CMH

Introduction

Read the Official Description

За повеќе од 35 години, нашата мисија е да се задоволат потребите на меѓународниот пазар во областа на менаџер и извршен програмите за обука во хотелски менаџмент, туризам, луксузни брендови и меѓународни односи. Нашата група се развива на размена и ја проширува својата меѓународното присуство во Европа, Југоисточна Азија, Кина, и Источна Европа во партнерство со корпорации и корпоративни универзитети. Нашата сила: Иновативен и одговора настава со програми комбинирање на повеќето современи методи на меѓународната Управување и традициите на совршеност во угостителство Бизнис и луксузни марки. А директна инволвираност во оваа индустрија, со курсеви и обуки за управување со доведување на студентите за брзо асимилираат теоретско знаење и техничко-практични вештини обезбедени од страна на курсеви, и на тој начин да биде целосно оперативен до крајот на своите студии. А високо ниво факултет, составена од професори, од високо рангиран американски и европски универзитети, меѓународни експерти и професионалци. А професионални и индивидуални тренинг со тренер. Тренер му помага на учесниците да го поставите на нивните планови за кариера и личен развој. А мултикултурна средина со ученици од повеќе од 41 националности. Ова им овозможува на нашите учесници да комуницираат едни со други, не само во текот на јазикот, но, исто така, преку културата и менталитетот. А работа-базирана програма, што ја нуди можност да се започне со скратено работно време професионална дејност за учесниците почнувајќи од втората година и со полно работно време еден за МБА студенти. А двојазични програма (француски / англиски) овозможувајќи вистински двојазичност. Европски и меѓународни признавањето на нашето степени.Нашите курсеви се акредитирани од страна ECBE - Европскиот совет за бизнис образование - и ACBSP - Здружението на колегиум Бизнис Школи и програми, што им дава европски и меѓународно признавање. Благодарение на оние акредитации, нашите студенти имаат можност да поминат еден семестар во странство, во еден од нашите 750 партнерските универзитети од мрежа ACBSP-ECBE-ECMU и да се провери двојна диплома. 

Гледа 1-year MBAs » Гледа Bachelor »