Find Universities, Colleges and Business Schools around the World here!

Find Universities, Colleges and Business Schools around the World here!

Детални информации за различни студиски локации

Кликнете на линкот подолу за да прочитате за студирање во различни земји. Ние ЛЛ 'да ви даде општи факти за земји, и да ти кажам за локалните системи на високо образование, школарина, на изградбата на една академска година, студија можностите за меѓународни студенти и многу повеќе. Исто така, ќе најдете некои корисни совети и практични информации за здравствено осигурување, студентски визи и трошоците за живот.

Високото образование можности низ целиот свет

Постдипломски студии, без разлика дали степени господар, MBAs или кратки курсеви, стануваат се повеќе заеднички во нашата модерната економија се карактеризира со специјализација и глобализацијата. Всушност, растот на постдипломски степени, дипломи и сертификати во некои земји е сега се повисоки од растот на додипломски степени. Степени господар, доктори на науките и курсеви се достапни во речиси секоја академска дисциплина да се замисли и со илјадници универзитети од целиот свет за да изберете од, секој извршуваат постдипломски студии може да се најде училиште и програма која е совршен за нивните потреби.

Постојат многу различни видови на универзитети и други високо образовни институции во целиот свет. Иако деталите се разликуваат од земја, повеќето спаѓаат во една од неколку категории, како што се:

 • Генералниот универзитети кои се фокусираат на двете истражувања и предмети и нудиме широк спектар на академски дисциплини;
 • Бизнис училишта кои се фокусираат на MBAs и други поврзани со бизнисот додипломски степени;
 • Техничка институции кои се фокусираат на академски дисциплини поврзани со науката, технологијата, инженерството и математиката;
 • Уметнички институции кои се фокусираат на арт-сродни дисциплини како што скулптурата, сликарството, театарот и танцот;
 • Образовни институции кои се фокусираат на степени за професионалци, кои учат во основното и средното образование нивоа. < / Li>

Студентите кои се запишуваат во степен програма на мајсторот од истражување-ориентирана универзитет обично може да се очекува да се спроведе проект за истражување или напишете тезата во прилог на предмети. Програми мајстор предава од страна на други институции, исто така, можат да бараат некој вид на проект, но обично имаат тенденција да се фокусираат повеќе на предмети или практично искуство. Речиси сите докторски програми бараат оригинални истражувања и дисертација.

Потенцијалните студенти, исто така, можеби ќе сакате да се разгледа студирање во странство, особено ако тие се заинтересирани за високо специјализирани академски дисциплини како што се меѓународните бизнис на Блискиот Исток студии. Студентите се повеќе се школуваат преку границите за сите нивоа на високо образование (колеџ или универзитет ниво студии). Во согласност соaspx "> Обединетите нации за образование, наука и култура (УНЕСКО) Институт за статистика (UIS), бројот на студенти кои студираат во странство се приближува 4 милиони годишно, речиси двојно повеќе од 2 милиони студирање во странство во 2000 година. Студентите од Источна Азија и на Пацификот сочинуваат 28 проценти од овој вкупен износ, додека студентите од Северна Америка и Европа сметка за околу 15 проценти. На земјите кои ја испратите повеќето студенти во странство се Кина, Индија и Република Кореја. Околу 6 проценти од студентите од Централна Азија и околу 5 проценти од студентите од супсахарска Африка студии во странство, со што учениците од оние региони на повеќето мобилни во светот. Тековната топ дестинации за странски студенти се САД, Велика Британија, Австралија, Франција, Германија и Јапонија.

Многу од студентите се исто така запишани во онлајн или учење на далечина постдипломски-ниво на програми предава во други земји од нивната земја на живеење.Овие студенти не се вклучени во UIS броеви, така што вкупниот број на странски студенти е малку повисока, најверојатно, повеќе од 4 милиони евра.

Студентите ќе можат да сакате да се разгледа студирање во странство за различни причини, вклучувајќи:

 • Да бидат во можност да изберете од врвни програми во светот за даден академска дисциплина. Покрај тоа, некои академски дисциплини се достапни само во неколку земји, или најдобро програми се достапни само на одредени региони. На пример, некој заинтересиран за будистичките студии ќе најдете најдобрите програми во Тајланд.
 • Студирање во различна култура. Студентите извршуваат дипломи господар, доктори на науки или курсеви во регионалните студии треба да се разгледа програма предава во тој регион за да се добие целосна културни потопување. Покрај тоа, студентите планира кариера во меѓународниот бизнис ќе се здобијат со непроценливо искуство од кои живеат во друга култура.
 • Зголемен јазични вештини и ако програмата се учи на различен јазик од мајчин јазик на студентот. Покрај тоа, иако многу меѓународни магистерски и докторски програми се сега предава на англиски јазик дури и во не зборуваат англиски јазик земји, учениците можат да имаат можност да ги зголемат своите јазични вештини преку дополнителни студии или асимилација со локалното население.

Студентите размислува извршуваат постдипломски студии, може да сакате да се разгледа на следниве фактори при одлучувањето дали да студира на универзитет во нивната матична земја или во странство:

 • Цената на програмата, вклучувајќи ги трошоците за живеење. Некои држави нудат евтини или дури и бесплатно школување, но високи животни трошоци може да се надомести тие заштеди. Сепак, многу држави и индивидуални универзитети нудат стипендии и други видови на финансиска помош, и некои од овие се насочени кон странски студенти. Земји, исто така варираат во голема мера во однос на тоа колку странски студенти имаат право да работат, а некои земји не дозволуваат меѓународни студенти да работат на сите. Здравствено осигурување трошоци, исто така се разликуваат во голема мера од една во друга земја.
 • На квалитетот на образованието стекнато, во однос на трошоците и нематеријални фактори за студирање во странство, како што се културни потопување и јазични вештини. Иако програми сите акредитирани господар се сретнат со високо ниво на стандарди, наставни методи се разликуваат во голема мера во различни училишта, програми и култури. Покрај тоа, некои ученици може да најдете дека тие учат помалку кога ќе студираат во не-мајчин јазик.
 • Јазик вештини потребни. Студентите не знаат во јазикот на наставата за одреден курс на студии можеби ќе треба да потроши дополнителни година или така добива дека владеење. Понекогаш на студентите да се здобијат со оваа владеење преку студии во својата родна земја, но во други случаи тие можеби ќе треба да трошат дополнително време во странство.
 • Вид на студии понудени, како што скратено работно време наспроти полно работно време, на интернет и учење на далечина. Повеќето земји бараат меѓународни студенти кои живеат во земјата на студентска виза да учат со полно работно време врз основа. Сепак, студентите кои веќе живеат во друга земја на работна дозвола, може да биде во можност да студираат на скратено работно време врз основа. Покрај тоа, присутни и учење на далечина програми не нудат голема флексибилност.
 • Влијание врз членови на семејството, за ученици со семејствата. Членови на семејството може да се стави јазични вештини, како и, и некои земји не дозволуваат сопружници да работат дури и ако студентот може да работи.

Одвојте време сега да се провери од универзитетите од целиот свет. Ако веќе знаете што барате, можете да кликнете директно на таа земја или за специфични програми. Или да потрае некое време да ја разгледате и прочитате за возбудливи програми достапни во целиот свет.