Royal College of Surgeons Ireland

Introduction

Read the Official Description

Повеќе од 200 години RCSI одигра голема улога во медицинското образование и обука во Ирска. Основана во 1784 да ги обучуваат хирурзи, денес колеџ обезбедува широко образование и обука во областа на здравството професии на додипломски и постдипломски студии на ниво.

Образование додипломски студии Медицинското училиште во RCSI е еден од водечките светски меѓународни медицински училишта и е најголемиот медицинско училиште во Ирска. Колеџот исто така, обезбедува додипломски курсеви во аптека и физиотерапија.

Постдипломска обука RCSI обезбедува постдипломски обука и образование преку своите Факултети на Радиологија, Стоматологија, Спорт & вежба медицина, Факултетот за постдипломски студии, на Институтот за лидерство и Националниот хируршки тренинг центар.

Институт за истражување На RCSI Институт за истражување е еден од ИрскаЕ водечки истражувачки центри. RCSI е посветена на вршење на високи нивоа на истражувачката дејност, да комерцијализација на интелектуална сопственост кои произлегуваат од истражувања, и на развивање на соработка врски со индустријата, образовни и истражувачки институции на национално и на меѓународно ниво.

Меѓународни Повеќе од 60 земји се претставени на RCSIЕ меѓународен студентски тело. На Академијата има силно меѓународно присуство со училиштата во Малезија, Дубаи и Универзитетот во Бахреин. На Кралскиот колеџ на хирурзи во Ирска е независна, меѓународни и прогресивен.

Гледа MSc » Гледа Health MSc »

Programs

This school also offers:

MSc

магистер по лидерство

Студии врз за студентски град Дел-студии 2 - 5 години September 2018 Ирска Dublin

Со оглед на предизвиците со кои се соочува современите организации, лидерство се појавува како еден од најважните елементи во определувањето кој ќе успее и кои ќе успеат. На лидерски квалитети ќе се прикаже ќе се утврди не само за успехот на вашата организација, но, исто така, ... [+]

магистер по лидерство

Со оглед на предизвиците со кои се соочува современите организации, лидерство се појавува како еден од најважните елементи во определувањето кој ќе успее и кои ќе успеат. На лидерски квалитети ќе се прикаже ќе се утврди не само за успехот на вашата организација, но, исто така, природата на вашата кариера траекторија. Овој м-р Лидерство програма е дизајнирана да значително да се зголеми вашето лидерство способност, така што ќе може да функционира со зголемена самодоверба и да го зголеми вашето влијание и влијание. ... [-]