University of Verona

Introduction

Read the Official Description

УНИВЕРЗИТЕТ

University of Verona е посветен на иновации и одржување на висок квалитет на своето учење и истражување. Институцијата има 22.000 ученици, а 1.500 наставен и не-наставен кадар посветени на континуиран процес на раст и развој на човечки, структурни и финансиски ресурси. Универзитетот има силни врски со локалната заедница и гледа кон иднината преку постојано зајакнување на врската помеѓу понудените курсеви и светот на работа. Во блиска иднина, една од главните цели на Универзитетот е да продолжи со својата програма за градење, со цел да создаде подобрена и добредојдена средина.

МЕЃУНАРОДНА

University of Verona поттикнува меѓународната мобилност преку мрежа на интегрирани услуги кои им се нудат на професори, научници, пост-доктори, доктори на науки и студенти кои доаѓаат од странство.

Изберете го вашиот профил и пронајдете ги сите информации и услуги посветени на вас.

Канцеларија за прием

За студентите кои не се во ЕУ кои живеат во странство , Меѓународната студентска биро може да помогне во пререгистрацијата на универзитетот преку амбасади, регистрации, запишувања и можни промени во програмата.

Пред претходно да се запишете во Италијанска амбасада или конзулат, студентите кои не се членки на ЕУ кои престојуваат во странство треба да проверат дали има достапни места во програмата (-ите) за кои се заинтересирани. Види Манифестот Дегли Студи на нашата веб страница.

За сите студенти (кои не се членки на ЕУ, ЕУ и Италија) кои поседуваат квалификација стекнати надвор од Италија , Меѓународната студентска бина обезбедува информации по електронска пошта и лично (по назначувањето) и управува со барања за еквивалентност за квалификација со проверка на доставената документација (декларации за вредност и дипломирани сертификати кои се преведени и легализирани од страна на Италијанската амбасада во земјата која го издала сертификатот).

Меѓународната студентска биро исто така ги прифаќа и раководи барањата за валидација на странски дипломи ("equipollenza") во текот на годината од јануари до април.

This school offers programs in:
  • Англиски
  • италијански

Види магистерски студии » Гледа Health Master »

Programs

This school also offers:

Master

Masters in Mathematics

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

[+]

.

.

Практиканти Поддршка на студентите Школарина Други бенефиции [-]

Магистер по меѓународна економија и бизнис менаџмент

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

На University of Verona нуди во својата Виченца филијала две години мајстори во меѓународна економија и бизнис менаџмент, кој е целосно предава на англиски јазик. Мастерс има за цел да ги обучи постдипломски студенти во областите како што се меѓународната економија, меѓународниот бизнис менаџмент и меѓународното право. [+]

Магистер по меѓународна економија и бизнис менаџмент

На University of Verona нуди во својата Виченца филијала две години мајстори во меѓународна економија и бизнис менаџмент, кој е целосно предава на англиски јазик.

Мастерс има за цел да ги обучи постдипломски студенти во областите како што се меѓународната економија, меѓународниот бизнис менаџмент и меѓународното право. Математички техники за оптимизирање на менаџментот на фирмите исто така се опфатени.... [-]


Магистер по молекуларна и медицинска биотехнологија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

Програмата Магистер по молекуларна и медицинска биотехнологија обучува експерти со високо ниво на стручност способни да планираат и да водат анализи и истражувачки активности, експериментални и технолошки истражувања, истражување и развој во биотехнологијата, со посебен осврт на биомедицинската област. [+]

Магистер по молекуларна и медицинска биотехнологија

Програмата Магистер по молекуларна и медицинска биотехнологија обучува експерти со високо ниво на стручност способни да планираат и да водат анализи и истражувачки активности, експериментални и технолошки истражувања, истражување и развој во биотехнологијата, со посебен осврт на биомедицинската област. Специфичните цели имаат за цел да им обезбедат на студентот, исто така, преку значајна лабораториска пракса, со следното:... [-]


Мајстори во компаративни европски и неевропски јазици и книжевности

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

Магистрирал во компаративни европски и неевропски јазици и литератури (LM 37) има за цел да им обезбеди на студентите со високо квалификувани формирање, во компаративна перспектива, во областа на петте изучува јазици - француски, англиски, руски, шпански, германски - и на нивната литература. [+]

Магистер по компаративни европски и неевропски јазици и литература

Магистрирал во компаративни европски и неевропски јазици и литератури (LM 37) има за цел да им обезбеди на студентите со високо квалификувани формирање, во компаративна перспектива, во областа на петте изучува јазици - француски, англиски, руски, шпански, германски - и на нивната литература. Освен тоа, јазичното и литературното знаење на учениците ќе се прошири и на вон-европските варијанти на овие јазици и култури (во евро-медитеранските, евро-американските и постколонијалните области). Затоа, курсот треба да се отвори на светска соработка во областите на формирање, истражување и културно претприемништво. Во овој поглед, почнувајќи од 2017/2018 година, магистрирал LM37 се одлучи за интернационализиран статут со наставна програма која ќе се одржи целосно на англиски јазик. Овој степен се квалификува како високо меѓународно ориентирана програма, отворање кон светот и промовирање на запишување на не-италијански јазик студентите.... [-]


мајстори во лингвистиката

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

[+]

Како да се аплицира [-]

Мајсторите за економија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Италија Verona

[+]

меѓународните партнери Програма

Задолжителни предмети:

[-]

Videos

Keywords of your Future

Contact

Адреса, линија 1 Verona University, Via dell'Artigliere 8
37129 Verona, Veneto, Италија