University of Applied Sciences Upper Austria

Introduction

Read the Official Description

На Универзитетот за применети науки Горна Австрија е најголемиот универзитет за применети науки во Австрија и е составен дел на терцијарно образовен систем. Организацијата е дефинирана од страна на барањата на регионалната научни и истражувачки потреби. Четири локации во централното подрачје Горна Австрија нудиме иновативни и интердисциплинарни академски степени. Универзитетот е амбициозно се стреми да обезбеди водечка позиција во централна Европа со своите избрани области на надлежност. На Универзитетот за применети науки Горна Австрија е призната истражување партнер за индустрија ја веќе постигна статус на национално ниво и е активно вклучена во соработки на интернационално ниво.

Силна заштитен покрив дава сигурност.

Училишта / Кампуси

Информатика, комуникации и медиуми - Hagenberg кампус Применета здравство и социјални науки - Студии врз за студентски Линц Менаџмент - Steyr кампус Факултет - Студии врз за студентски Велс

This school offers programs in:
  • Англиски
  • германски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health Master » Гледа Foundation Year » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MA

господар во глобалната продажба и маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Steyr

Заинтересирани за крос-културни предизвици креирано од глобализацијата на светската економија си? Дали сте заинтересирани за работа во извозниот сектор или ќе можете дури и сакале да заминат во странство и да живеат меѓународна животот барем за неколку години? Извоз економијата на Австрија успеала во поставување на меѓународни стандарди во многу области, особено во индустриски постројки, машини и техничка стока ... [+]

мајстор во глобалната продажба и маркетинг

Заинтересирани за крос-културни предизвици креирано од глобализацијата на светската економија си? Дали сте заинтересирани за работа во извозниот сектор или ќе можете дури и сакале да заминат во странство и да живеат меѓународна животот барем за неколку години? Извоз економијата на Австрија успеала во поставување на меѓународни стандарди во многу области, особено во индустриски постројки, машини и техничка стока. Овие глобални операции генерира голема побарувачка за соодветно квалификувани за продажба и маркетинг персонал. Мајсторот на програмата "глобалната продажба и маркетинг" (ГСМ) возовите да се развие и да управуваат со иднината на продажбата, продажбата на управување и маркетинг активности за меѓународни компании.... [-]


Троен степен магистер по Глобална продажба и маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри September 2019 Австрија Wels Steyr Hagenberg Linz Белгија Ghent + 5 more

Троен степен програма ГМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. [+]

На трокреветни степен програма ГСМ подготвува студентите да се развие и да управуваат со општите бизнис, продажба и маркетинг активности за идните меѓународни компании. За такви менаџери, од суштинско значење е да се развијат вештини за претприемачко размислување и да се знае како да се справуваат со предизвиците во заднината на една култура. Во денешните дигитализирани и глобализирани пазари неопходно е разбирање и користење на технолошкиот развој, влијание врз деловните процеси, но исто така и способноста да се комбинираат виртуелни и физички кориснички допирни точки.... [-]


MSc

господар во иновации и управување со производи

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Wels

Пазар комплексноста и динамиката се создаде средина што ја зголемува неизвесноста на иновативни активности. Денес, ако една компанија сака да биде успешен во една ваква средина, тоа мора да се види несигурности како можности. Ова може да се постигне само со третирање на иновациите како итеративен процес. Она што ја карактеризира како процес на иновација што води кон одржлив успех? Холистички интеграција на ... [+]

Магистратура по иновација и управување со производи

Пазар комплексноста и динамиката се создаде средина што ја зголемува неизвесноста на иновативни активности. Денес, ако една компанија сака да биде успешен во една ваква средина, тоа мора да се види несигурности како можности. Ова може да се постигне само со третирање на иновациите како итеративен процес. Она што ја карактеризира како процес на иновација што води кон одржлив успех? Холистички интеграцијата на маркетинг, дизајн и технологија, во комбинација со стратешко размислување е единствениот начин да се развие иновации на производи и услуги на одржлив начин.... [-]


Магистер по Автомобилство мехатроника и менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Wels

Брзиот развој во возилото инженеринг доведоа до спојување на областа на механика, електроника и информатика. Една причина за ова е тоа што возилата се задоволат барањата на клиентите преку оптимална интеракција на разни механички и електронски компоненти. Многу функции во областа на удобност, безбедност и ефикасност се можни само со мехатронни системи. Во овој контекст специфична експертиза во ... [+]

Магистер по автомобилската мехатроника и менаџмент

Брзиот развој во возилото инженеринг доведоа до спојување на областа на механика, електроника и информатика. Една причина за ова е тоа што возилата се задоволат барањата на клиентите преку оптимална интеракција на разни механички и електронски компоненти. Многу функции во областа на удобност, безбедност и ефикасност се можни само со мехатронни системи. Во овој контекст специфична експертиза во мехатронни дисциплини, во комбинација со општествено и бизнис економија надлежности, ќе биде од централна барањата на идните вработени и раководители во автомобилската индустрија. Токму овие барања се во фокусот на новиот магистрирал Автомобилство мехатроника и менаџмент.... [-]


Магистер по електротехника

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Wels Steyr Hagenberg Linz Белгија Ghent + 5 more

Новите технологии, како што се електричните автомобили или обновливите и еколошките системи за напојување, бараат фундаментално истражување во електричното (енергетско) инженерство. DC мрежите (кои се користат во батерии, системи за водород, или да се дистрибуираат и транспортираат електрична енергија на еколошки начин со кабелски мрежи), електрични автомобили и енергетска електроника се најновите технологии со цел да се обезбеди зелено и еколошки снабдување со енергија. Воведување на интелигенција (SMART технологија) во нашето снабдување со електрична енергија ги намалува трошоците, како и ја зголемува веродостојноста и пристапноста кон крајниот потрошувач. Накусо, оваа програма ќе ги едуцира пионерите потребни за обезбедување на доказ за електрична енергија во иднина. Тие ќе бидат пионерски во иднината! [+]

Новите технологии, како што се електричните автомобили или обновливите и еколошките системи за напојување, бараат фундаментално истражување во електричното (енергетско) инженерство. DC мрежите (кои се користат во батерии, системи за водород, или да се дистрибуираат и транспортираат електрична енергија на еколошки начин со кабелски мрежи), електрични автомобили и енергетска електроника се најновите технологии со цел да се обезбеди зелено и еколошки снабдување со енергија. Воведување на интелигенција (SMART технологија) во нашето снабдување со електрична енергија ги намалува трошоците, како и ја зголемува веродостојноста и пристапноста кон крајниот потрошувач. Накусо, оваа програма ќе ги едуцира пионерите потребни за обезбедување на доказ за електрична енергија во иднина. Тие ќе бидат пионерски во иднината!... [-]


Магистер по интерактивните медиуми

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Wels

Програма на мајсторот интерактивни медиуми Обезбедува widerange, главно технички аспекти на интерактивните медиуми, компјутерски игри и современ онлајн медиумите. Дипломирани студенти се опремени со знаење и вештини за професионално спроведување на иновативни и комплексни проекти во медиумската индустрија. [+]

Магистер по интерактивните медиуми

Програма на мајсторот интерактивни медиуми Обезбедува widerange, главно технички аспекти на интерактивните медиуми, компјутерски игри и современ онлајн медиумите. Дипломирани студенти се опремени со знаење и вештини за професионално спроведување на иновативни и комплексни проекти во медиумската индустрија.

Студијата обезбедува високо развиена во рамките на проектот и се карактеризира со многу широк спектар на меѓународни стандарди длабочината на курсеви кои се комбинираат практични елементи и теорија на високо ниво. Во прилог на практична обука главно работат unabhängig, систематски пристап и развој на вештини за комуникација се централни проблеми.... [-]


Мајстор во одржлив енергетски системи

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Wels

Што значи одржливост значи за вас? Денес, одржливоста е клучот потребно со цел да ги направат потребните подобрувања во снабдувањето со енергија, а особено во однос на користењето и потрошувачката на енергија. Природните ресурси се исцрпени и се подложени на повеќе сложени постапки за јавни набавки, според тоа, треба да имаат специјализирана разбирање на полето на ... [+]

Магистер по одржливи енергетски системи

Што значи одржливост значи за вас? Денес, одржливоста е клучот потребно со цел да ги направат потребните подобрувања во снабдувањето со енергија, а особено во однос на користењето и потрошувачката на енергија. Природните ресурси се исцрпени и се подложени на повеќе сложени постапки за јавни набавки, според тоа, треба да имаат специјализирана разбирање на полето на одржливи енергетски системи од утре.... [-]


Master

Господар во мобилната со компјутер

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Hagenberg

Градење на програма со истото име на нашата диплома, нашите студенти ќе добиете повеќе во-длабочината на увид на речиси неограничените можности на вистински глобален, сите продорни, мобилни компјутери поврзување. Предизвикот е адаптирање некогаш понови технолошки апликации и еколошки чувствителни автоматски системи низ целиот спектар на секојдневните активности - вклучувајќи спорт, медицина и грижа за ... [+]

Магистер по мобилен компјутер

Градење на програма со истото име на нашата диплома, нашите студенти ќе добиете повеќе во-длабочината на увид на речиси неограничените можности на вистински глобален, сите продорни, мобилни компјутери поврзување. Предизвикот е адаптирање некогаш понови технолошки апликации и еколошки чувствителни автоматски системи низ целиот спектар на секојдневните активности - вклучувајќи спорт, медицина и нега на стари лица - да се создаде уште помоќна и user-friendly синергии. Вкусот на иднината тука, сега!... [-]


Магистер по енергија и информатика

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Австрија Hagenberg

Енергија е во основата на чукање на срцето на глобалната економија - критичен фактор во производство на речиси сите стоки и услуги во современиот свет. Јасно е дека, со оглед на клучната улога на енергија, императивите за возење во било која економија се обезбеди сигурноста на снабдувањето, одржување на конкурентноста и надгледување на транзиција кон иднината нискојаглеродна ... [+]

Магистер по енергетска информатика

Енергија е во основата на чукање на срцето на глобалната економија - критичен фактор во производство на речиси сите стоки и услуги во современиот свет. Јасно е дека, со оглед на клучната улога на енергија, императивите за возење во било која економија се обезбеди сигурноста на снабдувањето, одржување на конкурентноста и надгледување на транзиција кон иднината нискојаглеродна.... [-]


Contact
Адреса на локацијата
University of Applied Sciences Upper Austria,
Central Administration,
Franz-Fritsch-Strasse 11

Wels, Upper Austria, A-4600 AT
Адреса на локацијата
Ghent, Flanders, BE