Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Introduction

Read the Official Description

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro , со седиште во Вила Реал , подобро познат како UTAD , е институција ориентирана кон создавање, пренесување и ширење на културата, знаењето и науката. Се наоѓа во регион во развој, го поттикнува претприемништвото, во тесна врска со заедницата, нејзините организми, институции и бизнис ткаенини, ги продлабочува научните сознанија, развива технологија и промовира иновации, барајќи да одговорат на глобалните, националните и регионалните проблеми и предизвици .

Поставен во еко-кампус кој е еден од најголемите ботанички градини во Европа, тој располага со современи објекти, библиотеки, лаборатории, онлајн услуги, спортски објекти и нуди повеќе можности во областа на спортот и културата, достапни за своите ученици, наставници и истражувачи и други работниците, како и заедницата во целина.

Има социјални акциски услуги кои се одлични за извонредност, овозможувајќи пристап до стипендии, модерни универзитетски резиденции, кантини, ресторани, компјутерски соби и поддршка во областа на медицината, психологијата и исхраната. UTAD студентите се важни средства во академскиот живот.

Историјата на Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro ( UTAD ) започнува да се повлекува на 6 јуни 1973 година, кога беше споменат предлог кој веќе го спомна создавањето на тогашниот Политехнички институт Вила Реал (IPVR) . Помалку од една година подоцна, на 2 март 1974 година, беше отворена првата инсталациска комисија на Институтот, а на 2 декември 1975 година, првата година од диплома за производство на растенија, производство на животни и производство на шуми .

На 14 септември 1979 година, IPVR беше покачена на Универзитетскиот институт, прифаќајќи го назначувањето на Универзитетскиот институт Трис-ос-Монтес и Алто Дуро (I UTAD ). Помалку од 10 години подоцна, како признание за интензивната активност во областа на наставата и научно-технолошките истражувања, таа беше промовирана во категоријата Универзитет, на 22 март 1986 година. UTAD , Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro .

Иако е еден од најмладите универзитети во земјата, во националната и меѓународната универзитетска панорама има добиено област признаена како академски центар за иновации и квалитет, со стратешка визија за иднината која исто така го разгледува развојот на регионот каде што е интегриран.

Загриженоста за регионалниот развој главно се фокусираше на трансферот на знаење, ефективно во конкурентноста и атрактивноста на териториите, како што се Парк "Наука и технологија" "Реџи Дуро парк" и Центарот за извонредност во Вино и вино, но исто така и во создавањето простори за претходна инкубација на компании, поттикнување на претприемништвото и промовирање врски со светот на бизнисот како потенцијален извор на вметнување на студенти на пазарот на трудот.

Стратешкиот план за четиригодишниот период 2017-2021 година презеде амбиција да се обнови, да ги искористи сите свои ресурси и да ја потврди својата улога како референтна институција и агент за територијална кохезија. Но, исто така, се потврдува како Еко-универзитет, функционирајќи во еко-кампусот со примерно управување со животната средина, каде што може да се забележат видови кои доаѓаат од четирите страни на светот.

Студентите од повеќе од 40 земји имаат широк спектар на курсеви кои се нудат во четири универзитетски училишта - Аграрните и ветеринарните науки, хуманистичките и општествените науки, наука и технологија и животот и животната средина - и училиштето политехничка природа - школа за здравство - како и широк спектар на квалитетни инфраструктури.

Едукативната понуда ги вклучува курсевите за академски студии промовирани и координирани од страна на училиштата, имено 32 прв циклус, 3 интегрирани магистрирал, 41 втор циклус (магистратура) и 19-ти трет циклус (докторат). Докторскиот колеџ, трансверзална единица за образование и истражување, ја презема координацијата на наставни и истражувачки активности на докторско ниво и напредна обука, во тесна соработка со училиштата и истражувачките центри

UTAD исто така, е домаќин на шест истражувачки центри и осум центри на истражувачки центри на универзитетите во Aveiro, Beira Interior, Coimbra, Лисабон, Минхо и Порто, признати од Фондацијата за наука и технологија (FCT).

ШТО РАЗУВАМЕ САД

 1. Првата високообразовна институција во внатрешноста на Северна Португалија;
 2. Тој е роден како земјоделско политехничко училиште во 1973 година и пораснал како универзитет, нудејќи денес околу 100 додипломски, магистерски и докторски степени;
 3. Таа развива истражувања и ја промовира валоризацијата на знаењето и иновациите, преку истражувачки центри вметнати во националната мрежа и со големи меѓународни врски;
 4. Таа го зацврсти односот со градот Вила Реал и целиот регион, станувајќи интензивно вклучен во неговиот развој;
 5. Таа ја трансформира старата фарма во кампусот што е една од најголемите ботанички градини во Европа, каде што можеме да набљудуваме видови од сите страни на светот;
 6. Има модерни објекти, библиотеки, лаборатории, онлајн услуги, спортска опрема и нуди повеќе можности во областа на спортот и културата;
 7. Тоа е учење екосистем составен од мултидисциплинарен знаење и училиште кое ги вреднува односите на близината меѓу повеќе од 500 наставници и 7000 студенти кои доаѓаат од Португалија и околу 40 земји;
 8. Вие сте во безбеден град, со лесни врски со земјата и странство и со висок квалитет на живот;
 9. Нуди социјални акциони услуги кои се одлични за извонредност, со современи универзитетски резиденции, кантини, ресторани, компјутерска сала, пристап до стипендии и поддршка во областа на медицината, психологијата и исхраната;
 10. Таа работи во мрежа со универзитетите во Португалија, Европа и светот, интегрирајќи неколку конзорциуми и активно промовирање на проекти во партнерство.
This school offers programs in:
 • Portuguese (Portugal)

Види магистерски студии » Гледа Health Master » Гледа Doctors of Education » Гледа PhD »

Programs

This school also offers:

Master

Магистер на науки во Спорт - специјализација во проценка на физичка активност и рецепт

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Накратко, можеме да ги дефинираме и структурираме главните цели на овој циклус на студии на следниов начин: да им обезбедиме на студентите напредна обука во рамките на Проценката на физичка активност и рецепт; Да се ​​развијат технички, педагошки и научни професионални компетенции кои овозможуваат интервенција на извонредност во опфатот на Проценка на физичка активност и рецепт; Да се ​​придонесе кон академска прогресија, интелектуална зрелост и промоција на истражувачките капацитети на универзитетски и политехнички наставници, во согласност со важечките законски одредби. [+]

Накратко, можеме да ги дефинираме и структурираме главните цели на овој циклус на студии како што следи:

Да им понуди на студентите напредна обука во опсегот на Проценка на физичка активност и рецепт;Да се ​​развијат технички, педагошки и научни професионални компетенции кои овозможуваат интервенција на извонредност во опфатот на Проценка на физичка активност и рецепт;Да се ​​придонесе кон академска прогресија, интелектуална зрелост и промоција на истражувачките капацитети на универзитетски и политехнички наставници, во согласност со важечките законски одредби.... [-]

Магистер по биотехнологија за здравствени науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Циклусот на студиите што води кон магистратура по биотехнологија за здравствени науки им нуди на студентите специјализација која има за цел да ги надополни научните сознанија стекнати во почетните курсеви за обука (прв циклус) од областа на генетика и биотехнологија, биологија, здравство, Биохемија, хемија или сродна обука, обезбедување детална и ажурирана научна и техничка обука, вклучувајќи ги и најнапредните техники во главните области на биотехнологијата и генетиката за здравствена анализа и дијагностика. [+]

Циклусот на студиите што води кон магистратура по биотехнологија за здравствени науки им нуди на студентите специјализација која има за цел да ги надополни научните сознанија стекнати во почетните курсеви за обука (прв циклус) од областа на генетика и биотехнологија, биологија, здравство, Биохемија, хемија или сродна обука, обезбедување детална и ажурирана научна и техничка обука, вклучувајќи ги и најнапредните техники во главните области на биотехнологијата и генетиката за здравствена анализа и дијагностика.... [-]


Магистер по земјоделство инженеринг

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Магистер по земјоделство инженеринг обезбедува обука и квалификација на дипломирани студенти со солидна научна и техничка позадина за планирање, дизајн и управување со земјоделски и агроиндустриски активности, обезбедување на добивање на стоки и услуги на одржлив, диверзифициран и безбеден начин за човекот и животната средина. [+]

Магистер по земјоделство инженеринг обезбедува обука и квалификација на дипломирани студенти со солидна научна и техничка позадина за планирање, дизајн и управување со земјоделски и агроиндустриски активности, обезбедување на добивање на стоки и услуги на одржлив, диверзифициран и безбеден начин за човекот и животната средина.

Овој курс исто така има за цел да даде автономно учење и способност да одговори на нови прашања кои произлегуваат од еволуцијата на знаењето и новите барања на општеството.... [-]


Магистер по зоотехничко инженерство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Целта на магистрирал во зоотехничко инженерство е да им овозможи на студентите кои, со солидна позадина во математиката, хемијата, физиката и животинските биолошки системи, ќе развијат напредни вештини за дизајн, дизајн, техничка насока, управување, проценка, , настава и научни истражувања во различни насоки / дисциплини на интензивно и неинтензивно производство на животни и нивниот интегриран пристап кон основните процеси на трансформација и контрола на квалитетот на животинските производи и одгледување на животни за одмор и за потребите на компанијата. [+]

Целта на магистрирал во зоотехничко инженерство е да им овозможи на студентите кои, со солидна позадина во математиката, хемијата, физиката и животинските биолошки системи, ќе развијат напредни вештини за дизајн, дизајн, техничка насока, управување, проценка, , настава и научни истражувања во различни насоки / дисциплини на интензивно и неинтензивно производство на животни и нивниот интегриран пристап кон основните процеси на трансформација и контрола на квалитетот на животинските производи и одгледување на животни за одмор и за потребите на компанијата. Наша цел е да ги постигнеме овие цели во тешка рамка на етичките стандарди и најсовремени научни сознанија, во согласност со квалитетот потребен за втор циклус на универзитетски студии, давајќи поддршка и значење за професионалното извршување на идните Мастерс во бизнис перспектива која генерира богатство со знаење кое е рационално во управувањето со природните ресурси.... [-]


Магистер по инженерство на животната средина

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Магистер по инженерство на животната средина одговара на вториот циклус, вклучувајќи вкупно 120 ЕКТС, дистрибуирани во текот на 2 академски години (4 семестри). [+]

Магистер по инженерство на животната средина одговара на вториот циклус, вклучувајќи вкупно 120 ЕКТС, дистрибуирани во текот на 2 академски години (4 семестри).

Оваа образовна понуда има за цел обука на професионалци кои се способни за дизајнирање, планирање, проектирање, управување и извршување на решенија што имаат за цел да работат на животната средина. Од друга страна, таа се обидува да пренесе интегриран поглед на еколошките проблеми со цел да ги опфати инхерентните технолошки, еколошки и социо-економски аспекти. Освен тоа, обучените материјали и начинот на кој тие се изучуваат можат да одговорат на барањата на бизнис ткаенината, како во индустриската, така и во консултативната сфера, како и во централната и локалната администрација, а исто така можат да бидат насочени и кон активности за истражување и технолошки развој. Во овој контекст, главните цели на овој курс се:... [-]


Магистер по шумарство инженерство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Да се ​​одржи високото ниво на професионална обука во Forest Engineering признати на дипломирани студенти од овој универзитет. [+]

Да се ​​одржи високото ниво на професионална обука во Forest Engineering признати на дипломирани студенти од овој универзитет.

Да се ​​обезбеди стекнување вештини за напредно ниво во различни научни области на курсот, со посебен акцент на длабокото препознавање на компонентите и интеракциите во шумските екосистеми, развивање и примена на концептот на одржливост во шумарската практика, со цел идно зачувување на природните ресурси.... [-]


Магистрирал во компаративна и технолошка молекуларна генетика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Со овој курс по втор циклус во компаративна и технолошка молекуларна генетика, ние имаме намера да пренесеме суштински знаења поврзани со неодамнешните достигнувања во областа на споредување на геномите и технологиите на ДНК манипулација, како кај животните, така и во растителните организми. [+]

Со овој курс по втор циклус во компаративна и технолошка молекуларна генетика, ние имаме намера да пренесеме суштински знаења поврзани со неодамнешните достигнувања во областа на споредување на геномите и технологиите на ДНК манипулација, како кај животните, така и во растителните организми. Покрај тоа, таа е наменета за зголемување на свеста за етичките прашања својствени за овие нови технологии. Курсот ќе користи наставни единици кои ќе работат во модуларен режим со голема практична компонента, односно лабораториски класи. Во 3-тиот семестар студентите можат да изберат да се специјализираат во молекуларната компаративна генетика и растителна или животинска технологија во зависност од дисертацијата што треба да се развие.... [-]


Магистрирал по енологија и лозарство

Студии врз за студентски град Целосна 2 години October 2018 Португалија Vila Real

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се: Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус; Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност; Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор; Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат; Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст; Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините. [+]

Главните цели на магистратура по енологија и лозарство се:

Напредна обука, дополнување и иновација на првиот циклус;Развој на научни, технолошки и професионални вештини за извонредност;Подобрување на капацитетите за интервенција во винскиот сектор;Способност за планирање, иновација и евалуација на нови техники и процеси или подобрување на процедурите кои се користат;Механизми за критичка анализа засновани на витилиникултурниот контекст;Прогресија во формирањето и ажурирањето на знаењето и вештините.... [-]

Videos

UTAD Jardim de Oportunidades

Contact

Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro

Адреса, линија 1 Quinta de Prados Vila Real
5000-801 Vila Real, Vila Real District, Португалија
Website https://www.utad.pt/