проучување на основните дисциплини на психологијата, дополнети со специјализација во перцепцијата, познанието и јазикот, емоциите, крос-културна психологија, неврологија, учење психологија, или во квантитативна психологија. 2) Студентите ќе стане умешен да собере релевантни информации од истражувањето литература, критички оцени информации и активно ги користи овие информации за да се генерираат нови истражувања и теоријата. Тие ќе научат како да се справи со прашања во врска со психолошки функционирањето на независен и научен начин. Ова ќе вклучи анализа на конкретни проблеми, барајќи критични прашања, дизајнирање и имплементирање на соодветни методологии и интервенции, како и развивање добро образложени аргументи за нивните социјални гледишта. [-]

господар во миграција студии (MIMS)

University of San Francisco - College of Arts & Sciences
Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2018 Соединети Американски Држави San Francisco Мексико Мексико Сити + 2 more

Магистер по миграцијата студии е две години, 34-единица програма. Студентите ја стартувате програмата на Универзитетот во Сан Франциско во првиот семестар проследена со семестар на Универсидад Iberoamericana во Мексико Сити (класи се изведуваат на англиски јазик). [+]

Мајстори Social Sciences диплома. Подготовка на професионалци и лидери да се одговори на потребите на мигранти и бегалци ширум светот. Со повеќе од 230 милиони глобални граѓани кои живеат надвор од нивните матични земји, меѓународна миграција е еден од најважните проблеми со кои се соочува глобалната заедница во 21 век. На предизвиците со кои се соочуваат овие глобални граѓани се во фокусот на оваа Магистерски програма, која се подготвува професионалци да се подобри животот на мигранти и бегалци ширум светот. Студентите учат теми на глобалната миграција со врвни истражувачи, професори, лекари проект, и креаторите на политиката во областа на миграцијата студии. Програмата вклучува еден семестар на студии на Universidad Iberoamericana во Мексико Сити. Дипломирани студенти се подготвени за кариера во локалните, државните и националните владини агенции; политиката тинк-тенкови и политика и планирање консултантски фирми; базирани во заедницата не добивката и невладини организации; меѓународни агенции; застапување и организации од јавен интерес; филантропски организации и фондации; и други субјекти од приватниот сектор. Детали за програмата На Магистер по миграцијата студии е две години, 34-единица програма. Студентите ја стартувате програмата на Универзитетот во Сан Франциско во првиот семестар проследена со семестар на Универсидад Iberoamericana во Мексико Сити (класи се изведуваат на англиски јазик). Целата втората година на студии е понудена на Универзитетот во Сан Франциско. Програмата се состои од шест основни курсеви (задолжително), четири специјални курсеви теми, како и четири една единица истражувачки семинари. Лето Immersions и теренска работа се достапни во целиот свет - вклучително и можностите понудени во целиот свет од... [-]

мајстор во меѓународните односи. Европа и Латинска Америка

University of Bologna in Argentina
Студии врз за студентски град Целосна 1 година May 2018 Аргентина Буенос Аирес

Господар дава академски и практична обука да се разбере, управување, реши и да се предвиди проблеми и политичко-институционални, економски и стратешки промени на владините агенции и приватните компании во врска со меѓународните односи, со посебен фокус на Латинска Америка и Европа. [+]

Магистер се фокусира на односите меѓу Европа и Латинска Америка, со cursada во седиштето на Аргентина и Италија. Овој курс обезбедува академски и практична обука да се разбере, управување, реши и да се предвиди проблеми и политичко-институционални, економски и стратешки промени на владините агенции и приватните компании во врска со меѓународните односи со посебен фокус на Латинска Америка и Европа . Нејзините цели се: Дипломирани заинтересирани во интегрирањето, државните регионални и меѓународни организации и приватниот и во насока односи во Европа и Латинска Америка Обука за извршување на задачите на применети истражувања во областите опфатени со-односи на ЕУ: институции и процеси на интеграција, интернационализација на малите и средни претпријатија, јавната политика во споредба, и економски и трговски односи. Подготви експерти за идентификација и управување проблем за институционални, организациски и стратешки карактер во јавниот и приватниот сектор во однос на меѓународните односи на ЕУ и Лос Анџелес. проектот за обука комбинира традиционалните академски дисциплинска корпус (економија, право, политички науки) со "пристап" типична за студии се членки на ЕУ - Латинска Америка и карактеристиките на процесите на интеграција проблеми. нагласува Посебен фокус на односите меѓу Европа и Латинска Америка. Cursada, студентите и факултетот: Меѓународен практиканти во меѓународни организации. грантови подршка од Министерството за надворешни работи на Италија за периодот на студирање во Италија. Какви било попусти според буџетот достапноста на курс за студентите со академски заслуги. органи Директор: д-р Лорис Zanatta Академски Координатор: д-р Никола Cherny Координација во Аргентина: Mg. Валерија Engroba Координација во Италија: Dott.ssa Елеонора Filice Заменици на претседателот: д-р... [-]

Магистер по стратешки науката и дипломатски науки

Link Campus University
Студии врз за студентски град Целосна 2 години November 2017 Италија Рим

Глобализираниот свет отвори нови хоризонти и нови предизвици за управување со јавните институции и меѓународните односи. Да се ​​соочиме со предизвиците поставени од страна на глобализацијата, нови професионални и повеќе [+]

Мајстори Social Sciences диплома. Глобализираниот свет отвори нови хоризонти и нови предизвици за управување со јавните институции и меѓународните односи. Да се ​​соочиме со предизвиците поставени од страна на глобализацијата, нови професионални и повеќе структурирана вештини се потребни со цел да се разбере и да интервенираме на сложената реалност на процесите со дополнителна пристап. Бесплатна италијански јазик, се разбира, ќе им бидат понудени на сите студенти кои пре-се применуваат од страна на првата недела од јуни. Програмите за обука им овозможи на студентите да се развие меѓународен пристап кон разбирањето на политички, институционални и административни прашања. Интегриран разбира во меѓународното право Интегриран текот на геополитика и Гео-економија: новиот глобалните играчи Мир и војна во современиот свет: Вовед во досиејата Меѓународни односи: на финансиските пазари, меѓународната трговија и на СТО Етичко-религиозни принципи на меѓународните односи Меѓународни односи: климатски промени Меѓународни односи: неширење на оружјето Интегриран текот на дипломатијата: Јавно говорење, Теорија и практика на дипломатијата: социологија и преговарачки техники Меѓународните безбедносни студии Напредно меѓународните односи: новиот тероризмот Интегриран текот на методологии и анализа Дополнителни познавање на јазикот Стажирањето со работа на проекти [-]

Магистер по меѓународна политика за соработка

Ritsumeikan Asia Pacific University (APU)
Студии врз за студентски град Целосна 2 години April 2018 Јапонија Beppu Германија Birkenfeld + 2 more

Азија Пацифик регионот и меѓународната заедница како целина се соочува со многу итни прашања кои треба да бидат разрешени со цел да се обезбеди рамномерен развој и одржлив средини. Програмата нуди на студентите со политика-ориентирана и практични совети. [+]

Програма на мајсторот во Меѓународната политика на соработка им нуди на студентите со политика-ориентирана и практични совети, повикувајќи се на различни области да ги обучи креативни професионалци кои можат да се разберат комплексни предизвици од различни перспективи и да се формулира остварливи решенија со интегративни приоди од глобални, регионални и локални перспективи. Ваквата обука ќе се подобри практични знаења и вештини за планирање, спроведување и оценка на проекти, а со тоа да придонесе за организации кои работат тесно со и во земјите во развој. Студентите можат да изберете еден од следниве пет одделенија за нивната специјализација: Меѓународен јавна администрација, управување со јавното здравство, одржливост наука, туризам и угостителство и развој на економијата. Од нив се бара да ги преземат аналитички фондација курсеви, основни курсеви на азиско-пацифичкиот регион, поделба специфични курсеви и семинар курсеви за истражување-ориентирана. Покрај тоа, голем број на семинари и работилници се организираат во текот на годината. Постојат многу можности за студентите да учествуваат во размената на идеи, информации и експертиза со академици, експерти, бизнисмени, политичари и високи администратори. Студентите мора да поднесе теза или истражувачки извештај на мајсторот, со цел да ги завршат нивните студии. Поделби Меѓународна јавна администрација (ИПА) Поделбата Меѓународниот јавна администрација (ИПА) е во насока на обезбедување на знаења и вештини за оние кои се заинтересирани во спроведувањето на напредни кариера во национални и меѓународни владини организации. Овој оддел овозможува на студентите да се подобри професионални и практични вештини за управување и оценка на административни операции и политики во национални, регионални и глобални поставувања.... [-]

господар на напредни студии во хуманитарни логистика и управување (mashlm)

USI Università della Svizzera italiana
Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Дел-студии 1 година September 2018 Швајцарија Лугано

Господар на напредни студии во хуманитарни логистика и управување (MASHLM) е извршен со скратено работно време програма наменета за хуманитарни професионалци кои сакаат да се збогати своите капацитети и подобрување на нивните кариери. [+]

Мајстори Social Sciences диплома. Патот напред за вашиот хуманитарна кариера На Господар на напредни студии во хуманитарни логистика и управување (MASHLM) е извршен со скратено работно време програма наменета за хуманитарни професионалци кои сакаат да се збогати своите капацитети и подобрување на нивните кариери. MASHLM обезбедува обука во клучните области на менаџмент на снабдувачки синџири, процеси и проект менаџмент, стратешки менаџмент, и хуманитарна акција. Студентите посетуваат 6 блокови во Лугано, Швајцарија. Блокови 1 - 5 се 7 дена Блок 6 е 12 дена и се состои од тезата на одбраната и матурата Целата програма трае од 1 година да ја заврши. Овој формат овозможува на учесниците да ја заработат својата магистратура додека сеуште работи со полно работно време. Предности Работа и Студија: Форматот на скратено работно време им овозможува на студентите да работат со полно работно време, а заработуваат нивниот степен. релевантни: Учење се базира на реалниот свет хуманитарни предизвици. Студентите се на алатки и методологии научиле во класа и веднаш да ги применуваат во оваа област. Подобрување на кариера: MASHLM студенти беа наградени со поголема работа одговорности и можности за работа. Вмрежување: Студентите и факултетот доаѓаат од сите делови на светот и широк спектар на организации, со глобална перспектива со релевантните хуманитарни прашања. Академска извонредност: Факултет доаѓаат од водечки универзитети и хуманитарни организации, вклучувајќи МИТ, Georgia Tech, УСАИД, како и на Црвениот крст. Lean Six Sigma: Учениците заработуваат Lean Six Sigma сертификација (LSS) зелен појас во прилог на нивната Магистрирал (MAS). модули: Курс работа е организирана во 5 главни... [-]