Vancouver School of Theology

An affiliate of the University of British Columbia

Introduction

Read the Official Description

ДЕНОМНАТИВНИ ИНСТИТУЦИИ

Vancouver School of Theology е дел од теолошко образование во Британска Колумбија повеќе од 100 години - богата, пионерска традиција по која ќе се гради. Ние сме директен потомок на голем број на деноминациски институции основани во Ванкувер со текот на годините.

Основната работа на нашето училиште е да ги подготви студентите за заедничко министерство и лидерство.

ДАЛИ ЗНАЕШЕ ...

 • Во VST меѓународни студенти плаќаат иста стапка на школувањето како канадски студенти?
 • VST се наоѓа на кампусот на Univesrity на Британска Колумбија. Ние сме блиску до океанот, плажите, многу рекреативни и уметнички активности и живееме во умерена клима.
 • Постојат голем број на достапни опции за сместување на и во близина на кампусот?

ИНДИГЕНОСНИ СТУДИИ

Школата го воспостави своето партнерство со Првите нации пред повеќе од 30 години и ги нуди иновативните министерства за внатрешни работи М.Див. Степен програма со проширување, достигнувајќи до Западна Канада и Пацификот Северозапад и Хаваи во САД

ИНТЕРЛЕЛИЗИСКИ СТУДИИ

Во 2010 година, VST воспостави Меѓурелигиски студии, со нови курсеви и програми кои ги учат учениците да се вклучат со други верски традиции за доброто на светот што Бог го сака.

ВИЗИЈА

Vancouver School of Theology е повикан да се едуцираат и да се формираат внимателни, ангажирани и дарежливи христијански лидери.

НАШИТЕ ТЕОЛОШКИ ФОНДАЦИИ

 • Бог ги повикува луѓето од и од целиот свет да бидат благослов за сето создание.
 • Бог откриен во историјата на Израел и во Исус Христос, нè повикува да размислуваме заедно со традицијата заради сегашноста и иднината.
 • Ние ги исполнуваме Божјите имиња кај нашиот ближен и во сето создание.

МИСИЈА

Образование во VST поканува:

 • Верно распознавање на барањата на христијанската служба.
 • Ригорозен ангажман со христијанската традиција и современото учење.
 • Гостоприемна и почитувана соработка со домородните духовни и други култури и верски традиции за доброто на сето создание.

ВРЕДНОСТИ

Како заедница на верата, ние се обврзуваме:

 • Богословско образование (теолошки, библиски, пастирски, етички, историски, домородните и меѓуверски студии) и формирање за процут на Божјиот народ.
 • Инспиративни животи на остроумното христијанско учење во и надвор од оваа заедница.
 • Почитување на достоинството на секоја личност.
 • Учење и стипендија се преземаат со внимание и отвореност.
 • Поттикнување на пророчки говор и само акција за љубовта и благосостојбата на создавањето.

ЦЕЛИ

 • Зголемете ја нашата посветеност на едукација и формирање студенти кои вршат работи на трансформативно раководство, додека продолжуваат да ги поддржуваат постојните програми ориентирани кон истражување.
 • Инспирира извонредност во учењето и учењето за Божјиот народ и го споделува тоа учење на повеќе места.
 • Развивајте ги нашите односи со деноминации кои во моментов нè поддржуваат и продолжуваат екуменската експанзија, локално и меѓународно.
 • Зголемете го нашиот капацитет да ги користиме информатичките технологии за настава, истражување и програмирање со различни надворешни публика.
 • Изградете ја репутацијата на VST и негувајте поголема заедница на врски, на пример, со домородните народи, другите верски традиции, UBC, колеџи од соседството.
 • Зајакнување на нашето регрутирање на апликанти од "прв избор" од Канада, северозападниот дел на Пацификот и да привлече ученици од различно потекло.
 • Направете долгорочна финансиска сила, стабилност и доверба во училиштето со одговорно раководство.
 • Подобрување на полно работно време факултет преку намерно регрутирање и задржување, да се надополнуваат нашите сегашни факултет.
 • Одржување и развивање на персонал, факултет и одбор кој ентузијастички ја поддржуваат визијата и мисијата на училиштето.
This school offers programs in:
 • Англиски

Гледа MA » Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:


Господар на Божество / Господар на Божественоста преку продолжување

Комбинирани студии: во студентски град и он-лајн студии Целосна Дел-студии 3 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

Мајстор на Божество и мајстор на Божество со проширување, програми за образование се за оние кои бараат академска програма со практични апликации во рамките на кои да се истражуваат длабочината на нивната вера и да се подготви за различни јавни и пастирски министерства. Програмата "Господар на божественоста" на VST е прифатена за координација од англикански, обединети и пресвитеријански деноминации во Канада и од Презвитеријанската црква во Соединетите Американски Држави. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Господар на божественоста, и мајстор на Божественоста со проширување, програми за образование се за оние кои бараат академска програма со практични апликации во рамките на кои да се истражуваат длабочината на нивната вера и да се подготви за различни јавни и пастирски министерства. Програмата "Господар на божественоста" на VST е прифатена за координација од англикански, обединети и пресвитеријански деноминации во Канада и од Презвитеријанската црква во Соединетите Американски Држави. Многу други деноминации ја прифаќаат целата или дел од оваа програма, иако некои од нив бараат најмалку една година во нивните деноминациони училишта. Студентите треба да проверат со нивната деноминација за одредени барања за координација.... [-]


[+]

[-]

MA PPL во духовна грижа

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Канада Vancouver

Концентрацијата во духовна грижа е наменета за оние кои имаат намера да ги извршуваат професиите како духовен персонал во установи како што се здравствените установи, затворите и воспитно-поправните установи. Оваа специјализација е дизајнирана да биде во синхронизација со стандардите на ПК провинциски владини рамки, како и барањата на Канадската асоцијација за духовна заштита. Во рок од 24 месеци студентите можат да ги исполнат барањата на стандардите за ПС за духовен здравствен работник. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Концентрацијата во духовна грижа е наменета за оние кои имаат намера да ги извршуваат професиите како духовен персонал во установи како што се здравствените установи, затворите и воспитно-поправните установи. Оваа специјализација е дизајнирана да биде во синхронизација со стандардите на ПК провинциски владини рамки, како и барањата на Канадската асоцијација за духовна заштита. Во рок од 24 месеци студентите можат да ги исполнат барањата на стандардите за ПС за духовен здравствен работник. Дополнителна Напредна единица и престој се бара од CASC за сертификација како специјалист. Овие се вообичаено завршени по дипломирањето.... [-]


Господар на теологијата (Th.M)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 3 - 10 семестри January 2019 Канада Vancouver + 1 more

Господар на теологијата степен е пост-дипломски степен дизајниран да обезбеди на студентот со напредно разбирање на една област или дисциплина во рамките на општиот контекст на теолошки студии, како и развој на истражувачки методи и ресурси соодветни на област или дисциплина избрани. [+]

Преглед на програмата

Господар на теологијата степен е пост-дипломски степен дизајниран да обезбеди на студентот со напредно разбирање на една област или дисциплина во рамките на општиот контекст на теолошки студии, како и развој на истражувачки методи и ресурси соодветни на област или дисциплина избрани.

Програмата може да послужи за подготовка на студентот за понатамошно додипломско образование на докторско ниво, подготовка за некои форми на настава, научно зајакнување на министерската пракса или дисциплиниран фокус во областа на теолошката студија за личен интерес. Достапни се два студиски струи:... [-]


ма во јавното и пастирското раководство

Студии врз за студентски град January 2019 Канада Vancouver

Мајсторите на уметностите во јавното и пасторалното лидерство ги препознаваат видовите лидери кои се потребни за менување на природата на христијанските заедници и ги поддржува лицата кои се вклучени во различни форми на лидерство, од собранија до социјално претприемништво, верски социјални услуги, невладини организации, базирани развој, услуги за медијација и иницијативи за правда базирани на заедницата. [+]

ПРЕГЛЕД НА ПРОГРАМАТА

Мајсторите на уметностите во јавното и пасторалното лидерство ги препознаваат видовите лидери кои се потребни за менување на природата на христијанските заедници и ги поддржува лицата кои се вклучени во различни форми на лидерство, од собранија до социјално претприемништво, верски социјални услуги, невладини организации, базирани развој, услуги за медијација и иницијативи за правда базирани на заедницата. Единствена специјализација во Spiritual Care ги подготвува студентите за различни министерства за chaplaincy (види MAPPL во описот на програмата за духовна нега).... [-]


Мајстор на уметноста во домородните и меѓурелигиски студии (MAIIS)

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

Vancouver School of Theology продолжува со долгогодишното партнерство со заедниците на првите нации и нејзините партнерства со меѓурелигиски заедници, со цел да се овозможи магистрирал во домородните и меѓурелигиските студии. [+]

Преглед на програмата

Vancouver School of Theology продолжува со долгогодишното партнерство со заедниците на првите нации и нејзините партнерства со меѓурелигиски заедници, со цел да се овозможи магистрирал во домородните и меѓурелигиските студии.

Цел

Целта на овој степен е да им обезбеди на студентите можност да се вклучат во истражување и пишување во контекст каде три главни монотеистички верски традиции ги исполнуваат традициите на северноамериканските домородци и обратно. Степенот ќе ги подготви учениците да учествуваат во повеќе плуралистички свет и да ги опремат за да се соочат со предизвиците на религиозната разновидност.... [-]


мајстор на уметноста во теолошки студии

Студии врз за студентски град Целосна Дел-студии 2 - 7 години January 2019 Канада Vancouver + 1 more

[+]

Интегративни студии - избор на генералист, оваа концентрација овозможува изучување во сите горенаведени области и го подготвува степенот на носителот со широка база на знаења во теолошките студии.

Дипломиралката на програмата MATS во VST ќе биде опремена и подготвена да оствари призвук на теолошка стипендија:

Покажете господарско ниво познавање на теолошките дисциплини, Опишете ги главните теми во теологијата и да се вклучите во теолошки размислувања за избрани теми и теми Да се ​​применат соодветни херменевтички методи за да се постигне воведната интерпретација на библискиот текст во нејзиниот антички контекст и современите контексти Анализирање на историските податоци и демонстрирање на историографско разбирање со користење на соодветни вештини, како што се користење на материјали од примарен и секундарен извор Покажете ја воведната ниво на свест за содржината, методите, прашањата и контекстите на меѓурелигиските студии и домородните студии Во дисциплината на концентрација на ученикот се идентификуваат основните работни концепти во критичната и конструктивната студија на дисциплината, предлагаат дискусија за основната содржина на дисциплината и распоредуваат вештини за истражување што се доволни за да ја претстават основната содржина на таа дисциплина За концентрација на интегративните студии, демонстрирајте средно познавање на содржината, методите, прашањата и контекстите на две или повеќе теолошки дисциплини и способност да направите компаративни и интегративни пресуди помеѓу или помеѓу избраните полиња Покажат познавање на јасна и ефикасна комуникација во устни и писмени форми, изработка на логичен аргумент, изработка на информирани пресуди за сложени прашања и употреба на соодветни конвенции за стил за... [-]

Contact

Адреса, линија 1 6015 WALTER GAGE ROAD
Vancouver, British Columbia, Канада