Vrije Universiteit Brussel

Introduction

Read the Official Description

Во кампусот е се што студентот треба: богата библиотека, современите компјутерски лаборатории, спортски објекти, два ресторани, услуга работа, културни активности и јазични курсеви.

На VUB нуди на студентите повеќе од само голем образовни искуство.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Health MSc » Гледа Health Certificates » Гледа BScs »

Programs

This school also offers:

MA

господар во лингвистика и книжевни студии

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Белгија Brussels

Програма нашиот мајстор ви нуди единствена можност да се земе курсеви во лингвистиката и книжевни студии во најмногу шест различни јазици и да се специјализираат во еден јазик во врска со научна дисциплина и во една или две специфични јазици. На програмата на мајстор повеќејазичен содржи курсеви во следниве јазици: холандски, англиски, француски, германски, италијански и шпански јазик. На програмата е изградена од три компоненти: потребни предмети, изборот за еден јазик или два јазика, и повеќејазична профил. [+]

Опис на програмата

Лингвистика и книжевни студии се меѓу повеќето фасцинантни студии, особено во град како Брисел, каде што повеќе јазици се зборуваат од никаде на друго место во Фландрија, Белгија и во Европа. Студент на магистерски во лингвистиката и книжевни студии добива пристап до други јазици и култури што отвора нови хоризонти на разбирање. Нашата програма повеќејазични Магистер подготвува студентите за еден глобализиран пазар на трудот, каде повеќејазичноста е се повеќе станува неопходност. На меѓународно ориентирана град Брисел е совршена локација за лично искуство на различни аспекти на мултилингвизмот и мултикултурализмот. Програма нашиот мајстор ви нуди единствена можност да се земе курсеви во лингвистиката и книжевни студии во најмногу шест различни јазици и да се специјализираат во еден јазик во врска со научна дисциплина и во една или две специфични јазици. На програмата на мајстор повеќејазичен содржи курсеви во следниве јазици: холандски, англиски, француски, германски, италијански и шпански јазик. На програмата е изградена од три компоненти: На задолжителни предмети, изборот на еден јазик или два јазика, и повеќејазична профилот. ... [-]


Магистер по американски студии

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Оваа програма Напредно мајстор 's нуди на студентите интердисциплинарен пристап кон интригантна областа на американски студии. Таа опфаќа земјата од брег до брег, во значителна мера опфаќа аспекти на американското право, економија, историја, политика и различни културни (форми на) производство (а). [+]

Опис на програмата

Оваа магистерска програма нуди интердисциплинарен пристап кон областа на американски студии, преку кои ќе се добие увид во различните аспекти на Америка. Предметот американски студии е дизајниран за да добиете интелектуална контрола врз богатството на американското општество. Курсеви се понудени на англиски јазик од страна на група главно белгиски и американски специјалисти од различни универзитети и организации. Соединетите Американски Држави е неверојатно земјата, што значи, сосема очигледно, дека понекогаш е тешко да се измери. Магистер по американски студии е дизајниран за да добиете интелектуална контрола врз богатството на американското општество. ... [-]


MSc

European Master of Science in Photonics

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Опис на програмата

стане инженер и научник со цврста солидно познавање во фотоника Телеком datacom, приказ и камера индустрија, соларна енергија, биотехнологијата, медицински инструменти, (Био) сензори апликации, материјал за ласерска обработка, Итн

Содржина на курсот

основни курсеви фотоника напредни и специјализирани курсеви фотоника strenghtened се фокусира на: фотоника вештини (мерење, инженеринг, истражување вештини) и за вработување (бизнис економија, индустриски стажирањето, претприемништво, фотоника во индустријата) Нуди можност да се прошири на знаење и вештини во средно инженеринг дисциплина, како што се ИКТ, биолошките науки, физика и хемија на материјали, индустриски менаџмент, итн Вклучува проект магистерскиот труд во истражувачка лабораторија Има опција компонента внатрешната мобилност во 1 година и задолжителна компонента надворешни европска мобилност во годината да се, да се реализира со избирање на една од четирите песни мобилност ... [-]

Master in Applied Computer Science

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Мајстор за применета науки и инженерство: Применета информатика е наменета за студентите кои имаат веќе завршено академски диплома или магистерски степен во областа на егзактните науки или инженерство, со малку или застарени компјутерски науки поврзани со содржината. Таа се развива компјутерски науки вештини кои ќе ги дополнуваат основните областа на експертиза на студентот.... [-]


Master in Computer Science

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Целите на програмата се да се обезбедат подлабоко разбирање и познавање на различни специјализации од компјутерски науки и да ги подготви студентите за активна улога во компјутерски науки истражување и развој. Теориите на сложени динамички системи и самоорганизација, се потенцира почнувајќи од теоријата на сложени динамички системи како што е развиена во сродните области како што се математиката, физиката и биологијата. Повеќе информации за оваа специјализација може да се најде тука ... [-]


Master in Physical Land Resources

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Сите курсеви се теоретски и практичен дел. Некои курсеви вклучуваат теренската работа и може да се дополни со екскурзии. Програмата на дополнителни студии предвидува семинари кои можат да бидат или информативни и интердисциплинарна, и им овозможуваат на студентите активно да учествуваат и да работат самостојно. Во втората година, една теза треба да се подготви и брани.

Повеќе детали за наставната програма на програмата може да се најде тука... [-]


Master in Urban Studies

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Слободниот Универзитет во Брисел нуди Магистер на Фотоника, наука и инженерство заедно со Универзитетот во Гент (UGent). Првата година ќе биде посветен главно на програмата на основни курсеви фотоника со во суштина иста содржина во двете институции, надополнета од страна на голем број на напредни курсеви фотоника, како и неколку курсеви во сродни дисциплини и преносливи вештини курсеви. Во текот на втората година, студентите ќе се фокусира на пишување на магистерскиот труд. Оваа две-годишна програма води кон заедничка диплома од Универзитетот Врије во Брисел и UGent.... [-]


господар во архитектонски инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер на науки во архитектурата возови дизајнери за реализација на синергија помеѓу инженерство и дисциплини архитектурата. [+]

Магистер по Архитектонски факултет

Овој мајстор е заеднички организиран од страна на Слободниот Универзитет во Брисел во соработка со Универзитетот Либре де Bruxelles, што доведе до заедничка магистратура.

Програмата Магистер во Архитектонски факултет комбинира структурните инженеринг и архитектонски студии со управување со обука.

Програмата возови да дизајн големи архитектонски проекти кои додаваат вредност на комплексот, главно урбани ситуации. Ќе се работи во студиото за дизајн, каде што на различни аспекти поврзани со вашата задача доаѓаат заедно: анализа на историски, архитектонски и урбани контекст, поставување на програмата и дизајнирање пријатен комплекс со соодветни материјали, ефикасна структура опремени со одржлив техники. Оваа синергија е да се очекува, со оглед на сложени и напредни природата на архитектонски дизајн на мајстор ниво. Универзитетот раководи со интеракцијата помеѓу овие дисциплини и ги комбинира со научен став. Ова значи дека ќе добие научна едукација на високо ниво, што оптимално ќе се подготвува за работа на пазарот.... [-]


господар во водните ресурси инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Програмата Интеруниверзитетската со водни ресурси факултет има долга традиција на истражување и образование во областа на вода инженеринг. Како соработка помеѓу Универзитетот Врије во Брисел и магистерска програма во Лувен, програмата овој мајстор е изграден врз звукот и сеопфатна инженеринг пристап кон управувањето и искористување на расположивите водни ресурси. [+]

Опис на програмата

Оваа програма е заеднички организиран од страна на магистерска програма во Лувен и Универзитетот Врије во Брисел. Тоа е една од меѓународен курс програми поддржани од страна на Интеруниверзитетската Советот на фламански. На првата година на програмата овој мајстор содржи само задолжителните курсеви (60SP) на математика, статистика, хидраулика, подземните и површинските води хидрологија, наводнување агрономија, водни екологија, квалитетот на водата, ГИС и далечински сензори, обработка на хидролошки податоци и мерења. Во втората година (60SP), повеќето курсеви се организирани работилници и поврзани со интегриран проект. Три работилници треба да бидат избрани од редот на следново: моделирање на подземната вода, вода за моделирање на почвата, наводнување дизајн и управување, моделирање на површинските води, реката моделирање, урбана хидрологија и напредни водната екологија. Покрај тоа, сите ученици кои следат курсеви на пристап системи и социјални, политички, институционални, економски и еколошки аспекти на водните ресурси. Во втората година исто така вклучува и работа тезата истражување (30SP). ... [-]


господар во електромеханички инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер по Електромеханички Инженеринг програма возови инженери со научни и технолошки ефикасност. [+]

Магистер по Електромеханички Инжинерство

Мултидисциплинарен обука со специјализација во-длабочината на две години Магистер на науки во Електромеханички Инжинерство интегрира студија на електрични и механички инженеринг и истражување. Оваа уникатна комбинација поттикнува широка перспектива, ви нудиме можност да го премости јазот помеѓу овие две полиња подоцна во својата професионална кариера. На мултидисциплинарна програма е надополнет со во-длабочината на специјализација во еден од четирите специјалност: аеронаутика, енергетика, Мехатроника-градба или технологијата на возилата и транспорт.... [-]


господар во нуклеарната инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Белгија Brussels

Мајстор за нуклеарна Инженеринг е барајќи програма каде студентите со висок ниво средини во областа на инженерството се испита многу теоретски предмети, како што се неутронски физика, проток на флуиди и моделирање на пренос на топлина, и да ги применуваат дизајн реактор на нуклеарната безбедност и работа на растенијата и контрола. [+]

Опис на програмата

Напредно мајстор 'на нуклеарна Инженеринг е барајќи програма, каде што студентите со високо ниво позадина во областа на инженерството се испита многу теоретски предмети, како што се неутронски физика, проток на флуиди и моделирање на пренос на топлина, и да ги применуваат дизајн реактор на нуклеарната безбедност и работа на растенијата и контрола. На повеќе интердисциплинарни ниво, на програмата ги вклучува важни области на материјал науката, со особен интерес во циклусот на гориво. Заштита од радијација и нуклеарна мерења се вклучени во програмата. Сите предмети се изучуваат од страна на академици, назначен од партнерските универзитети, додека практични вежби и лабораториски сесии се надгледувани од страна на членовите на персоналот истражувач на SCK • CEN. Конечна теза нуди можност за стажирање во индустријата или истражувачка лабораторија. BNEN грантови се достапни за студентите со полно работно време. ... [-]


господар во управување со науката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер по менаџмент наука е 2-година, со полно работно време организиран од страна на бизнис школа на Универзитетот Врије во Брисел Solvay. Таа е насочена кон студентите со диплома академска диплома за бизнис економија или менаџмент, кои се во потрага по програма на англиски јазик господар со различни меѓународни и мултидисциплинарен вкус, и во меѓународен амбиент. [+]

Опис на програмата

Магистер по менаџмент наука е 2-година, со полно работно време организиран од страна на бизнис школа на Универзитетот Врије во Брисел Solvay. Таа е наменета за учениците - и белгиски и странски - со диплома академска диплома за бизнис економија или менаџмент (види подолу), кои се во потрага по програма на англиски јазик господар со различни меѓународни и мултидисциплинарен вкус, и во меѓународен амбиент.... [-]


господар во урбаните студии (4cities)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер по Урбан студии (4CITIES) е единствен две години интердисциплинарна и меѓународната програма. 4CITIES за студентите да се Брисел, Копенхаген, Виена, Мадрид и голем број на други градови. Програмата дава на европската перспектива на полето на Урбан студии: тој сака да се пробие и да се отвори националната перспектива на урбаните проблеми. Растечката важност на глобализацијата и промена кон светот на текови повикува на нов пристап во значајни области на урбаната политика како што се култура, економија, планирање ... [+]

Опис на програмата

Магистер по Урбан студии (4CITIES) е единствен две години интердисциплинарна и меѓународната програма. 4CITIES за студентите да се Брисел, Копенхаген, Виена, Мадрид и голем број на други градови. Програмата дава на европската перспектива на полето на Урбан студии: тој сака да се пробие и да се отвори националната перспектива на урбаните проблеми. Растечката важност на глобализацијата и промена кон светот на текови повикува на нов пристап во значајни области на урбаната политика како што се култура, економија, планирање ... ... [-]


господар во хемиски и материјали инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Хемиски и Материјали факултет програма за едукација на студентите да станат нови инженери кои ќе придонесат за нивната професија и општеството. [+]

М-р во хемиски и Материјали факултет

Овој мајстор е заеднички организиран од страна на Слободниот Универзитет во Брисел во соработка со Универзитетот Либре де Bruxelles, што доведе до заедничка магистратура.

Оваа програма мајстор има за цел да ги обучуваат учениците да станат инженери употребим во областите како што се петрохемиската и полимер индустрија, фармацевтската индустрија, прехранбената индустрија, биотехнологијата, неорганска хемија рефус, екстрактивни металургијата и индустријата за рециклирање. Програмата опфаќа две различни профили: процесот на технологија и материјали. ... [-]


Магистер по бизнис и технологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Програмата Магистер по бизнис и технологија го премостува јазот меѓу современата технологија и меѓународниот свет на бизнисот. Иако програмата е обележана со јасен меѓународен вкус и голем фокус на ИТ и иновациите, студентите имаат способност темелно да ја персонализираат својата наставна програма. [+]

ОПИС НА ПРОГРАМАТА

Магистер по бизнис и технологија, организирана од Бизнис школа Solvay на Vrije Universiteit Brussel , се фокусира на деловните аспекти на модерната технологија. Програмата содржи напредни курсеви за бизнис, технологија курсеви, како и курсеви кои ги комбинираат двете перспективи, како што се курс за претприемништво. Ова Solvay мајстор за бизнис

Одете на веб-страница на програмата... [-]


Магистер по биологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Оваа уникатна програма нуди различни специјализации. Студентите можат да изберат од: 1. Herpetology, 2 / човековите екологија, 3. Генетика, мобилен и развојни биологија, 4. Животната средина, биолошката разновидност и екосистеми и 5. Тропски биолошката разновидност и екосистеми [+]

Опис на програмата

Во VUB, ние нудиме силни, истражувања фокусирани и тезата-базирани Мајстор програма во која дипломираните студенти да комуницирате тесно со нивните наставници и супервизори од првиот ден на нивниот влез. Покрај тоа, се наоѓа во срцето на Европа, Белгија обезбедува близината на академски и медицинските установи, биотехнолошки know-how, како и владини агенции да им понуди на идеален интелектуална и кариера животната средина.... [-]


Магистер по биомедицински инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Дали веќе имате диплома во (био) инженеринг и сакате да се справи со комплексни проблеми кои се јавуваат на границата на биологија, медицина и здравствени науки? Тогаш на мајстор во биомедицински инженеринг [+]

Опис на програмата

Магистер на науки во биомедицински инженеринг е целосно се предава на англиски јазик на две-годишна програма и да доведе до заедничка диплома од UGent и VUB. Во текот на овој мајстор, ќе се даде на знаење и вештини во сите области во биомедицински инженеринг, па кога ќе заврши програмата на мајстор, ќе можат да работат како генералист, и ти исто така ќе бидат специјализирани во одредена област на биомедицински инженеринг. Како студент, ќе бидете во можност да изберете било која област во рамките на биомедицински инженеринг. Ќе бидат обучени да работат во интердисциплинарни тимови проектот, составен од инженери и специјалисти по медицина. Да се ​​подготви за понатамошни интердисциплинарни тимови, студентите и научниците се третирани како еднакви. ... [-]


Магистер по географија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Програмата Магистер меѓууниверзитетска по географија нуди сеопфатна обука во просторни пристап до социјалните и / или природните феномени. Како таква, таа нуди сосема поинаква, фундаментално мултидисциплинарен и многу возбудлив гледна точка да едночудо настани и процеси. [+]

Опис на програмата

Мајсторот на програмата за географија е на две-годишна напредна обука во организација на Слободниот Универзитет во Брисел и KULeuven. Оваа програма меѓууниверзитетска господар обезбедува на студентите со сеопфатна обука во просторни пристап до социјалните и / или природните феномени. Глобалната цел на програмата на мајсторот е да се генерираат географи, кој може да игра активна улога во современото општество. Ги нуди следните специјализации:... [-]


Магистер по економија на глобализацијата и европската интеграција

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Белгија Brussels

Програмата нуди научно издржани обука во областа на економијата на глобализацијата, меѓународната трговија и европската економска интеграција. Тој обезбедува длабок увид во тековните научни знаења од оваа област и е поддржан од научните истражувања во партнерските универзитети, и на овие универзитети поединечно и во контекст на мрежата. [+]

Опис на програмата

Програмата нуди научно издржани обука во областа на економијата на глобализацијата, меѓународната трговија и европската економска интеграција. Тој обезбедува длабок увид во тековните научни знаења од оваа област и е поддржан од научните истражувања во партнерските универзитети, и на овие универзитети поединечно и во контекст на мрежата. На програмата доведува до во-длабочината на разбирање во следниве основни области: Напредно Микроекономија Напредно Макроекономија Отворена економија Макроекономија Економијата на глобализацијата Економија на европската интеграција Меѓународната трговија: Теорија и политика Како господар степен во економијата треба да вклучува и силна квантитативна компонента, применета Економетрија се изучува како дополнителна основни дисциплина. Програмата се состои од 60 ЕКТС кредити на предавал дел од програмата се состои од 45 кредити и дисертација има тежина од 15 кредити. Еден кредит е приближно еднаков на 25 работни часа (предавања, задачи и студирање).... [-]


Магистер по комуникациски студии: нови медиуми и општество во Европа

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Белгија Brussels

Мајстор за комуникациски студии е една година (60 ЕКТС) академски господар со фокус на нови медиуми и општество во Европа. Оваа уникатна програма за англиски јазик се фокусира на брзо менување на полето на медиумите и комуникацијата во европски контекст. Програмата зема оригинален интердисциплинарен пристап и им овозможува на студентите да се концентрираат на бизнис, политика и / или кориснички аспекти на нови медиуми. [+]

ОПИС НА ПРОГРАМАТА

Мајстор за комуникациски студии е една година (60 ЕКТС) академски господар со фокус на нови медиуми и општество во Европа. Оваа уникатна програма за англиски јазик се фокусира на брзо менување на полето на медиумите и комуникацијата во европски контекст. Програмата зема оригинален интердисциплинарен пристап и им овозможува на студентите да се концентрираат на бизнис, политика и / или кориснички аспекти на нови медиуми.Нови медиуми и општество во Европа зема оригинален интердисциплинарен пристап кон новите медиуми и им овозможува на учениците да се концентрираат на деловните, политичките и / или корисничките аспекти на новите медиуми.... [-]


Магистер по менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години September 2018 Белгија Brussels + 1 more

Магистер по менаџмент обезбедува широк преглед на домени за управување. Програмата е наменета за луѓе без поврзани со позадина во бизнис економија или менаџмент, но кои сакаат да ги прошират своите академски знаења на оваа тема. Овој мајстор нуди теоретски знаења и научни сознанија, но е насочен кон практични вештини и апликации. [+]

ОПИС НА ПРОГРАМАТА

Магистер по менаџмент обезбедува широк преглед на домени за управување . Програмата е наменета за луѓе без поврзани со позадина во бизнис економија или менаџмент , но кои сакаат да ги прошират своите академски знаења на оваа тема.

Овој мајстор нуди теоретски знаења и научни сознанија, но е насочен кон практични вештини и апликации . Класите ги дава група на професори од двете академици и професионален свет со цел да се обезбеди врската помеѓу теоријата и практиката .... [-]


Магистер по морски и езерен Наука и менаџмент (мориња и езера)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

[+]

Тоа ви дава со силни фундаментални и применети знаења и да се подготвува за активна улога во научното истражување и управување на морските екосистеми. Програмата опфаќа мултидисциплинарен приод интегрирање на физички, хемиски геолошки, еколошки и социјални аспекти, вклучувајќи и заштита на природата и одржливиот развој. Оваа програма обучува студентите во:

игра клучна улога во високо квалитетни научни морски истражувања давање совети во морските управување врз основа на звук научни знаења станува критично размислување, решавање на проблеми и комуникациски научници ... [-]

Магистер по физика и астрономија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер по физика и астрономија е две години (120 ЕКТС) напредни студии во физика во организација на Слободниот Универзитет во Брисел, фламански универзитет се наоѓа во Брисел, Белгија. Оваа магистерска програма е комбинација на експертиза во различни области на истражување и на Слободниот Универзитет во Брисел (VUB) и Универзитетот во Гент (UGent). [+]

Опис на програмата

Магистер по физика и астрономија е две години (120 ЕКТС) напредни студии во физика во организација на Слободниот Универзитет во Брисел, фламански универзитет се наоѓа во Брисел, Белгија. Оваа магистерска програма е комбинација на експертиза во различни области на истражување и на Слободниот Универзитет во Брисел (VUB) и Универзитетот во Гент (UGent).

Нуди оваа Магистерски:... [-]


Магистер по хемија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Магистер по хемија се стреми да им овозможи на студентите да се здобијат со резултат знаење, разбирање и практични вештини и да се здобијат со соодветно научниот метод на размислување. Студентите исто така се овозможи да се подготват за кариера наставата по пат на серија на специфични курсеви за изборни степен. [+]

Опис на програмата

Магистер по хемија е две години (120 ЕКТС) напредни студии по хемија во организација на Слободниот Универзитет во Брисел, фламански универзитет се наоѓа во Брисел, Белгија. Оваа магистерска програма е комбинација на експертиза во различни области на истражување и на Слободниот Универзитет во Брисел (VUB) и Универзитетот во Гент (UGent).

Нуди оваа Магистерски:... [-]


мајстор во градежништвото

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Главната цел на оваа програма е во-длабочината на разбирање на главните аспекти на анализа и дизајн на сите видови на напредни товарот конструкции, како и на материјал технологија. [+]

м-р во градежништвото

Овој мајстор е заеднички организиран од страна на Слободниот Универзитет во Брисел во соработка со Универзитетот Либре де Bruxelles, што доведе до заедничка магистратура.

Главна цел на нашата програма е да developan во-длабочината на разбирање на главните аспекти на анализа и дизајн на сите видови на објекти и да се обезбеди солидно познавање на материјал технологија. Важно прашање е за оптимизација форма на објекти и избор на материјали, со должно внимание на нивното влијание врз животната средина, одржливост и животниот циклус на трошоците. Неколку системи се сметаат: конвенционално засилен или пред-стрес, или во челик или бетон, како и оние кои се во состав на романот материјали како материјал фибер-армирано. Вие исто така може сакаат да се специјализираат во водните ресурси. Курсеви за различни аспекти на управувањето со водните ресурси (реки, урбаните води, подземните води, квалитетот на водата) се предложени во тесна соработка со нашите Магистер на водните ресурси инженеринг програма. ... [-]


мајстор во електротехниката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Овој курс има за општата цел да се формира надлежните инженери кои можат да придонесат за нашето општество, на сите нивоа и во различни области на примена. [+]

М-р во електротехника

На програмата ги комбинира ригорозни научни и техничко образование, со развојот на практични вештини. Тоа ги охрабрува независност, креативност и инвентивност, и го обликува надлежните инженери кои можат да придонесат за општеството на многу - ако не и сите - нивоа. Оваа програма е дел од Bruface, што значи дека е во организација на Слободниот Универзитет во Брисел заедно со Université Libre de Bruxelles. Ова им овозможува на студентите да ги користат соседните инфраструктури на двете институции, како и давајќи им можност да учат во една мултикултурна контекст.... [-]


мајстор во комуникација студии: новинарството и медиумите во Европа

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Белгија Brussels

комуникација, новинарство, медиуми [+]

Опис на програмата

Магистер на науки во комуникациски студии: новинарство и медиуми во Европа зазема критички и интердисциплинарна поглед на улогата на новинарството и медиумите во европските општества. Магистер гледа во новинарство и медиуми од економски, политички, идеолошки и политички аспект. Тој обрнува внимание на влијанието на неодамнешниот економски, политички и технолошки достигнувања во новинарството и медиумите. Магистер зумира во на медиумите и новинарството во европски контекст, во потрага релативно на новинарството во Европа и во новинарство во контекст на европската интеграција. Тоа го прави оптимална употреба на Брисел со својата палета на европските и меѓународните институции и на многу медиуми, новинарство и комуникација професионалци кои работат во и околу тие институции. ... [-]


мајстор во образованието науки: курикулум дизајн и иновации

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна 2 години September 2018 Белгија Brussels

Две-годишниот мајстор на науки во образованието има за цел да ги подготви студентите за академски и професионални интервенции од областа на образовни иновации. Се подготвува студентите за истражување во природа, развој и карактеристики на образовни актери, институциите, политиките поврзани, и процеси во развојот на образованието и образовните практики. [+]

Опис на програмата

Две-годишниот мајстор на науки во образованието има за цел да ги подготви студентите за академски и професионални интервенции од областа на образовни иновации. Се подготвува студентите за истражување во природа, развој и карактеристики на образовни актери, институциите, политиките поврзани, и процеси во развојот на образованието и образовните практики.

... [-]

Contact

Vrije Universiteit Brussel

Адреса, линија 1 Vrije University Brussels Pleinlaan 2
1050 Brussels, Белгија
Website http://www.vub.ac.be
Број на телефон +32 2 629 21 41