Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Introduction

Read the Official Description

Основана во 1991 година, името на Универзитетот одамна е белег на звук академски образование, применети истражувања и за сторено студент тело.

На практична студија и одлични капацитети привлече студенти со несмалено темпо. Тие не само што се збогати за време на студирањето во градовите на Магдебург и Штендал - поголемиот дел останува и по завршувањето во регионот и се грижи за иновации кои корист на бизнисот и општеството.

Зошто да студирате на Универзитетот во Магдебург-Штендал?

Прочитајте зошто студија или размена семестар на Универзитетот во Магдебург-Штендал е вистинскиот избор за вас.

млад универзитет

Тие имаат со Универзитетот во Магдебург-Штендал многу заедничко. На пример, на колеџ е основана во 1991 година и со тоа е за во вашата возраст.

иновативни курсеви

Како да се размислува за студирање во странство, најверојатно сме возбудени за нови работи. Совршен! Универзитетот нуди иновативни курсеви, како што се применета детство студии, безбедноста и толкување јазик безбедност и знак.

Јазикот и културата

Затоа што може да го прочитате ова, си го научил на најмалку еден странски јазик, и тоа на германски јазик. Одлично! Универзитетот нуди многу можности да се подобри вашите јазични вештини преку обука за јазик и да ги прошират своите хоризонти преку културни настани.

Во срцето на Германија

Централната локација на две локации овозможува брзо врски со Берлин, Хановер и Лајпциг.

практична студија

Ако сте имале да се научат многу теоретски часови за време училиште време, исклучете најверојатно интерактивно учење пред чисто теоретски. Супер! Универзитетот во Магдебург-Штендал потпира на практична студија, која ја поврзува теоретски програма со практично искуство.

ниски трошоци

Од вас наскоро да започне вашиот студентски живот, дека веројатно вашиот студентски буџет. Нема проблем! Надоместокот за семестар на Универзитетот во Магдебург-Штендал е ниска и ви овозможува, на пример, во Магдебург бесплатно да користат јавен превоз. Покрај тоа, домување опции во Магдебург и Штендал се сосема разумни цени и со добар квалитет.

зелена Campi

Како што наскоро ќе започне вашиот студентски живот, што веројатно очекуваат малку забава. Ајде да одиме! Магдебург и Штендал градови кои нудат многу за студентите: Советот за студентски организира партии, универзитетски спортски понуда е голем и зелени кампусот Ве покануваме по класа да се развивам.

This school offers programs in:
  • германски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health BAs » Гледа Health MA » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:


Ma во инженеринг дизајн

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Мајсторот на уметностите во Инженеринг Дизајн програма е наменета за дизајнери со технички вештини и техничари со дизајн вештини. Програмата Магистер нуди комплементарни курсеви за основите на дизајнот и основите на технологијата. Студентите се здобијат со одредени компетенции во интегриран дизајн на производи, bionics и дизајн на системот. Овие вештини им овозможуваат на дипломираните студенти успешно да развијат одржливи индустриски производи во тимските средини. Упатната соработка со Универзитетот Отто-фон-Герикке-Магдебург и проектите за соработка со компании помагаат да се заокружи практично ориентирана програма.... [-]


MA in Interaction Design

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 30 април (зимски семестар) или 15 октомври (летен семестар) преку uni-assist eV. Цели на програмата

Програмата Магистер во интеракција дизајн е наменета за учениците од различни професии кои активно сакаат да работат на дизајнот и интеграцијата на нови информатички и комуникациски технологии во човековата околина.

Дизајн на интеракција ги става корисничките и корисничките сценарија во центарот на концептуалниот развој.... [-]


Господар на инженерството во електротехниката

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри April 2019 Германија Magdeburg

[+]

Студентите стекнуваат вештини во областите на енергетскиот инженеринг, технологијата за автоматизација и комуникациската технологија.

Во прилог на споделување на ажурирани содржини и трендови, постои посебен фокус на предавање на основните концепти, методи и пристапи базирани на детално познавање. Студентите ќе треба успешно да се справат со бараните задачи на високо ниво во нивните последователни кариери. Затоа, целта е да се развијат вештини кои им овозможуваат на дипломците брзо, независно и систематски да се запознаат со новите области, да организираат задачи, да најдат решенија и да ги презентираат резултатите убедливо и компетентно.... [-]


Master of Engineering in Civil Engineering

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Експертиза од стручно знаење од челик, цврст материјал, дрво и градежништво и со современи техники и методи за пресметка се широко информирани.

Степен разбира содржина Цврста градба Проектни студии изградба на мост Специјалистичка подземна градба Големината на патните засилувања Одржување на инфраструктурни системи Инженерско геодетско испитување Екологија и безбедност при изградба на патишта Хидрауличен инженеринг [-]

MSc in Mechanical Engineering

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри April 2019 Германија Magdeburg

Програмата Магистер има за цел да им овозможат на студентите со широко фундаментално знаење кое става дипломирани студенти во позиција да се применува ова знаење во пракса, истражување или настава и да се прошири врз неа постојано. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој летен семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да се пријавите до 31 јануари преку uni-assist eV. Цели на програмата

Програмата Магистер има за цел да им овозможат на студентите со широко фундаментално знаење кое става дипломирани студенти во позиција да се применува ова знаење во пракса, истражување или настава и да се прошири врз неа постојано. Таа се врти околу учењето на специфични и социјални компетенции, вештини и методи за работа на научно ниво и, особено, опремување на учениците за лидерски задачи.... [-]


MSc in Ecological Engineering

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Геоинформатика Модели и оперативни методи

екологијата

Реставрација екологија Еко-технологија

биотехнологијата

Водена хемија Еколошка биотехнологија

Развој на вода

Хидрологија Природно хидраулично инженерство

Планирање

Екологија-ориентирана планирање [-]

Master of Engineering in Water Management

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Дипломирани студенти се здобијат со стручност во областите на хидрологија, биотехнологија, водоснабдување, хидрауличен инженеринг, инженерство на отпадните води и управување со отпад, како и други соседни интегрални полиња на академско знаење.

Хидраулични инженеринг и заштита од поплави снабдување со вода Технологија за отпадни води Управување со затворен циклус и третман на остатоци ... [-]

Master of Engineering in Energy-efficient Building Construction and Reconstruction

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Целта на програмата Магистер по енергетски ефикасна конструкција е да ги пренесе основните знаења кои ги опфаќаат потенцијалните области за заштеда на енергија, топлинска изолација за изградба, регенеративно снабдување со топлинска енергија и економичност. Студентите се опремени со вештини за планирање и изградба на енергетски ефикасни и пасивни згради, како и за реновирање на постојните објекти до највисоко ниво на енергетска ефикасност.... [-]


MA in Entrepreneurial Risk Management

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Германија Magdeburg

Курсот мајстор во управување со претприемачки ризик им овозможува на студентите со бизнис поврзани со диплома (бизнис администрација, економија или индустриски инженеринг) да ги продолжат своите студии со консолидирање и проширување на нивните знаења во областа на управување со ризик. Целта на курсот е да се справи со функции како што се превенција, анализа и контрола на ризик, кои се појавуваат во врска со управувањето со ризиците. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој зимски семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 31 јули преку uni-assist eV. Цели на програмата

На Магистерски студии по менаџмент на претприемачки ризици

[-]

MA in European Master in Sign Language Interpreting

Студии врз за студентски град Целосна 5 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Во периодот од 2,5 години, студентите патуваат да учествуваат на блок-семинари на сите партнерски универзитети и да се вклучат во онлајн активности и самостојно учење. Бидејќи треба да се добијат 90 ЕКТС кредити (т.е. еквивалент на 2.700 работни часови на студентите), работното оптоварување е значително.

Студиската програма е бесплатна за студенти од ЕУ / ЕТА.

Освен надоместоците, од студентите се очекува да ги финансираат патувањата и сместувањето за време на блок-семинари и други настани. Забележете дека за жал не сме во можност да обезбедиме услуги за толкување на различните знаковни јазици што ги користат глувите учесници. Меѓутоа, имаме за цел да обезбедиме толкување помеѓу англиски и меѓународен знак за блокадари, онаму каде што е потребно.... [-]


MA in Social and Health Journalism

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Германија Magdeburg

Степенот на програмата ги едуцира студентите да станат новинари со фокус на социјалните и здравствените проблеми. Оваа интердисциплинарна програма се осврнува на сложените општествени случувања во системите за социјална и здравствена заштита, кои за новинарите и за не-експертите особено стануваат сè потешко да се разберат и да се известуваат за разбирливо. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој зимски семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 31 јули преку uni-assist eV. Цели на програмата

Степенот на програмата ги едуцира студентите да станат новинари со фокус на социјалните и здравствените проблеми. Оваа интердисциплинарна програма се осврнува на сложените општествени случувања во системите за социјална и здравствена заштита, кои за новинарите и за не-експертите особено стануваат сè потешко да се разберат и да се известуваат за разбирливо. Овој развој претставува се поголем предизвик за медиумските комуникациски вештини на експертите во социјалниот и здравствениот сектор, и затоа повикува соодветно квалификувани медиумски професионалци.... [-]


MA in Social Work in an Ageing Society

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри April 2019 Германија Magdeburg

[+]

Како социјалните услуги треба да се организираат кога социјалните нееднаквости во возраста и помеѓу возрасните групи стануваат поакутни, и каде што има региони кои се оставени "на работ" со намалена инфраструктура и обезбедување на здравствена и социјална заштита?

Целта на студиите е професионализација на демографски чувствителна социјална работа, особено преку вештини за креирање и развивање на робустен концепт за работа со старите луѓе и крос-генерациски вештини, вештини за да ги имплементираат овие концепти во пракса со ефективен организациски дизајн, Вештини за интердисциплинарна соработка со други професии, институции и социјални услуги со цел полесно дизајнирање на социјалниот простор и животните светови и вештини за да се замисли, имплементира и да се оцени практичното истражување.... [-]


Master of Engineering in Water Engineering

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

[+]

Почеток на студии Програмата започнува во зимски и летни семестри. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да се пријавите до 31 мај (зимски семестар) или 30 ноември (летниот семестар) преку uni-assist eV.

Програмата Магистер е работи како заедничка диплома програма од Универзитетот за применети науки Магдебург-Штендал заедно со Универзитетот де Ла Коруња / Шпанија. Првиот семестар се изучува на Универзитетот во Ла Коруња и вториот семестар на Универзитетот за применети науки Магдебург-Штендал. Третиот семестар е семестар за практикантска работа на еден од двата име универзитети или на други универзитети кои учествуваат или во компании / институции. ... [-]


MSc in Safety and Hazard Defence

Студии врз за студентски град Целосна 3 семестри October 2019 Германија Magdeburg

Програмата Магистер по безбедност и опасност одбрана продолжува и ги проширува фокусните области на студии од програмата на диплома со истото име: Студентите стануваат квалификувани да извршуваат различни улоги во областите на безбедноста и спречувањето на опасностите. [+]

Кандидатите со странски сертификати ве молиме да се примени до 31 јули (зимски семестар) или 31 јануари (летен семестар) преку uni-assist eV. Цели на програмата

Програмата Магистер по безбедност и опасност одбрана продолжува и ги проширува фокусните области на студии од програмата на диплома со истото име: Студентите стануваат квалификувани да извршуваат различни улоги во областите на безбедноста и спречувањето на опасностите.... [-]


Ма во детските студии и детските права

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Германија Magdeburg

Оваа иновативна студиска програма се базира на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето (UNCRC) и за спроведување на детските права што ги опфаќа. Децата имаат право да учествуваат во сите одлуки и процеси кои влијаат врз нив, до правичен пристап до општествените ресурси (на пр. Здравство, образование) и ефикасна заштита од насилство и експлоатација. [+]

Почеток на студии Програмата започнува секој зимски семестар. Кандидатите со странски сертификати ве молиме да аплицирате до 31 јули преку uni-assist eV. Цели на програмата

Оваа иновативна студиска програма се базира на Конвенцијата на Обединетите нации за правата на детето (UNCRC) и за спроведување на детските права што ги опфаќа. Децата имаат право да учествуваат во сите одлуки и процеси кои влијаат врз нив, до правичен пристап до општествените ресурси (на пр. Здравство, образование) и ефикасна заштита од насилство и експлоатација. Сите институции, процеси и мерки ориентирани околу децата на национално, државно / регионално и локално ниво мора да бидат дизајнирани и оценети според овие размислувања.... [-]


МСЦ во психологијата на рехабилитација

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри October 2019 Германија Magdeburg

Врз основа на звук образование во областа на клиничка психологија, Програмата Магистер по рехабилитација психологија пренесува знаење и експертиза релевантни за професионални, социјални, медицински и психолошки аспекти на дисфункции кои во нивната интеракција влијае на учеството во секојдневниот живот (нарушувања на учеството ). [+]

Клиничка психологија и психотерапија

Методологија

Вовед во методологијата на истражување во психологијата за рехабилитација и работа со фундаментални статистички процедури (вклучувајќи употреба на компјутерски базирани апликации) Психолошка дијагностика: тестирање и донесување одлуки, теорија на тестирање и тест дизајн, основи на идеографска дијагностика Комуникација со научни резултати: колоквиуми со презентирање на сопствени наоди на тековните и учениците, подготовка и презентација на психолошки извештаи Практиканти ... [-]

Contact

Hochschule Magdeburg-Stendal

Адреса, линија 1 Breitscheidstraße 2
39114 Magdeburg, Saxony-Anhalt, Германија
Website http://bit.ly/h2_17
Број на телефон +49 (0391) 886 - 4106

Адреса, линија 1 Osterburger Str. 25
39576 Magdeburg, Saxony-Anhalt, Германија
Број на телефон false