Pan Africa Christian University

Introduction

Read the Official Description

PAC Универзитетот

PAC универзитет е лидерство Универзитетот на избор, основана од страна на Комисијата за високото образование во Кенија.

Тоа е космополитски институција за високо образование со студентите, вработените и факултетот составен од народите во Африка и во светот. Нашата различност ви нуди единствена платформа за проширена светоглед преку здравата социјалните интеракции.

PAC Универзитетот нуди погодна средина за предавање и учење, кој го прави студирањето забавен и интерактивен и создава дом далеку од дома за нашите студенти.

Нашите наставниот кадар се состои од двете локални и меѓународни факултет, кои се високо обучени од реномирани институции во светот. Преку нивната напорна работа и персоналните внимание, тие ќе ви ментор за да стане лидер Бог одредил да биде.

PAC универзитет е повеќе од една академска институција. Секое искуство е намерно дизајнирана да понуди сеопфатен пристап кон развој на лидерството.

Академско искуство ќе се состане со духовниот и екстра-наставни искуства да се направи совршен спој што претставува збогатување на животната средина ПОК Универзитетот.

НАШАТА ВИЗИЈА:

Да се ​​биде светски христијански универзитет, се карактеризира со висок квалитет, трансформација и вредност врз основа на-образование.

Нашата мисија:

Да се ​​развие трансформативниот побожните христијански лидери преку обука, истражување и иновации за служба на Бога во Црквата и во заедницата.

Нашите основни вредности

  1. Извршување на вистината и морален интегритет 2. Истакнувајќи ја важноста на лица 3. Меѓусебното почитување и соработка за разновидна заедница ПОК е 4. Приоритет и се фокусира на библиски и духовна формирање 5. Важноста на обука во содржина, структура и процесот 6. Извонредност во работа, духовна прошетка и услуги меѓу студентите, факултет и кадар 7. Влевајќи вредности слуга раководство меѓу студентите, факултет и кадар

Нашите основни обврски

  1. акцент на квалитетот на практично искуство и развој на лидерството 2. Заедница на верата од различни култури прифаќање мисија и изјава на верата 3 ПОК е. квалитетот на наставата и потпирајќи 4. Вработување на високи перформанси професионален персонал 5. Информатичката технологија 6. Стратешко планирање и проценка 7. За односи со јавност на општеството преку различни комуникациски средства во изградба на стратешки сојузи и промовирање на потрагата по вистината, љубовта и правдата 8. Истражување и стипендии во решавањето на важни социјални прашања 9. Служба на заедницата со тоа што се водечки христијански ресурсен центар за општеството

Нашите цели:

  1. Да обезбеди обука на универзитетско ниво во високото образование за христијанската вера и пракса; Да се ​​подготват за црквите во Африка: зрели, обврски, и лидерите на совеста министерски да се служат со надлежност во службите во Црквата; 2. Да им овозможат на студентите за христијански сервис во позициите на лидерство и активност во различни христијански министерства и секуларна занимања; 3. Да се ​​развие и да пренесуваат знаења и вештини преку истражување и обука на универзитетско ниво; 4. За уште повеќе да се зачува, развој, производство, обработка, пренос и ширење на знаењето, и тоа да се стимулира духовниот, верски и интелектуалниот живот и културен развој на Кенија и Африка во целина; 5. Да играат ефективна улога во развојот и проширувањето на Африканската црква и нејзиното раководство.

Поточно, ние желба да се развие во секој ученик:

  1. А енергична, расте однос со Бога; 2. Еден звук евангелски теолошка основа, врз основа на разбирање на историската позадина и контекстот на Библијата, соодветна методологија на библиска интерпретација и чувствителност на Светиот Дух; 3. Интелигентен посветеност на пожртвувано им служи на Бога, црквата и на светот според подароци Бог ги дал.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа Postgraduate Diplomas » Гледа Postgraduate Certificates » Гледа BAs » Гледа PhD » Гледа Bachelor » Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

MA

мајстор на уметноста во библиска теологија

Студии врз за студентски град Целосна January 2019 Кенија Nairobi

Мајстор на уметноста во библиска теологија се обидува да произведе hermeneutically силни библиски научници и истражувачи, кои точно ги толкуваат Светото Писмо и ќе вработи критички и креативни вештини за да се премости јазот меѓу древниот Близок Исток и во современиот свет, на тој начин, може да се комуницира на пораката на писанието сите сфери на општеството. [+]

Мајстор на уметноста во библиска теологија

Мајстор на уметноста во библиска теологија се обидува да произведе hermeneutically силни библиски научници и истражувачи, кои точно ги толкуваат Светото Писмо и ќе вработи критички и креативни вештини за да се премости јазот меѓу древниот Близок Исток и во современиот свет, на тој начин, може да се комуницира на пораката на писанието сите сфери на општеството. ... [-]


мајстор на уметноста во брак и семејство терапија (mamft)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Кенија Nairobi

Ова е еден од ваков вид програма во Африка. пристап на MAMFT фокусира на предностите и еластичноста на семејство системи и комунални ресурси за да се врати и да се изгради односите во семејството. [+]

Мајстор на уметноста во брак и семејство терапија (MAMFT)

ВОВЕД

Ова е еден од ваков вид програма во Африка. пристап на MAMFT фокусира на предностите и еластичноста на семејство системи и комунални ресурси за да се врати и да се изгради односите во семејството.

Зошто да студирате семејство терапија? Парови и семејство во Кенија денес секојдневно се соочуваат со предизвици во брзо менување на социјалниот контекст, брачната нестабилност и зголемување на поделбата / развод, промената на очекувањата родител-дете и зголемување на конфликти, зголемување на употребата на супстанции однесување и зависност, брутални акти на насилство во семејството и детето занемарување, економски и стрес вработување и распаѓањето на поширокото семејство односи и листата продолжува.... [-]


мајстор на уметноста во Лидерство (мал)

Он-лајн студии Студии врз за студентски град Целосна 27 месеци January 2019 Кенија Nairobi Kenya Online + 2 more

Мајстор на уметноста во Лидерство е намерно за опремување на студенти и професионалци со лидерски надлежности за ефикасноста во водечки тимови и организации преку зголемена посветеност, способност и практичната ефикасност во било кој од трите специјализирани области, и тоа: 1. Бизнис и претприемништво, 2. Министерството за Кристијан, 3. образование. [+]

Мајстор на уметноста во Лидерство (мал)

ВОВЕД

Мајстор на уметноста во Лидерство е намерно за опремување на студенти и професионалци со лидерски надлежности за ефикасноста во водечки тимови и организации преку зголемена посветеност, способност и практичната ефикасност во било кој од трите специјализирани области, и тоа:

Бизнис и претприемништво Кристијан Министерството, образование. ... [-]

мајстор на уметноста во Пентекостите и харизматичен студии

Студии врз за студентски град Целосна January 2019 Кенија Nairobi

Мајсторот на уметностите програма во Пентекостите и харизматичен студии подготвува научници спроведе соодветна истрага и документ Пентекостите и харизматичен феномени во глобалниот југ. [+]

Мајстор на уметноста во Пентекостите и харизматичен студии

Вовед

Мајсторот на уметностите програма во Пентекостите и харизматичен студии подготвува научници спроведе соодветна истрага и документ Пентекостите и харизматичен феномени во глобалниот југ. Ги анализира карактеристики, трендови и изрази на класична Pentecostalism, Нео-класичниот Pentecostalism и нови верски движења доминантни во Глобалниот Југ точно да планирам нивниот придонес кон глобалното христијанство. Овој курс признава дека на необработени податоци на христијанството денес е жител на Глобалниот Југ и цени дека Пентекостите и харизматичен движење се опширно придонесе за глобалното христијанство.... [-]


Contact
Поштенска адреса
OUR CONTACTS
Pan Africa Christian University | P.o Box 56875 – 00200, Nairobi | Kenya.

Call Centre +254205293034,
Main Campus: +254721932050, +254734400694
Valley Road Campus: +254202318203
Email: enquiries@pacuniversity.ac.ke / admissions@pacuniversity.ac.ke |
Website: www.pacuniversity.ac.ke Facebook: www.facebook.com/pacuniversity and Twitter twitter.com/PacUniversity1.

Kenya, Nairobi city., 00200 KE
Адреса на локацијата
Along Lumumba Drive, Off Kamiti Road, Lumumba Dr, Nairobi, Kenya
Nairobi, Nairobi County, 00200 KE