Sharda University

Introduction

Read the Official Description

Честитки од Sharda универзитет, Делхи NCR, Индија

Ви благодариме за покажува интерес во Sharda Универзитетот Sharda Универзитетот е основан акт држава низ во 2009 година и одобрени од страна на Универзитетот Грантови комисија на Индија (UGC). Таа се наоѓа во Голема Noida, Делхи NCR, 27 километри од Њу Делхи, се шири повеќе од 63 акри нов, целосно Wi-Fi, кампусот. Sharda универзитет нуди меѓународно призната диплома одобрени од UGC, Govt.of Индија.

Sharda Универзитетот обезбедува 180+ курсеви во различни струи како инженеринг, менаџмент, право, медицина, Медицински, уметност, архитектура, медиумски студии, јазици, итн

Некои од главните теми на Sharda Универзитетот се:

Sharda Универзитетот има студенти од 55 + земји и за сите индиски држави и територии унија, обезбедување на културната разновидност и глобална изложеност на студенти. State-of-the-art амбиент на 63 акри со AC училници, AV помагала, добро порибено библиотека, целосно Wi-Fi кампусот, објект за внатрешна и надворешна спортот и храна судови тоа навистина модерен универзитет го прави. Алумни база на 40,000+ студенти Повеќе од 1200+ членови на факултет, главно носители д-р, кои имаат добра академска, како и корпоративниот искуство од IIT и странските универзитети и имаат богато индустрија изложеност. Кампусот живот е мешавина од различни култури, региони, земји, етнички групи, вкусови, кујни, глетки и звуци што веќе маѓепсани 20.000 студенти. Разновиден и брилијантно направена програма со меѓународна методологии. Факултетот за бизнис студии - Sharda Универзитетот обезбедува развој портфолио, водени стажирање и истражувачка работа под менторство индустрија Практично искуство на однапред аналитички софтвери како SAP, SPSS, моќ, CRM и Oracle, Finacle и други аналитички алатки Факултетот за бизнис студии обезбедува изложеност на индустријата преку студиски посети и проекти Студија на случај од Харвард бизнис план Оценет од страна на Dun & Bradstreet е една од Индија водечки бизнис школи 2011 CRISIL национално оценување на Б Училиште: NCR: А На Факултетот за бизнис студии - Sharda универзитет, Акцентот е на примена ориентирана обука Широка фокус на комуникација и применети менаџерски вештини Sharda Универзитетот има штрајк со над 80 + меѓународни универзитети за програмата за размена на студенти

За да почнете со вашиот прием постапка посета www.sharda.ac.in Sharda универзитет,

Парцела бр .: 32-34,

Парк знаење - 3,

Голема Noida - 201.306

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health BScs » Гледа Health MSc » Гледа Health курс » Гледа Health Diplomas » Гледа Health Master » Гледа Health Bachelor » Гледа Certificates » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа Diplomas » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

мајстор на уметноста (новинарство и масовни комуникации)

Студии врз за студентски град Целосна July 2019 Индија Greater Noida

Оваа програма нуди специјализација во масовна комуникација на студентите кои доаѓаат од различни дисциплини. Овој курс обезбедува концептуални алатки на студентите за разбирање на тоа како критички општество е посредувана од страна на светските медиуми. Овој курс дава comprehensiv7e обука во двете технички вештини и критичка анализа на медиумите спектар. Курсот ги стимулира студентите да станат функција режисери, документарен филм одлуки, телевизиските продуценти, добрите, рекламирање креативни глави во иднина. [+]

Оваа програма нуди специјализација во масовна комуникација на студентите кои доаѓаат од различни дисциплини. Овој курс обезбедува концептуални алатки на студентите за разбирање на тоа како критички општество е посредувана од страна на светските медиуми. Овој курс дава comprehensiv7e обука во двете технички вештини и критичка анализа на медиумите спектар. Курсот ги стимулира студентите да станат функција режисери, документарен филм одлуки, телевизиските продуценти, добрите, рекламирање креативни глави во иднина.... [-]


Мајсторот на уметностите во англиски

Студии врз за студентски град Целосна 4 семестри July 2019 Индија Greater Noida

Анкети текот канонот на англиски литературни студии, како и на најновите трендови во литературата напишана на англиски јазик од сите краеви на светот. Со дополнителен фокус на педагогијата, критики и книжевната теорија овој курс ги обучува студентите да станат идни наставници, професори и критичарите ... [+]

Мајсторот на уметностите во англиски јазик

Анкети текот канонот на англиски литературни студии, како и на најновите трендови во литературата напишана на англиски јазик од сите краеви на светот. Со дополнителен фокус на педагогијата, критики и книжевната теорија овој курс ги обучува студентите да станат идни наставници, професори и критичари.

Курс Структура

Курсот е поделен во четири семестри за да се олесни интензивна предмети на систематски и структуриран начин. Учениците Мастер се, исто така, бара да се напише поединечно надзор есеи на тема по сопствен избор.... [-]


MSc

Магистер на науки во физиката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2019 Индија Greater Noida

М-р Траење на курсот е 2 години. Курсот ќе се обезбеди длабоко познавање на основите, како и последните трендови на физиката со тоа ќе ви помогне да се изгради солидна основа во оваа тема, да изберат кариера во индустријата и особено во академици или истражување. Овој курс обезбедува голем број на изборни документи како на избор на интерес на поединецот ... [+]

Магистер на науки во физика

М-р Траење на курсот е 2 години. Курсот ќе се обезбеди длабоко познавање на основите, како и последните трендови на физиката со тоа ќе ви помогне да се изгради солидна основа во оваа тема, да изберат кариера во индустријата и особено во академици или истражување. Овој курс обезбедува голем број на изборни документи како на избор на интерес на поединецот.... [-]


Магистер на науки во хемија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2019 Индија Greater Noida

Курсот е дизајниран да ги имаат во-длабочината на знаење и совладување на предметот со флексибилност и избор ... [+]

Магистер на науки во хемија

Курсот е дизајниран да ги имаат во-длабочината на знаење и совладување на предметот со флексибилност и избор.

Курс Структура

2 години диплома програма во четири семестри со 72 кредити. Студентот треба да поднесе дисертација од 10 кредити дистрибуира во 3-ти и 4-ти семестар

Подобност Дипл со PCM, биологија со 50% марки Познавање на англиски јазик за комуникација Кариера и поставеност ... [-]

Магистер на науки по математика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2019 Индија Greater Noida

Две години постдипломски курс по математика. (Четири години во случај на (Б).) Курсот е наменет за оние кои имаат склоност кон високото образование по математика. Таа, исто така ја нагласува на практичниот аспект на логично размислување и за вработување ... [+]

Магистер на науки по математика

Две години постдипломски курс по математика. (Четири години во случај на (Б).) Курсот е наменет за оние кои имаат склоност кон високото образование по математика. Таа, исто така ја нагласува на практичниот аспект на логично размислување и вработување.

Курс Структура Четири семестар се разбира, со вкупно 72 кредити. Околу 50% изборни предмети. Подобност Дипл со PCM, биологија со 50% марки Познавање на англиски јазик за комуникација Кариера и поставеност ... [-]

Master

господар на законите

Студии врз за студентски град Целосна July 2019 Индија Greater Noida

Корпоративен адвокат, дали академски или професионални, се очекува да биде надлежен да се анализира и процени правниот процес од една поширока правна perspective.The Целта на овој курс е да се учат на природата на процесот на компанијата, како инструмент на корпоративна култура. Таа е наменета за да се потенцира улогата на компанијата како индустрија творец, учесник во економската моќ и како инструмент на комерцијални промени. Овој курс има намера и понатаму да се изложуваат на сложеноста на креативноста и трговски алатки и техники вработени во процесот. Од крајната цел на секој правен процес или систем е извршување на јавниот интерес, систематско проучување на концептот на корпоративното право и неговите различни теоретски основи е потребно. Овој курс, затоа, има намера да ги запознае студентите со различни различни аспекти и алтернативни начини на формирање и работење на компанијата. [+]

Корпоративен адвокат, дали академски или професионални, се очекува да биде надлежен да се анализира и процени правниот процес од една поширока правна perspective.The Целта на овој курс е да се учат на природата на процесот на компанијата, како инструмент на корпоративна култура. Таа е наменета за да се потенцира улогата на компанијата како индустрија творец, учесник во економската моќ и како инструмент на комерцијални промени. Овој курс има намера и понатаму да се изложуваат на сложеноста на креативноста и трговски алатки и техники вработени во процесот. Од крајната цел на секој правен процес или систем е извршување на јавниот интерес, систематско проучување на концептот на корпоративното право и неговите различни теоретски основи е потребно. Овој курс, затоа, има намера да ги запознае студентите со различни различни аспекти и алтернативни начини на формирање и работење на компанијата.... [-]


господар на компјутерски апликации

Студии врз за студентски град Целосна July 2019 Индија Greater Noida

Тоа е единствениот сектор кој дава можност за двете учениците завршување на BCA, а исто така за не-компјутерски науки дипломирани студенти. Тоа ги охрабрува студентите да бидат во можност да избираат образование линија која на крајот ќе им се дозволи да изберат кариера која студентите извршуваат B.Tech & M.Tech по компјутерски науки или информатичката технологија. [+]

Самиот факт дека индустрии во Индија и во странство се поставување на студентите МЦА на редовна основа е доказ за квалитетот на курсот и на студентите.

Тоа е единствениот сектор кој дава можност за двете учениците завршување на BCA, а исто така за не-компјутерски науки дипломирани студенти. Тоа ги охрабрува студентите да бидат во можност да избираат образование линија која на крајот ќе им се дозволи да изберат кариера која студентите извршуваат B.Tech & M.Tech по компјутерски науки или информатичката технологија. Студентите тоа МЦА од нашата институција на крајот ќе стане добри програмери и други компјутерски инженери и ако тие се стави во екстра напор за време на нивниот мандат за образование.... [-]


господар на статистика (m.stat.)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години July 2019 Индија Greater Noida

Две години постдипломски курс за статистика. Курсот е наменет за оние кои имаат склоност кон високо образование во статистика. Статистика наоѓа примена насекаде и налозите степен високо потенцијал за вработување ... [+]

Мајстор за статистика (M.Stat.)

Две години постдипломски курс за статистика. Курсот е наменет за оние кои имаат склоност кон високо образование во статистика. Статистика наоѓа примена насекаде и налозите степен високо потенцијал за вработување.

Подобност Дипл со математиката / статистики со 60% марки Познавање на англиски јазик за комуникација Кариера и поставеност

Универзитетот истражување или настава работни места, тоа и банка за работни места.... [-]


господар на технологија (различни специјализации)

Студии врз за студентски град Целосна July 2019 Индија Greater Noida

M.Tech-Биотек (растително ткиво култура) M.Tech-Це (на животната средина Engg.) M.Tech-Це (структурни Engg.) M.Tech-Це (водни ресурси) M.Tech-Це (гео-информатика факултет) M.Tech-Це (Геотехнички инженеринг) диплома во CE- (Гео информатика дизајн) M.Tech-РП (вмрежување) M.Tech-РП (Софтвер Engg.) M.Tech-РП (мобилен компјутер) M.Tech-РП (сајбер безбедност) M.Tech-ЕЕЕ (Инструментација и контрола) M.Tech -EEE (електроенергетскиот систем Engg.) M.Tech-ECE (Микробранови технологија) M.Tech-ECE (VLSI технологија) M.Tech-ECE (оптички комуникација) M.Tech-ECE (Електронскиот систем Проектирање и MGT.) M.Tech-ECE (мобилните широкопојасни технологии) M.Tech-ECE (дигитална комуникација) M.Tech-ECE (дигитална обработка на сигналот) M.Tech-ECE ( Напредно мобилен широкопојасен интернет технологија) (скратено работно време) М. тек- МЕ (Машинско дизајн) М. Техника-МЕ (Prod. Индустриски и Engg.) М. Техника-МЕ (топлинска и Флуид Engg.) [+]

M.Tech-Биотек (растително ткиво култура) M.Tech-Це (на животната средина Engg.) M.Tech-Це (структурни Engg.) M.Tech-Це (водни ресурси) M.Tech-Це (гео-информатика факултет) M.Tech-Це (Геотехнички инженеринг) диплома во CE- (Гео информатика дизајн) M.Tech-РП (вмрежување) M.Tech-РП (Софтвер Engg.) M.Tech-РП (мобилен компјутер) M.Tech-РП (сајбер безбедност) M.Tech-ЕЕЕ (Инструментација и контрола) M.Tech -EEE (електроенергетскиот систем Engg.) M.Tech. во ЕЕЕ со специјализација во енергетски системи Инженеринг разбира е две години М. Техника. програма (кој се состои од четири семестри) и на Катедрата има многу енергична програма за постдипломски студии, со јак фокус на истражување и развој во енергетски системи Инженеринг. Одделот придава многу значење на учениците на својот господар, како тие го сочинуваат столбот на истражување и развој.... [-]


Videos

Sharda University

SU

SU

SU

SU