University of L'Aquila

Introduction

Read the Official Description

Основан во 1952 година и се наоѓа во Акила , административниот центар на регионот Абруцо , нашиот Универзитет е јавна наставна и истражувачка институција која нуди широк спектар на академски програми, вклучувајќи биотехнологии, науки, економија, инженерство, образование, хуманистички науки, медицина, психологија , и спортски науки. Со седум одделенија , Универзитетот во Аквила нуди над 18.000 студенти запишани на 64 степени (поделени меѓу прво и второ ниво), осум програми за докторски студии, специјализирани училишта, специјализирани магистерски курсеви и стручни курсеви. Многу од членовите на своите истакнати факултет од околу 600 професори и истражувачи доби меѓународно признание и се сметаат за лидери во своите области на истражување.

Универзитетот во Аквила , како една од нејзините стратешки цели, ги поставува интернационализацијата на наставата, главно базирана на мобилност на наставници и студенти и на воспоставување на меѓународни курсеви за настава формирани во соработка со странски универзитети. Овие курсеви обезбедуваат интегрирани наставни програми и стратегии за мобилност на учениците кои овозможуваат реципрочно препознавање на заслужените кредити во рамките на курсот. Студентите запишани во овие курсеви треба да спроведат утврдени алтернативни периоди за студирање во рамките на Универзитетот во Аквила и неговите странски универзитетски партнери.

Меѓународен степен курсеви им овозможи на студентите да добијат двојно, повеќе или заеднички степени. Со двојни и повеќекратни степени, ние значи дека по завршувањето на курсот, студентот ќе добие диплома од Универзитетот во Аквила и диплома од странски универзитети каде што ги извршувал утврдените периоди на студирање кои заработуваат потребни кредити. Заеднички степен, наместо тоа, е еден степен издаден од универзитети кои официјално се договориле и воспоставија заеднички курс за меѓународно образование.

Некои од нашите курсеви се одржуваат целосно на англиски јазик, додека други нудат одредени единици на англиски јазик ако се запишани странски студенти.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • италијански

Види магистерски студии » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

Master

господар 's степен во економијата и финансиите администрација

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер на науки во менаџмент Економија и финансии [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

Одбори на учењата и наставниците на курсот Анализа и управување со трошоците - Mandanici Франческа Јавен Сметководство - Giulietti Валтер Меѓународниот Сметководство - Pisani Микеле Законот за индустриски односи - Lambertucci Пјетро Право на ЕУ - Фабрицио Полити - Pulsoni Пјетро Законот за стечај - Луиџи D'Orazio Индустриски закон - Греко Франческо Регионалните и локалните власти - Фабрицио Полити - Џовани ди Pangrazio Законот за данок - Dagnino Алесандро Дисциплини договор - Маринели Фабрицио - Cervale Марија Кристина Економетрија - Triacca Умберто Брокерски економија - Мори Margherita Економија на меѓународната трговија - Џузепе Пејс Труд Економија - Tironi Франческа Економија на локална самоуправа - Фиорино Надја Економијата и буџетот групи - Berti Фабрицио Економија и финансии на децентрализирана власт - Фиорино Надја Економија и менаџмент на услугата компании - Taccone Loredana Економијата и политиката за локален развој - Mastronardi Џовани Економија и политика на европска интеграција - Марсела Mulino Индустриска економија - Valente Марко Меѓународниот индустриска економија - Iapadre Pasquale Lelio Меѓународниот применета економија (применета меѓународна економија) - Iapadre Pasquale Lelio Монетарна економија - Giallonardo Луиза Корпоративни финансии II - Темпо Роберта Меѓународно трудово право (Закон меѓусебна индустриски односи) - Дел Векио Лина Труд, економија - (Труд Економија) - Tironi Франческа Управување со организациски мрежи ((заедничко планирање и управување со организациски мрежи) - Biggiero Лусио... [-]

господар во телекомуникацискиот инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер по телекомуникациски инженеринг [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети École Centrale de Nantes (Франција) École Polytechnique de l'Université de Nantes (Франција) École Polytechnique de l'Université Grenoble 1 (Франција) Универзитетскиот политехнички универзитет во Ница Софија Антиполис (Франција) ENSEA - École Nationale Superieure de l'Électronique et де сед апликации, Cergy (Франција) Supélec, Париз (Франција) Universitat Politeccnica de Catalunya, Барселона (Шпанија) Универзитетот во Нант (Франција) Универзитетот Џозеф Фурие - Гренобл (Франција) Универзитетот во Ница Софија Antipolis (Франција) Универзитетот Париз-Sud (Франција) Универзитетот Тулуз III Пол Сабатиер (Франција) Модули Напредни и софтверски дефинирани мрежи Антени и Микробранови / Антена Е Микронде Комбинатори и криптографија Безжични комуникации / Comunicazioni Wireless Дигитална обработка на сигнали и мултимедија Дигитални електронски системи 1 / Елетроника Dei ​​Sistemi Digitali 1 Влијание врз животната средина на ЕМ полињата / Impatto Ambientale Dei Campi Elettromagnetici Лабораторија за SDR, SDN и IoT Ниво на англиски јазик B2 / Lingua Inglese B2 Математичка физика 2 Електромагнетски дизајн / Методи Ди Прогетационизам Елетромагнетика Мерси sui Системи за телекомуникации / мерења за телекомуникациски системи Моделирање и контролирање на телекомуникациите / Моделирање и контрола на комуникациските мрежи Нанофонијата / Нанофотиница Мрежа за оптимизација Фотонски мрежи Размножување и моделирање на комуникациските канали Вградени системи / системи вградени Telerilevamento / Remote sensing Дигитални комуникации / Број на броеви [-]

Магистер по математика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер по математика [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети Брно Универзитетот за технологија (Чешка) Гдањск универзитет за технологија (Полска) Иван Франко Националниот универзитет на Лавов (Украина) Универзитетот во Шлезија (Полска) Модули Напредна анализа / Напредна анализа Напредно Нумеричка анализа Напредна алгебра / алгебра супериор Биотехматика Комбинатори и криптографија Didattica Della Matematica / Фондација и методологија на математичкото образование Фондацијата и методологијата на образованието по математика Основање на математика Риманска геометрија / геометрија Риманијана Напредна геометрија / геометриска претпоставка Компјутерска лабораторија со високи перформанси и апликации за диференцијални равенки Кинетички и хидродинамички модели Математичка економија и финансии Математичка динамика на течности Математички модели за колективно однесување Математичка физика 1 Математичка физика 2 Модерната физика Нумерички методи за диференцијални равенки Веројатност и Стохастички процеси / Пробибилност и процеси Стокастици Стохастички модели и апликации стохастички процеси Временска серија и предвидување / временска серија и предвидување [-]

Магистер по математичко инженерство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер по математичко инженерство [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети Universitat Autónoma де Барселона (Шпанија) Односи со јавноста Хамбург (Германија) Gda? Sk Универзитет за технологија (Полска) Универзитетот во Ница Софија Antipolis (Франција) Брно Универзитетот за технологија (Чешка) Gda? Sk Универзитет за технологија (Полска) Иван Франко Националниот универзитет на Лавов (Украина) Универзитетот во Шлезија (Полска) Модули Буквар во механика Вовед во механиката на континуумот Напредна анализа I / Analisi Superiore I Применети парцијални диференцијални равенки Биотехматика Комбинатори и криптографија Комплексна анализа Компјутерско моделирање и симулации на биомолекули / Компјутерско моделирање и симулации на биомолекули Континуум механика и термодинамика Системи за контрола / системи за контрола Електронски уреди / Dispositivi Елетроничари Динамички системи и бифуркациона теорија Англиски како странски јазик (ниво Б2) Функционална анализа во применета математика и инженерство Компјутерска лабораторија со високи перформанси и апликации за диференцијални равенки Интензивна програма Кинетички и хидродинамички модели Математичка економија и финансии Математичка динамика на течности Математички модели за колективно однесување Математички модели во животот и општествените науки Механика на цврсти материи и материјали Математички модели за колективно однесување / Методи Математики деи Фенемени Коллеттиви Nanophotonics Дизајн на мрежа / мрежен дизајн Оптимизација на мрежата Нумерички методи за линеарна алгебра и оптимизација Оптимизациски модели и алгоритми Паралелни компјутери Принципи на структурна и клеточна биохемија / Принципи на структурната и клеточна биохемија стохастички процеси системи и биологија Системи... [-]

Магистер по Физика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер по физика [+]

Магистрирал по физика нуди две различни наставни програми кои овозможуваат специјализација во четири различни полиња, одразувајќи ги главните истражувачки интереси и професии на факултетот на факултетот кој работи во истражување на физиката:

Физика на животната средина и метеорологија Физика на кондензирана материја: фундаментална наука и нанотехнологија Вселенска физика Физика и астрофизика на елементарните честички Ниво ... [-]

Магистерски степен во компјутерски науки и инженерство автоматски

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер на науки во компјутерско инженерство и автоматика [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

интернационализација

Се разбира со меѓународните наставни програми

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

поврзани универзитети École Centrale де Нант (Франција) Екол Политехник de l'Универзитетот Гренобл 1 (Франција) Екол Политехник de l'Универзитетот во Нант (Франција) Екол Политехник Универзитетскиот де Ница Софија Antipolis (Франција) ENSEA - Ecole Nationale Superieure de l'Electronique et де сед апликации, Cergy (Франција) Supelec, Париз (Франција) Универзитетот во Нант (Франција) Универзитетот Џозеф Фурие - Гренобл (Франција) Универзитетот во Ница Софија Antipolis (Франција) Универзитетот Париз-Sud (Франција) Универзитетот Павле III Sabatier Тулуз (Франција) Тип на безбедноста ... [-]

Магистерски степен во областа на инженерството управување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Во текот на студиите во управување со Инженеринг е во можност да се исполнат продолжува и значителна еволуција на улогата на инженер се повеќе се повикани да извршуваат за управување и контрола на производството и организациски процеси. [+]

Во текот на студиите во управување со Инженеринг е во можност да се исполнат продолжува и значителна еволуција на улогата на инженер се повеќе се повикани да извршуваат за управување и контрола на производството и организациски процеси.

па затоа на курс на студии во управување со Инженеринг програма е наменета за обука на професионалци во можност да работат во ситуации каде што технички и технолошки прашања се поврзани со економски, финансиски и организациски, обезбедување на целосен поглед на обезбедување на постојаност на технологија со бизнис стратегии.... [-]


магистратура во биологијата и управувањето на екосистемите на животната средина

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер на науки во животната средина биологија и менаџмент на екосистемите [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

интернационализација

Курс програма со меѓународните

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

поврзани универзитети Université Клод Бернард Лион 1 (Франција) [-]

мајстор во компјутерски науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Степен Магистер по компјутерски науки [+]

Ниво

господар

ВРЕМЕТРАЕЊЕ

2 години

Часовите се одржа во

L'Aquila

Типологија за прием

Отворете прием со оценување на личните способности и вештини

Интернационализација

Степен разбира со меѓународни наставни програми

Јазик

Англиски

Наставни методи

Предавања и семинари

Партнерските универзитети Mälardalen Универзитетот (Шведска) Слободниот Универзитет во Амстердам (Холандија) Универзитетскиот политехнички универзитет во Ница Софија Антиполис (Франција) Amrita Vishwa Vidyapeetham (Amrita Универзитетот, Индија) Модули Напредни модели за софтверско инженерство Напредно софтверско инженерство ориентирано кон сервиси Напредни софтверски архитектури Апликација за Диспозитивни производи / развој на мобилни апликации Architettura degli Elaboratori II Автономни мрежи Автономни софтверски и сервис инженеринг Биг податоци модели и алгоритми Биоинформатика / Биоинформатика Компјутерска разузнавање Анализа на податоци и одлука со помош на податоци Опис Логика и веб онтологии Дистрибуирани системи и веб алгоритми Анализа на финансиски податоци и одлуки засновани на податоци за инвестициите Основи на компјутерски науки II / Fondamenti dell'informatica II Informatica forense / Computer forensics Вчитување информации Информациони системи и мрежна безбедност Лабораторија за интелигентни системи и роботика Машинско учење Модел-погоден инженерство и формални методи Модели и алгоритми за финансиска поддршка / модели и алгоритми за финансиско управување Дизајн на мрежа / мрежен дизајн Network Design / Progetto di Reti методологии за истражување Reti di Calcolatori Evolute / Напредни компјутерски мрежи Процес и операции распоред / распоред на процеси и операции Мрежни системи и апликации / Системски апликации и апликации Софтверски архитектури и инженеринг за квалитет Свилупо Веб Аванзато / Напредно Веб развој Teoria dei Linguaggi / Теорија на јазици Teoria dell'Informazione / информатичка теорија веб... [-]

степен во електротехниката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

На електрична енергија е во форма традиционално се користи за пренос на енергија со ефикасност уште ненадмината во споредба со други енергетски носители. Неговиот ланец, која се состои во производството, преносот, дистрибуцијата и користењето на енергијата, допирање на теми и области на активност опфаќа основните стратешко значење за овој ден. [+]

На електрична енергија е во форма традиционално се користи за пренос на енергија со ефикасност уште ненадмината во споредба со други енергетски носители.

Неговиот ланец, која се состои во производството, преносот, дистрибуцијата и користењето на енергијата, допирање на теми и области на активност опфаќа основните стратешко значење за овој ден.

На електро-инженер кој се формира е експерт во овој сектор со соодветни вештини за да се соочи со повеќето нови прашања на нашето време секогаш обезбедување на иновативни и одржливи решенија и еко-пријателски.... [-]


степен во електротехниката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Електрониката беше ѕвезда на индустриската револуција на последните триесет години. Магистер на науки сака да им даде основа за развој на технологии на микро и нано-електроника на дваесет и првиот век. [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

Електрониката беше ѕвезда на индустриската револуција на последните триесет години.

Магистер на науки сака да им даде основа за развој на технологии на микро и нано-електроника на дваесет и првиот век.... [-]


степен во хемиски инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Магистер на науки во хемиски инженеринг [+]

ниво

Магистратура

Животниот век

2 години

седиште

Аквила

Тип на пристап

Слободен пристап со проценка на лични подготовка

јазик

Италијански (англиски јазик за некои предмети, ако тие се запишани странски студенти)

Испорака на владата

конвенционалните

модули Анализа на хемиски инженеринг системи Принципи на Биохемиска Инжинерство Безбедноста во дизајнот на процесот на растенија биоматеријали Површина хемија и interphases Динамика и контрола на хемиски процеси Принципи за Хемиски факултет II хемиски реактори Прочистување на течни и гасни отпадни води Основи на биолошки индустрија Процес Основи на биолошки индустрија Процес Апарати Биохемиска индустриски и животната средина Хемиски постројки II Англиски јазик Б2 Наука и технологија на материјали II хемиската индустрија Корозија и заштита од корозија Лабораторија за Хемиски факултет [-]

степен по механички инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија L'Aquila

Традиционалните слика во поглед на изработка, улогата на машински инженер е постојано се развива и не знае за криза, бидејќи тоа е тесно поврзано со некои од основните потреби на општеството и бизнис: ракување со стоки и услуги, производство на енергија, развојот на индустриски производи . [+]

Традиционалните слика во поглед на изработка, улогата на машински инженер е постојано се развива и не знае за криза, бидејќи тоа е тесно поврзано со некои од основните потреби на општеството и бизнис: ракување со стоки и услуги, производство на енергија, развојот на индустриски производи .

Можностите за вработување

Производствени индустрии, индустриска автоматизација, роботика и специјални градежни машини.... [-]


Videos

...da #UnivAQ verso il mondo