International Leadership University - ILU

Introduction

Read the Official Description

ВИЗИЈА, МИСИЈА И ФИЛОЗОФИЈА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ Визија Визијата на универзитетот е да се биде "светска класа универзитет за унапредување библиски вредности преку академски совршеност и трансформациско лидерство".

Мисија Мисијата на Универзитетот е "да се едуцираат и обучуваат Христос-како визионерски лидери да ја предводат холистички трансформација во Африка и во светот." Оваа мисија е образложена во следниве изјави:

a. Цел изјава Целта на Универзитетот е да се едуцираат и обучуваат мажите и жените, со цел да им овозможат да обезбеди лидерство во Црквата и општеството врз основа на библиски приоритети, како и да ја предводат духовни, социјални и културни трансформација во Африка и во светот.

b. Бизнис Изјава Меѓународната лидерство Универзитетот е непрофитабилна институција, да обезбедиме квалитетно образование што е самоодржлив.

c. Вредност Изјава

Зависност од Бога: Барам Бога за водство и доверба Него во сите потфати. Страста за Големата комисија: Captivation да се направи послушни апостоли во сите образовни и тренинг потфати. Морален интегритет: библиска начин на живот и практиката на чесност, праведност и правда. Библиска Рекреација: Одговорен, фер и транспарентна употреба на ресурсите, подароци и таленти. Страста за извонредност: извршување на највисоките стандарди на изведба во настава и учење, истражување, практични работи, управување и испорака на услуги. Контекстуални Релевантност: Посветеноста и извршување на библиски согласност важност на Црквата и општеството. Филозофија

Меѓународен Лидерски универзитет - Кенија е една евангелистичка Христијанска универзитет, чија филозофија се состои од Изјава на Вера како што е наведено во делот 5 од Статутот. Христијанските духовни вредности ја формираат основата на сите предмети, функции и програми на Универзитетот. Одредувањето на наставната програма; избор на студентите, наставниците и администраторите; условите за дипломирање; ликот очекувањата на вработени, студенти, администратори, и предавачи; и средствата кои се користат за финансирање и развој се базирани на библиските вредности.

This school offers programs in:
  • Англиски

Admissions & Requirements

Academic Qualification and Requirements

Applicants for Certificate Program

Applicants holding a mean grade of D+ (Plus) at KCSE qualify to enroll for a certificate program in the various disciplines of study at the University.

Applicants for Diploma Program

Applicants holding a mean grade of C- (Minus) at KCSE qualify for either Regular or Open, Distance – Learning mode (ODLM) specifically for the Diploma and Certificates students. Credits from a Diploma with good grades (B (Plain) and above may be transferable into a relevant Bachelors program, depending on the content equivalency in relation to bachelors’ program requirements.

The K.C.S.E mean grade of C (Plain) qualifies an applicant to take either a pre- university or bridging course of 28 credits of 7 subjects at 4 credit hours per subject.

Applicants for Bachelors’ Degrees

Applicants holding a mean grade of C+ (Plus) at K.C.S.E or equivalent with at least C+ (Plus) in English and Mathematics or mean grade of C (Plain) with a diploma (Passed with credit) in any field of study with two (2) years working experience in a relevant field e.g. Counseling, Religion, Social Work, Welfare, Psychology and HIV/AIDS, may apply.

Applicants for Masters Degrees

Applicants for Master’s degree should have earned recognized first (1st) degree with at least second (2nd) upper class honors in a related field from an accredited University or college with a minimum grade point average (G.P.A) of 2.75 on a scale 4.0 scale.

A second class honors lower division or G.P.A of 2.5 may be considered for admission if they have at least 2 years experience in a related field, and if accepted, will be placed under academic probation during the 1st semester of study.

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии »

Programs

This school also offers:

MA

Магистер по советување

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Кенија Nairobi

М-р програма е програма од две години, со цел да се обучуваат и да им овозможат на студентите на напредно ниво во советување и психологија да бидат професионални советници кои компетентно да им служат на своите заедници. [+]

Мајстор на уметноста во советување (р Советување)

Мајсторот на уметностите програма е програма од две години, со цел да се обучуваат и да им овозможат на студентите на напредно ниво во советување и психологија да бидат професионални советници кои компетентно да им служат на своите заедници. Со силна основа на теорија и практични вештини, студенти се обучени да conceptualize и процени клиент прашања, развивање на планови за третман, и да користат соодветна интервенција вештини, сите од библиски согласност перспектива во светлината на психолошка теорија, како и да спроведат истражување.... [-]


мајстор на уметноста во библиски и богословски студии (mabts)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Кенија Nairobi

На MABTS степен е намерно интегрирани две-годишна програма дизајнирана да обезбеди основни библиски студии, теологија, духовна формирање и надлежностите на Министерството за лидери на црквата. [+]

Мајстор на уметноста во библиски и богословски студии (MABTS)

На MABTS степен е намерно интегрирани две-годишна програма дизајнирана да обезбеди основни библиски студии, теологија, духовна формирање и надлежностите на Министерството за лидери на црква, пара-црква, и лежеше министерства, како и стручни лица на пазарот. Покрај тоа, на програмата ги подготвува студентите за истражување и анализа, даваат солидна основа за напредни магистерски и докторски студии. Заедно со академска ригорозност, на MABTS става посебен акцент на развој на визија и страст за Големата комисија и движење градење преку развивање на вештини на евангелизирањето, discipleship и опремување на другите како лидери.... [-]


мајстор на уметноста во Лидерство студии (mals)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Кенија Nairobi

Мајстор на уметноста во Лидерство студии е две-годишна програма која се подготвува на ученик со теорија, критичко размислување и способност за донесување одлуки. [+]

Мајстор на уметноста во Лидерство студии (MALS)

Мајстор на уметноста во Лидерство студии е две-годишна програма која се подготвува на ученик со теорија, критичко размислување и способност за донесување одлуки, како и можноста да се стратешки доведе и развој на тимови и организации, без разлика дали бизнис, владини, црква, невладини организации, или организации во заедницата. Курс содржина ги интегрира теорија со принципите за развој на лидерство, вештини и карактер, да се подготви држави за да послужи како трансформационните агенти во усогласување со библиските вредности и приоритети, во различни контексти.... [-]


MSc

господар на науката во управувањето (msg)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години January 2019 Кенија Nairobi

Програмата става акцент на принципите на добро владеење, како и процесите на трансформациско лидерство, производство на држави кои се залагаат за општото добро. [+]

Магистер на науки во управување (MSG)

Магистер на науки во управување е две-годишна програма наменета за оние кои служат во или се подготвуваат за учество во улоги на власт, особено во јавниот сектор, но, исто така, се применуваат за невладини организации и приватни институции. Таа е наменета за да се подготват и да им овозможат на учениците да критички да ги анализираат општествените прашања и активно да се вклучат во креирањето и спроведувањето на јавноста и корпоративна политика. Програмата става акцент на принципите на добро владеење, како и процесите на трансформациско лидерство, производство на држави кои се залагаат за општото добро. Христијанската вера и библиски вредности намерно се интегрирани во рамките на секој курс.... [-]


Master

господар на божественоста (mdiv)

Студии врз за студентски град Целосна 3 години January 2019 Кенија Nairobi

Мајсторот на Божество степен е три-годишна програма специјално дизајниран за оние кои се во или се подготвува за животот време на христијанските министерство. [+]

Мајстор на Божество (MDiv)

Мајсторот на Божество степен е три-годишна програма специјално дизајниран за оние кои се во или се подготвува за животот време на христијанските министерство. Заедно со Министерството вештини, оваа програма обезбедува потребните основи во библиските јазици, Библијата и теологијата за напредни магистерски и докторски дипломи во Библијата, теологија или специфични студии на министерството. Во согласност со мандатот на Црквата да се донесе добри вести за избавителен трансформација на целиот свет, на програмата се става акцент на discipleship и мултипликацијата на божја, надлежните лидерство, како на најефикасен начин на исполнување на оваа обврска.... [-]