Institute For Asia Strategy And Knowledge (I-ASK)

Introduction

Read the Official Description

Институтот за Азија стратегија и знаење ("I-Побарајте") е една високообразовна институција која нуди професионални семинари за обука низ Азија прилагодена на потребите на менаџери и високи аналитичари на мулти-националните компании кои работат бизнис во азиските земји. Нашиот фокус е да се обезбеди управување со звук корпоративна стратегија обуки и рацете на познавање на Азија. &nbsp Нашите семинари им овозможи на учесниците да се опреми со најновите вештини, алатки и техники за да собира и анализира информации дека е од клучно значење да останат конкурентни во брзо и постојано менување на азиските пазари. Нашите професионални тренери едуцираат учесниците за важни теми како што се конкурентни интелигенција, конкурентот на следење и бенчмаркинг, сегментација на пазарот и позиционирање, влез на пазарот и развој на стратегии и затоа им овозможи на клучниот персонал на компаниите за да се подобри одлуки и обезбедување на идниот успех на нивните компании.&nbsp&nbsp Визија и цели &nbsp Институтот за Азија стратегија и знаење ("I-Побарајте") е една високообразовна институција која се стреми да биде водечка давателот на услугата на извршната власт семинари за обука за компаниите во Азија. &nbsp I-прашува е светска класа, прва од ваков вид институција, хостинг Екслузивно семинари за обука низ Азија да им овозможи на менаџерите на мулти-национални и локални компании кои имаат стратешки одговорноста за компании, фирми или производни линии со повеќето напредни и соодветни алатки за да се создаде одржлива вредност за нивните компании во Азија.&nbsp I-ПРАШУВАМ среќаваат реномирани професори и експерти индустрија со разновидна група на менаџери и директори да ги споделат своите драгоцени искуства и да се добијат увид за најновите академски истражувања во областа на пазарот и конкурентни разузнавање.

Гледа курс »

Programs

This school also offers: