Vilnius University

Introduction

Read the Official Description

ЗА НАС

Добредојдовте на Vilnius University во Vilnius University - најстарата и најголема литванска високообразовна институција.

Од своето основање во 16 век, Vilnius University , како составен дел на европската наука и култура, го отелотворува концептот на класичен универзитет и единството на студии и истражувања.

Vilnius University е активен учесник во меѓународни научни и академски активности и може да се пофали многу истакнати научници, професори и дипломци. Научниот развој и проширувањето на односите со глобалните истражувачки центри придонесоа за различни истражувања и студии на Vilnius University во Vilnius University .

Со поддршка на социјалните партнери, универзитетот ги едуцира глобално ориентирани специјалисти кои успешно се интегрираат во современата европска заедница.

ЗОШТО СЕ ИЗБИРА Vilnius University

Vilnius University е класичен универзитет со над 430 години академски традиции и најширокиот спектар на студиски програми во Литванија.

Универзитетот нуди академска средина фокусирана на совршеност во истражување и настава.

Vilnius University е 1-ви во Литванија според националниот пласман. Тоа е најпопуларна и најзначајната високообразовна установа меѓу литванските дипломци од средното образование.

Vilnius University е меѓу 1,5 проценти врвни универзитети во светот, според рангирањето на Светскиот универзитет QS.

МИСИЈА

Мисијата на Vilnius University е да се создаде, акумулира и дисеминира знаењето преку обезбедување на континуитет на автентичната универзитетска култура која се одликува со атмосферата во која старите традиции и новите идеи се збогатуваат.

Слободата на размислување и разновидноста на мислењата се главните вредности на заедницата на Универзитетот. Единството на истражувања и студии е основен принцип на целокупната активност на Универзитетот.

Универзитетот треба да се разликува од широк спектар на фундаментални и применети истражувања. Треба да се стреми да ја преземе лидерската позиција меѓу другите литвански институции во сите истражувачки области кои се од суштинско значење за самата природа на сеопфатен Универзитет и се постави за цел на меѓународната совршеност во интердисциплинарното истражување. Универзитетот треба да биде посветен на мисијата за отворање на вратите и обезбедување на универзално образование за најталентираните млади луѓе од сите области на Литванија и едукација на активни и одговорни специјалисти, кои ја демонстрираат потребата да го прошират своето знаење и да се подобрат професионално и кои се способни да учат во текот на целиот свој живот. Универзитетот треба да побара квалитетот на сите форми на студии во согласност со современата култура и технологии и се однесува на потребите на државата и општеството.

ВИЗИЈА

  • Да се ​​позиционира и да се разликува во европската област за истражување и образование преку истражувања од највисоко ниво, кои треба да бидат поддржани од истражувачките тимови на Универзитетот за меѓународно признание и нови тимови, како и да се обезбеди годишно зголемување на вклученоста во европските истражувачки и образовни програми;
  • да се осигура дека балансираниот развој и интеракција на истражувањата во хуманистичките, општествените, физичките, биомедицинските и технолошките науки и понатаму останува една од најистакнатите карактеристики на Универзитетот, што во суштина ја разликува од другите литвански установи за високо образование и истражување;
  • да иницираат и активно да ги имплементираат вредносните проекти за економскиот развој на земјата, со што ќе се поттикне ефективна соработка на научните и образовните институции со високотехнолошките компании и ќе се создадат поволни услови и средина за иновации и претприемништво;
  • да се создаде добро функциониран систем за обезбедување на квалитет кој ќе гарантира ефективно следење на постојните студиски програми и развој на нови програми и кој ќе поттикне имплементација на напредни наставни методи и алатки. Системот треба да обезбеди дека генеричките и специфичните компетенции и вештини на дипломираните студенти на Универзитетот се во согласност со потребите и тенденциите во економијата, културата и пазарот на труд во земјата;
  • за значително проширување на не-последователни, далечни и други флексибилни студиски форми и методи и да станат центар на континуирано професионално усовршување и доживотно учење, кое игра важна улога во транзицијата на земјата кон општество базирано на знаење.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MBA »

Programs

This school also offers:

Contact

Адреса, линија 1 3 Universiteto St.
Vilnius, Vilnius County, Литванија