Kazimieras Simonavicius University

Introduction

Read the Official Description

Казис Simonavičius универзитет (KSU), основана во 2003 година, е акредитирана приватна институција за високо образование, со кампуси во Вилнус и Клајпеда, Литванија. KSU се издвојува по својот иновативен пристап кон учење и претприемачки вредности.

Студиите се покријат главните области на општествени науки - бизнис и менаџмент, јавната администрација, закон, комуникации, економија, политички науки и социологија - како и технолошки науки во областа на информациски технологии. Универзитетот нуди 13 диплома, магистерски и пет една интегрирана програма, како и доживотно учење и студии курсеви.

ЗОШТО KSU?

Кариера ориентирани образование. Во соработка со локални и меѓународни бизниси, имаме развиена студиски програми, кои ги подготви студентите за успех во кариерата во одбраната на нивните полиња на проучување. На Универзитетот промовира три квалитети кои се од витално значење за еден млад човек да успее.

Претприемништвото. Студиските програми на KSU место силен акцент на поттикнување на претприемништвото, вредности и вештини. На Универзитетот поддржува start-up идеи студентот и ги охрабрува да се создаде нови бизниси.

Иновации. Предавачи на KSU користат иновативни наставни методи. Студентите се охрабруваат да ги користат најновите современи технологии во текот на студиите и работа на проекти.

Креативност. Можности изобилува за креативност и себе-изразување во сите програми KSU: во сите студиски програми учениците се учат да се интегрираат научни сознанија, технолошките иновации и уметноста. На Универзитетот, исто така, го поддржува учеството на студентите во претприемничкиот натпревар и проекти, ангажира социјалните партнери во процесот на учење, обезбедува можности за студентите да се решат проблемите од реалниот живот.

Внимание и поддршка. Мали групи, студија осигура дека секој студент добива персоналните внимание. Студенти од прва година се лични ментори мравка тутори. Студентите во текот на студиите имаат редовни консултации за нивната кариера и тие можат да се запишат во програмата за кариера, патот, кој им помага да го совладате практични и персоналните вештини и да се подготват за кариера, патот.

Меѓународна соработка. На Универзитетот има договори за размена на студенти со повеќе од 100 универзитети од целиот свет. KSU нуди повеќе можности за студентите и академици да учествуваат во странски професионални обуки и образовни проекти. Секој семестар постојат задолжителни и изборни предмети, кои се одржуваат од страна на странските научници од целиот свет.

KSU - Универзитетот, каде што може да се измисли вашата иднина!

This school offers programs in:
  • Англиски

Види магистерски студии » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

Master

магистрирал во иднина визија и стратешки управување

Студии врз за студентски град Дел-студии 18 месеци September 2019 Литванија Vilnius

Иднината предвидливост и стратешки управување е првата образовна програма на студиите во Литванија. На програмата ги комбинира интердисциплинарност, комплементарност и составен универзалноста на соодветните надлежности, кои создаваат можности за подобра интеграција во постојано менување на пазарот на трудот: методологија за увид се учи дека може да се примени во различни области и на различни нивоа, насочување на овие способности на стратешката моделирање на социјални, економски, политички, културен и технолошки процеси, како и обликувањето на иднината на општеството на знаење. [+]

Иднината предвидливост и стратешки управување е првата образовна програма на студиите во Литванија. На програмата ги комбинира интердисциплинарност, комплементарност и составен универзалноста на соодветните надлежности, кои создаваат можности за подобра интеграција во постојано менување на пазарот на трудот: методологија за увид се учи дека може да се примени во различни области и на различни нивоа, насочување на овие способности на стратешката моделирање на социјални, економски, политички, културен и технолошки процеси, како и обликувањето на иднината на општеството на знаење.... [-]


Videos

Students about Kazimieras Simonavičius University