Irkutsk National Research Technical University

Introduction

Read the Official Description

Irkutsk National Research Technical University (ИНТРУ) се наоѓа во градот Иркутск, 75 километри од бисерот Сибир - езерото Бајкал. INRTU денес е голем академски и истражувачки центар, еден од водечките технички универзитети, најисточниот Национален истражувачки универзитет меѓу 29 НРУ во Руската Федерација. Основана е во 1930 година како сибирски институт за рударство, во 1960 година стана Иркутски политехнички институт, во 1993 година - Иркутски државен технички универзитет и во 2010 година - Irkutsk National Research Technical University .

Мисијата на Универзитетот е да обезбеди високо квалитетно, прифатливо, ажурно образование, трансформирано преку нашето знаење и искуство, преку развој на научни и образовни технологии.

Нашата цел е да ги едуцираме специјалистите за нова формација способни за практична примена на нови знаења во нивната научна, индустриска, претприемничка активност.

INRTU има 17 500 студенти, тоа е една третина од вкупниот број студенти во градот Иркутск, вклучувајќи околу 1 300 странски студенти. Наставниот кадар на Универзитетот брои 900 лица. Академската структура на Универзитетот се состои од 7 главни институти - Институт за високи технологии, Институт за архитектура, градежништво и дизајн, Институт за авионско машинско инженерство и транспорт, Институт за управување со подземни ресурси, Институт за економија, менаџмент и право, и Институтот за лингвистика и интеркултурна комуникација, каде што учат руски јазик пред да влезат во главните образовни програми - заедно со стручни училишта и колеџ. Во библиотеката има 1 500 000 вол. Академската година трае од септември до јуни и е поделена на два семестри: септември - јануари, февруари - јуни. Вкупниот број на програми за диплома (диплома, господар, докторски студии) е 199. Школарината за самоплатените студенти варира од 134 000 до 206 000 руски за програми за диплома, од 145 000 на 216 000 за магистерски програми и од 162 000 до 231 000 за програми за докторски студии. Школарината за 10-месечен подготвителен курс за оние странски студенти кои не зборуваат руски е 75 000 рубрика за една академска година. Други центри за обука и истражувања на INRTU се Интердисциплинарниот Регионален центар за напреден тренинг, тренинг и иновативен центар "Енергетска ефикасност", Центар за обука и истражувања за производство на нафта и гас, Корпоративно обука и истражувачки центар "ИНТРУ-ИРКУТСКЕНЕРГО".

Универзитетскиот кампус се наоѓа на левата страна на реката Ангара, за 10-15 мин возење од центарот на градот. Сите универзитетски згради и студентски домови се во 5 минути пешачење едни од други. Спортски објекти, парк, студентски кантини, студент поликлиника, санаториум се наоѓаат во универзитетскиот кампус. Сместувањето во студентски дом чини околу. 850 руб / месец за 1 место во соба за 2 или 3 студенти. Спортски објекти за учениците вклучуваат стадион за 2 500 седишта, патеки - 8, фудбалски игралишта - 3, спортски сали - 16, спортска сала за качување по карпи, спортски тренинг камп за 800 лица, 21 клуба за воннаставни студентски активности. Политиката за здравствено осигурување чини 5 000 рубрики годишно и вклучува поликлиничка и стационарна медицинска помош. Просечна месечна разна е околу 6 000-7 000 руб. / Месечно, еднократна автобус / фиксна такси / трамвај / тролејбус билет - 15-25 лева, продолжување на студентска мулти-виза - 1 600 руб. За повеќе информации, посетете ја нашата веб-страница: www.istu.edu/eng и контактирајте ги Универзитетските меѓународни канцеларии преку e-mail: oms@istu.edu, тел. 7 (3952) 405200, 7 (3952) 405114.

Задоволни сме да ви помогнеме да станете студент на INRTU!

This school offers programs in:
  • Англиски
  • Руската

Види магистерски студии » Гледа Foundation Year » Гледа Bachelor »

Programs

This school also offers:

Master

Магистер по дигитални технологии, мрежи и големи податоци

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Русија Irkutsk

Програмата има за цел обука на вештини за развој и експлоатација на информациски системи и технологии. Тој нуди да се истражуваат специјализирани области на студии како што се компјутерски науки, мрежи, големи податоци и облак технологии. [+]

Преглед на програмата

Програмата има за цел обука на вештини за развој и експлоатација на информациски системи и технологии. Тој нуди да се истражуваат специјализирани области на студии како што се компјутерски науки, мрежи, големи податоци и облак технологии.

Програмската мисија е да ги обучи специјалистите за големите податоци, да гради фондација во новите ИТ и влијанија на големите технологии за податоци на активноста на големите претпријатија, со што ќе се овозможи зголемување на ефикасноста на управувањето поради новите технологии.... [-]


Магистер по интелигентни енергетски системи

Студии врз за студентски град Целосна 2 години September 2019 Русија Irkutsk

Програмата нуди обука на учениците во истражувачки и производни активности. Обуката е фокусирана на практично решавање на задачите на работењето на обновливи извори на електрична енергија и развој на системи за напојување, вклучувајќи дистрибуирано производство. [+]

Преглед на програмата

Програмата нуди обука на учениците во истражувачки и производни активности. Обуката е фокусирана на практично решавање на задачите на работењето на обновливи извори на електрична енергија и развој на системи за напојување, вклучувајќи дистрибуирано производство.

Програмата има за цел да ги обучи студентите да станат специјалисти за новата генерација сопственик на системот и основни познавања за интеграција на дистрибуираното производство во електроенергетските системи; квалитет на електрична енергија; електроника; итни режими во електроенергетските системи; заштита и контрола на системи за напојување, вклучувајќи дистрибуирано производство; обновлива енергија; нумерички и оптимизациски методи; теорија на електромагнетно поле; системи за управување со електрични машини; теорија за контрола на електрични мрежи; систем за складирање на енергија; дигитални мерни системи; хидроелектрани; ветерна енергија индустрија; контрола на генерирачите на обновливи извори на енергија.... [-]


Videos

INRTU video presentation

Contact

International Office

Адреса, линија 1 664074 Irkutsk, Lermontova street, 83. Russia
Irkutsk, Irkutsk Oblast, Русија
Број на телефон +7 3952 405709