Chathamkulam Institute of Research and Advanced Studies

Introduction

Read the Official Description

Chathamkulam Институтот за студии истражување и високата Во согласност со визијата на нашиот Група претседател, BhavadasChathamkulam, Chathamkulam институции ќе се фокусира на помагање на учениците да го добиете worldclass образование во Индија и им се овозможи да студираат во странство, како и. Chathamkulam институции се протега стручни совети и насоки за аспиранти студентите кои like ќе topursue понатамошни студии во странство. Chathamkulam институции им овозможи на студентите да се добие светска класа образование во главните вертикали како менаџмент. Chathamkulam институции ќе им помогне на студентите, не само во изборот на правото во странство институции за понатамошни студии, но, исто така, обезбедува широк спектар на сојузничките услуги, која ќе го направи секој ученик удобно преку сите. Нашата мисија Да понуди програма за образование и услугите кои се достапни, сеопфатни, јазикот да се генерираат талентирани професионалци за да се задоволи на брзиот раст на глобалните корпорации во светот, А кои сега страда акутен недостаток на компетентни, потенцијал и талентирани професионалци. Нашата институција има преземено со предизвикот да се задоволи потребите и барањата на сегментот. Влијанието на нашите МБА програмата е така дизајниран каде професионализам се редефинира. Нашата визија Групата под телото врвот Chathamkulam Фондацијата Добротворни доверба инспириран од основна потреба за квалитетно образование има ventured да им влее вкупниот квалитет култура на студентите да се осигура нивната можност за вработување на нашиот пат кон глобалната доминација.Ние сме посветени да се постигне оваа социјална обврска од страна на предавањето на знаење да се здобијат со глобалната можности.

Гледа MBA »

Programs

This school also offers: