African School of Economics

Introduction

Read the Official Description

На патот кон иновативни раководство

Африканската школа за економија е со седиште во Abomey-Calavi, (Котону, Бенин). Ние во моментов нудат четири програми за постдипломски студии на ниво Мастер: Магистер по математика, економија и статистика (MMES), Магистер по бизнис администрација (MBA), Мајстор во развој на студии (MDS) и Магистер по јавна администрација (АПМ). Ние, исто така, имаат извршна програма за образование и доктор на науки. програма во економија. Проверете нашата веб-страница за да дознаете повеќе за нашите сегашни и идни програми. ASE е проширувањето на Институтот за емпириско истражување во политичката економија (IERPE), основано во 2004 година, во полноправно Пан-африкански универзитет. А вкупно 95 студенти се запишани на ASE (MMES програма 71, 24 MBA) за академската 2015-2016 година, кои доаѓаат од 15 различни земји. Факултет членови (19) доаѓаат од врвни универзитети од САД, Канада и Европа.

Цели

Африканската школа за економија комбинира африкански корени со глобална перспектива, и ние сакаме да ги исполниме нашите обврски од страна на извршување на квалитет во следниве аспекти:

  • Да им обезбеди на студентите со супериорен обука во одбраната на нивните полиња на студии; добро заоблени образование, кој негува својата креативност, критичко размислување, глобална перспектива, и културна свест; и кампус живот кој се подготвува да биде лидерите на заедницата и доживотно да учат.
  • Да се ​​биде водечка институција за истражување и постдипломски студии, на извршување на знаење во двете основни и применети области, и соработува со владини агенции, бизнис и индустрија за промовирање на технолошките иновации и економски развој.
  • За да се обезбеди отворена средина погодна за размена на знаења, ставови, и иновативни идеи меѓу студентите, факултет, вработени, и посета на научници од целиот свет, со разновидни средини и исклучително настава и истражувачки достигнувања.
This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Certificates » Гледа PhD » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Master

господар во развојни студии (MDS)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години February 2019 Бенин Cotonou

Оваа две-годишна програма нуди академска обука во општествените науки поврзани со развој, во кој две песни: економската историја и социологија и политички науки. Тоа е понудена само за студентите, со полно работно време и економија обезбедува основни обука на студенти заедно локално прилагодени предмети во други општествени науки. [+]

Мајстор во развој на студии (MDS)

Оваа две-годишна програма нуди академска обука во општествените науки поврзани со развој, во кој две песни: економската историја и социологија и политички науки. Тоа е понудена само за студентите, со полно работно време и економија обезбедува основни обука на студенти заедно локално прилагодени предмети во други општествени науки. Таа е наменета за студентите со диплома степени во историја, антропологија, социологија, филозофија и правни студии. програмата за MDS има за цел да ги подготви студентите за широк спектар на патеки, вклучително и докторски студии во општествените науки, можности за истражување, и да работат во јавни, непрофитна или приватниот сектор во широк спектар на улоги.... [-]


Магистер по математика, економија и статистика (mmes)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години February 2019 Бенин Cotonou

Структурата на нашата програма MMES е речиси идентична со онаа на првите две години од Северна Америка докторска програма по економија. Тоа е комбинација на напредна обука во квантитативни методи со силна основа во економската теорија и истражување дизајн. [+]

Магистер по математика, економија и статистика (MMES)

Структурата на нашата програма MMES е речиси идентична со онаа на првите две години од Северна Америка докторска програма по економија. Тоа е комбинација на напредна обука во квантитативни методи со силна основа во економската теорија и истражување дизајн. Студентите кои успешно завршување на програмата MMES се добро позиционирани да се заврши докторски студии на ниво во економијата во Северна Америка или Европа. MMES дипломирани студенти, исто така одат за да работат како истражувачки асистенти областа со седиште во економски студии и во улоги евалуација во јавниот сектор, на меѓународни агенции, како и во невладини организации. Учениците имаат можност да учествуваат во истражувањето спроведено од страна на Институтот ASE за емпириско истражување во политичка економија. Ова е емпириски ориентирана програма наменета за студентите и средината на кариерата професионалци со диплома по математика, статистика и економија, иако и другите студенти со силна квантитативна вештини, исто така може да бидат успешни во програмата. Оваа програма нуди на три под-области: економетриски теорија, Економетрија и применета економија.... [-]


Магистер по јавна администрација (АПМ)

Студии врз за студентски град Целосна February 2019 Бенин Cotonou

ASE МПА програма е дизајнирана да понуди образование супериорен во однос на слични програми во Бенин и во поширокиот регион од страна на кој ригорозен тренинг во статистика и економија, како и тесна врска со владата и меѓународните агенции. [+]

Магистер по јавна администрација (АПМ)

ASE МПА програма е дизајнирана да понуди образование супериорен во однос на слични програми во Бенин и во поширокиот регион од страна на кој ригорозен тренинг во статистика и економија, како и тесна врска со владата и меѓународните агенции. Структурата на програмата МПА на ASE е слична на онаа на нашите МБА програми. Тоа вклучува две песни: Јавен менаџмент и меѓународни односи. Оваа програма им овозможува на студентите да се здобијат со вештини во дизајнирање, спроведување и оценување на јавната политика која ќе ги поттикне да се здобијат со врвни позиции во владата и меѓународните организации.... [-]


Contact
Адреса на локацијата
ASE – Bénin
Akassato, Abomey-Calavi
02 BP 372

Cotonou, Littoral Department, BJ
Адреса на локацијата
ASE – USA
230 Corwin Hall,

Princeton, New Jersey, NJ 08544-1012 US