Westminster International College

Introduction

Read the Official Description

Вестминстер Меѓународната академија (WIC) е поделба на Лондонската школа за трговија група на колеџи. Како поделба на LSC група, WIC обезбедува курсеви врз основа на истиот звук британскиот образовен систем се практикува од страна на високообразовните институции во Велика Британија. Нашата цел е да ги исполни својата цел за добивање на меѓународно признати висок квалитет на образование, по пристапни такси. WIC цел е да ви помогне да се постигне својата цел на високо-квалитетно образование во многу пристапна такса. На internationallly признати програми се добро структуриран за да ви овозможат со соодветни вештини за учење и бизнис-ориентирани критичко размислување. Вестминстер Меѓународната академија се наоѓа во Subang Jaya, Selangor, премиерот образовен центар во Малезија. Колеџот е целосно признат како институција за високо образование од страна на Министерството за високо образование Малезија (MOHE) и Националниот совет за акредитација во Малезија (MQA). Зошто Изберете Вестминстер Меѓународната академија? Вестминстер Меѓународната академија (WIC) е горда на своите истакнати квалитетна настава. Како поделба на Лондонската школа за Трговија (Велика Британија) група на колеџи, сите предмети се спроведува на Меѓународната академија на Вестминстер, Малезија, ќе поминат низ истиот строги контрола на квалитетот процедури како што се практикува од страна на универзитетите во Велика Британија. Студентите кои успешно заврши програми во Вестминстер Меѓународната академија, Малезија ќе им се даде првата предност за прием на Лондонската школа за трговија и неговата група на колеџи на намалена такса. Предности на студираат со нас

Учат кон британската Достигнувања диплома доделена од универзитет Метрополитен Кардиф Навистина меѓународно искуство со студентите доаѓаат од повеќе од 40 земји Меѓународно признати квалификации Стипендии за студенти кои сакаат да продолжат со магистерска диплома * 3 дози годишно Прифатлива програма пред-заседателен англиски Професионален совет / поддршка дадена во текот на вашите студии во Малезија и во Лондон 5 минути пешачење од јавниот превоз Образовни и рекреативни патувања

  • Во зависност од правила и услови се различни поволности На WIC, ќе се даде можност за завршувањето на вашите студии во пократок временски период, откако ги "А-нивоа". Наместо да се извршуваат со конвенционални 4 годишна програма, на WIC академски курсеви заштедите драгоцено време и пари.
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Foundation Year » Гледа BAs » Гледа Part time MBAs » Гледа 1-year MBAs »

Contact
Адреса на локацијата
Westminster International College
10th & 15th Floor, Southern Floor, First Subang, Jalan SS15/4G,

Subang Jaya, Selangor, 47500 MY