Don Bosco University

Introduction

Read the Official Description

Дон Боско Глобал Здраво, и добредојде на Центарот за глобална Дон Боско Универзитет за студии: далечинско образование. Основана на 29-ти март 2008 година, Асам Дон Боско универзитет има за цел да создаде интелектуално способен и морално исправен социјално посветена и духовно инспириран лица во служба на Индија и во светот на денес и утре, по предавањето на холистички и персоналните образование. За да се постигне оваа визија, на Универзитетот се стреми да се обезбеди квалитет во наставата и формирање, пласмани на квалитетот за секој студент и континуирано и континуираното оценување на секој процес во системот. А енергична програма министерството кампусот, обезбедувањето на кошница со 'завршувањето училиште' вештини и проактивен алумни асоцијација зголемува квалитетот својствени во стилот на функционирање на Универзитетот. Дон Боско општество, а нивната работа во североисточниот дел, како и остатокот од Индија, исто така ужива покровителство на Dr.Manmohan Синг, сегашниот премиер на Индија, кој е и пратеник од Асам и помогна напорите на општеството со средства од својот пратеник Локален фонд за развој простор, како и за други државни, национални и меѓународни лидери. Друштвото исто така ужива посебен статус консултации во Обединетите нации, во кои работат низ светот со него. Посетете Дон Боско во УНЕСКО. УБС работи со некои од најпрогресивните умови во Индискиот Академија за дизајн и ќе помогнат во остварувањето на своите програми. Академската соработка со поединци, како и некои од премиерот институции на нацијата им се овозможи на УБС да се осврне на знаење, искуство и експертиза од следниве поединци. Дон Боско Универзитетот спроведува свои програми со користење на онлајн платформата University18, тоа се проширува и во потполност, доставување онлајн МБА диплома програми за студенти од целиот свет. Таа има ученици од цела Индискиот суб-континент, покрај Америка, Блискиот Исток, Велика Британија, и во Африка.  

Признавање и акредитација

Универзитетот за акредитација Боско универзитет Асам Дон, држава Приватен универзитет, основана од страна на "акт на Асам Дон Боско Универзитетот на Владата на Асам (Нема IX од 2009), донесен во Асам држава Законодавно собрание во 2009 година, е признаен од страна на Комисијата на Универзитетот Грантови (UGC) на Индија, како и Совет за образование на далечина, Индија (DEC). ADBU е исто така признат како и член на Друштвото на Комонвелт Универзитети, ACU, Велика Британија, што му дава меѓународно признавање.

Гледа Online BBAs » Гледа Online EMBA » Гледа Online MBA » Гледа Online Bachelor »