Manipal Academy of Higher Education Dubai

Introduction

Read the Official Description

Преглед

Манипал академија за високо образование, Дубаи кампус е гранка кампус на MAHE (Се смета дека е универзитет), Manipal Индија со над 64 години наследство; 400.000 алумни

Универзитетот Манипал сега го основа своето присуство во Дубаи, Обединетите Арапски Емирати во 2000 година. Во моментов запишува над 1.800 ученици од 40 земји низ светот и е индиски мултидисциплинарен универзитет во регионот.

MAHE Дубаи се пресели во својата икона држава-of-the-art кампусот во септември 2011 година. Се шири над 750.000 квадратни метри на застроените област, на истегне кампусот може да се сместат повеќе од 5000 студенти. Покрај современи наменски изградени училници, новиот кампус во Дубаи Меѓународниот академски град (DIAC) располага со најсовремени лаборатории во областа на инженерството, управувањето, биотехнологијата и информатичката технологија, а исто така е дом на некои од најдобрите студија и работилници во регионот за програми во медиумите

На кампусот, исто така, се сместени извонредна библиотека, кафетерија, изобилство затворен и отворен спортски објекти, вклучувајќи атлетска патека, тениски игралишта, фитнес и фитнес центар и рекреативен центар за момчиња и девојчиња. Целиот кампус е овозможен со Wi-Fi.

Надвор од академици, учениците на MU, Дубаи добиваат многу изложеност на воннаставни настани, спортски активности и други културни настани.

Причини зошто Изберете диплома програма во MAHE Manipal, Дубаи кампус:

  • Високо искусен
  • Апликација ориентирана
  • Посветен Клемент за поставување и услуги за поддршка
  • Најдобро во лабораториите за класи
  • Проширени глобални соработки и академски партнерства
  • Широка отворена
  • Студенти од 40 земји
This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа Health MSc » Гледа Foundation Year » Гледа BBAs » Гледа BAs » Гледа BScs » Гледа Bachelor » Гледа MBA »