Arden courses at GISMA

Introduction

Read the Official Description

Училиштето

Овде, во GISMA, ние сме 100 отсто посветени на обезбедување високо квалитетно деловно образование на оние кои сакаат да ја продолжат својата кариера во разни индустриски сектори.

Успешно комбинирање на теоријата со практиката, GISMA го пополнува јазот меѓу конвенционалната универзитетска студија и барањата за менување на денешниот глобален пазар. Дипломците на ГИСМА се стремат кон сектори како што се: банкарство, финансиски услуги, инженерство, механички инженеринг, нафта и гас, информатичка технологија, консултации и деловни услуги.

AMBA-акредитација

Здружението на MBAs (AMBA) е меѓународен непристрасен орган на постдипломски бизнис образование, имено MBAs (Мајстор за бизнис администрација), Велика Британија (докторат за бизнис администрација) и МБМ (Мастер по Бизнис и менаџмент). Основана во 1967 година, тие во моментов ги акредитираат програмите во повеќе од 200 бизнис школи во повеќе од 70 различни земји. На МБА програми доставени на и од страна на GISMA се AMBA-акредитирани од 2011 година.

Експертиза

Нашите професори се високо посветени професионалци, секогаш подготвени да се вклучат во академска дискусија, дури и надвор од училницата. Нашиот факултет има долгогодишно искуство, и академски и поврзани со индустријата, и секој член на факултет е експерт во соодветната област, многумина со докторанти.

Кариера поддршка

Ние гарантираме дека нашите студенти се ангажираат во што е можно повеќе практично искуство и каде подобро да го сторат тоа од динамичните градови во Хановер или Берлин ? Со надворешни посети на компаниите и поддршка на Центарот за кариера достапни за студентите и дипломираните студенти на ГИСМА, ние разбираме колку е важно нашите студенти да разберат како функционира светот на работа.

Покрај тоа, меѓународните дипломирани студенти на програми за образование во Германија имаат право да останат во земјата 18 месеци за да бараат вработување или да се стекнат со непроценливи можности за работно искуство.

Локација

ГИСМА кампусите се наоѓаат во срцето на Хановер и Берлин, Германија. Богата со култура и историја, со многу можности за бизнис, Хановер и Берлин се одлични места за студирање на магистратура или извршна деловна програма. Со многу компании околу да им обезбеди шанса за работно искуство, таму е исто така богатство на знаменитости и удобности за да ве забавуваат за време на викендите.

Меѓународна жалба

Иако ГИСМА се наоѓа во Германија, курсевите се изучуваат на англиски јазик - најважен јазик во светот кога станува збор за бизнисот. Меѓународните МБА студенти може да ја искористат можноста да ги посетуваат наставата по германски јазик како дел од нивниот курс без дополнителни трошоци. Имајќи ги потребните јазични вештини, ќе им овозможи да ги извршуваат можностите за работа во Германија или насекаде во Европа. Нашите алумни доаѓаат од околу 60 различни земји, а нашите студенти ги учат професори од различни културни потекла.

Нашата визија

Нашата визија го пренесува она што го застапува GISMA Business School, ги дефинира нашите вредности и помага транспарентноста, овозможувајќи ви да го разберете токму она што го правиме и зошто, како и она што го имаме да понудиме.

Мисија

 • ГИСМА ги едуцира поединците да бидат одговорни членови на глобалната бизнис заедница.
 • ГИСМА се залага за пракса-ориентирана и инспиративна менаџерска едукација на највисоко академско ниво што им овозможува на учениците да бидат ангажирани во доживотното учење.
 • ГИСМА соработува со мрежа на глобално оперативни организации и ја поддржува деловната заедница во процесот на интернационализација преку подготвување меѓународни студенти за германската економија и за сите студенти за меѓународна економија.

Визија

ГИСМА бизнис школа:

 • Работи во насока да стане најуспешно меѓународно бизнис училиште во Германија, вреднувајќи голема разновидност меѓу учениците, факултетот, персоналот и партнерите за соработка;
 • Се чини дека е училиште за бизнис и работодавци, генерирајќи глобални согледувања, прилагодување на локалните услови и обратно;
 • Се фокусира на развивање на поединци во ефективни агенти за промена и за германската и за меѓународната економија;
 • Премостува јазот помеѓу образованието и корпоративниот сектор, применувајќи различни ставови за најдобра практика за да се зголеми подготвеноста на учениците да се приклучат на светот на бизнисот;
 • Ги адресира предизвиците на конкурентното пазарно опкружување со значење за потрошувачите и посебноста кон конкурентите;
 • Обезбедува модерна инфраструктура и инспиративна средина за учење која го отсликува уникатниот карактер на бизнис-школа за потпис.

Образование на ГИСМА бизнис школа:

 • Спојува деловно искуство и практика со академијата и теоријата преку индивидуално, искуствено и интерактивно учење;
 • Се стреми кон развој на нов вид бизнис лидер, вреднување на улогата на бизнисот во општеството, корпоративна одржливост, етичка свест и интереси на засегнатите страни;
 • Зголемува знаења за науката, технологијата, инженерството и математиката (STEM) и ги премостува природните и општествените науки во хибридни форми;
 • Применува комбинација на учење и дигитални технологии за дополнување на човечките способности и разбира како дигиталното нарушување ја менува човечката состојба;
 • Се вкоренети во контекст на либерални уметности и го интегрира пристапот кој е ориентиран кон човештвото, кој останува прилагодлив и реактивен во брзо менувачкиот свет;
 • Места за учење јазици и комуникациски вештини во првите редови им овозможува на студентите реторички и клиент со кои се соочува вештини за да се исполнат интерперсонални и крос-културни предизвици.

Вредности

Во исполнувањето на своите цели, ГИСМА ги има следните вредности:

Разновидност

 • Ние силно ја цениме различноста во заднината, идеите, предностите, интересите и искуствата на нашите студенти, факултет и кадар

Промена

 • Силно веруваме во позитивната моќ на промените како мотор за постојано подобрување и иновации.

Етика

 • Ние создаваме средина на чесност, транспарентност и доверба, и да ги одржиме самите и нашите студенти со највисоки стандарди на етичко однесување.

Извонредност

 • Ние сме посветени на извонредност во сите наши напори.
This school offers programs in:
 • Англиски
 • германски

Гледа MA » Гледа MSc » Гледа Health BAs » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа курс »

Programs

This school also offers:

MA

Магистерски стратешки маркетинг

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Овој курс е акредитиран од страна на Институтот за маркетинг (CIM) и е дизајниран да ги задоволи потребите на денешниот динамичен маркетинг сектор и нејзината побарувачка за менаџери кои ги разбираат најновите трендови. [+]

Магистерски стратешки маркетинг

Овој курс е акредитиран од страна на Институтот за маркетинг (CIM) и е дизајниран да ги задоволи потребите на денешниот динамичен маркетинг сектор и нејзината побарувачка за менаџери кои ги разбираат најновите трендови.

Ако сакате брзо да се искачите на кариерата, овој курс ќе го обезбеди вашиот успех. Откако ќе ја имате оваа квалификација, ќе бидете на врвот на најновите маркетинг трендови и методи.... [-]


MSc

М-р Анализа на податоци и информациони системи за управување

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Овој курс ќе ви ги даде потребните вештини за да ги искористите можностите што ги нуди големите податоци. Добивањето на ова суштинско знаење ќе ви овозможи да ги примените методите за ракување со податоци за да ги информирате вашите деловни одлуки и да обезбедите информативни системи на вашата фирма да бидат усогласени со деловните цели и стратегии. [+]

М-р Анализа на податоци и информациони системи за управување

Големите податоци ќе бидат во вредност од 102 милијарди долари до 2019 година, според истражувањето на ИДЦ, што значи дека на организациите ќе им требаат квалификувани аналитичари за да ги максимизираат можностите што ги нуди. Овој курс ќе ви ги даде потребните вештини за да ги искористите можностите што ги нуди големите податоци. Добивањето на ова суштинско знаење ќе ви овозможи да ги примените методите за ракување со податоци за да ги информирате вашите деловни одлуки и да обезбедите информативни системи на вашата фирма да бидат усогласени со деловните цели и стратегии. Ќе студирате во Германија, најпопуларната опција за странските студенти кои сакаат да студираат во Европа. Германија е призната за висококвалитетно образование (Според статистичките податоци и податоците од мониторингот на ICEF).... [-]


М-р Анализа на податоци и финансии

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Овој м-р Анализа на податоци и финансии ќе ви помогне да ги развијат основните вештини и компетенции во областа на применетата анализа на податоци што можете да аплицирате во рамки на финансиското управување. [+]

М-р Анализа на податоци и финансии

Големите податоци ќе бидат во вредност од 102 милијарди долари до 2019 година, според истражувањето на ИДЦ, што значи дека на организациите ќе им требаат квалификувани аналитичари за да ги максимизираат можностите што ги нуди. Овој м-р Анализа на податоци и финансии ќе ви помогне да ги развијат основните вештини и компетенции во областа на применетата анализа на податоци што можете да аплицирате во рамки на финансиското управување. Ќе стане умешен во анализа на сложени податоци и ќе се развие разбирање на корпоративното финансиско известување. Ќе студирате во Германија, најпопуларната опција за странските студенти кои сакаат да студираат во Европа. Германија е призната за висококвалитетно образование (Според статистичките податоци и податоците од мониторингот на ICEF).... [-]


М-р меѓународниот бизнис менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 1 година January 2019 Германија Hanover

Овој м-р се фокусира на бизнис на глобално ниво, овој постдипломски студии развива основи на бизнис стратегија до развивање на комерцијална свест и разбирање на меѓународниот бизнис средина. [+]

М-р меѓународниот бизнис менаџмент

Овој м-р се фокусира на бизнис на глобално ниво, овој постдипломски студии развива основи на бизнис стратегија до развивање на комерцијална свест и разбирање на меѓународниот бизнис средина. Курсот трае практично практичен фокус со симулации и релевантни студии на случај за понатамошно подобрување на учењето. Доделени од Универзитетот Кингстон и доставен во нашиот ГИСМА Хановер кампус.... [-]


М-р стратешки ИТ менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Оваа програма ќе ве научи на деталите за усогласеност со договори за услуги, односи со клиентите и добавувачите и други ИТ активности во рамките на една организација. Овој магистер е за оние кои се заинтересирани за влез во ИТ секторот во стратешки капацитет. [+]

М-р стратешки ИТ менаџмент

Оваа програма ќе ве научи на деталите за усогласеност со договори за услуги, односи со клиентите и добавувачите и други ИТ активности во рамките на една организација. Овој магистер е за оние кои се заинтересирани за влез во ИТ секторот во стратешки капацитет.

По студирањето за оваа м-р стратешки ИТ менаџмент програма, ќе биде добро опремени да влезат во водечката улога во ИТ секторот, или да ги преземе своите стратешки вештини на не-ИТ специјалист позиција.... [-]


М-р управување со телекомуникациите

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Оваа програма ќе ве научи за најновите случувања во телекомуникацискиот свет и се што треба да знаете за да успеете во стратегиски или оперативни менаџерски позиции. [+]

М-р управување со телекомуникациите

Оваа програма ќе ве научи за најновите случувања во телекомуникацискиот свет и се што треба да знаете за да успеете во стратегиски или оперативни менаџерски позиции.

Овој м-р е за оние кои се заинтересирани за влез во телекомуникацискиот сектор во управувачки капацитет.

Овој м-р е дадено и доделени од страна на Универзитетот Арден, кој е специјализиран за учење на далечина; 79% од нивните ученици објавија дека забележале подобрувања во својата кариера, откако студирале со Арден.... [-]


Магистер по архитектура за управување

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години February 2019 Германија Berlin + 1 more

Овој м-р ќе ви помогне да ги развиете вештините за усогласување на ИТ и организациските цели, заедно со рационализација на деловните процеси и работниот процес и имплементирање на решенија за архитектура. [+]

Магистер по архитектура за управување

Овој м-р ќе ви помогне да ги развиете вештините за усогласување на ИТ и организациските цели, заедно со рационализација на деловните процеси и работниот процес и имплементирање на решенија за архитектура.

Оваа програма е погодна за поединци кои сакаат да напредуваат по ИТ лидерство, со фокус на стратегијата.

Овој м-р е дадено и доделени од страна на Универзитетот Арден, кој е специјализиран за учење на далечина; 79% од нивните ученици објавија дека забележале подобрувања во својата кариера, откако студирале со Арден. Програмата се изучува на англиски јазик во Германија.... [-]


Магистерски инженеринг менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 1 - 2 години April 2019 Германија Berlin + 1 more

Земете ја вашата кариера на следното ниво со оваа магистратура, давајќи ви увид и вештини кои ви се потребни за да се достигне ниво на менаџер во областа на инженерството. [+]

Магистерски инженеринг менаџмент

Земете ја вашата кариера на следното ниво со оваа магистратура, давајќи ви увид и вештини кои ви се потребни за да се достигне ниво на менаџер во областа на инженерството. Ќе научите како успешно да управувате со секојдневните проекти, како и долгорочни, комплексни иницијативи како што се обезбедување на квалитет, одржливост и синџир на снабдување и операции.... [-]


Contact

GISMA HANNOVER

Адреса, линија 1 Goethestraße 18
30169 Hanover, Lower Saxony, Германија

GISMA BERLIN

Адреса, линија 1 Potsdamer Straße 180-182
10783 Berlin, Berlin, Германија

Адреса, линија 1 30 Holborn
EC1N 2LX London, England, Обединетото Кралство

Адреса, линија 1 ARDEN STUDY CENTRE BERLIN University of Applied Sciences, Europe, Dessauer Str. 3-5
10963 Berlin, Berlin, Германија