University Of Warwick Centre for Education Studies

Introduction

Read the Official Description

Центарот за образование на студии на Универзитетот на Ворвик беше создадена во 2013 година, по реорганизацијата на Институтот за образование. Центарот продолжува силната рекорд во истражувањето и наставата додека развој на нови пристапи и истражувачки области, како што се обидува да развие меѓународна репутација за висок квалитет на истражување и настава.

Нашите главни истражувачки теми се детството, културни и креативни учење, училишното раководство и подобрување, нови ИКТ во наставата и учењето и религии и образование истражување.

Овие теми ќе бидат дополнети и во иднина ќе станеме центар за интердисциплинарни истражувања и учење, работа со други оддели на Факултетот за општествени науки и на други места на Универзитетот.

Гледа MA » Гледа Online MA » Гледа BAs »

Programs

This school also offers:

MA

ма во образованието лидерство и менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 5 години August 2018 Обединетото Кралство Coventry + 1 more

Нашите магистер во едукативен лидерство и менаџмент е уникатно дизајнирани да им овозможат на учесниците со основните знаења и вештини да го води образовниот организациски промени и развој. [+]

М-р во едукативен лидерство и менаџмент

"Предводен од тим на експерти, нашиот магистер по едукативен лидерство и менаџмент е уникатно дизајнирани да им овозможат на учесниците со основните знаења и вештини да го води образовниот организациски промени и развој."

Д-р Роберт Смит, курсот лидер

Погодни за

М-р во едукативен лидерство и менаџмент нуди уникатна програма која е прилагодена на различни потреби на студентите кои сакаат да ги извршуваат лидерски улоги на различни нивоа во образовните организации. Нејзините посебна карактеристика е клиент-ориентирана фокусот која им овозможува за специјализирани испорака врз основа на контекстуални потреби и во Англија и на меѓународно ниво. Своите мулти-Фронт пат овозможува развој на научна кариера пат како и истражување информирани професионална пракса. Постои ослободување од одредени модули на располагање за оние кои поседуваат Националниот професионална квалификација за водство (NPQH) квалификација, и слични можности за признавање други национални програми за раководството, како што се лидерство програма за доделување на директорите (LPSH) и води од Блискиот. Кандидатите со други М-ниво на квалификации, како што е PGCE, исто така, ќе заработи исклучоци од одредени модули. ... [-]


ма детството во општеството

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 5 години August 2018 Обединетото Кралство Coventry + 1 more

Овој курс е дизајниран да се жали на широк спектар на професионалци кои работат во областите дете поврзани во здравството, образованието и социјалната заштита, и за дипломирани студенти бараат да работат на теренски истражувања на децата. [+]

Курсот има за цел и бенефиции

М-р Детството во општество е интердисциплинарна, обраќајќи се на дефиницијата на детството на ОН во возраст 0-18 години. Ќе се развие свеста на клучните теоретски, емпириски и политика ориентирани студии на децата (0-18 години) и детството. Ќе успеат во интердисциплинарни перспективи и рамки во студијата на децата и детството, а вие ќе бидете во можност да демонстрираат нагласено критичко ангажман со дебати за клучните детството поврзани теми, вклучително и правата на децата, мулти-агенциската поддршка на децата, развој и нега и глобалната дете. Исто така, ќе се развие разбирање на клучните прашања во академски и јавни дебати во однос на децата и да се запознаеме со разновидноста на децата искуства со текот на времето и просторот, и на локално и на меѓународно ниво. ... [-]


ма драма и театар образование

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 5 години August 2018 Обединетото Кралство Coventry + 1 more

Нашите се разбира одразува тековните случувања во областа на образованието и широк спектар на театарот и драмата работа. Постои рамнотежа меѓу студијата и практика на драмата како академски и практични тема. [+]

М-р Драма и театар образование

"Нашите се разбира одразува тековните случувања во областа на образованието и широк спектар на театарот и драмата работа. Постои рамнотежа меѓу студијата и практика на драмата како академски и практични предмет во училиштата и колеџите и употребата на драма за широк дијапазон на лични и заедницата цели. "

Професор Џо Винстон

Погодни за

Ние го поздравуваме драма едукатори во училиштата, колеџите и во заедницата поставувања и образовни театар. Стручноста на курсот тутори и нивните врски со театарот и едукација на компаниите им овозможи на студентите да ги набљудуваат и се вклучат во практични проекти. ... [-]


ма драма образование и наставата по англиски јазик (ELT)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 5 години August 2018 Обединетото Кралство Coventry + 1 more

Овој курс е погоден за искусни наставници заинтересирани за комбинирање на двете дисциплини (драма и наставата по англиски јазик) на ниво на мајстор. [+]

М-р Драма образование и наставата по англиски јазик (ELT)

"Нашите курс е комбинација последните случувања во драма образование, втор јазик стекнување и ELT методологија. Таа обезбедува иновативен пристап кон наставата драма како клучен начин за промоција на учење и стекнување јазик во повеќе креативни и персоналните начини. Постои рамнотежа меѓу студијата и практика на драмата и ELT како академски и практични предмети и можете да пристапите до објектите и вработените во две одлични оддели. " ... [-]