University College Cork Online

Introduction

Read the Official Description

Универзитетскиот колеџ во Корк (УКЦ) е посветен на обезбедување на своите студенти се најдобро што може да биде; ветување поткрепени со своите наградуваниот наставни техники, врвни истражувања ингеренциите и долга историја на самостојно размислување од математички гениј Џорџ Бул и пошироко. Сите на УКЦ, од предавачите на административниот персонал, е посветена на поддршка на ученици, давајќи им на гориво за да ги исполни својот потенцијал и да го обликуваат светот во кој живееме. По завршувањето на програмата на УКЦ, учениците не се само работа подготвени, но светот подготвена.

ВТА и награди

Рангирана во топ 2% од универзитети во светот, врз основа на квалитетот на своите истражувања и пер почит Првите пет ѕвездички универзитет на Ирска (QS ѕвезди 2011) CWTS Лајден Пласман 2015: сега го држи 16-позиција во Европа и 52-то место во светот. U-Multirank ВТА (март 2015): УКЦ беше на врвот вршење на универзитетот на меѓународно ниво, врз основа на добивање на најголем број на бодови на "А". QS Светскиот универзитет рангови од Предмет (април 2015 година): 13 области во кој се во врвот ниво на глобално ниво и Фармација и фармакологија останатите во рамките на најдобрите 50 во светот. Единствениот Ирски универзитет за да се додели на Универзитетот на годината од страна на Сандеј тајмс четири пати, вклучувајќи го и оној во 2016 година.

Онлајн Програми за завршено

УКЦ е онлајн програми се развиени за да се обезбеди и за учење и истражување предводени од практични-базирани да им даде на студентите на вештини и доверба што треба да се успее во реалниот свет на животната средина.

Дипломиран медицински сестри и здравствени Подобрување на квалитетот на

Онлајн Дипломиран медицински сестри и здравство програма за подобрување на квалитетот од УКЦ нуди регистрирани медицински сестри и акушерки флексибилни средства да го совладате основните принципи на нега од клучно значење за денешната старечки пракса, обезбедување на потребните истражувања предводени и практични вештини кои им се потребни за да се успее во реалниот свет поставување на грижата за пациентот.

М-р медицински сестри и здравствени Подобрување на квалитетот на

На онлајн магистер медицински сестри и здравство програма за подобрување на квалитетот од УКЦ нуди регистрирани медицински сестри флексибилно средство за развој на вештини потребни за да напредува во попросперитетна и исполнување на лидерски улоги. А клучен дел од програмата е развој на вештини за критичко оценување и иновации во клиничката пракса. Специјален тим на предавачи помага да ги негува овие вештини, кои се клучни за оптимизирање на студии и, во крајна линија, овозможувајќи им на успешни ученици да ги искористат предностите од многуте можности за квалификувани медицински сестри на глобално ниво.

Мајстор за јавно здравство

Онлајн Мајстор за јавно здравство нуди потребните докази врз основа теорија и реалниот живот примена на јавното здравство да им даде на студентите на практични вештини и доверба потребни за да се направи разлика за здравствените проблеми на населението.

Магистер по здравје

Магистер по безбедност и здравје од УКЦ зема уникатно интегриран пристап кон здравјето и безбедноста, истражување на психолошките фактори заедно со повеќе традиционалните физички фактори на ризик, за да им помогне на учениците да развијат стратегии за да ги исполни потребите на модерна работното место. Ова 100% онлајн програма обезбедува флексибилен начин за студентите да се стекнат со потребните истражувања предводени и практични вештини кои им се потребни за да се развие својата кариера во мулти-индустрија и мултидисциплинарен областа на трудот.

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Online MSc » Гледа Health MSc » Гледа Health Master »