University of Helsinki

Introduction

Read the Official Description

Над 30 Магистерски програми на англиски јазик

На University of Helsinki нуди широк спектар на магистерски програми, предава целосно на англиски јазик. Обемот на нашите програми е 120 ЕКТС кредити, завршени со две години редовно студирање. Некои програми се организирани од страна на University of Helsinki заедно со други фински и странски универзитети. Сите програми се усогласени со националното законодавство кое го регулира високото образование и затоа се признати на глобално ниво.

Еден од најдобрите мултидисциплинарни истражувачки универзитети во Европа

University of Helsinki е еден од водечките универзитети во Европа специјализирана за областа на истражување. Таа е основач на Лигата на европски истражувачки универзитети, која вклучува универзитети како Оксфорд и Кембриџ. Универзитетот е меѓународно познат по своите висококвалитетни настава, истражувања и иновации. Меѓународниот ранг постојано го сместува University of Helsinki меѓу 20-те најдобри универзитети во Европа.

Главната сила на University of Helsinki се смета за научно истражување и учењата кои произлегуваат од него, бидејќи сметаме дека наставата е тесно поврзана со истражувањата. Ова се рефлектира во нашата филозофија: "сите наставници се истражувачи и сите ги учат научниците".

Некои факти за University of Helsinki :

• Најголемиот универзитет во Финска со над 35 000 студенти

• 11 факултети и 4 кампуси во областа Хелсинки

• Се рангира меѓу Топ 20 во Европа и ТОП 100 на глобално ниво

• Еден од најстарите универзитети во Европа (основан 1640)

This school offers programs in:
  • Англиски

Гледа MA » Гледа MSc » Види магистерски студии » Гледа Health MSc » Гледа Law LLM »

Programs

This school also offers:

MA

Master's Program in Intercultural Encounters, Master of Arts, Master of Theology (2 years)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Структура на програмата

[-]

Master's Programme in Russian Studies, Master of Arts (2 years)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Граѓаните на земји кои не се членки на ЕУ / ЕЕА, кои немаат статус на постојан престој во областа и ги извршуваат своите студии на англиски јазик, можат да платат школарина.

Во текот на оваа фаза, го продлабочува своето знаење за избраната област преку двете студии и пишување на тезата на вашиот мајстор.

Ќе ги завршите студиите систематски. На почетокот на студиите на вашиот мајстор, ќе го подготвите вашиот прв личен план за учење (PSP) со поддршка особено од академскиот кадар.... [-]


Master in English Studies

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Целта на овој магистерски труд е да се развие основните вештини потребни за спроведување на истражувања, вклучувајќи:

Дефинирање на вашата избрана проблемот на истражување во контекст на претходното истражување во областа Пронаоѓање на информации независно и оценување на информациите критички Со внимателен избор на придружни студии, ќе може да најдат вработување во владата, медиумите, библиотеки и други културни институции, национални и меѓународни организации, или туризам. Ако заврши педагошки студии за предметните наставници, ќе бидат квалификувани да ги учат англиски јазик на сеопфатна и средни училишта, како и во образованието на возрасните. По успешно завршување на твојот степен на мајстор, исто така, може да се применува за да продолжите на вашите студии како студент на постдипломски студии, а потоа се изгради кариера како универзитетски истражувач или учител. ... [-]

Master in Linguistic Diversity in the Digital Age

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Разновидност лингвистика истражува разновидност на човечкиот јазик од страна гледајќи во јазици и заедници звучник низ времето и просторот. Како општо лингвисти, разновидност лингвисти се заинтересирани за сложеноста на човечкиот јазик, и тие ги користат слични типолошки и описни пристапи. Ова им овозможува на студентите да се опише историјата на одреден регион или општеството јазик, и да се анализира јазик граматички. ... [-]


MSc

Master in Agricultural, Environmental and Resource Economics

Студии врз за студентски град Целосна 2 недели August 2019 Финска Helsinki

[+]

претприемништвото руралните животната средина и природни ресурси.

Покрај тоа, вашите студии мора да содржи најмалку 15 кредити на методолошки студии. Студиите ги опфати практична обука период и семинари, како и тие може да вклучуваат кариера ориентација и планирање на кариерата.

Постдипломски студии

Студија песна: Земјоделски економија

Студија песна: животната средина и ресурси економија... [-]


Master in Agricultural Sciences

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Почвата е централен фактор за производство на обновливи природни ресурси, разновидноста на природата, како и квалитетот на системи за вода. Како експерт во науката за почвата на животната средина ќе знаеш како почвата служи како подлога за растенијата и влијае на квалитетот на храната, и како таа може да се подобри.

За повеќе информации во врска со содржината на студијата, посетете програма почетната страница на.... [-]


Master in Atmospheric Sciences

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

прва година на студии се состојат главно од предавање курсеви.

Исто така, постојат неколку договори Еразмус со европски универзитети. Проектот PanEurasian Експеримент (PEEX) ви обезбедува со можност да ги извршуваат дел од вашите студии, особено во Кина и Русија.

вмрежување

Програмата работи во соработка со истражувачки институти (како што е Финската метеоролошки институт и Финскиот институт за животна средина) и индустрија (како Vaisala, Airmodus и Dekati). Меѓународните и националните соработка со другите универзитети е опишано погоре.... [-]


Master in Computer Science

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Информации за наставни јазици

Инструкции може да се даде на англиски или фински. Во рамките на овие под-програми, наставата е речиси секогаш е на англиски јазик:

Природата на образование, исто така, е насочена кон ви дава способност за раководни позиции.

Под-програми во рамките на програмата на мајстор ги покрие значителен дел од стратешките области на компјутерската наука и истражување на Универзитетот во Хелсинки: алгоритми, анализа на податоци и машинско учење, мрежи и услуги, софтверски системи, биоинформатиката, и науката податоци.... [-]


Master in Data Science

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Програмата вклучува задолжително магистерски труд. Вашата магистерска теза ќе се фокусира на проблемот на науката податоци и примена на знаењето што сте го научиле за време на вашиот м-р курсеви за да се реши тој проблем. Проблемот ви се обратам можат да бидат теоретски и практични во природата, но вашата теза работа секогаш мора да има компонентата за истражување и научна основа.... [-]


Master in Ecology and Evolutionary Biology

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

На американското Министерство за екологија и еволутивна биологија има голем број на меѓународно признати истражувачки групи во следниве области:

истражување метапопулација населението екологија Еколошки генетика и генетиката Постдипломски студии Школарина

Граѓаните на земји кои не се членки на ЕУ / ЕЕА, кои немаат статус на постојан престој во областа и ги извршуваат своите студии на англиски јазик, можат да платат школарина. Можете да проверите од Најчесто поставувани прашања на веб-страницата на Studyinfo дали сте обврзани да плаќаат школарини или не.... [-]


Master in Environmental Change and Global Sustainability

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Напредно студии, 60 кредити, вклучувајќи го и вашиот магистерски труд (30 кредити) Други студии, 60 кредити, вклучувајќи 30 кредити на студии модул на јадрото и 30 кредити на изборни науката специфични студии или од ЕКГ модули или други релевантни програми мајстор. Тезата

Во текот на својата втора година, ќе напише еден поединец магистерска теза од околу 50-80 страници (30 кредити). Магистерски труд е полигонот таму ќе ја покажат својата способности во научното размислување, методолошки истражувања и научна комуникација и пишување. Во текот на процесот на пишување, исто така ќе присуствуваат на тези Семинар мајстор на чело и наложено од страна на член на факултет со експертиза во вашиот одредена област.... [-]


Master in Forest Sciences

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

Или како дрвја се одгледуваат и се обработуваат во производи на одржлив и ефикасен начин? [+]

Школарина

Граѓаните на земји кои не се членки на ЕУ / ЕЕА, кои немаат статус на постојан престој во областа и ги извршуваат своите студии на англиски јазик, можат да платат школарина.

[-]

Master in Geography

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Понатаму, курсеви, ќе се обучуваат да се земе примероци независно, анализира нив, и да ги интерпретира.

По завршувањето на тези нивните магистерски, студентите можат самостојно да се соберат емпириски податоци за главните димензии на регионално и на урбаните структури и регионален развој, тие можат да ги анализираат овие податоци со двете квалитативни и квантитативни методи, и тие можат да се оценат практиките на планирање поврзани со регионалните и социјални структури . По дипломирањето на програмата на мајстор, студентите ќе бидат способни да комуницираат за феноменот и наодите од истражувањата во регионални и урбани структури, и усно и во писмена форма.... [-]


Master in Geology and Geophysics

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Ќе напишете вашата теза самостојно, под надзор на еден или повеќе членови на факултет во вашата опција специјалист.

кариера

Експерт geoscientists се во побарувачка и вработени во голем број на области на национално и на меѓународно ниво. Неодамна завршија се качил на да продолжи:

Вработување во рударството и минералните извори истражување индустрија Работа, како на животната средина и на подземните води научниците во приватни компании и во јавниот сектор Докторски студии во Geoscience или геофизиката и во Финска и во странство Истражувачката работа на геологијата на Финска во Геолошката служба на Финска (GTK) Работа како експерти во областа на инженерството геологијата и применети минералогијата интернационализација [-]

Master in Life Science Informatics

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Имаат разбирање на регулаторни и етички аспекти на научно истражување Имаат одлични комуникациски и интерперсонални вештини за вработување во меѓународни и интердисциплинарна професионален амбиент Разбирање на логично размислување зад експериментални науки и да бидат способни критички да се оцени информации истражувања базирани на Ја совладале научни истражувања, со систематска употреба на истрага или експериментирање да се откријат нови знаења Имаат добри можности да ги продолжите студиите за докторски студии Информации за наставни јазици ... [-]

Master in Microbiology and Microbial Biotechnology

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

По завршувањето на вашите студии, ќе:

Разбирање на глобално значење на микроби, remodelers и преработувачи на живот и животната средина Разбирање на потенцијал за користење на микробите во развојот на нови апликации, како што се храна, лекови, и индустриски процеси Разбирање на молекуларните механизми на кои е заснован микробиолошки функција Да биде во можност да се оцени влијанието на промените во животната средина на микробиолошки заедници и на тој начин на функцијата на биосферата Да биде во можност да се процени на ризиците од микроби, и да се оцени употребата на микробите во различни средини и ситуации Да биде во можност да се оцени етички прашања и предуслови за комерцијализација во врска со употребата на микроби и биотехнологија [-]

Master in Particle Physics and Astrophysical Sciences

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Цел на програмата

Кои се законите на природата кои управуваат со универзумот од елементарни честички во формирањето и еволуцијата на сончевиот систем, ѕвездите и галаксиите? Во Мајстор е на програма во физиката на честички и астрофизика науки, ќе се фокусира на стекнување на квантитативни разбирање на овие појави.

Со експертиза во базичните истражувања, кои ќе се стекнат во програмата, може да се продолжи кариера во истражувањето. Исто така, ќе се здобијат со познавање на употребата на математички методи, ИТ алатки и / или експериментални опрема, како и силна решавање на проблеми и логички одбивање вештини. Овие ќе ви се квалификува за широк спектар на работни места во приватниот сектор.... [-]


Master in Plant Biology

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Вие сте во можност да се дизајнира и спроведе експерименти под надзор Вие сте длабоко запознаени со темата на вашата теза Вие сте во состојба на ефективна писмена научна комуникација

тезата проект А мајстор 's обично се состои од четири различни фази

Дизајн и планирање на студијата Собирање на податоци (работа на терен и / или лабораториска работа и / или математичката моделирање) Анализа на податоци (валидација контрола / квалитет, статистичка анализа, мапирање) Толкување и дискутирање на резултатите во однос на постојната литература на оваа тема ... [-]

Master in Theoretical and Computational Methods

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Други студии, исто така може да вклучува работно искуство, дополнителни курсеви во вашите големи или мали предмет, или сосема нов ситни тема.

Тезата

Напредни модул на вашиот главен предмет вклучува магистерски труд кој ќе ја покажат својата способност за научно размислување, вашата команда на научни методи, вашиот мајсторство на темата на вашата теза, и вашата способност за научна комуникација. Степенот на мајстор 's теза е 30 кредити. Тезата е често се напишани под надзор на една од истражувачките групи во одделенијата кои припаѓаат на оваа програма, така ќе се запознаат со врвни истражувања во текот на вашата програма мајстор. Овие проекти се природен портал на постдипломски студии.... [-]


Master in Urban Studies and Planning

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Напиши академски, професионални и популарни текстови на урбани теми врз основа на релевантна литература Се применуваат и развиваат вештини за копродукција на знаење и ко-дизајн

елементи на потпис во програмата се интердисциплинарни студии кои се однесуваат на теми урбаните предизвик. Овие теми се однесуваат на итна современи проблеми се најде не само во Финска, но на европскиот и на глобално ниво, вклучувајќи ги и полемики кои се суштински за урбанизација. теми на урбаниот предизвик може да се приложи кон фокусира области, истражувачки проекти и соработки во рамките на нашите универзитети, општини и региони, со цел да се обезбеди конструктивен и критичко рамка за студирање и практична работа. Овие теми премине границите на дисциплини и професии, и се обединети во решавањето на заеднички предизвик и нагласување на прогресивен перспектива.... [-]


господар во истражување материјали

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Депозит за атомска слој (АЛД) е најшироко студирал на методот на навредување. Истражувањето на АЛД опфаќа речиси сите области поврзани со АЛД: претходник синтеза и карактеризација, растот на филмот и карактеризација, студии реакција механизам, а првите чекори за преземање на процесите кон апликации.

Магистерски труд (30 кредити) Тезата

Студии во програмата вклучува и магистерска теза во вредност од 30 кредити. Во вашата теза ќе се фокусира на одреден проблем во истражувачки материјали, со примена на знаењето и вештините што сте ги стекнале во текот на вашите студии за да се реши проблемот. Вашата теза е писмена работа која демонстрира вашата способност да размислуваат научно, вашата команда на методите за истражување, вашата блискост со вашата област на истражување, и вашата способност за писмено научна комуникација. ... [-]


Магистер по хемија и молекуларна науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Цел на програмата

А мајстор 's степен во хемија ќе се квалификува за експерт позиции во широк спектар на области, како што се индустријата, истражување и образование. хемиската индустрија е голем работодавач и една од најголемите извозни индустрии во Финска. Вашата работа исто така може да вклучува примена на животната средина или биолошки науки, производство на фармацевтски производи, или развој на технолошки материјали или нови енергетски решенија. Во приватниот сектор, вашите задачи може да вклучуваат истражување и развој, управување со квалитетот, обука или трговија. Хемиски истражувања често бара интердисциплинарен и меѓународната соработка. Како хемичар, може да биде дел од развојот на нови пронајдоци и служат како експерт во својата област и како познавач на природниот феномен!... [-]


Магистер по храна науки

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Тезата

А мајстор 's теза (30 кредити) се вклучени во степен програма на мајстор.

производство на храна синџири квалитетот на храната и здрава исхрана производство на храна синџири

квалитетот на храната и здрава исхрана

Постдипломски студии Школарина

Граѓаните на земји кои не се членки на ЕУ / ЕЕА, кои немаат статус на постојан престој во областа и ги извршуваат своите студии на англиски јазик, можат да платат школарина. Можете да проверите од Најчесто поставувани прашања на веб-страницата на Studyinfo дали сте обврзани да плаќаат школарини или не.... [-]


Master

Master in Global Politics and Communication

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Како да глобалната трансформации влијае на демократската политика? Која е улогата на медиумите во трансформацијата на современите демократии?

Цел на програмата

Конкретните цели на програмата се:

Во прилог на студентите со диплома, ќе добиеме многу посети и размена на студенти и научници од Европа и пошироко. Ќе имаат можност за правење на волонтерски стаж во странство, со поддршка од Еразмус.... [-]


Магистер по европски и нордиските студии

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

Дали сакате да го разберете популизмот во Европа или како да одговорите на политичкото насилство? Или сте заинтересирани да дознаете повеќе за нордиските социјални држави? Дали уживате во студирањето во мултидисциплинарна и меѓународна атмосфера и доживувате Европа од северна перспектива? Дали сте заинтересирани да студирате на топ-рангиран универзитет? Ако вашиот одговор е да, прочитајте понатаму и да дознаете зошто европската и нордиските студии мајстори на програмата на Универзитетот во Хелсинки би можеле да бидат совршен натпревар за вас! [+]

Дали сте заинтересирани за европски или нордиски прашања?

Дали сакате да го разберете популизмот во Европа или како да одговорите на политичкото насилство? Или сте заинтересирани да дознаете повеќе за нордиските социјални држави? Дали уживате во студирањето во мултидисциплинарна и меѓународна атмосфера и доживувате Европа од северна перспектива? Дали сте заинтересирани да студирате на топ-рангиран универзитет? Ако вашиот одговор е да, прочитајте понатаму и да дознаете зошто европската и нордиските студии мајстори на програмата на Универзитетот во Хелсинки би можеле да бидат совршен натпревар за вас!... [-]


Магистер по економија

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Длабоко познавање на економската теорија и познавање на научната економската литература, Способноста да се применуваат економската теорија за решавање на практични проблеми и толкување на економски феномени, Блискоста со економетриски методи и способност да се однесуваат кон практични истражувачки проблеми, Способноста да се соберат и интерпретираат емпириски податоци, ... [-]

Магистер по математика и статистика

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

[+]

Цел на програмата

Кога ќе ги учат математика и статистика на Универзитетот во Хелсинки, некои од најдобрите математичари и статистичари во светот ќе биде вашиот инструктори. Студии во програмата овој мајстор ќе ви даде солидна основа за математика и статистика апликации. Дипломирани студенти на програмата наоѓаат вработување овој мајстор како истражувачи, наставници, а во тешки стручни работни места во јавниот и приватниот сектор во Финска и во странство.... [-]


Мајстор програма во современи општества, мајстор на општествените науки (2 години)

Студии врз за студентски град Целосна 2 години August 2019 Финска Helsinki

Мултидисциплинарен, истражувачки-базирани мајстор програма во современите општества (COS) се фокусира на клучните теми во динамиката на современите општества, и во европски и глобален контекст. [+]

Цел на програмата

Дали вашата цел е да ги разберете комплексните прашања поврзани со современите општества? Со оглед на тоа што општествата стануваат се разновидни, се менуваат брзо и се соочуваат со нееднаквости, постои растечка потреба за професионалци обучени за анализа на овие динамики. За да стане експерт во анализата на современите општества - изберете COS!

Мултидисциплинарен, истражувачки-базирани мајстор програма во современите општества (COS) се фокусира на клучните теми во динамиката на современите општества, и во европски и глобален контекст. Во зависност од вашата студија песна, еден или неколку од следните Pathways се достапни: етнички односи и миграција, умот и општеството, социо-културни смени и извори на нееднаквости.... [-]


Videos

University of Helsinki | Among the best in the world

Helsinki Challenge | Science-based competition and idea accelerator

Experience the New Helsinki University Main Library

The Story of Four Campuses | University of Helsinki

Some facts about the University of Helsinki

Contact

University of Helsinki

Адреса, линија 1 Helsinki, Финска
Website http://www.helsinki.fi/yliopisto/index.html
Број на телефон +358 9 1911