University of Bradford

Introduction

Read the Official Description

Инспириран од нашето минато за да помогне во обликувањето на вашата иднина

Со 50 години академска совршеност зад нас како универзитет, продолживме да ја развиваме нашата меѓународна репутација и обезбедување на курсеви. Отсекогаш сме биле пионери во развојот на нови предмети, размислувајќи и очекувајќи ги потребите на работодавците, нашите студенти и на општеството како целина.

Брадфорд беше првиот универзитет надвор од Лондон да понуди скратено работно време степен курсеви, а нашите курсеви се дизајнирани како одговор на промена на деловниот, социјалниот, научниот и еколошкиот пејзаж.

Од првата модерна бизнис школа, која има меѓународна репутација, до првиот степен на мировни студии, ние продолжуваме да нудиме соодветно, практично и корисно учење за сите наши студенти.

Денес нашите здруженија со работодавачите се проширија низ целиот свет. Нашите соработки се движат од здруженија со локални работодавци преку иницијативи за ангажирање на работодавачи, до странски партнерства, вклучувајќи ги и оние во Сингапур, Брунеи, Малезија, Пакистан и Индија.

"Може да бидете сигурни дека вашиот универзитет се развива во иднина со иста динамика како што беше покажано во минатото - едукација на мажи и жени кои добиваат образование и обука релевантни за потребите на нашето општество кое се менува".

Харолд Вилсонпоранешен премиер и наш прв канцелар

Стратегии, политики, мисија и вредности

Сè што Универзитетот го прави, без разлика колку е мал, претставува дел од нашата мисија како институција и нашата корпоративна стратегија.

Нашите вредности и политики се поставени за да се осигураме дека, во остварувањето на нашите цели, го правиме тоа исто толку праведно и колку што е можно.

Нашата визија за одржлив кампус

На University of Bradford ние сме посветени на одржливост и добивме признание за нашиот одржлив кампус, и ние сме една од водечките светски Ecoversities.

Нашата визија вклучува исполнување на четири основни цели:

Работење кон одржливо образование

Обликување на поодржлива иднина преку ангажирање на учениците, вработените, локалната заедница и работодавачите за вештините и знаењата потребни за остварување на одржлив развој.

Работејќи кон здрава животна средина

Заштита на животната средина преку минимизирање на користењето на нашите ресурси и емисии, а истовремено и подобрување на околината.

Работејќи кон социјална благосостојба

Создавање на позелена, побезбедна средина во која нашите студенти, вработени и локалната заедница можат да живеат, да комуницираат, да студираат и да бидат активни.

Работејќи кон просперитетна економија

Развивање на истражување, иновации и трансфер на знаење за да донесеме поголем просперитет на нашите студенти, Универзитетот, градот и регионот.

Истражување

University of Bradford е технологија универзитет со повеќе од 50 години врвни истражувања искуство.

Нашите истражувања се рангирани во првите 50 во Велика Британија (HEFCE, 2014) за квалитет на истражување, со три четвртини се класифицирани како водечки или меѓународно одлични.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Health BScs » Гледа Health Master » Гледа BScs » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по мир, конфликт и развој

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Bradford

Магистер по мир, конфликт и развој студии обезбедува напредно разбирање на меѓусебните односи меѓу конфликтот, развојот, безбедноста и управување во развој, кревка, транзиција и / или конфликт погодени региони и земји. [+]

Магистер по мир, конфликт и развој студии обезбедува напредно разбирање на меѓусебните односи меѓу конфликтот, развојот, безбедноста и управување во развој, кревка, транзиција и / или конфликт погодени региони и земји.

Ќе се стекнат со разбирање и вештини што треба да продолжи или да се развие кариера во она што сега е голема област за меѓународни, национални и локални политики и практичари заедници. Ќе бидете опремени за работа во повеќе сектори, вклучувајќи:... [-]


MSc

Магистер по големи податоци наука и технологија

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Bradford

Оваа програма ќе го продлабочи вашето разбирање за напреден развој на софтвер, системи за голема анализа на податоци, анализа на статистички податоци, податоци за рударство, приватност и безбедност на податоците, визуелизација на податоци и истражување. [+]

Развијте ги вештините што ви се потребни за кариера во оваа брзорастечка област на науката за податоци.

Оваа програма ќе го продлабочи вашето разбирање за напреден развој на софтвер, системи за голема анализа на податоци, анализа на статистички податоци, податоци за рударство, приватност и безбедност на податоците, визуелизација на податоци и истражување.

Тоа е интердисциплинарна програма, наменета за ученици со прв степен по предметите како што се:... [-]


Магистер по економија и финансии за развој

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Bradford

Овој курс ќе ви овозможи систематско разбирање на економските пристапи кон развојот, а особено на улогата на финансиите и финансиските институции. Студентите ќе можат да ги оценат вредностите на различните механизми за финансирање на развојот и да ги разберат основите на фискалната политика. [+]

Овој курс ќе ви овозможи систематско разбирање на економските пристапи кон развојот, а особено на улогата на финансиите и финансиските институции. Студентите ќе можат да ги оценат вредностите на различните механизми за финансирање на развојот и да ги разберат основите на фискалната политика.

Во текот на курсот, ќе се развие вештини потребни за анализа на развојни прашања, и да се разбере на меѓусебните односи меѓу статистиката и економетријата, и развивање на експертиза за меѓународната трговија и девизниот курс политики и сродни економски прашања. Покрај тоа, студентите имаат можност да учат голем број на опции за управување со проекти и програми, јавна политика и развојна политика.... [-]


Магистер по меѓународна бизнис

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Bradford

Нашата програма за меѓународен бизнис и менаџмент мајстор ви дава вештини што треба да го отклучите широк спектар на можности за глобално управување. [+]

Нашата програма за меѓународен бизнис и менаџмент мајстор ви дава вештини што треба да го отклучите широк спектар на можности за глобално управување.

Ќе се развие солидна основа за управување со знаење, и значително и детално разбирање на прашања кои се соочуваат бизниси кои работат на меѓународно ниво, како што се:

образложение за меѓународна експанзијарежими за влез на странски пазаритеории за меѓународна бизнис стратегијаулогата и влијанието на културата во меѓународниот бизнискрос-културен менаџмент... [-]

Магистер по планирање и управување со проекти

Студии врз за студентски град Целосна 1 година September 2018 Обединетото Кралство Bradford

Овој курс ги гради знаењата и вештините во планирањето и управувањето со развојните проекти и програми. Тој е дизајниран да го продлабочи критичкото разбирање на стратегиите, процесите, техниките и прашањата кои се вклучени во земањето идеи за развој и да ги претворат во практични реалности со препознатливи резултати и придобивки. [+]

Овој курс ги гради знаењата и вештините во планирањето и управувањето со развојните проекти и програми. Тој е дизајниран да го продлабочи критичкото разбирање на стратегиите, процесите, техниките и прашањата кои се вклучени во земањето идеи за развој и да ги претворат во практични реалности со препознатливи резултати и придобивки.

Степенот обезбедува одлична основа за подобрување на кариерата или конверзија за оние со интерес и искуство во проекти за развој. Фокусот на курсот е на развојни проекти во јавниот или третиот (доброволен или заеднички) сектор, но основните принципи се применливи за сите видови проекти, вклучувајќи ги и оние за комерцијална корист.... [-]