KU Leuven: Faculty of Engineering Science

Introduction

Read the Official Description

Мисијата на факултетот за инженерски науки на КУ Левен е да ги едуцира висококвалитетните инженери за доброто на општеството

Факултетот го носи интелектуалниот и човечкиот капитал на секој поединечен студент на повисоко ниво, нудејќи му го или нејзиното истражување базирано на образование во научни и инженерски основи. Факултетот ги стимулира учениците да практикуваат длабинско учење преку адресирање и предизвикување на нивната "дисциплинарна иднина себе", за да бидат свесни за тоа кои сакаат да станат професионални (Beruf) и како членови на општеството воопшто (Bildung). Со цел да се поттикне развојот на дисциплинската иднина на студентите, Факултетот обезбедува мултидисциплинарни програми кои ги запознаваат студентите со инженерската професија и со сродни дисциплини. Ја вреднуваме и широчината и длабочината на знаењето, проширувајќи ги можностите за расудување, комуникација и решавање на проблеми, со цел да ги подготвиме учениците за доживотно учење. Нашите истражувања ориентирани образование се базира на истражувачки програми кои се дефинирани и развиени во тесна соработка со признати меѓународни врсници и со индустријата.

Стратегија. Следните стратешки цели овозможуваат на Факултетот за инженерство науки KU Leuven да ја реализираат својата мисија, која вклучува подготовка на студентите за светот на утре, каде што општествените, еколошките и човечките димензии играат важна улога поради појавата на сложени технички и општествени предизвици кои бараат мултидисциплинарен пристап. Тоа значи да се предаваат на учениците како да учат, да ги подготвуваат за доживотно учење, со цел да ги направат и "Билдунг" и "Беруф", два комплементарни елементи, каде што "Билдунг" се состои од развој на вредности, култура и државјанство и "Беруф" за развој на претприемништво, професионални и лидерски вештини.

Образование

SO1. Да се ​​дефинираат програмските резултати кои ги задоволуваат меѓународните стандарди за инженерско образование.

SO2. Да понуди програми кои нудат широко образовани инженери, добро втемелени во основите на математиката, науката и технологијата, кои можат да ја прошират својата визија за дизајн преку основа во хуманитарните науки и да покажат силни аналитички вештини, практична оригиналност, добри комуникациски вештини и се запознаени со принципите за бизнис и менаџмент. Факултетот има за цел да ги едуцира инженерите како генералисти професионалци за да работат во различни комплексни средини.

SO3. Да се ​​контактираме со нашите студенти во програмата на нашата диплома, со широк спектар на инженерски дисциплини преку мултидисциплинарно образование, пред да се специјализираат во мајстор. Мултидисциплинарниот карактер на нашата диплома за инженерство: Архитектура програма е формирана преку интензивна комбинација на технички конструктивни науки, теоријата на архитектурата и архитектонски дизајн класи. Мултидисциплинарниот карактер на нашата диплома од факултетската програма се постигнува преку комбинација од мајор и малолетник во две различни дисциплини, откако беше запознаен со сите опции за време на првите три општи семестри.

SO4. Да се ​​обезбеди средина во која учениците ќе добијат основни ресурси за да ги развијат своите способности и способности за решавање на проблемите и способности за решавање, реализирање и решавање на реални проблеми преку дипломи и диплома.

Истражување / индустрија

SO5. Да изврши меѓународно признати и релевантни истражувања - и применети и теоретски - кои позитивно ќе влијаат и ќе го подобрат нашето образование, професија и општество. На Факултетот има многу истражувачки групи кои се меѓународно признати во својата област, овозможувајќи им на наставниот кадар да обучат високо квалификувани студенти по инженерство и во програмите за диплома и мајстор. Студентите добиваат истражување ориентирана образование преку академски искуство за учење за истражување и ставање во пракса.

SO6. Да се ​​промовира дисеминација на научни и технички знаења за компаниите и општеството преку активно барање проекти во соработка со индустријата, јавните власти и општествените организации, како и нудејќи континуирано понатамошно образование и обука за најновите случувања во оваа област.

Интернационализација

SO7. Да се ​​развие меѓународна отворена политика и атмосфера; да понуди различни можности за меѓународни искуства; да ги подготви студентите за кариера во меѓународен контекст; да се привлечат учениците кои имаат вистинска академска основа во широк спектар на меѓународни програми.

SO8. Да понуди стимулативно истражувачко опкружување за меѓународни краткорочни и долгорочни посетители и да ја промовира меѓународната мобилност за своите истражувачи.

Контекст

SO9. Да се ​​инвестира во најсовремено образование.

SO10. Да се ​​професионализираат предавачи и асистенти (TA) преку програма која постојано се прилагодува и имајќи го предвид растечкиот број на различни потекла на асистенти за настава и повеќе различни методи на учење.

SO11. Да работиме на континуирано подобрување на нашите програми врз основа на експлицитна внатрешна политика за осигурување на квалитет.

SO12. За да се привлечат учениците со вистински академски профил, и студентите од прва година, како и учесниците во учењето за странски учесници, со око за разновидност, вклучително и рамнотежа меѓу половите.

SO13. Да се ​​промовира ПСМ (наука, технологија, инженерство и математика) во општеството, а особено во средните, па дури и основните училишта.

ДОСТАПУВАЈТЕ СТУДИЈАТА ВО КУ ОСТАНАТ

Добредојдовте во универзитетскиот универзитет во Католике, еден од најстарите универзитети во Европа. Ние нудиме високо квалитетно образование врз основа на врвни меѓународни научни истражувања и одлични, широки студентски објекти. Лувен е живописен историски град, но оној што раздвижува живот и живее во студентски ритам.

Лоциран во Белгија, во срцето на Западна Европа, КУ Левен е центар на учење речиси шест века. Денес, тоа е најголемиот универзитет во Белгија, основана во 1425 година, еден од најстарите и најреномираните универзитети во Европа. Како водечки европски истражувачки универзитет и ко-основач на Лигата на европски истражувачки универзитети (ЛЕРУ), KU Leuven нуди широк спектар на меѓународни магистерски програми, сите поддржани од висококвалитетни, иновативни, интердисциплинарни истражувања.

Од своето основање, КУ Левен се наоѓа во градот кој го споделува своето име. Лувен е пријатен, безбеден и жив студентски град, каде што богатата вековна историја ги исполнува најсовремените науки. На универзитетот, исто така, нуди програми за образование во кампуси во 11 белгиски градови, вклучувајќи ги и Брисел, Гент, и Антверпен.

Мисија

KU Leuven ја исполнува својата мисија преку обезбедување квалитетно интердисциплинарно истражување и образование со католички потпис.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • холандски

Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health MSc » Гледа Health Diplomas »

Programs

This school also offers:

MSc

Erasmus Mundus Master of Science in Nanoscience and Nanotechnology (Leuven et al)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Белгија Leuven

[+]

Во рамките на Еразмус Мундус, четирите водечки образовни институции во Европа нудат заедничка мајстор Еразмус Мундус на науки во nanoscience и нанотехнологијата. партнерските институции се:

KU Лувен, Белгија (координатор) Чалмерс, Tekniska Högskola, Шведска Резултати

Знаење и разбирање

[-]

Master of Conservation of Monuments and Sites (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Тоа е завршена со професионална пракса, која има за цел да ги воведе студентите во светот на пракса наследство.

Професионално искуство (се препорачува) Познавање на јазици (се препорачува; англискиот јазик се бара) стекнати и се развива доволно знаење во сите основни области на конзервација и реставрација; стекнат специјализирани знаења во овие конзервација и реставрација предмети кои се најблиску до свој (првиот) дисциплина на студентот; стекнато со потребните заеднички јазик потребни за интердисциплинарни комуникација во проектот обновување или наследство за управување, со цел да напредуваат во својата професионална пракса и / или за научни истражувања во областа на зачувување на наследството. ... [-]

Master of Electrical Engineering (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Факултетот, исто така има одлични професионални врски со индустриски лидери.

Цели Во зависност од избраната опција, студентот има во-длабочината на познавање на еден од следниве области: Електроника и интегрирани кола, со акцент на дизајнирање на електронски компоненти и системи. Вградени системи и мултимедијални, со акцент на дизајнирање апликации на електронски системи. Може да се примени креативно, се прошири, се продлабочи и да се интегрираат познавање на различни области на електротехниката. Можат самостојно да се здобијат со знаења и технолошките статус потребни во процесот на решавање на проблемите. Е во состојба да се најде, процес и оцени литература и технички прирачници независно. Е во можност да ги синтетизира, да се воспостави план за истражување и развој на иновативни решенија за реален проблем (на посложена природа), додека со оглед на границите на системот. Критички да се оцени резултатите од истражувањата. Ангажира други дисциплини во студијата, каде што е потребно. [-]

Master of Engineering: Energy (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Цели На постдипломските може да се применуваат методи на размислување на дисциплина (на пример интеракции помеѓу компонентите на системот на електрична енергија, како основа за стабилност, енергија и анализа нотка во термодинамиката, пазарните сили и интеграција на обновливи извори на енергија) и е во состојба да го признае и да се побие грешки . [-]

Master of Human Settlements (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Тој има силна истражување основа, со акцент на научната поддршка на дисциплината на човечките населби, централна улога даден простор како ресурс (во урбаните трансформации) и како средство за интеграција. Постои широка мрежа на алумни и солидно реноме поттикнување на активен систем на соработка за поддршка на избор на дизајн студиото теми, тезата теми мајстор, итн Ова аналитичкиот капацитет е надополнета со важна синтетички вештини да се замисли, да се развијат и да ги изразат интервенции на различни нивоа скала. ... [-]

Master of Materials Engineering (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Во последниве две пакети вклучуваат индустриски практиканти. Овие теми обично се вградени во еден истражувачки проект врвни во соработка со други институции и / или индустриски компании. Школарината Центарот на вниманието На постдипломските: е свесен за важноста на материјали, материјали иновации и улогата на инженер материјали во менување на општеството. Понатамошните студии Материјали се во срцето на квалитетот на нашиот живот и економска благосостојба и тоа ќе продолжи да биде случај и во догледна иднина, особено со оглед на потребата да се изгради одржлив свет и да ги користат нашите ресурси интелигентно. [-]

Master of Mathematical Engineering (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Меѓународни Силни

Целта е да ги подготви студентите за мултидисциплинарен контекст, т.е., дизајн на решенија на технички проблеми во мултидисциплинарен животната средина, каде математика игра важна улога. Особено, во фокусот лежи на технички вештини во контекст на процесот на контрола, нумерички симулации, податоци за рударство, криптографијата, и визуелизација.

[-]

Master of Nuclear Engineering (Leuven et al)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Школарината

Носителите на 4-годишниот мајстор 's степен во индустриски инженеринг и науки (физика, хемија, итн) се должни да полагаат приемен испит во износ од материјалот опфатен во еквивалент' курсеви прилагодување "на максимално оптоварување од 30 ЕКТС.

темелно разбирање на нуклеарна физички процеси; сеопфатна познавање на процедурите и техники потребни за контрола на нуклеарното процеси; надлежноста за дизајн и одржување на објекти за контрола на нуклеарното процеси; [-]

Master of Safety Engineering (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Во многу земји, постои постојана и растечката потреба за научници и инженери кои се познавања и обучени на академско ниво во областа на безбедноста инженеринг и управување со безбедноста. Ова се должи на зголемување на комплексноста на индустриски производни процеси и поголем број на правила и прописи и во Европа и на меѓународно ниво.

Покрај тоа, во некои земји (вклучувајќи ги Белгија), компании надвор од одредена големина, се занимаваат со специфични ризици се бара со закон да се вработи или дури и вработуваат овластен советник за превенција. Овој сертификат може да се стекнат преку опцијата спречување на Магистер на науки во Инжинерство Безбедност (Certificaat Preventieadviseur niveau 1).... [-]


Master of Science in Engineering: Logistics and Traffic

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Практиканти [-]

Master of Urbanism and Strategic Planning (Leuven)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Покрај тоа, дипломираните студенти се во можност да се фокусира на стратешките проекти во интегрален начин. Ова ги вклучува во потрага по, избирањето и оценување на извори на информации. Ова аналитичкиот капацитет е надополнета со капацитет да се замисли, да се развие и да ги изразат интервенции на различни нивоа скала.

Ставови

Понатамошните студии [-]

господар на nanoscience, нанотехнологијата и nanoengineering (Лувен)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

Нанотехнологијата и nanoenginineering се примената на оваа наука во нови наноматеријали и nanoconcepts за нови компоненти, системи и производи. [+]

Понатамошните студии [-]

господар на вештачката интелигенција (Лувен)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Белгија Leuven + 1 more

Истражува вистинската природа на интелигенција е еден од денешната најпознатите фасцинантен истражување авении. Напредокот во студијата на когнитивните процеси и модели, природниот јазик и перцепција, човечкото знаење, претстава, и расудување го потврдат ова. Една од клучните истражувачки цели научната заедница е развојот на интелигентни робот. Магистер на Вештачка интелигенција истражува и се базира на овој предизвик, ќе ти е? [+]

Истражува вистинската природа на интелигенција е еден од денешната најпознатите фасцинантен истражување авении. Напредокот во студијата на когнитивните процеси и модели, природниот јазик и перцепција, човечкото знаење, претстава, и расудување го потврдат ова. Една од клучните истражувачки цели научната заедница е развојот на интелигентни робот. Магистер на Вештачка интелигенција истражува и се базира на овој предизвик, ќе ти е?... [-]


Господар на инженеринг: компјутерски науки (Лувен)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

Живееме во дигиталниот свет. [+]

Живееме во дигиталниот свет.

Што е Господар на компјутерски науки за?

Овој мајстор ќе се обучуваат за да стане експерт во развојот и до-фронт за професионална употреба на компјутерски и софтверски системи. Денес, овие системи се неопходни во речиси сите области на нашето општество: во индустријата, јавниот сектор, здравството и многу социјални апликации за крајните корисници. ... [-]


Господар на Машински факултет (Лувен)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

Машински факултет е многу широко поле на студии во областа на инженерството. Во него се вклучени речиси сите дисциплини на технологијата. Секој уред или производ што се користи во модерните, секојдневниот живот е резултат на тековните синергија помеѓу различните основните техники. На кратко, сите производи во современото општество произлегува од спојување на различни технички дисциплини. Машински факултет е префериран интегратор специјализирани за остварување на ова. [+]

Машински факултет е многу широко поле на студии во областа на инженерството. Во него се вклучени речиси сите дисциплини на технологијата.

[-]

господар на хемиски инженеринг (Лувен)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 година September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Што е мајстор за Хемиски факултет за сите?

Студентите исто така, да научат да се еколошки и безбедносни прашања во предвид во текот на сите фази на процесот.

Дури и повеќе од други специјалисти, ќе биде побарано да ги реши проблемите на многу разновидна природа. Увид во процесите на скалата на нано и микро се од фундаментално значење за развој на нови производи и / или (мега-скала) технологии.... [-]


Master

ЕИТ КИЦ-мајстор во енергија (Leuven et al)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 години September 2019 Белгија Leuven + 1 more

[+]

Што е "ЕИТ КИЦ-мајстор на енергија" за сите? Структура

Во втората година, студентите ќе продолжи да работи за пишување на магистерска теза и да присуствуваат на изборни предмети: Општо земено, проширување и опција специфични.

Интегриран проект се исто така вклучени. Оваа летна школа вклучува меки вештини, како што се тимбилдинг, вмрежување, лидерство, претприемништво и интеркултурна комуникација, сите поткрепен со интересни разговори со стручни лица од енергетската индустрија, консултантски фирми и општините.... [-]