KASK & Conservatorium / School of Arts Gent

Introduction

Read the Official Description

Кој сме ние?

Кралската академија за ликовни уметности (Kask) и на Кралскиот конзерваториум претставува на Факултетот за уметности на Универзитетскиот колеџ во Гент. Во училиштето се среќаваат талентирани и мотивирани студенти со извонредна едукатори, активни уметници, дизајнери и теоретичари во уметност и дизајн од сите делови на светот. Мисијата на училиштето дефинира нејзините главни задачи: развој на вештини, образование и истражување во меѓународна перспектива.

На различните спектар на уметнички дисциплини во Kask и конзерваториум, го прави за реципрочно инспиративна и релативно отворена програми за обука. Како интердисциплинарност во уметноста станува уште поважно, има простор за вкрстено оплодување во нашата програма за обука. Исто така, студентите ќе се запознаат со некои од бројните теоретски и уметнички истражувачки проекти нашите предавачи се занимаваат со.

кампуси Kask и конзерваториум се наоѓа во центарот на Гент. Гент е многу приемчив на меѓународната уметничка сцена и посебно добредојде на студентите. Во прилог на се вгнездил во овој уметнички богата средина, самото училиште е културен актер, организирање изложби, концерти, фестивали, предавања и проекции на филмови и ко-производство на меѓународно списание уметност.

ИСТОРИЈА

Сегашната Школата за уметности обединува две антички и реномирани институции. Кралската академија за ликовни уметности (Kask) е основана пред 260 години и е еден од најстарите институции на високото образование во Гент. Таа е основана во 1751 година од страна на уметникот Филип-Карел Marissal. Во текот на неговите студии во Париз, Marissal беше импресиониран од академијата. Според австрискиот правило, на 'кралскиот' белег и беше доделена на академијата во Гент од царицата Марија Терезија во 1771 година. Полињата на цртежот, сликарството, скулптурата и графичка уметност продолжи да ги исполнува централно место во програмата. Со текот на годините, Академијата додаде нови области како што се инсталација и медиуми уметност, фотографија, анимација и филм, како и дизајнот, драма и пејзаж градинарството.

Кралскиот конзерваториум, која е основана од страна на Џозеф Мартин Mengal во 1835 година, е повеќе од 150 години. Исто како Marissal, Mengal, исто така студирал во Париз. Потоа тој крстосуваат низ Европа со армијата на Наполеон. Во согласност со овој период, Mengal напиша патриотски песни, како и романси и опери. Тој се појави како специјалист рог. училиште Mengal веднаш запишани 300 студенти во 1835 година, неколку години подоцна имало 800 ученици. Секој од 10 години и постари е добредојден.

Во 20 век, конзерваториум обука еволуирале во високото уметничко образование на академско ниво за кандидати со средно образование и придонеси се прошири и на џез, поп-музиката, музичка продукција и музички изградба инструмент.

Kask и на Кралскиот конзерваториум биле одделенија на Универзитетскиот колеџ во Гент од 1995 година. Со повеќе од 18.000 студенти, Универзитетскиот колеџ во Гент е најголемиот универзитет колеџ во Фландрија. Кој нуди предности на обем при развојот на ефикасна администрација, управување со инфраструктурата, развој на истражување и нудат социјални установи. Ставањето на програмите за уметност во структура како на Факултетот за уметности активно гарантира одредени квалитетот на програмите на уметноста во пракса. На Факултетот за уметности прави тоа во рамките на HoGent и во тесна соработка со Универзитетот во Гент. Силна експанзија на уметнички и теориски истражувања во рамките на Школата за уметности, како и за утврдување на ателјеа дека митото кон новите технолошки медиуми и нови уметнички форми, сведочи за непоколебливата намера за подобрување на квалитетот на програмите и за да ја одрази на динамиката во уметничкото поле на дејствување во програмите.

зелена песна

Зелена песна е мрежа која се состои од повеќе од 40 организации во рамките на уметноста и областа на културата кои ги здружат силите за да се работи околу екологија и одржливост. На Факултетот за уметности во Гент е дел од оваа организација од 2014 година и придонесува за тие идеали на различни начини.

Како училиште, се обврзуваме да се едуцираат нашите студенти во што ги прави повеќе свесни за животната средина. Тоа го правиме во курсеви, но исто така и во текот на самата политика на училиштето. Ние цел за одржлива политика и да се обиде да се има предвид нашите еколошки отпечаток колку што е можно.

Ние се стимулира студентите и професорите во креативен пристап на одржлив еко-пријателски материјали и процеси. Ова ќе резултира со нова генерација на уметници, на кои овие идеали доаѓаат природно.

Благодарение на нашиот сојуз со Green Песна ние, исто така, може да имаат корист од знаењето и експертизата на другите членови и да имаат пристап до широка мрежа на партнери во и околу Гент.

gent.greentrack.be

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа Postgraduate Certificates »

Programs

This school also offers:

MA

мајстор на уметноста во аудиовизуелни уметности

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 60 часа September 2018 Белгија Ghent + 1 more

На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. [+]

англискиот мајстор На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. ... [-]

мајстор на уметноста во визуелните уметности

Студии врз за студентски град Целосна 60 часа September 2018 Белгија Ghent

На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. [+]

англискиот мајстор На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. ... [-]

мајстор на уметноста во музиката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Ghent

На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. [+]

англискиот мајстор На Факултетот за уметности нуди господар програми на англиски јазик во визуелните уметности, аудиовизуелни уметности и музиката. Секоја година, голем број на странски студенти да изберат господар програми на нашиот факултет да ги продолжат своите студии. Присуството на студентите од различни меѓународни средини е збогатување на нашата образовна традиција и дава дополнителна вредност на обуката на странски студенти на магистерски студии и фламански студенти Преселба на од холандски јазик диплома програми на слично. ... [-]

напреден главен современа музика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Ghent

Оние изборот на Напредно Магистер по современа музика програма во Гент работа на Кралскиот конзерваториум / Школата за уметности, под водство на современите музички ансамбли на Ictus и SPECTRA, на проекти со решителна фокус на неодамна составен музика. Студентите се специјализираат во современата музика, како солисти или членови на ансамблот. Тие играат активна улога во создавање на нови дела од млади и основана композитори. [+]

современа музика Оние изборот на Напредно Магистер по современа музика програма во Гент работа на Кралскиот конзерваториум / Школата за уметности, под водство на современите музички ансамбли на Ictus и SPECTRA, на проекти со решителна фокус на неодамна составен музика. Студентите се специјализираат во современата музика, како солисти или членови на ансамблот. Тие играат активна улога во создавање на нови дела од млади и основана композитори. ... [-]

Contact
Адреса на локацијата
The Royal Academy of Fine Arts in Ghent
Campus Bijloke
Jozef Kluyskensstraat 2

Ghent, Flanders, 9000 BE
Social Media