Loughborough University

School Of Sciences

Introduction

Read the Official Description

Добредојдовте на Факултетот за наука на Универзитетот Лауборо, дом на Одделите за хемија, компјутерски науки, математички науки, физика и математички образовен центар.

Денес, Универзитетот Лафборо е еден од водечките центри на Велика Британија за предавање и истражување во STEM - со докажано искуство во снабдување на индустријата со висок калибар, високо мотивирани дипломци и енергична меѓународна култура на истражување.

Соединетите одделенија за хемија, компјутерски науки, математички науки, физика и математички образовен центар, Loughborough's School of Science може да се пофалат со најсовремени објекти, активна истражувачка заедница и низа опции за додипломски студии, постдипломски студии и истражување - сите базирани на експанзивен зелен кампус на Универзитетот.

Како студент во рамките на Факултетот за наука, ќе бидат предавани од страна на меѓународно почитувани академици, од кои многумина се активни во мултидисциплинарни истражувања и соработки со индустријата и во првите редови на нивните полиња.

Вие исто така ќе стане дел од истражувачки интензивна универзитет со репутација за иновации и настојуваат во науката и технологијата.

Во најновата Истражувачка проценка вежба (РАЕ) секој од академскиот оддел има најмалку 85% од нивните истражувања рангирани како "меѓународно признати". Во прилог на спроведување на истражување во нивните дисциплини, вработените во Факултетот за наука се ангажирани во мултидисциплинарни истражувања во соработка со други академски училишта и одделенија низ кампусот - од факултет до уметност, англиски и драма - создавајќи возбудливо и навистина поттикнувачко истражување средина.

На врвот на висококвалитетната настава која ја нуди секој одделенија, Школата е дом на Центарот за поддршка на учењето за математика, кој им нуди на студентите широк спектар на услуги и капацитети дизајнирани да ги поддржат учениците во нивното учење по математика и статистика.

Школата е посветена на Athena SWAN принципите, активно барајќи да привлечат, поддржат и промовираат жени во STEM, без оглед на позицијата.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MSc » Гледа Health MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

М-р во аналитичка хемија

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 5 години October 2018 Обединетото Кралство Loughborough + 1 more

Нашите аналитичка хемија магистерска програма е дизајнирана да обезбеди сеопфатна обука во аналитичката хемија и нејзина имплементација во различни области, вклучувајќи биомедицински, фармацевтски, храна и еколошка анализа. [+]

Нашите аналитичка хемија магистерска програма е дизајнирана да обезбеди сеопфатна обука во аналитичката хемија и нејзина имплементација во различни области, вклучувајќи биомедицински, фармацевтски, храна и еколошка анализа.

Аналитичките хемичари ја проценуваат хемиската структура и природата на супстанциите. Нивните вештини се потребни за различни цели, вклучувајќи развој на лекови, форензичка анализа и токсикологија. Аналитичките хемичари можат да се специјализираат во различни области како што се токсикологија, лекови и форензика.... [-]


М-р во индустриско математичко моделирање

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Обединетото Кралство Loughborough

Нашите Индустриски Математичко моделирање Магистер е дизајниран да ви помогне да се развие математички моделирање вештини и техники повеќе се барани во индустријата и трговијата. [+]

Нашите Индустриски Математичко моделирање Магистер е дизајниран да ви помогне да се развие математички моделирање вештини и техники повеќе се барани во индустријата и трговијата.

Магистер на индустриско математичко моделирање ви овозможува да истражувате математички модели на процесите во реалниот свет и нивната формулација, со силен акцент на тоа како овие техники можат да се применат во индустријата.... [-]


М-р во Напредно компјутерски науки

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години October 2018 Обединетото Кралство Loughborough + 1 more

Нашите Напредно компјутерски науки магистерска програма е развиена со влез од Велика Британија и меѓународни организации за да им овозможат на студентите со врвни практични вештини барани од страна на работодавците. [+]

Нашите Напредно компјутерски науки магистерска програма е развиена со влез од Велика Британија и меѓународни организации за да им овозможат на студентите со врвни практични вештини барани од страна на работодавците.

Брзото поле на компјутерски науки - и потребите на индустриите и организациите што се водени од технолошкиот развој - создава побарувачка за висококвалификувани индивидуи кои поседуваат напредни вештини и знаења со кои нашата програма е наменета за вас.... [-]


Магистер по компјутерски мрежи и мрежна безбедност

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Обединетото Кралство Loughborough

Фокусирајќи се на сите аспекти на она што е релевантно за идните мрежни експерти, нашата интернет-безбедност и компјутерски мрежи обезбедуваат поглед на мрежна архитектура, протоколи, безбедност, перформанси, моделирање, симулација и програмирање, како и безжични мрежи. [+]

Фокусирајќи се на сите аспекти на она што е релевантно за идните мрежни експерти, нашата интернет-безбедност и компјутерски мрежи обезбедуваат поглед на мрежна архитектура, протоколи, безбедност, перформанси, моделирање, симулација и програмирање, како и безжични мрежи.

Интернетот претставува промена на парадигмата во начинот на кој светот функционира и комуницира. Ова има огромно значење за иднината, а солидното разбирање на интернет технологијата може да доведе до постојано зголемување на разновидните стимулативни кариери.... [-]


Магистер по математички финансии

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 4 години October 2018 Обединетото Кралство Loughborough + 1 more

Длабочината на математиката научи во нашата Математичка финансии магистерска програма треба да ви овозможат со вештини потребни за да успее во рамките на финансискиот сектор. Исто така, ќе ви овозможи да продолжите со кариерата за истражување во стохастичка анализа, финансиска математика и други релевантни области. [+]

Длабочината на математиката научи во нашата Математичка финансии магистерска програма треба да ви овозможат со вештини потребни за да успее во рамките на финансискиот сектор. Исто така, ќе ви овозможи да продолжите со кариерата за истражување во стохастичка анализа, финансиска математика и други релевантни области.

Нашите Математички финансии магистерска програма е дизајнирана да ви овозможи со силни математички вештини, пресметковни техники и финансии позадина неопходна за работа во финансискиот сектор. Исто така, може да отвори кариери во инвестициското банкарство, хеџ фондовите, осигурителните компании и финансиските оддели на големите корпорации.... [-]


Магистер по Напредна физика

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Обединетото Кралство Loughborough

Нашата програма за напредни физика м-р има за цел да ви овозможат со клучните вештини кои ви се потребни за вработување во индустријата, јавниот сервис или академски истражувања. [+]

Нашата програма за напредни физика м-р има за цел да ви овозможат со клучните вештини кои ви се потребни за вработување во индустријата, јавниот сервис или академски истражувања.

Одразувајќи ги јаките и специјализираните истражувања на Одделот за физика на Loughborough, Магистратура по напредна физика ги комбинира задолжителните модули во суперспроводливоста и nanoscience со опции кои вклучуваат квантно пресметување и физика на цврста состојба.... [-]


Магистер по физика на материјали

Студии врз за студентски град Целосна 1 година October 2018 Обединетото Кралство Loughborough

Универзитетот Loughborough има долга историја на меѓународно признати истражувања во студијата и развојот на нови материјали, а нашата физика на материјали Магистер ви нуди можност да соработувате со стручни истражувачи во оваа област. Нашата физика на материјали Магистер е истражување фокусирани на сеопфатна програма дизајнирана за да ви овозможат со напредни теоретски и математички вештини на професионален физичар. [+]

Универзитетот Loughborough има долга историја на меѓународно признати истражувања во студијата и развојот на нови материјали, а нашата физика на материјали Магистер ви нуди можност да соработувате со стручни истражувачи во оваа област. Нашата физика на материјали Магистер е истражување фокусирани на сеопфатна програма дизајнирана за да ви овозможат со напредни теоретски и математички вештини на професионален физичар.... [-]