The University of Warwick, Department of Physics

Introduction

Read the Official Description

Ние сме водечки светски универзитет со највисоките академски и истражувачки стандарди. Но, ние не препуштајќи му се на приказната завршува тука.

Тоа е затоа што ние сме едно место на можноста. Ние сме секогаш во потрага по нови начини за да се направат работите да се случи. Без разлика дали сте на посветен студент, иновативен предавач или амбициозна компанија, Ворвик обезбедува неуморни но сепак поддржувачка околина во која ќе може да има влијание.

И нашите студенти, дипломци и вработените се постојано правење влијание - вид, кој го менува животот, без разлика дали во близина на домот или на глобално ниво.

Тоа е достигнувањата на нашите луѓе кои им помагаат да се објасни зошто нивото на нашите истражувања совршеност и стипендии се меѓународно признати.

Тоа е главниот атракција за некои од најголемите имиња во бизнисот и индустријата во светот.

Тоа е причината зошто ние сме рангирана високо на листата на големи Велика Британија и светски универзитети.

Сето ова придонесува за една огромна приказна, онаа што е малку повеќе од 50 години. Но, кој рече дека младите треба да се одржи назад од менување на светот?

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа BScs »

Programs

This school also offers:

Master

MPhys во математика и физика

Студии врз за студентски град Целосна 4 години August 2019 Обединетото Кралство Coventry

Математика и физика се комплементарни предмети и да се направи разумен комбинација да се студира на универзитетот. Постојат многу примери на неочекувани откритија кои произлегуваат од интеракцијата меѓу двете дисциплини. Идеи кои се развиваат во физика на честички доведоа до напредок во топологија - една од најчистите гранки на математиката. Напредок во разбирањето на хаосот обезбеди уште еден пример. Идеи од теоријата се поголема примена во моделирање на комплексни физички системи, како што атмосферата и ласери. [+]

Математика и физика се комплементарни предмети и да се направи разумен комбинација да се студира на универзитетот. Постојат многу примери на неочекувани откритија кои произлегуваат од интеракцијата меѓу двете дисциплини. Идеи кои се развиваат во физика на честички доведоа до напредок во топологија - една од најчистите гранки на математиката. Напредок во разбирањето на хаосот обезбеди уште еден пример. Идеи од теоријата се поголема примена во моделирање на комплексни физички системи, како што атмосферата и ласери.... [-]


MPhys во физиката

Студии врз за студентски град Целосна 4 години August 2019 Обединетото Кралство Coventry

Физика има за цел да ги набљудуваат и се објасни однесувањето на физичкиот универзум. Особено, физика изгледа за основните закони, кои опфаќаат и се предвиди што може да се забележи. Дел од жалбата на предметот е дека физичкиот свет е управуван од страна на неверојатно неколку такви закони и дека тие се применуваат секаде и за сè. [+]

Физика има за цел да ги набљудуваат и се објасни однесувањето на физичкиот универзум. Особено, физика изгледа за основните закони, кои опфаќаат и се предвиди што може да се забележи. Дел од жалбата на предметот е дека физичкиот свет е управуван од страна на неверојатно неколку такви закони и дека тие се применуваат секаде и за сè.

Структурата на курсеви одразува структурата на оваа тема. Сите студенти кои се основни модули и да изберат дополнителни модули од листата на опции. Основните модули се воведе на основните принципи, додека изборни модули истражуваат нивните апликации во различни области на физиката, вклучувајќи: астрофизиката, својствата на материјата, физика на честички и атмосферска физика. Шемата на опција, исто така им овозможува на процентот на модули за да се земе од надвор од физиката. Ние ги охрабруваме учениците не само да се разгледа модули поврзани со физика, на пример, во компјутери, но, исто така, модули во филозофија и современи јазици.... [-]


Contact

University of Warwick

Адреса, линија 1 CV4 7AL
Coventry, England, Обединетото Кралство
Website http://www2.warwick.ac.uk/
Број на телефон +44 24 7652 3523